بهترین دکتر رحم در تهران【سال 1402】❤️+ لیست 10 تایی

در این مقاله می خواهیم بهترین دکتر رحم در تهران را به شما همراهان عزیز معرفی کنیم. همه بانوان هر چند یک بار باید چکاپ انجام بدهند و به بهترین دکتر زنان در تهران مراجعه کنند، تا از بروز بیماری های ناگهانی مربوط به دستگاه تناسلی جلوگیری کنند. رحم عضو مهمی در بدن زنان به شمار می آید. دستگاه تناسلی زنان از قسمت های گوناگونی تشکیل شده است که باید درباره آن آگاهی داشت تا از بروز بیماری ها جلوگیری شود. دستگاه تناسلی بانوان به علت پیچیده بودن، ممکن است برخی از خانم ها و دختران آگاهی کامل در این مورد نداشته باشند و باعث نگرانی شوند. به همین دلیل سایت پزشکا در ادامه این مقاله شما را با بهترین دکتر رحم و توضیحات مربوط به آن آشنا می کند.
رحم چیست؟
رحم در قسمتی از دستگاه تناسلی به شکل گلابی بر عکس می باشد. رحم قسمت تخمک گذاری و رشد جنین است. این قسمت از عضله های قوی و مقاوم تشکیل شده است. در حالت عادی به طول 6 سانتی متر می باشد ولی در مواقع بارداری و تا زمان زایمان چندیم برابر می شود. به دلیل عضله های قوی، می توان در حین زایمان جنین را خارج کند. رحم در میان رکتوم و مثانه قرار گرفته است و در آخر به واژن اتصال می یابد. در کنار رحم لوله های فالوپ قرار گرفته اند و در قسمت پایینی به وسیله گردنه رحم که اصطلاحا سرویکس نام دارد، به واژن متصل شده است.
قسمت داخلی رحم که آندومتر نام دارد و به این وسیله به تغییر در روال ساخت هورمون ها می شود و جریان یافته به همین علت خونریزی ماهیانه اتفاق می افتد. همین تغییرات در هورمون ها به تشکیل دیواره آندومتر کمک می کند و آن محدوده را برای تشکیل جنین حاضر می کند.
قسمت های مختلف رحم
سطح داخلی رحم
سطح داخلی رحم از بافتی فعالی به نام آندومتر پوشیده شدهاست. این بافت به تغییرات هورمونی حساس بوده و پس از بلوغ تا پیش از یائسگی در هر دوره قاعدگی، ریزش میکند و باعث خونریزی (عادت ماهیانه) می شود. پس از پایان خونریزی، این بافت مجدداً ترمیم میشود. تغییرات بافتی آندومتر، فضای رحم را برای پذیرش جنین (در صورت حاملگی) و لانه گزینی آن آماده میکند.
تخمدان ها
اندام های جفت و کوچک بیضی شکل به اندازه یک حبه انگور بزرگ بوده که در نزدیک دیواره جانبی حفره لگنی قرار گرفته اند. این اندام ها مسئول تولید تخمک و ترشح هورمون های استروژن ، پروژسترون و تسترون در خانم ها می باشند. %50 تستسترون در خانم ها از تخمدان ها و غدد آدرنال بدرون خون ترشح می شود. استروژن مسئول ایجاد ویژگی های ظاهری زنانه در زمان بلوغ می شود نیز برای بلوغ و حفظ اندام های تناسلی در دوران فعالیتشان ضروری می باشد. پروژسترون باعث آماده شدن رحم در دوره حاملگی و آماده شدن غدد شیری پستان ها برای شیردهی می شود. فعالیت پروژسترون و استروژن باعث ایجاد سیکل قاعدگی و تغییرات آندومتر رحم می شود.
در خانم ها سلول های تخمک قبل از تولد در تخمدان ها بوجود می آیند و تا حدود 50 سالگی نیز می توانند فعال شده و رشد کنند. در شروع بلوغ در دختران حدود 400000 تخمک در تخمدان ها وجود دارند. ماهیانه بطور تصادفی از یکی از تخمدان ها یک تخمک رها شده و وارد لوله فالوپ شده تا به رحم برسد. رها شدن تخمک ها از تخمدان ها ماهیانه بصورت تصادفی می باشد و به اینصورت نمی باشد که بترتیب مثلا 1 ماه از تخمدان راست و ماه دیگر از تخمدان چپ آزاد شود. اگر در این مرحله عبور از لوله رحمی یا فالوپ تخمک با اسپرم روبرو شود اسپرم به درون تخمک نفوذ کرده و تخم تشکیل می شود. پس از لقاح نام محصول زیگوت می باشد که از طریق لوله رحمی وارد حفره رحم می شود که این زمان حدود 5 روز طول می کشد. در طی این 5 روز زیگوت تکثیر یافته و تبدیل به آمبریو شده و آنچه وارد حفره رحمی می شود آمبریو نام دارد و حدود روز 6 در دیواره رحم لانه گزینی انجام می شود .
لوله های فالوپ یا رحمی
لوله های فالوپ 2 لوله ظریف و نازک بوده که در دو طرف از تخمدان ها به سمت رحم امتداد می یابند . سلول تخمک درون تخمدان رشد می کند. در زمان تخمک گذاری دیواره تخمدان پاره شده و تخمک رها می شود و از طریق لوله فالوپ به سمت رحم حرکت می کنند. معمولا درون همین لوله های فالوپ یا لوله های رحمی لقاح اسپرم و تخمک صورت می گیرد . گاهی امبریو بجای درون رحم در لوله رحمی یا فالوپ لانه گزینی می کند که باعث ایجاد حاملگی خارج رحم می شود.
واژن در محل اوون به ارگانهای خارجی متصل می شود که آنها شامل لابیا کلیتوریس و مجاری ادراری می باشد. واژن از طریق سرویکس به رحم متصل می شود . زمانیکه جنین به اندازه کافی رشد کرده باشد و توانایی ادامه بقا را پیدا کند از رحم خارج می شود به این صورت که سرویکس گشاد شده و انقباضات رحمی جنین را از کانال زایمان به سمت واژن و بیرون هل می دهند.
10 تا از بهترین دکتر رحم در تهران را که باید بشناسید!!
انواع بیماری های رحم
رحم می تواند درگیر بیماری های مختلفی شود، که در زیر به بعضی از آن ها اشاره خواهیم کرد:
- سرطان رحم
- سرطان دهانه ی رحم
- فیبروم های رحمی
- پولیپ های داخل رحم
- بیماری ها خونریزی دهنده
- اختلالات آناتومیک رحم
در برخی مواقع افتادگی های عضلات در بانوان سبب بروز مشکلات مختلفی می شود، که از مهم ترین آن ها می توان به افتادگی رحم (پرولاپس) یا بیرئن زدگی رحم (پروسیدنشیا) اشاره کرد.
معمولا افتادگی رحم دلایل مختلفی دارد و باعث می شود رحم از تغییر شکل داده و به داخل واژن برود.
فیبروم های رحمی
فیبروم رحم در ناحیه های گوناگونی در رحم رشد می کند که به آن توده های سرطانی خوش خیم گفته می شود. هیچ دلیل علمی برای مشخص شدن رشد فیبروم ها پیدا نشده است. درمان این فیبروم ها به محل قرار گیری آن ها بستگی دارد.
سونوگرافی رحم
سونوگرافی شیوه ای برای تشخیص بیماری های رحم و تخمدان ها می باشد که معمولا روی شکم انجام می شود. ولی در بعضی موارد برا تشخیص بهتر از روش سونوگرافی واژینال استفاده می شود. در این روش دستگاه ترانس که بسیار نازک و بلند است، به داخل واژن فرو برده و سپس مشکلات رحم و لگن را تشخیص می دهند.
بهتر است که بدانید در سونوگرافی رحم و تخمدان ها، به هیچ عنوان از اشعه های مضر استفاده نمی شود و برای تشخیص از امواج صوتی استفاده می کنند تا بتوانند با تصاویری که بر روی مانیتور نقش می بندد را بررسی کنند.
به همین دلیل خطری برای انجام سونوگرافی رحم و تخمدان ها وجود ندارد و سلامت بیمار را تهدید نمی کند. هر چند ممکن است در حین انجام سونوگرافی واژینال ممکن است کمی درد حس شود که بیشتر مواقع با مهارت و تخصص پزشک از بین خواهد رفت.
انواع سونوگرافی
سونوگرافی ها با توجه به کاربرد به چند دسته تقسیم می شوند که انواع آن سونوگرافی تخمدان، رحم و واژینال است که عبارت اند از:
سونوگرافی در بارداری
سونوگرافی هایی که در هنگام بارداری انجام می شود، سونوگرافی رحم و تخمدان است. این سونوگرافی در 3 ماهه اول دوم و سوم بارداری انجام می شود. هدف از این کار جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی، وضعیت جنین، تشکیل جنین خارج از رحم، تعیین تاریخ زایمان می باشد.
