پزشکان

بهترین دکتر کولونوسکوپی【سال 1402】❤️+ لیست 10 تایی

ما در این مقاله قصد داریم مطالبی در رابطه با به بهترین دکتر کولونوسکوپی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. همان گونه که از نام کولونوسکوپی مشخص است، علمی برای بررسی کولون می باشد. اما کولونوسکوپی تنها به کولون محدود نمی شود و برای بررسی کل روده بزرگ کولون و رکتوم استفاده می شود. متخصص گوارش برای بررسی بیماری های گوارشی و اختلالات روده بزرگ از کولونوسکوپی استفاده می کند. در ادامه مطالبی را نیز در رابطه با کولونوسکوپی در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

کولونوسکوپی چیست؟

کولونوسکوپی نوعی جراجی است که پزشک توسط آن می تواند داخل روده بزرگ را بررسی کند. کولونوسکوپ یک لوله انعطاف پذیر است که طول آن 120 سانتی متر می باشد و ضخامت آن به اندازه یک بند انگشت است که یک منبع نوری به انتهای آن وصل است. لوله کولونوسکوپی وارد مقعد می شود و بعد از آن به آرامی وارد رکتوم می شود. ممکن است این لوله حتی تا چند سانتی متری روده کوچک وارد شود. اما امکان کولونوسکوپی معده با این روش وجود ندارد.

چه زمانی کونوسکوپی انجام می شود؟

به علت شیوع بیماری های روده و سرطان لازم است افراد بالای 50 سال برای انجام کولونوسکوپی به بهترین دکتر کولونوسکوپی مراجعه کنند. افرادی که دارای سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری های روده هستند باید با مشورت پزشک قبل از سن50 سالگی برای بررسی بیشتر اقدام نمایند. بیماری هایی که با کولونوسکوپی قابل تشخیص هستند به شرح زیر می باشد:

  • تشخیص بیماری های مقعدی بواسیر، شقاق، فیستول و…
  • تشخیص بیماری های التهابی روده مانند کرون و کولیت و…
  • مشکلات مکرر اجابت مزاج، اسهال و یبوست
  • مشاهده خون در مدفوع
  • تشخیص پولیپ روده بزرگ
  • درد شکم
  • کاهش وزن
  • باریک شدن مدفوع
  • تشخیص سرطان

چه زمانی کونوسکوپی انجام می شود؟

اقدامات قبل از کولونوسکوپی

  1. اگر جزء کسانی هستید که نسبت به داروی خاصی آلرژی دارید بهتر است پزشک خود را در جریان قرار دهید.
  2. دیابت جزء بیماری هایی است که ممکن است لخته شدن خون را تحت تاثیر قرار دهد، بنابراین بهتر است قبل از کولونوسکوپی به پزشک خود اطلاع دهید تا در صورت نیاز مصرف داروها قطع شود.
  3. در صورتی که باردار هستید به پزشک خود اطلاع دهید.
  4. در صورت داشتن بیماری هایی مانند قلبی و ریوی پزشک خود را مطلع کنید.
  5. در صورت استفاده از هر نوع دارویی با پزشک خود مشورت کنید.
  6. در برخی موارد برای انجام کولونوسکوپی لازم است آنتی بیوتیک مصرف کنید.

نحوه انجام کولونوسکوپی

در صورت مهارت داشتن پزشک، کولونوسکوپی بدون درد انجام می شود. اما به هر حال هم زمان با انجام این روش تشخیص به بیمار، داروهای بی حس کننده و بی هوشی تزریق می شود. برای انجام این جراحی لازم است بیمار به سمت چپ بدن دراز بکشد تا پزشک بتوان به راحتی ناحیه روده و کولون را مشاهده کند. این روش تشخیص معمولا 30 دقیقه طول می کشد.

زمانی که در حین کولونوسکوپی بافت های غیر طبیعی در روده مشاهده شود، پزشک این بافت ها را خارج می کند و نمونه ای از آن را بررسی کرده و به آزمایشگاه ارسال می کند.

10 تا از بهترین دکتر کولونوسکوپی را بشناسید!

فواید کولونوسکوپی

از فواید کولونوسکوپی به غیر تهاجمی بودن آن می توان اشاره کرد.

نتیجه منفی: در صورتی که هیچ گونه پولیپ در بافت های داخلی کولون یا روده بزرگ مشاهده نشود، نتیجه منفی برای کولونوسکوپی اعلام می شود.

نتیجه مثبت: در صورت مشاهده پولیپ در کولون، نتیجه آزمایش مثبت گزارش شده و بررسی های بیشتری صورت می گیرد. لازم به ذکر است که بسیاری از پولیپ ها در داخل روده بزرگ، سرطانی نیستند اما با توجه به تشخیص پزشک متخصص و اندازه و تعداد پولیپ ها، ممکن است انجام کولونوسکوپی مجددا تکرار شود.

در مواقعی مانند موارد زیر کولونوسکوپی تجویز می شود:

  • مشاهده پولیپ های بزرگ و ایجادکننده اختلال در عملکرد روده بزرگ
  • پولیپ هایی که پزشک احتمال سرطانی شدن آن ها را بدهد.
  • مشاهده بیش از دو پولیپ در روده

عوارض کولونوسکوپی

کولونوسکوپی نیز مانند هر روش درمانی دیگر ممکن است عوارضی را در پی داشته باشد. هرچند در بیشتر موارد مزایای تشخیص و درمان بسیار بیشتر از عوارض ناشی از کولونوسکوپی خواهد بود.

از عوارض و خطرات احتمالی کولونوسکوپی می توان موارد زیر را نام برد:

  • ایجاد پارگی احتمالی در مقعد یا روده بزرگ که قطعا توسط پزشک با تجربه و تجهیزات مدرن به طور قابل توجهی کاهش خواهد یافت.
  • واکنش منفی فرد به آرام بخش یا بی حسی موضعی مورد استفاده
  • خونریزی محل بیوپسی در صورت انجام بیوپسی

به طور معمول انجام آزمایش کولونوسکوپی نیم ساعت طول می کشد اما ممکن است با توجه به مشاهدات پزشک به زمان بیشتری نیاز باشد. در بعضی موارد هم زمان با انجام کولونوسکوپی از دستگاه رادیوگرافی با اشعه ایکس نیز در آزمایش استفاده می شود. بعد از تمام شدن آزمایش، لوله کولونوسکوپ سریع و بدون درد بیرون کشیده می شود و نمونه گرفته شده از روده که به صورت سطحی برداشت می گردد، هیچ گونه زخم و علائمی نخواهد داشت.

عوارض کولونوسکوپی

بعد از کولونوسکوپی چه غذاهایی نباید استفاده شود؟

انجام کولونوسکوپی تنها 30 دقیقه طول می کشد اما تا مدتی بعد از انجام آن باید تغذیه خاصی داشته باشید. علت آن هم این است که انجام کولونوسکوپی تا حد زیادی روده ها را تحریک می کند و هم به علت پاکسازی روده قبل از آن می باشد که به شما موادی می دهند تا روده تان را از هرگونه مدفوع پاک کنند تا مجرای داخل روده تان به خوبی قابل مشاهده باشد. به همین علت غذایی که دیر هضم می شود و یا مواد تحریک کننده روده مصرف نکنید. مصرف غذای چرب و سنگین بعد از کولونوسکوپی ممکن است باعث حالت تهوع شود.

همچنین بهتر است بدانید به علت کولونوسکوپی ممکن است دفع گاز بیشتری نسبت به قبل داشته باشید. اگر در طی انجام کولونوسکوپی پزشکتان پولیپی خارج کرده باشد معمولا توصیه غذایی بیشتری به شما می دهد. برای مثال به مدت یک الی دو هفته بعد از کولونوسکوپی از مصرف دانه ها، مغزها و پاپ کورن خودداری کنید.

تفاوت آندوسکوپی و کولونوسکوپی

از این روش های درمانی برای درمان بیماری های متفاوتی استفاده می شود. اما در بسیاری از موارد برای تشخیص بیماری هایی مانند سرطان و خارج کردن بافت آن ها استفاده از این دستگاه ها لازم و ضروری می باشد.

آندوسکوپی وسیله ای است که با کمک آن می توان درون معده، مری و اثنی عشر را مشاهده کرد و بعد از تشخیص علت بیماری برای درمان آن اقدام کرد و کولونوسکوپی هم یک لوله انعطاف پذیر است که در سر آن یک دوربین قرار گرفته است و برای تصویربرداری از راه مقعد وارد رکتوم می شود که قسمت های داخلی روده بزرگ را نشان می دهد. از دیگر تفاوت های آندوسکوپی و کولونوسکوپی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آندوسکوپی از راه دهان وارد بدن می شود در حالی که کولونوسکوپی از راه مقعد وارد بدن می شود و این که برای تشخیص قسمت های مختلف بدن مورد استفاده قرار می گیرند.
  • آندوسکوپی معاینه معده و روده کوچک و مری می باشد و در حالی که کولونوسکوپی برای معاینه روده بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد.
  • مدت زمان آندوسکوپی حدود یک الی دو ساعت می باشد در حالی که برای کولونوسکوپی حدود نیم ساعت زمان لازم است.

کلام آخر

از شما عزیزان سپاسگذاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. سایت پزشکا سعی بر آن داشته تا شما را با بهترین دکتر کولونوسکوپی آشنا کند. امیدواریم که مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد. در صورت داشتن انتقاد و پیشنهاد با ما در میان بگذارید.

3.5/5 - (15 امتیاز)

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا