زیبایی

درمان آکنه بدون راکوتان【سال1403】❤️

برای درمان آکنه از روش های مختلفی می توان استفاده کرد که بهترین روش درمان آکنه بدون راکوتان است زیرا این دارو ممکن است با مشکلات و عوارض بسیاری همراه باشد و باید سعی کرد بدون آن مشکلات پوستی را برطرف کرد.

آکنه چیست؟

آکنه از جمله بیماری بسیار مزمن و التهابی در پوست انسان است که موجب به وجود آمدن لکه و جوش هایی در نواحی مختلف بدن مانند صورت، شانه ها، پشت، گردن، سینه و بالای بازوها می‌شود.

انواع آکنه شامل جوش های سر سفید، جوش های سر سیاه، کیست ها و ندول ها می شوند و این بیماری جزو متداول ترین بیماری پوستی در جهان محسوب می شود؛ به طور معمول این وضعیت با فعال شدن غده های چربی در دوران بلوغ رخ می‌دهد ولی ممکن است که در هر سنی بروز کند؛ این وضعیت خطرناک نیست اما می‌تواند که از خود زخم‌های پوستی برجای بگذارد.

آکنه چیست؟

این غده ها از خود چربی تولید می‌کنند و تحریک شدن این غدد در مردان و زنان، به وسیله های هورمون های مردانه که از غدد فوق کلیوی ترشح می شوند، انجام می شود و دست کم ۸۵ درصد افراد در سنین ۱۲ تا ۲۴ سال با بروز آکنه مواجه می‌شوند.

دلایل به وجود آمدن آکنه کدامند؟

آکنه که جزو بیماری های شایع پوستی است، به دلایل مختلفی ممکن است به وجود آید که این دلایل به شرح زیر می باشند :

  • هورمون ها : فعالیت های هورمونی همانند دوران بلوغ یا دوره های قاعدگی ممکن است که موجب بروز آکنه شوند.
  • رزیم غذایی : رژیم هایی که قند بالایی دارند ممکن است تاثیر مستقیمی بر روی وخیم تر شدن آکنه بگذارد.
  • استرس : طبق تحقیقات آکنه های وخیم و بسیار زیاد، ارتباط مستقیمی با میزان افزایش استرس دارند.
  • ژن ها : بهضی از افراد بیشتر از بقیه در معرض به وجود آمدن آکنه قرار می گیرند که دلیل شایع ژن های بدنشان است.
  • عفونت : برخی از گونه های باکتری طبق باور بسیاری باعث آکنه می شوند.

برای جلوگیری از بروز آکنه باید به چه نکاتی توجه کرد؟

برای این که بتوان از بروز آکنه جلوگیری کرد، باید به برخی نکات و توصیه ها توجه کرد که برخی از آن ها در ادامه ذکر شده اند :

برای جلوگیری از بروز آکنه باید به چه نکاتی توجه کرد؟
  • در طول دوران یک هفته به حرکات ورزشی ساده انجام دهید و اگر که رفتن به باشگاه برایتان با هزینه های سنگین همراه است، دور پارک و یا حتی در مسیر خانه تا محل کار خود را پیاده روی کنید.
  • به هیچ وجه به لکه ها و جوش‌هایی که در صورتتان اند، دست نزنید. زیرا با دست کاری کردن و ترکاندن جوش‌ها باعث افزایش یافتن آن‌ها در صورتتان می‌شوید.
  • استحمام کردن با آب ملایم موجب کاهش یافتن التهاب پوست انسان می‌شود و از به وجود آمدن آکنه در پوست جلوگيري می‌کند.
  • در کل هر فردی باید روزانه ۸ ساعت بخوابد زیرا خوابیدن به اندازه، تاثیر مستقیمی بر روی سلامت روان، پوست، دفع شدن سموم از بدن و در تنظیم کردن ساعت بدن می گذارد.
  • استرس موجب بروز بیماری‌های مختلفی از جمله التهاب پوست و آکنه در بدن می شود پس باید تا جایی که ممکن است از محیط‌های پر استرس دوری کنید.
  • سعی خود را کنید که هر روز برای رفتن به محیط کار خود از لباس‌هایی که شسته شده اند استفاده کنید زیرا این کار موجب می‌شود که هم بوی مطلوبی بدهید و اعتماد به نفستان افزایش یابد و در ضمن التهاب پوستی و بروز آکنه نیز کاهش یابد.
  • آرایش کردن به طور غلیظ به شدت تاثیر منفی برای سلامت پوست دارد و اگر این آرایش که برای مدتی طولانی روی پوست صورت شما باقی بماند باعث لک شدن پوست و شکل گیری آکنه می‌شود.

برای درمان آکنه از چه روش هایی می توان استفاده کرد؟

برای این که بتوان آکنه را درمان کرد باید به مطب بهترین دکتر پوست بروید تا ایشان مطابق تشخیص خود یکی از راه حل های مناسب را به کار گیرد؛ روش های درمانی آکنه به شرح زیر می باشند :

robust (لیزر طبی) : این روش یکی از مناسب ترین گزینه های درمانی برای برطرف کردن آکنه شدید است که کاملا بستگی به نوع و شدت آکنه دارد؛ ترتینوئین موضعی، که عملکردش موجب تجدید بسیار سریع سلول های پوستی می شود، از بسته شدن منافذ پوستی انسان جلوگیری می‌کند و نقش بسزایی در همه رژیم های درمانی آکنه دارد و در ضمن در درمان کردن چین و چروک های بسیار ظریف و روشن کردن رنگ پوست مؤثر است؛ علاوه بر آن استفاده کردن از ماسک ضدجوش می‌تواند کمک بسزایی در درمان آکنه کند.

ایزوترتینوئین (روآکوتان، در برندهای دیگر) : که باید به طور خوراکی مصرف شود، این دارو جزو مؤثرترین و بهترین عامل در درمان آکنه است و برای درمان کردن آکنه های شدید پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ زنانی که می خواهند باردار شوند، باید قوانین خاصی را در زمان مصرف کردن ایزوترتینوئین رعایت کنند، چون این گونه دارو می‌تواند باعث صدمات قابل توجهی در جنین شود.

داروي اسپيرونولاكتون : برای خانم هايي كه به آکنه های هورمونی مبتلا هستند که اين آكنه ها با سیکل قاعدگی تحریک می‌شوند، داروی اسپیرونولاکتون، که كنترل كننده میزان تستسترون است را می‌توان تجویز کرد؛ قرص های خوراکی كه ضد بارداری اند نیز می‌توانند در تنظیم كردن هورمون های تاثيرگذار در آکنه کمک کننده باشند.

لیزر درمانی : ليزر درماني هایی همانند درمان فتودینامیکی، که در مطب ها قابل انجام هستند نیز برخي اوقات مي توانند مؤثر باشند.

لایه برداری شیمیایی : اين روش که در برخي از مطب ها نیز انجام می‌شود، می‌تواند كمك بزرگي به درمان كردن آکنه و كم رنگ شدن تغییرات رنگدانه ای بعد از التهاب کند.

5 تا از بهترين دكتر پوست در تهران را در ادامه به شما معرفي خواهيم كرد تا با مراجعه به مطب آن ها آكنه خود را درمان كنيد :

دکتر سعید رضا یوسف

دکتر سعید رضا یوسف

دکتر سعید رضا یوسف متولد پنج شهریور 1354 متولد تهران ، فارغ التحصیل رشته پزشکی در دوره عمومی از دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال 1380 ، متخصص پوست و مو از دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال 1393 ، رتبه 2 آزمون جامع علوم پایه پزشکی در سال 1375 هستند؛ ایشان دانشجوی ممتاز و برگزیده دانشگاه علوم پزشکی در سال 1380، مدیر فنی تولید و ناظر چاپ انتشارات حیان از تاریخ 1380 تا 1383 ، مدیر اهل قلم انتشارات حیان از سال 1380 تا 1389 هستند.

دکتر سعید رضا یوسف یکی از بهترین دکتر پوست می باشند و ایشان سردبیر نشریه کتاب شناسی علوم پزشکی از سال 1379 الی 1380 ،مولف برگزیده سال 1382 ،کتاب برگزیده دانشجویی در سال 1380 هستند.

خدمات دکتر سعید رضا یوسف :

  • بوتاکس
  • فیلر
  • کاشت مو
  • لیپوساکشن
  • فوتونا
  • کاشت ابرو
  • خدمات درمانی پوست

آدرس : الهیه، خیابان فرشته، خیابان مریم شرقی، خیابان امین، برج SMP طبقه 2 واحد B

تلفن تماس : 02122050770

آيا راكوتان براي درمان آكنه مناسب است؟

يكي از راه كارهاي درمان آكنه استفاده از داروي راكوتان است كه این قرص از مشتقات ویتامین A محسوب مي شود و چون اين دارو قدرت بسیار زیادی در از بين بردن آکنه‌های شدید پوستی دارد؛ شهرت بالايي دارد.