این نوع سونوگرافی، با پروپ ها معمولی بر روی شکم انجام می شود، مانند بقیه سونوگرافی ها در تمام نقاط بدن با این روش صورت می گیرد. اما در سونوگرافی واژینال در زمان بارداری از ترانس های بسیار کوچک استفاده می کنند.
روش های درمان افتادگی رحم
درمان بستگی به شدت و مرحله پروپلابس دارد. اکثر پزشکان زنان حس می کنند بهترین راه برای درمان افتادگی رحم برداشتن آن یا جراحی به نام هیسترکتومی و سپس چسباندن راس واژن به بخش های سالم رباط های داخل بدن است. از سوی دیگر سایر متخصصان زنان
از سوی دیگر، سایر متخصصان زنان احساس می کنند که هیسترکتومی یک عمل جراحی بزرگ است و تنها در صورتی باید انجام شود که شرایطی در رحم وجود داشته باشد که به آن نیاز دارد. در همین راستا، بحث هایی در میان متخصصان زنان در مورد نیاز به هیسترکتومی برای درمان افتادگی رحم وجود داشته است.
برخی از متخصصان زنان عقیده دارند که ترمیم صحیح رباط ها تنها چیزی است که برای اصلاح افتادگی رحم لازم است و هیسترکتومی طولانی تر، درگیرتر و پرخطرتر از نظر پزشکی ضروری نیست. برای این منظور، اخیراً عملی ساخته شده است که از لاپاراسکوپ برای ترمیم رباطهای نگهدارنده و حفظ رحم استفاده میکند. رباطها که رباطهای رحمی خاجی نامیده میشوند، اغلب در وسط آسیب میبینند، در حالی که قسمتهای پایین و بالایی معمولاً دست نخورده هستند. با این روش لاپاراسکوپی، جراح قسمت تحتانی دست نخورده رباط ها را با بخیه های قوی و دائمی به قسمت فوقانی قوی رباط ها متصل می کند. این کار ترمیم را بدون برداشتن رحم انجام می دهد. این روش فقط به اقامت کوتاه مدت در بیمارستان و بهبودی سریع نیاز دارد. یک مطالعه اخیر در استرالیا نشان داد که این عمل که هیستروپکسی لاپاروسکوپی بخیه نامیده شده است، نتایج بسیار خوبی دارد. تمرین ما اجرای این روش جدید را در سال ۲۰۰۰ آغاز کرد و نتایج ما نیز بسیار خوب بوده است. با این حال، همانطور که در مورد تمام روش های ترمیمی وجود دارد، هدف موفقیت این روش در طولانی مدت است. از آنجایی که ارزیابی های طولانی مدت در حال انجام است، نظر پزشک خود را در مورد این عمل جویا شوید و مطمئن شوید که دلایل توصیه آن ها را متوجه شده اید.
همین روش حفظ رحم نیز ممکن است از طریق واژن انجام شود که یک ورودی کوچک به شکم پشت دهانه رحم ایجاد می کند و رباط ها را دوباره به رحم و دهانه رحم می چسباند. این را هیستروپکسی واژینال- رحمی ساکرال می نامند و هیچ جای زخم شکمی باقی نمی گذارد. ما از سال ۲۰۰۰ نیز تجربه بسیار خوبی با این رویکرد داشته ایم، به خصوص اگر سایر روش های واژینال به طور همزمان برای سیستوسل، رکتوسل یا تنگی واژن مورد نیاز باشد.
برخی از استراتژی ها می توانند خطر ابتلا به افتادگی رحم را کاهش داده و از بدتر شدن آن جلوگیری کنند.
این شامل:
- انجام تمرینات کگل به طور منظم و صحیح
- پیشگیری و درمان یبوست
- اجتناب از بلند کردن سنگین
- استفاده از مکانیک صحیح بدن در صورت لزوم
- مدیریت سرفه مزمن
- حفظ وزن سالم از طریق رژیم غذایی و ورزش
- در نظر گرفتن درمان جایگزین استروژن در دوران یائسگی
- اگر پرولاپس علائم بدتر شدن را نشان دهد، ممکن است انواع دیگری از درمان لازم باشد