بهترین دکتر در زمینه پسوریازیس 【سال 1403】❤️+ لیست 10 تایی
در این مقاله قصد داریم بهترین دکتر در زمینه پسوریازیس را به همراهان عزیز پزشکا معرفی کنیم. پسوریازیس یک نوع بیماری پوستی مزمن خودایمنی است. این بیماری زمانی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن سیگنال های نادرستی را ارسال می کند. این سینگنال ها موجب افزایش سرعت چرخه رشد سلول های پوست می شود. این بیماری واگیر دار نمی باشد. پسوریازیس انوا مختلفی دارد از جمله : خالدار، معکوس، پوسچولار و ایترودرمیک هستند. رایج ترین آن های پسوریازیس پلاک مانند است. پزشکان معتقد هستند که این بیماری مربوط به دستگاه ایمنی بدن و یک بیماری ژنتیکی می باشد. استرس، صدمه به پوست، و برخی دارو ها و عفونت باعث تحریک آن می شود. این بیماری درمان قطعی ندارد.
پسوریازیس چیست؟
یک بیماری ژنتیکی می باشد و مسری نمی باشد. در این بیماری بدن به خودش آسیب می رساند و مشکلات بسیاری ایجاد می کند، به همین دلیل پسوریازیس نمونه ای از بیماری خود خود ایمنی می باشد. معمولا افراد کمی به این بیماری مبتلا می شوند و پسوریازیس رایج نمی باشد. اما افرادی که به این بیماری مبتلا باشند تا آخر عمر خود با این بیماری درگیر هستند. یکی از مواردی که باعث بهبود سلامت می شود، از بین رفتن سلول های مرده و ایجاد سلول ها زنده می باشد. در طی این بیماری با ارسال سیگنال های نادرست به مغز، سرعت جایگزینی سلول های جدید بجای سلول های مرده افزایش می یابد و در اثر این عملکرد باعث ضخیم شدن پوست و و پوسته پوسته شدن آن می شود.
10 تا از بهترین دکتر در زمینه پسوریازیس که باید بشناسید!!
پسوریازیس چگونه به وجود می آید؟
از آنجایی که این بیماری یک بیماری ژنتیکی می باشد، ژن این بیماری در هنگام تولد با فرد همراه هست. هر چند هنوز دلیل اصلی این بیماری مشخص نشده است، اما برخی از این عوامل می تواند شدت ان را در بدن افزایش دهد و احتمال ابتلا به پسوریازیس را افزایش می دهد. مهم ترین دلایلی که می تواند به ایجاد این بیماری پوستی کمک کند را در ادامه شرح می دهیم :
ژنیتیک : معمولا نصف بیمارانی که به این بیماری مزمن مبتلا هستند، دارای سابقه خانوادگی هستند. در این مورد ممکن است در سن کم در فرد ایجاد شود.
استرس : استرس یکی از عواملی است که می تواند شدت این بیماری موثر باشد. به همین دلیل بهترین دکتر در زمینه پسوریازیس توصیه می کند بیمار آرامش خود را حفظ کند.
هورمون : با اینکه هنوز مشخص نشده است که هورمون ها تاثیری بر این بیماری دارند، ولی این بیماری در هنگام بلوغ خود را نشان می دهد. همچنین در هنگام بارداری این بیماری افزایش می یابد.
جراحت های عفونی : هر بخشی از دن که دچار آسیب شده باشد، در معرض ابتلا به این بیماری قرار می گیرد. همچنین درمان عفونت ها می تواند به درمان این بیماری کمک کند.
داروها : بعضی از دارو ها از جمله داروهای ضد مالاریا، لیتیم، داروهای فشار خون که برای مسدود کردن رسپتوربتا مصرف می شود، سرعت بیماری را بیشتر می کند. حتی قطع بعضی از داروها مانند کورتیکواستروئید های خوراکی و موضعی می تواند این بیماری را افزایش دهد
چاقی : اضافه وزن شدید می تواند زمینه ساز ایجاد این بیمار باشد.علاوه بر ان بیماری های پوستی می تواند سکته قلبی و مغزی را افزایش دهد.
مصرف دخانیات و الکل : تحقیقا نشان داده است که پسوریازیس با مصرف نوشیدنی های الکلی و دخانیات رابطه مستقیمی دارد.
درمان پسوریازیس
برای درمان پسوریازیس باید رشد سلول ها را کاهش داد، متخصصان معتقد هستند که این بیماری به طور کامل درمان نمی شود. ولی می توان عارضه های آن را کنترل کرده و کاهش داد. معمولا داروهایی که برای درمان این بیماری توسط بهترین دکتر پوست تجویز می شود، عبارت اند از :
- تزارتون
- دیررانول
- برخی از لوسیون ها برای درمان پوست سر
- ترکیبات ویتامین دی مانند کلسیتریول یا تاکالیستون
- برخی از پماد ها که دارای کورتیکواستروئید می باشند
- شامپوهای ضد شوره و ضد ریزش مو سبب کاهش خارش و سوزش می شود
- داروهای مرتبط با بیماری های خود ایمنی که در انواع حاد تجویز می شود
در موارد پیشرفته تر از اشعه ماورا بنفش برای کنترل آن استفاده می کنند، اگر بیمار پوستی حساس نداشته باشد قرار گرفتن در زیر نور خورشید نیز می تواند موثر باشد، چون ویتامین دی برای درمان این بیماری مفید می باشد.
کلام آخر
پزشکانی که در این مقاله معرفی کردیم صرفا برای شناخت می باشد، برای مراجعه بهتر است اطلاعات بیشتری کسب کنید. امیدوارم این مقاله برای شما مفیده بوده باشد.