در ابتداي درمان جوش هاي پوست، پزشكان سعي مي كنند كه از روش هاي ديگري از جمله محلول هاي پوستي، قرص هاي ديگر استفاده كنند و تلاش مي كنند كه از درمان آکنه بدون راکوتان استفاده نمايند اما در برخي موارد هيچ راه كاري موثر نيست و بايد راكوتان تحويز شود.

آيا راكوتان براي درمان آكنه مناسب است؟

بالا بودن ميزان قدرت اين دارو در از بين بردن آثار جوش و آکنه از روی پوست انسان موجب شده است که پزشكان بسياري در شرايطي که پوست بيمار به هیچ يك از درمان هاي دیگر پاسخ نمی‌دهد؛ از قرص راکوتان استفاده کنند؛ از اين رو استفاده كردن از این نوع قرص به طور معمول در مرحله پایانی درمان پوست توصیه می‌شود.

مي توان كه از راکوتان براي تنظیم کردن چربی پوست انسان و مانعی براي به وجود آمدن آکنه استفاده كرد و همان گونه كه شما مي دانيد آکنه به دليل تجمع چربی بر روی پوست انسان به وجود مي آيد؛ استفاده كردن از راکوتان می‌تواند تاثير مستقيمي بر روی كاركرد غدد ترشح کننده چربی پوست بگذارد و فعاليت آن را به طور چشم گيري کاهش دهد.

در نهايت منافذ پوست انسان به دليل ترشح كردن بيش از اندازه چربی بسته نخواهند شد و هيچ التهاب و جوشي در پوست ایجاد نمی‌شود؛ از جمله تاثیراتی که قرص راکوتان بر روی پوست انسان مي گذارد، از بین رفتن باکتری‌هایی است که نقش موثري در ایجاد دارند.

راكوتان چه عوارضي در بر دارد؟

قرص راكوتان نيز مانند ديگر قرص ها با عوارضي همراه است كه موجب شده برخي از افراد از مصرف اين قرص پرهيز كنند و به دنبال يافتن درمان آکنه بدون راکوتان باشند؛ عوارض اين دارو به شرح زير مي باشد :

  • خشگ شدن پوست
  • خشک شدن مخاط بینی و چشم
  • خشک شدن لب‌ها
  • حساس شدن پوست انسان در برابر نور خورشيد
  • سردردهای خفیف
  • دردهای عضلانی و زانو
  • ریزش مو
  • احساس خارش و خشکی در گلو

برخي عوارض بسيار نادر هستند اما ممكن است كه براي بيمار رخ دهند كه اين عوارض به شرح زير مي باشند :

  • تغییراتي كه در خلق و خو رخ مي دهند و موجب بروز علائمي نظير بیماریهای روحی روانی مي شود.
  • دردهایي شدید شکمی که به طور معمول با تهوع، اسهال و استفراغ همراه مي باشند.
  • اختلال در دید انسان
  • اسهال خونی
  • سردردهای بسيار شدید و طولانی مدت
  • راش پوستی

حين استفاده از راكوتان بايد به چه نكاتي اشاره كرد؟

حين استفاده از راكوتان بايد به چه نكاتي اشاره كرد؟

زماني كه مي خواهيد از راكوتان براي درمان كردن آكنه استفاده نماييد، بايد به برخي نكات و توصيه هايي در طول دوره درمان خود كه در ادامه متن ذكر مي شوند توجه كنيد :

  • زمان استفاده كردن از این دارو و تقريبا ٦ ماه بعد از آن، از وکس نبايد برای اپیلاسیون كردن استفاده نماييد؛ در ضمن انجام دادن لیزر موهای زائد نيز در این دوره درمانی ممنوع مي باشد.
  • از انجام دادن اقدامات مرتبط با برنزده کردن پوست یا رفتن به سولاریوم پرهيز كنيد.
  • زمان مصرف كردن راکوتان نباید اصلا از لنز چشمی استفاده نماييد چون موجب وارد شدن آسیب به قرنیه شما خواهد شد.

چگونه می توان آکنه را در منزل درمان کرد؟

علاوه بر روش های دارویی که در ابتدای مقاله برای درمان آکنه بدون راکوتان ذکر شد، می توان با راه کارهای خانگی و برخی رژیم های غذایی هم از بروز آکنه جلوگیری کرد، هم آکنه را درمان کرد؛ این راه حل های خانگی به شرح زیر اند :

1 . شربت سکنجبین : این شربت کمک بزرگی به درمان بیماری های کبدی و رفع مشکلات پوستی کند که در ادامه مواد مورد نیاز طرز تهیه آن را ذکر خواهیم کرد.

مواد مورد نیاز شربت سکنجین : سرکه یک واحد، عسل 2 واحد، آب 8 واحد

طرز تهیه : سرکه، عسل و آب را با یکدیگر ترکیب نمایید و بر روی حرارت قرار دهید تا با شعله ای ملایم بجوشد و یک‌ سوم آب آن بخار شود؛ زمان جوشیدن آن کفش را جدا کنید و در ضمن می توانید که یک دسته نعناع نیز برای رنگ و طعم بهتر زمان جوشیدن به آن اضافه کنید؛ در هر وعده روزانه خود، یک‌سوم لیوان از این شربت را به همراه دو سوم لیوان آب مخلوط و مصرف کنید و بهتر است که با شکم خالی یا یک ساعت بعد از غذا میل شود.

2 . سرکه سیب : یک واحد از سرکه سیب را به همراه سه واحد آب مخلوط کنید و آن را بر روی پوست صورت خود به‌ مدت یک دقیقه قرار دهید، پس از آن با پنبه ای نرم آن را خشک نمایید و طبق تحقیقات لاکتیک اسید و ساکینیک اسیدی که در سرکه سیب موجود است موجب ایجاد تعادل در میزان چربی موجود در پوست و مقابله کردن با عوامل ویروسی و باکتریایی و کاهش یافتن التهاب آن می‌شود.

3 . ماسک عسل و دارچین : یک قاشق عسل و دو قاشق دارچین را با یکدیگر تر‌کیب کنید و آن‌ها را بر روی پوست خود قرار دهید؛ عسل و دارچین، منابعی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها می باشند که طبق مطالعات، تأثیر آنتی‌اکسیدان‌ها بیشتر از رتینوئیدها و برخی داروها بر روی آکنه است؛ لینولئیک اسید، ویتامین B3 و سدیم آسکوربیل فسفات (SAP) از آنتی‌‌اکسیدان‌هایی که در این ماسک موجود هستند، می‌توانند موجب کاهش یافتن بروز آکنه شوند.

چگونه می توان آکنه را در منزل درمان کرد؟

4 . ماسک آلوئه‌ورا : آلوئه‌ورا دارای اسید سالیسیلیک و گوگرد می باشد که هر دوی آن ها در درمان کردن آکنه مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ زدن ژل آلوئه‌ورا بر روی جوش های صورت، یک الی دوبار در روز می‌تواند در کاهش یافتن بروز آکنه مؤثر باشد.

5 . پیروی از رژیم غذایی با اندیس گلایسمی پایین : اندیس گلایسمی یک ماده غذایی، میزان تأثیر این ماده را بر روی افزایش قند خون نشان می دهد؛ غذاهایی که دارای شاخص قند خون بالایی مثل نان سفید، نوشابه، کیک و شیرینی‌ها، غلات صبحانه شیرین‌‌شده و سایر غذاهای فرآوری‌شده مانند سوسیس و کالباس هستند؛ کاهش یافتن مصرف این نوع از مواد غذایی می‌تواند موجب کاهش یافتن بروز آکنه شود.

6 . استفاده از روغن بره‌موم : در حقیقت بره‌موم نوعی ماده‌ شبیه موم و از تولیدات زنبور عسل می باشد که از مهم‌ترین خواص دارویی این ماده می توان به اثرات آنتی‌بیوتیکی، ضدقارچی، ضدویروسی و ضدباکتریایی آن اشاره کرد، با مصرف کردن روغن بره‌موم به حالت ماسک بر روی پوست خود می‌توان جوش‌های صورت را درمان کرد.

کلام آخر

در مقاله امروز تمام تلاش خود را کردیم تا روش های درمان آکنه بدون راکوتان را برای شما ذکر کنیم تا به سرعت جوش های پوستی خود را درمان کنید و در ضمن 5 تا از بهترین دکتر پوست را به شما معرفی کردیم تا برای درمان آکنه خود به مطب آن ها مراجعه کنید.

در صورتی که هر گونه انتقاد یا پیشنهاد در رابطه با درمان آکنه بدون راکوتان دارید می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید و پاسخ سوالات خود را بیابید.

5/5 - (2 امتیاز)

الناز شاکر

سلام من الناز شاکر هستم، 7 ساله کار نویسندگی در زمینه مطالب سلامتی و زیبایی تهیه و گردآوری میکنم. خوشحال میشم اگر پیشنهاد یا نظری دارید زیر همین مقاله برام بنویسید .ممنونم ازمطالعه این مقاله....

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا