رپورتاژ پزشکی

5 راهکار جهت تسکین آرتروز زانو بدون نیاز به عمل جراحی【سال 1403】❤️

ترس از عمل جراحی و عوارض پس از جراحی سبب شده که بسیاری از بیماران تمایل به درمان به روش‌ غیر جراحی داشته باشند. آرتروز زانو، یکی از موارد شایعی است که می‌تواند منجر به درد مزمن در بیماران شود و فعالیت‌های روزمره آنها را تحت تاثیر قرار دهد.

مطالب برگرفته از سایت: https://drdelshadfoundation.com

زمانی که جهت درمان دردهای مزمن خود از جمله آرتروز زانو، به فوق تخصص درد مراجعه می‌کنید، پزشک سعی بر این دارد که بیمار بدون نیاز به عمل جراحی و بیهوشی، درمان با روش‌های بسته برای آنها انجام گیرد.

تنها در مواقع نادر، زمانی که با راهکارهای غیر جراحی بهبود پیدا نکنید، در مرحله نهایی ممکن است عمل تعویض مفصل برای شما انجام گیرد.

آرتروز چه علائمی دارد؟

قبل از اینکه بخواهیم راهکارهای درمانی را برای شما توضیح دهیم، علائم ناشی از آرتروز که مانع از فعالیت‌های بیماران می‌شود را ذکر خواهیم کرد:
درد و تشدید درد هنگام فعالیت
تورم
احساس گرما در مفصل
سفتی در زانو به ویژه هنگام صبح یا پس از نشستن طی مدت طولانی
کاهش تحرک زانو، مشکل در نشست و برخاست از صندلی یا ماشین، هنگام راه رفتن از پله‌ها و…
به گوش رسیدن صدای ترک خوردگی زانو
فیزیوتراپی
اولین موردی که پزشک برای درمان بیماران مبتلا به آرتروز در نظر می‌گیرند، فیزیوتراپی است. در واقع کشش و تقویت ماهیچه‌ها و همسترینگ می‌تواند منجر به کاهش فشار بر زانو شود، در نهایت درد ناشی از آرتروز تسکین پیدا خواهد کرد.
در صورت نیاز به انجام این روش درمانی، پزشک توضیحات لازم و تکمیلی را به بیمار خواهد داد.
داروهای ضد التهابی
داروهای ضد التهابی معمولا برای افرادی که دچار آرتروز زانو هستند، تجویز می‌شود. در اغلب مواقع بیماران با مصرف این دارو دچار کاهش تورم در مفصل آسیب دیده می‌شوند. در نهایت بیمار کاهش درد ناشی از آرتروز زانو را پس از مصرف دارو احساس می‌کند.
تزریق به زانو برای بی دردی
اگر پزشک متوجه شود که هر یک از راهکارهایی که ذکر کردیم، موثر عمل نکند، احتمالا گزینه بعدی را تزریق در نظر می‌گیرد. دو نوع تزریق برای تسکین درد ناشی از آرتروز وجود دارد:
تزریق استروئید
معمولا تزریق داروهای استروئید نتایج سریع و موثری را به همراه دارد؛ اما، این نکته را فراموش نکنید که بلافاصله پس از تزریق، تسکین درد احساس نمی‌شود. معمولا بیماران پس از مدتی متوجه بهبودی خود خواهند شد.
برای درمان دیسک کمر و گردن هم در برخی مواقع تزریق انجام می‌گیرد.

از کجا بفهمیم دیسک گردن داریم؟

5 راهکار جهت تسکین آرتروز زانو بدون نیاز به عمل جراحی

تزریق داروهای ضد التهابی
داروهای ضد التهابی ممکن است ترکیبی از اسید هیالورونیک، روان‌کننده‌های طبیعی و داروهای ضد التهاب باشد. معمولا بیماران پس از چندین هفته اثرات مثبت درمان را احساس می‌کنند. در بیشتر موارد نتایج بسیار موثرند و بیمار تا چند ماه هیچ دردی را احساس نمی‌کند.
پزشک بر اساس شرایط و شدت بیماری، تصمیم می‌گیرد چه روش درمانی برای شما در نظر بگیرد.

درمان PRP

این نوع درمان نیز به روش تزریقی برای بیماران انجام می‌گیرد. PRP، تزریق پلاسمای غنی از پلاکت است. در این روش پلاکت‌ها از خون بیمار گرفته می‌شود و طی چرخش سانتریفیوژ جدا می‌شوند و سپس قسمت‌های خاصی از پلاکت‌ها، به زانو تزریق خواهند شد.

بلوک عصب ژنیکولار

عصب ژنیکولار در اطراف زانو قرار گرفته است، در واقع حس اطراف زانو را این عصب ایجاد می‌کند. حالا زمانی که آرتروز منجر به درد مزمن در بیماران می‌شود،

عصب ژنیکولار در اطراف زانو قرار گرفته است، در واقع حس اطراف زانو را این عصب ایجاد می‌کند. حالا زمانی که آرتروز منجر به درد مزمن در بیماران می‌شود، دکتر محمد حسین دلشاد فوق تخصص درد یکی از روش‌های موثر درمانی که برای بیماران در نظر می‌گیرد، استفاده از لیزر یا RF برای سوزاندن عصب ژنیکولار است.

فوق تخصص درد یکی از روش‌های موثر درمانی که برای بیماران در نظر می‌گیرد، استفاده از لیزر یا RF برای سوزاندن عصب ژنیکولار است.
بیماران پس از انجام این روش درمانی کاهش درد و افزایش فعالیت‌های خود را پس از درمان شاهد خواهند بود.راهکار جهت تسکین آرتروز زانو بدون نیاز به عمل جراحی

راهکارهای دیگری که به عنوان درمان خانگی از سوی پزشک به بیمار توصیه می‌شود به شرح زیر است:
یخ درمانی
شاید یخ درمانی به نظر راهکاری پیش پا افتاده و ساده به نظر برسد؛ اما، این راهکار خانگی پس از فعالیت‌های شدید می‌تواند موثر و کارساز باشد.
در واقع یخ گذاشتن روی قسمت آسیب‌دیده می‌تواند به کاهش تورم پس از فعالیت‌های شدید مانند ورزش کردن کمک کند. بنابراین، بیمار درد و سفتی کمتری را در مفصل احساس می‌کند.

تغییر سبک زندگی

گاهی باید بیماران برای کمک به تسریع روند درمان تغییراتی را نیز در سبک زندگی خود ایجاد کند. به طور مثال اگر عادت به تمرینات ورزشی از جمله دویدن دارید، باید از این نوع تمرین ورزشی خودداری کنید؛ چرا که، فشار زیادی به زانوهای شما وارد می‌شود.
می‌توانید دیگر تمرینات ورزشی از جمله شنا کردن را جایگزین کنید. علاوه بر این، مورد دیگری که می‌تواند فرد را مستعد به زانو درد یا آرتروز زانو کند، افزایش وزن و چاقی است. در نهایت با تغییر رژیم غذایی و افزایش فعالیت‌های روزانه سعی بر کاهش وزن خود داشته باشید.

استفاده از بریس

استفاده از برخی تجهیزات پزشکی، از جمله بریس به کاهش علائم بیمار از جمله دردهای مزمن کمک کرده و منجر به تسریع روند درمان می‌شود.
در اغلب مواقع برای بسیاری از بیماران مبتلا به دردهای ناشی از آرتروز درمان آرتروز زانو بدون جراحی انجام می‌گیرد، تنها در مواقعی که هیچ یک از روش‌های ذکر شده موثر واقع نشود، برای بیمار عمل جراحی انجام خواهد گرفت.

5/5 - (1 امتیاز)

مونا اشتری

سلام من مونا اشتری هستم و 4 ساله کار محتوا نویسی و سئو انجام میدم. علاقه زیادی به تولید محتوای تو حوزه های سلامت و پزشکی دارم. امیدوارم با ارائه اطلاعات مفید و ارزشمند بتونم تو زمینه های سلامتی پزشکی و زیبایی کمکتون کنم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا