عمومی

بهترین روش درمان آکنه و جوش صورت【سال1403】❤️

تفاوت بین جوش و آکنه

بهترین روش درمان آکنه و جوش صورت عمل به توصیه های گفته شده در این مقاله می باشد که با هم بررسی خواهیم کرد. یکی از مشکلات شایع خانم ها وجود جوش و آکنه است که موجب می شود که پوستی شفاف و زیبا نداشته باشند و از زیبایی آن ها می کاهد.

بهترین روش درمان آکنه و جوش صورت

هیچ کس وجود لک و جوش بر روی پوست صورت را دوست ندارد و همواره به دنبال راه درمان آن می باشند و بیشتر افراد برای درمان نزد بهترین دکتر پوست در تهران می روند.

در وهله ی اول باید بدانید که بین جوش و آکنه تفاوت هایی وجود دارد، آکنه خود یک بیماری محسوب می شود ولی جوش می تواند از نشانه های بروز یک بیماری باشد. آکنه بر روی غدد چربی در پوست تاثیر می گذارد و منافذ پوستی شما نیز با این غدد ها در ارتباط می باشند و موجب ایجاد ماده ی چرب و روغنی به نام سبیوم می شوند.

همچنین غده ها و منافذ به وسیله ی کانالی به هم متصل هستند که به وسیله ی این کانال موی سطح پوست رشد می کند.  هنگامی که سبیوم و سلول های مرده به یکدیگر می پیوندند، آن ها در پایه ی فولیکول ها یک پلاگین تشکیل داده که باکتری های موجود در این پلاگین ها باعث بروز عفونت و التهاب می شوند، که به جوش های قرمز رنگ در آکنه ها منجر می شود.

عواملی که در ایجاد آکنه تاثیر گذار است

با انجام مطالعات فراوان هنوز هم دلایل اصلی ایجاد آکنه به طور قطع مشخص نشده است، اما شواهد نشان می دهد که برخی از این عوامل گفته شده می تواند در ایجاد آکنه و جوش تاثیر داشته باشد، بهترین روش درمان آکنه و جوش صورت رعایت این توصیه ها می باشد:

عواملی که در ایجاد آکنه تاثیر گذار است

  • استفاده بیش از حد از لوازم آرایشی نامناسب
  • تغییرات هورمونی مانند: بارداری، قاعدگی و رسیدن به سن بلوغ
  • فشار دادن جوش هایی که روی پوست وجود دارد و ترکاندن آن ها
  • شست و شو ندادن پوست و کثیف و آلوده بودن آن
  • استرس بیش از حد می تواند منجر به ایجاد جوش شود
  • تغذیه نامناسب و استفاده از غذاهای چرب
  • تمیز کردن و شست و شوی بیش از حد پوست
  • رطوبت بالای پوست و حتی خشکی بیش از حد

نشانه های بروز آکنه و جوش

بروز آکنه و جوش با علائم و نشانه هایی همراه می باشد که شامل موارد زیر است:

  • ایجاد جوش های سر سیاه
  • التهابات و قرمزی بر روی صورت
  • باز شدن منافذ پوست
  • ایجاده توده ی بزرگ و دردناک و چرکی

راهکار های درمان آکنه

وجود جوش و آکنه بسیار رنج آور است و در صورت افزایش یافتن بهتر است به بهترین دکتر پوست مراجعه کنید. این پزشکان راه های مختلفی برای درمان را به کار می گیرند که بسیار تاثیر گذار است و بهترین روش درمان آکنه و جوش صورت می باشد، مانند: ترتینوئین موضعی و یا آداپلن. برخی از دارو ها بدون نسخه برای بیمار تجویز می شوند که بستگی به خود بیمار و نوع عارضه دارد.

راهکار های درمان آکنه، بهترین روش درمان آکنه و جوش صورت

آن دسته از داروهایی که بدون نسخه توسط بهترین دکتر پوست در ایران با توجه به شرایط فرد تجویز می شود، شامل این موارد می باشد، دارو هایی که حاوی دیفرین و بنزوئیل پر اکسید و اسید سالیسیلیک می باشند.

علاوه بر این یک سری دارو های موضعی نیز در درمان آکنه تجویز می شوند که شامل :آنتی بیوتیک ها مانند کلیندامایسین موضعی آزلائیک اسید دارو های خوراکی تجویز شده برای درمان آکنه که حاوی دارو های ضد آندروژن، آنتی بیوتیک های خوراکی می باشند که تمام این دارو ها بهترین روش درمان آکنه و جوش صورت هستند.

انواع جوش ها و علائم و نشانه های آن ها

1- جوش سر سیاه: این نوع جوش ها که بسیار ریز و به رنگ سیاه می باشند نوعی آکنه محسوب می شود و بیشتر افراد در طول زندگی دچار این عارضه شده اند. اگر شما هم جزء افرادی می باشید که بر روی قسمت هایی از صورت خود جوش سر سیاه دارید، نگران نباشید، زیرا راه های درمان گوناگونی برای از بین بردن آن وجود دارد.

ایجاد جوش سر سیاه جزء فرایند های طبیعی بدن می باشد که در تمام افراد وجود دارد. به همین دلیل است که در بین تمام مردم شایع است. اگر بخواهیم یک تعریف کلی از این نوع آکنه ها ارائه دهیم باید بگوییم که این جوش ها زمانی ایجاد می شوند که، منافذ پوست باز می شوند.

جوش سر سیاه

علت ایجاد جوش سر سیاه چیست؟ در وهله ی اول باید بدانید که هزاران فولیکول مو در تمام قسمت های بدن شما از جمله صورت وجود دارد که با مسدود شدن راه آن ها جوش های سرسیاه ایجاد می شود. فولیکول در پوست قرار دارد که هر کدام از آن ها حاوی یک مو و یک غدد چربی می باشند، و چربی مورد نیاز پوست را برای حفظ رطوبت پوست ترشح می کند.

حال هنگامی که چربی های پوست با سلول های مرده ادغام شوند، با هم مانند یک توده در زیر پوست جمع می شوند و هنگامی که فشاری روی پوست ایجاد شود، برآمدگی ایجاد می شود و اگر این برآمدگی موجب باز شدن منافذ پوست شود و هوا بکشد در این صورت منجر به ایجاد جوش های سرسیاه می شود.

البته این را هم باید بدانید که یکی از عوامل مهم ایجاد جوش سر سیاه می تواند به دلیل تغییرات هورمونی در افراد باشد که به دلایل گوناگونی مانند بلوغ و بارداری ایجاد می شود. بنابراین علت بسیاری از ایجاد جوش ها در نوجوانان به خاطر همین تغییرات هورمونی می باشد که یک روند طبیعی است.

2- جوش سر سفید: جوش های سر سفید نیز مانند جوش های سر سیاه در بین مردم شایع و فراوان است ولی با آن ها تفاوت کوچکی دارد و بسیار خفیف و ضعیف است که از روش های درستی را در پیش بگیرید می توانید در درمان آن ها موفق شوید. این جوش ها با مسدود شدن منافذ پوست به وجود می آیند.

جوش سر سفید، بهترین روش درمان آکنه و جوش صورت

هنگامی که توده های بر آمده یا همان کومدون ها که در زیر پوست قرار گرفته اند، به وسیله ی تجمع بیش از حد چربی هیچ راهی برای نفس نداشته باشند و منافذ پوست توسط چربی ها پوشیده شوند، جوش های سر سفید ایجاد شده و بر روی پوست مشاهده می شود. به این نوع آکنه ها که با بسته شدن منافذ پوست ایجاد می شوند، جوش سر سفید می گویند.

علت ایجاد جوش سرسفید چیست؟ اگر می خواهید که از علت به وجود آمدن این جوش مطلع شوید باید بدانید که همانند جوش های دیگر می باشد. در تمام پوست های صورت یک غددی وجود دارد که کار آن ترشح چربی می باشد و اگر متعادل باشد هیچ مشکلی ایجاد نمی کند چون پوست نیز به رطوبت نیاز دارد.

اما اگر ترشح چربی بر روی پوست بیش از حد باشد و به جایی برسد که پوست دیگر نتواند نفس بکشد و هوا در و بدل شود و همزمان نیز با سلول های مرده پوست ترکیب شود، در نتیجه منافذ پوست بسته می شود. به همین دلیل جوش های سر سفید و سر سیاه ایجاد می شوند. همان طور که گفتیم تغییرات هورمونی نیز می تواند منجر به ترشح بیش از حد چربی در پوست شود و مهمترین عامل ایجاد جوش باشد.

3- جوش های قرمز و چرکی: وجود این جوش ها بر روی صورت در همه ی افراد بسیار آزردهنده است و در برخی از مواقع مهم مانند مهمانی و قرار ملاقات و حتی محل کار موجب خجالت و کلافگی فرد می شود. عوامل بسیاری موجب ایجاد این جوش ها می شود که در بیشتر موارد، این نوع از آکنه ها با تورم و قرمزی و التهاب همراه می باشند و بسیار هم بزرگ هستند.

جوش های قرمز و چرکی

این جوش با جوش های سر سیاه و سر سفید تفاوت بسیاری دارد و برای بیشتر افراد نگران کننده است. جوش های چرکی به دو صورت پوسچول و پاپول وجود دارند که بسیار هم رایج در میان مردم می باشند و بر آمده و کاملا مشخص هستند و با کرم نیز نمی توان پوشاند.

نشانه های جوش های چرکی: از علائم و نشانه های چوش های پر از چرک می توان به التهاب و قرمزی آن ها اشاره کرد. این جوش ها برجسته و به شکل گنبد می باشند که بر روی صورت ظاهر می شوند و متمایل به قرمز و یا صورتی می باشند که به این نوع از آکنه ها پاپول می گویند و ممکن است که تعداد زیادی از این پاپول ها در یک ناحیه جمع شوند و به صورت یک زائدی دیده شوند.

اما چوش های چرکی پوسچول یک تفاوت با پاپول دارد، این جوش ها نیز به رنگ قرمز می باشند ولی پر از مایع زرد رنگ و چرکی دارند و گاهی نیز دردناک هستند. این مایعی که از این جوش خارج می شود، دارای گلبول سفید مرده خون است که برای مقابله با میکروب می باشد. این جوش ها را هر گز فشار ندهید که در نتیجه ممکن است افزایش یابد.

علت ایجاد جوش قرمز و چرکی: این نوع از جوش ها نیز به همان دلایلی که قبلا به آن اشاره کردیم ایجاد می شود، یعنی در نتیجه ی بسته شدن منافذ پوست توسط ترشح چربی بیش از حد می باشد. زمانی که بسته شدن منافذ پوست شما باعث التهاب فولیکول مو شود، جوش قرمز ایجاد می شود.

با ایجاد التهاب، سیستم ایمنی بدن  گلبول های سفید خون را برای مقابله کردن با آلودگی ها به میدان می آورد و در نتیجه، گلبول های سفید خون می میرند و درون جوش قرمز جمع می شوند، مایع چرکی افزایش پیدا می کند و جوش قرمز به جوش چرکی تبدیل می شود.

علت ایجاد جوش قرمز و چرکی

4- آکنه ندول و آکنه کیست: این نوع جوش ها نسبت به دیگر از انواع جوش ها و آکنه ها بسیار خطرناک تر می باشند و حتی می توانند ماه ها بر روی صورت بمانند و موجب ایجاد زخم و بیماری های پوستی شود که حتما در صورت بروز این جوش ها به بهترین دکتر پوست در شیراز مراجعه کنید که در صورت پیگیری نکردن ممکن است به زخم های دائمی تبدیل شود.

چگونه ندول و کیست را تشخیص بدهیم؟ ندول که نام دیگر آن گرهک می باشد، یک آکنه با برآمدگی بزرگ و قرمز رنگ است و بسیار هم دردناک می باشد. ندول ها می توانند به رنگ های مختلفی باشند و گاهی ممکن است که به شکل توده های سفت، گرد و قرمز رنگ روی سطح پوست مشاهده شوند یا هم رنگ پوست باشند.

این آکنه ها را نمی توان لمس کرد که موجب درد می شود و حساس است. اما کیست ها که بسیار چرکی می باشند، جوش های بزرگی هستند و همانند ندول ها دردناک می باشند و اگر از بین برود هم اثر خود را بر جای می گذارد و موجب ایجاد جای جوش می شود. این آکنه ها در اندازه های متفاوتی هستند، ولی چون ندول هل و کیست ها بسیار به هم شبیه می باشد، خیلی نمی توان تشخیص داد که کدام ندول و یا کیست می باشد.

درمان جوش های سرسیاه و سرسفید

1- راه های درمان جوش سر سیاه: با برخی از درمان های خانگی می توانید جوش های سر سیاه را از بین ببرید. همان طور که خود میدانید، این جوش ها بیشتر در نواحی بینی و پیشانی به وجود می آیند، اولین نکته ای که باید توجه کنید این است که هرگز با آرایش به رختخواب نروید و جوش های سر سیاه را هیچگاه فشار ندهید.

راه های درمان جوش سر سیاه

استفاده از خاک رس نیز بسیار موثر است. خاک رس چربی های بیش از حد صورت را از بین می برد و آلودگی ها را از روی صورت پاک می کند. منافذ پوست هنگامی که باز هستند و به دلیل تجمع چربی جوش هایی ایجاد می شود، خاک رس می تواند با از بین بردن این چربی ها منافذ پوست را باز کرده و هوا وارد پوست می شود. استفاده از خاک رس یکبار در هفته می تواند مفید واقع شود.

ماسک ذغالی نیز برای از بین بردن جوش های سر سیاه، موثر است و می تواند انتخاب خوبی باشد. این ماسک خاصیت این را دارد که  به لایه های پوست نفوذ کند و تمام چربی های اضافه و سلول های مرده را از بین ببرد.

2- راه درمان جوش سر سفید: جوش های سر سفید مانند جوش های سر سیاه نمی باشند و درمان آن ها نیاز به زمان دارد. اگر می خواهید به نتیجه ی مثبتی دست پیدا کنید باید صبور باشید و راه های درمانی خود را به طور منظم ادامه دهید، حتی ممکن است ماه ها به طول انجامد، که نیاز مند صبر و آرامش است.

با رعایت این نکات می توانید به از بین بردن جوش های خود کمک کنید: با پاک کننده های ضد جوش صورت خود را در روز دو بار بشویید و تمیز کنید، مخصوصا قسمت های چانه و پیشانی را که محل تجمع این گونه جوش ها می باشد. زیاد به پوست خود دست نزنید، مخصوصا زمانی که دست هایتان آلوده می باشد.

راه درمان جوش سر سفید

از لوازم آرایشی خیلی استفاده نکنید و شب ها قبل از خواب حتما صورت خود را بشویید. به طور منظم از یک محصول لایه بردار ملایم برای درمان جوش سر سفید استفاده کنید. از فشاردادن، نیشگون گرفتن و ترکاندن جوش های سرسفید پرهیز کنید.

درمان های خانگی برای از بین بردن جوش

1- سرکه سیب: راه های درمانی زیادی برای کاهش جوش های صورت وجود دارد که یکی از آن ها سرکه سیب می باشد. برای این کار اول باید صورت خود را کامل بشویید و خشک کنید. بعد از آن مقداری سرکه سیب را با آب مخلوط کرده و به پنبه و یا دستمال آغشته کنید.

پنبه ی آغشته به آب و سرکه را روی قسمت های مورد نظر زده و بگذارید که 15 دقیقه بماند، سپس پوست خود را بشویید و خشک کنید. این ترکیب را هر روز انجام داده تا تاثیر آن را ببینید.

2- دارچین و عسل: این ترکیب هم بسیار مفید و موثر است چون عسل خاصیت ضد میکروبی دارد و بهترین روش درمان آکنه و جوش صورت شناخته شده است که در کاهش آکنه کمک می کند. برای این کار لازم است که یک قاشق چای خوری دارچین را با دو قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید و بعد از آن بر روی صورت خود بگذارید و تا 15 دقیقه ی بعد بشویید و خشک کنید. با تکرار این معجون چند بار در هفته می توانید صورتی شفاف داشته باشید.

دارچین و عسل

3- تکه های یخ: استفاده از یخ تاثیر مثبتی بر روی صورت می گذارد به شرطی که روزی چند دفعه این کار را انجام دهید تا موثر واقع شود. یک عدد یخ را در داخل پارچه تمیزی قرار دهید و بر روی ناحیه مورد نظر قرار دهید و بعد از چند ثانیه بردارید و دوباره انجام دهید.

4- خمیر دندان: به وسیله ی پنبه یا دستمال تمیز یک لایه خمیر دندان را روی قسمت های آسیب دیده پوستتان قرار دهید و بعد از 30 دقیقه با آب بشویید. این درمان را 2 تا 3 بار در روز تکرار کنید.

5- عسل: همان گونه که گفتیم عسل برای درمان جوش بسیار مناسب است، زیرا یک ضد عفونی کننده محسوب می شود. عسل توانایی آن را دارد که میکروب ها و آلودگی ها را شناخته و ضد عفونی کند. کافیست که مقداری عسل را بر روی ناحیه قرار داده و بعد از 20 دقیقه با آب گرم بشویید.

6-  آب لیمو: یکی از بهترین روش درمان آکنه و جوش صورت استفاده از لیمو است. ایتدا صورت خود را کاملا تمیز کنید و بعد خشک کنید، یک عدد لیموی تازه را نصف کنید و آب آن را درون یک کاسه بریزید و با استفاده از یک تکه پنبه آغشته به آب لیمو روی پوست خود بگذارید و بعد از 10 الی 15 دقیقه با آب سرد بشویید، این کار را دو بار در روز تکرار کنید.

8- آب لیمو و گلاب: گلاب،تمام باکتری های روی صورت را از بین می برد و به عنوان یک تونر پوستی عمل می کند، که می تواند خاصیت اسیدی آبلیمو را خنثی کند. پوست خود را با آب و پاک کننده ملایم تمیز کنید و با استفاده از یک حوله نرم خشک کنید.

آب لیمو و گلاب

مقداری گلاب و آب لیمو ی تازه را برابر باهم مخلوط کرده و توسط پنبه روی جوش ها بگذارید. سپس بعد از 15 الی 20 دقیقه با آب سرد بشویید، با یک حوله ی تمیز صورت خود را تمیز کنید. این ماسک را دو دفعه بر روی صورت خود اعمال کنید تا نتیجه ی مثبتی دریافت کنید.

زمانی که از این ماسک استفاده کر دید، در مقابل آفتاب قرار نگیرید و یا حتما از کرم ضدآفتاب استفاده کنید. برای جلوگیری از هرگونه واکنش، ابتدا آب لیمو را روی یک ناحیه از پوست خود چک کنید و بعد آن را به تمام پوست تان اعمال کنید.

روغن درخت چای: ترکیب روغن درخت چای را با روغن نارگیل بسیار موثر و کار آمد می باشد و می توان آن را، بر روی بینی و چانه خود اعمال کنید و بعد از 20 تا 30 دقیقه با آب بشویید. گیاه آلوئه ورا هم بسیار مفید بر جوش های صورت می باشد و آن ها را از بین می برد. می توانید ژل آلوئه ورا به همراه روغن نارگیل ترکیب کرده و یک ماسک موثر تهیه کنید.

همچنین می توانید که یک قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا را با چند قطره روغن درخت چای مخلوط کرده و سپس آن را روی جوش های خود بمالید و بعد از 20 دقیقه با آب شستشو دهید.

روغن درخت چای

بنابراین بهترین روش درمان آکنه و جوش صورت استفاده از درخت چای به همراه آلوئه ورا است. آلوئه ورا را هرگز فراموش نکنید که بسیار موثر است و خاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارد و با میکروب های صورت مبارزه می کند.

جمع بندی

جوش یک عارضه ی بسیار آزردهنده می باشد که موجب ناراحتی افراد است و در بیشتر مردان و زنان هم وجود دارد. این مشکل راه های درمان گوناگونی دارد که در این مقاله سعی بر آن داشته ایم تا شما را با راهکار های موثری آشنا کنیم که بدون ضرر و کاملا طبیعی باشد. جوش یک بیماری شایع در میان افراد است.

با رعایت بهداشت و شست و شوی پوست و استفاده از ماسک های گفته شده می توانید این عارضه را کاهش دهید. همان طور که می دانید علت بسیاری از جوش ها استفاده از لوازم آرایشی نامناسب می باشد که موجب بسته شدن منافذ پوست می شود. با رعایت برخی موارد در ازبین رفتن جوش های صورت کوشا باشید.

ممنون از توجه شما

4/5 - (3 امتیاز)
دکمه بازگشت به بالا