لیزر موهای زائد چه عوارضی در بر دارد ؟
در واقع همان گونه که گفته شد لیزر موهای زائد فواید بسیاری دارد و علاوه بر این فواید، با عوارض و مشکلاتی نیز همراه است که معایب لیزر موهای زائد به شرح زیر می باشند :
1 . بروز درد، قرمزی و التهاب : در واقع لیزر موهای زائد می تواند به صورت خاص پیاز مو و فولیکولهای مو که قسمت های موساز بدن می باشند را مورد هدف خود قرار دهد؛ در صورتی که به هر بافتی آسیب بزند، بدن از خود واکنش نشان خواهد داد؛ از این رو تخریب کردن انتخابی فولیکول ها ممکن است که موجب بروز واکنشهایی مثل قرمز شدن و التهاب پوست در محلهای تحت درمان با لیزر شود؛ این امکان وجود دارد که پس از لیزر کردن، کمی احساس ذوق زدن پوست یا حساس شدن پوست نسبت به لمس کردن را تجربه کنیم؛ البته ممکن است که تورم نیز دیده شود؛ اما همهی انسان ها نمی توانند که این علایم را تجربه کنند.
در حقیقت قرمز شدن و بروز التهاب معمولاً موقتی می باشند و بسیار زود ناپدید میشوند؛ قسمت هایی از پوست که دچار این عارضه میشوند، ظاهری شبیه به پوستی خواهند داشت که انگار اخیرا وکس یا اپیلاسیون شده باشد؛ گاهی مواقع برای کاهش یافتن واکنش پوست به فرآیند انجام لیزر، از داروهای بیحسی موضعی استفاده میشود.
2 . پوسته پوسته شدن : در واقع پوسته پوسته شدن از دیگر عوارض احتمالی لیزر موهای زائد می باشد و اگر افراد به درستی مراقبتهای لازم را انجام دهند، هیچ جای نگرانی نیست و خطری ندارد؛ این عارضه در درصد کمی از مراجعه کنندگان قابل مشاهده است و به طور معمول عارضهای خفیف به حساب میآید.
در حقیقت پوسته پوسته شدن موجب خشکی و آسیب پذیر شدن پوست انسان میشود و از این رو این امکان وجود دارد که باعث به وجود آمدن زخم و اسکارهای پوستی شود؛ مراقبتهای صحیح و درست مثل استفاده مناسب از کرمهای مرطوب کننده، میتوانند از ایجاد شدن زخمها جلوگیری کنند.

3 . تغییر یافتن رنگ پوست : تغییرات بسیار کم در رنگ پوست از عوارضی می باشد که لیزر موهای زائد بر جای می گذارد؛ بسته به شرایط،امکان دارد که پوست مراجعه کننده پس از درمان، مقداری روشنتر یا تیرهتر شود؛ کسانی که پوستشان روشن است، بیشتر از دیگر افراد دچار تیره شدن رنگ پوست میشوند؛ و کسانی که پوستشان تیرهتر است، بیشتر مستعد روشن شدن رنگ پوست می باشند.
هایپوپیگمنتیشن : کاهش یافتن رنگدانهها یا همان روشنتر شدن رنگ پوست انسان را هایپوپیگمنتیشن گفته می شود؛ در واقع این مشکل معمولاً گذرا و موقتی محسوب می شود؛ ولی میتواند برای افراد مقداری آزاردهنده باشد؛ در حقیقت دلیل بروز این عارضه نامعلوم است و اثر آن ممکن است که تا چند ماه ماندگار شود.
باید مراقب بود که محل تحت درمان را در زیر نور مستقیم خورشید قرار نداد و در ضمن از کرمهای ضد آفتاب ظرف مدت ۶ هفته قبل و بعد از انجام لیزر موهای زائد استفاده کرد تا احتمال بروز این عارضه را کاهش دهد؛ استفاده کردن از دستگاه لیزری که طول موج مناسبی دارد و همچنین زمان تابشش کوتاه است می تواند مانع روشن شدن پوست انسان شود؛ در ضمن استفاده کردن به صورت صحیح از تکنیکهای خنکسازی نیز میتوانند کمک کند.
هایپرپیگمنتیشن : به افزایش یافتن رنگدانهها یا همان تیرهتر شدن رنگ پوست، هایپرپیگمنتیشن گفته می شود؛ در واقع این عارضه گذرا و موقتی می باشد و به طور معمول پس از گذشت ۳ تا ۴ هفته برطرف میشود؛ هاپیرپیگمنتیشن را معمولاً هنگامی می توان مشاهده کرد که پوست فرد زخم شده و بهبود مییابد؛ قطعا مشاهده شده که جای زخم مدت زمان زیادی تیرهتر از نواحی اطراف خود است؛ در صورتی که لیزر موجب زخم شدن یا بروز اسکار شود، هایپرپیگمنتیشن رخ می دهد که برای مدت طولانیتری روی پوست مشاهده میشود.
4 . آسیب چشمی : کاملا واضح است که برای لیزر کردن موهای زائد از اشعه هایی که پرقدرت اند استفاده میشود؛ از این رو، خطر آسیب شدید به بینایی نیز وجود دارد؛ مخصوصا زمانی که متقاضی می خواهد که موهای صورتش را لیزر کند؛ استفاده کردن از عینکهای محافظ برای خود متقاضی و در ضمن متخصص لیزر، خطر این عارضه را به کلی از بین می برد.
5 . خطر عفونتهای پوستی : عفونت باکتریایی پوست به دلیل لیزر درمانی کاملا نادر می باشد؛ ولی اگر روپوست یا اپیدرم (که یکی از عوارض لیزر موهای زائد است) ممکن است رخ بدهد؛ در صورتی که متقاضی علائم عفونت (مانند خارش، التهاب، درد و جوش) را مشاهده کند، باید حتماً با کلینیک مورد نظر تماس بگیرد و از مصرف کردن کرمهای آنتیبیوتیکهای موضعی و خود درمانی پرهیز کند.
اگر که فرد سابقهی تبخال زدن داشته باشد، ممکن است که او بعد از انجام دادن لیزر دچار تبخال (معمولاً روی لب یا اطراف آن) شود؛ تبخالهایی که در لب و ناحیهی تناسلی ایجاد می شوند به دلیل ویروسی به نام هرپس میباشد که به طور معمول به صورت غیرفعال درون بدن وجود دارند؛ در صورتی که فرد با استرس مواجه شود (مثل تب کردن)، ویروس فعال می شود و موجب به وجود آمدن تبخال میشود؛ البته فعال شدن ویروس هرپس و تبخال زدن، عارضهی شایعی نمی باشد.
عوارض شدید و نادر لیزر موهای زائد کدامند ؟
در حقیقت لیزر علاوه بر عوارض شایعی که دارد، دارای عوارض نادر و شدید تری می باشد که شامل موارد زیر می باشند :
سوختگی و تاول :
سوختگی و تاول یکی از عوارض شدید لیزر موهای زائد می باشند که به دلیل خطای درمان و تکنیکهای نامناسب لیزر درمانی به وجود می آیند؛ در صورت مراجعه کردن به مراکز معتبر و کاملا حرفهای، خطر این عارضه می تواند که به حداقل ممکن برسد؛ استفاده کردن از دستگاههای مدرن و مجهز و در ضمن تکنیکهای خنکسازی مناسب، از جمله روش هایی هستند که موجب کاهش یافتن خطر سوختگی و تاول می شوند.
اسکار و زخم :
نمی توان گفت که اسکار و زخم از جمله عوارض لیزر موهای زائد است؛ اما در صورتی که دکتر یا متخصص لیزر اشتباهی در طول فرآیند درمان انجام دهد، این امکان وجود دارد که پوست فرد زخم شود و آسیب ببیند؛ در صورت انتخاب مراکز بسیار معتبر و حرفهای برای لیزر درمانی، این عارضه به احتمال زیاد به حداقل میرسد؛ علت دیگر ایجاد اسکار، عدم پیروی از توصیههای مراقبتی بعد از لیزر است.
قبل از انجام لیزر باید به چه نکاتی توجه کرد ؟
پیش از آن که می خواهیم لیزر موهای زائد را انجام دهیم باید به برخی نکات و توصیه ها توجه کنیم که این نکات به شرح زیر می باشند :
- از یک ماه پیش از انجام لیزر موهای زائد نباید از کرم هایی که موبراند یا روشهایی استفاده کرد که موجب خارج شدن موهای زائد از ریشه خارج می شوند مثلا اپیلاسیون، بند، موکن و غیره.
- باید 1 روز پیش از انجام لیزر موهای زائد ناحیه تحت لیزر را با استفاده از ژیلیت اصلاح کرد.
- 1 الی 2 هفته پیش از لیزر موهای زائد نباید پوست را با هیچ گونه روشی برنزه کرد.
- نباید 1 ماه پیش از لیزر موهای زائد از داروهایی که لایه بردارند در محل لیزر استفاده کرد.
- باید پیش از رفع کردن موهای زائد با لیزر پوست ناحیه تحت نظر را با شامپو و آب کاملا تمیز کرد.
- در صورتی که در ناحیه مورد نظر برای لیزر کردن، تزریق ژل یا بوتاکس انجام داده باشد، پیش از لیزر باید آن را به پزشک خود اطلاع داد.
- در صورتی که فرد بیماری خاصی داشته باشد یا از داروی خاصی استفاده نماید، باید پیش از انجام دادن لیزر این موارد را قطعا به پزشک خود اطلاع داد.
- پیش از انجام دادن لیزر نباید از داروهایی که گیاهی یا شیمیایی و رقیق کننده خون اند استفاده کرد.
- پیش از انجام لیزر نباید قرص های ضد التهاب مصرف کرد.
پس از لیزر موهای زائد باید به چه نکاتی توجه کرد ؟
علاوه بر نکاتی که باید پیش از انجام لیزر به آن ها توجه کرد، باید به برخی نکات پس از اتمام لیزر توجه کرد؛ این نکات به شرح زیر می باشند :
- پس از انجام لیزر موهای زائد نباید به مدت 1 هفته در معرض نور مستقیم خورشید و همچنین تابش فرابنفش قرار گرفت و نباید حمام آفتاب گرفت یا برنزه کرد.
- باید مراقب بود که از مواد بهداشتی و آرایشی که الکل دارند یا تحریک کننده پوست اند استفاده نکرد.
- باید از ژل آلوئه ورا یا لوسیون ها و ژل هایی که مخصوص پس از لیزراند استفاده کرد.
- برای رفع کردن التهاب می توان که از کمپرس سرد استفاده کرد.
- پس از انجام لیزر باید آب فراوان نوشید.
- باید از کرم های ضد آفتابی که SPF بالای 30 دارند استفاده کرد.
- در فاصله زمانی مابین جلسات یا پس از آن برای رفع کردن موهای زائد باید شیو کرد.
- همچنین پس از انجام لیزر موهای زائد نباید تا مدت زمان 24 ساعت استحمام کرد یا دوش گرفت ؛ در ضمن تا رفع شدن کامل التهاب پوست، دوش آب گرم پس از لیزر موهای زائد ممنوع می باشد.
چه کسانی کاندیدای مناسبی برای لیزر موهای زائد نیستند ؟
در واقع افرادی هستند که برای لیزر موهای زائد مناسب نمی باشند و شرایط انجام آن را ندارند؛ این افراد شامل موارد زیر می باشند :
- کسانی که موهای صورتشان کرکی و روشن است.
- کسانی که پوست بدن یا صورتشان برنزه است.
- افرادی که در ناحیه مورد نظر، تبخال فعال دارند.
- افرادی که در ناحیه تحت لیزر زخم عفونی دارند.
- خانم هایی که باردار یا شیرده هستند.
- کسانی که مبتلا به آکنه یا اگزما هستند.
- افرادی که مبتلا به بیماری لوپوس هستند.
- کسانی که پسوریازیس دارند یا تجربه کلوئید دارند.
کلام آخر
در این مقاله تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا شما را با موضوع لیزر موهای زائد و دستگاه های مختلف لیزر آشنا کنیم و امیدواریم که با خواندن این مقاله بتوانید با بهترین مرکز لیزر موهای زائد در پونک آشنا شوید و در صورت انتخاب، رضایت کافی داشته باشید.
از این که تا پایان این مقاله با ما همراه بودید از شما بی نهایت متشکر هستیم و در صورتی که هر گونه انتقاد یا پیشنهاد در این زمینه دارید می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.