عمومی

رشد موی سر【سال 1403】❤️

در این مقاله ما تلاش داریم تا اطلاعات کاملی را در زمینه رشد موی سر در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. مو در زیبایی افراد تاثیر بسزایی دارد و افراد به دنبال روش هایی برای رشد سریع موهای سر خود می باشند. در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا اطلاعات کاملی را در اختیارتان قرار دهیم.

رشد سریع موی سر

همانطور که همه ی ما می دانیم ، موها یکی از فاکتورهای زیبایی صورت است و همیشه به فکر رشد موی سر و پرپشت بودن آن هستیم. بیشتر خانم ها بلند بودن مو را جز زیبایی خود می دانند. بخاطر همین ، رشد سریع موها جز دغدغه اصلی روزانه دخترها به حساب می آید. در این مقاله سعی کردیم به مراحل و چگونگی رشد موها بپردازیم.

مراحل رشد موها

مراحل رشد موهای سر شامل آناژن ، کاتاژن و تلوژن می باشد. در ادامه مقاله این سه مرحله را با یکدیگر بررسی می کنیم تا درک بهتری از وضعیت رویش موهای خود داشته باشیم.

مرحله آناژن

این مرحله ، مرحله رشد موهاست. موهایی که در این مرحله قرار می گیرند ، می توانند حدود ۲ تا ۶ سال رشد کنند. زمانی که شاخی موها بیرون زده می شود ، به مرور پیاز مو به عمق بیشتر پوست نفوذ می کند تا غذای کافی را به دست آورد.

افرادی که موهایشان در مدت زمان طولانی در این مرحله قرار می گیرند ، می توانند موهای بلندی داشته باشند.  به طور معمول موها ماهانه می توانند به اندازه ۱.۲۵ سانتی متر رشد کنند. پس اگر موهایتان سالانه کوتاه نکنید ، حدود ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر بلندتر می شود.

مرحله کاتاژن

طی مرحله آناژن ، مرحله کاتاژن اتفاق می افتد. در این مرحله موی جدیدی تشکیل می شود که بخش زیادی از پیاز مو از بین می رود اما مو نمی ریزد. با این اتفاق موها به بالا رانده و ضعیف می شوند و ریشه مو از جریان خون جدا شده و مو از لحاظ غذایی تامین نمی شود.

مرحله تلوژن

این مرحله فولیکول موها در حدود دو الی چهار ماه استراحت می کنند. در این دوره موها رشد نمی کنند و حتی دچار ریزش هم نمی شوند. در هر زمان تقریبا ۱۰ الی ۱۵ درصد از کل موها در این مرحله قرار دارند.

زمانی که موها این مرحله را طی می کنند وارد مرحله آناژن می شوند و اینجاست که موها ریزش پیدا می کنند و موهای جدید جایگزین موهای قدیمی می شود.

رشد موی سر روزانه بخاطر همین چرخه طبیعی حدود ۵۰ الی ۱۰۰ عدد مو از دست می دهید. پس هنگامی که در هنگام استحمام یا شانه کردن با ریزش موها مواجه می شوید ، اصلا نگران نشوید.

مراحل رشد موها

عوامل موثر بر ریزش مو

  • عوامل ژنتیک و ارثی بودن ریزش موی سر
  • مشکلات هورمونی
  • کمبود مواد مغذی مو مانند کمبود آهن ، ویتامین ها و مواد معدنی
  • استفاده بیش از حد از مواد آرایشی غیر استاندارد مانند رنگ موهای شیمیایی نامناسب
  • تغییرات آب و هوایی
  • سندرم تخمدان
  • فشار روحی و روانی مانند استرس ، اضطراب های همیشگی ، خستگی
  • گرفتن رژیم های نامناسب
  • کاهش وزن ناگهانی
  • مصرف داروهای رقیق کننده خون و داروهای ضد افسردگی

برخی از این عوامل به دست ما نیست و ما مجبوریم با مشکل ریزش مو مواجه باشیم تا زمانی که مسئله یا بیماری ما برطرف شود. اما بعضی عوامل مانند فقر آهن یا کمبود ویتامین ها بایستی با مصرف دارو رفع شود و تا حدودی درمان آن بر عهده ماست.

راه حل های رشد موهای سر

تمام راه هایی که برای رشد موها وجود دارد بر اساس موارد زیر انجام می شود:

  • رفتارهای درست با موها داشته باشید و مراقبت های مو را به درستی و به موقع انجام دهید.
  • مواد مغذی لازم برای موها تامین شود.

ماساژ با روغن عصاره ای: در این روش از یک یا دو نوع روغن عصاره ای استفاده کنید. ابتدا روغن را گرم کرده و سپس با روغن عصاره ای سر را به مدت ۲۰ دقیقه ماساژ و برای ۳۰ دقیقه به موهای خود استراحت دهید. در آخر موهای خود را بشورید.

شستن موها با شامپو: شاید خیلی ها این تصور غلط را داشته باشند که گمان می کنند هر چه موهای خود را با شامپو تمیز نگهدارند ، خوب است. اما این تصور علاوه بر این که آلودگی موها را از بین می رود ، چربی موها که برای رشد و استحکام آنها لازم است ، حذف می شود. بدانید که از بین رفتن چربی موها موجب خشک و ضعیف شدن موها خواهد شد. پس از شامپو حداکثر دو بار در هفته استفاده کنید. برای خرید شامپو سعی کنید شامپویی انتخاب کنید که مناسب تقویت و لطیفی موها باشد. هنگامی که قصد دارید موهایتان را با شامپو بشورید ، به آرامی رفتار کنید. مقدار کمی روی دست بریزید ، سپس روی کف سر خود با ملایمت بمالید. اما هرگز ساقه موهای خود را به شامپو آغشته نکنید و سعی کنید با کف شامپویی که به سر خود زدید ، ساقه های مو را تمیز کنید.

شانه زدن موها: برای شانه زدن موها از قسمت پایینی مو شروع کنید و به سمت بالاتر موها بروید. بیشتر خانم ها برای شانه زدن از قسمت ریشه موها شروع می کنند. اما این کار موجب تبدیل گره های کوچک به گره های بزرگتر می شود. و در نتیجه موجب ریزش موها می شود.

دم موهایتان به صورت دوره ای کوتاه کنید: خیلی از دخترها فکر می کنند با نوک گیری موهایشان از بلند شدن موها جلوگیری می شود. اما واقعیت این است که برای رشد سالم موها بسیار مفید است. در صورت انجام ندادن این کار موجب به وجود آمدن مو خوره و گره خوردن موها می شود. در نهایت چنین موهایی از ریشه کنده می شود و از بین می روند.  میزان کوتاهی موها بستگی به شرایط و برهم ریختگی موها دارد. هر چقدر موخوره ها بیشتر و موها نازک تر باشد ، کوتاهی بیشتر باید انجام شود. به طور معمول موها را تا جایی که صاف و یکدست شود کوتاه کنید.

نداشتن استرس: امکان دارد که برخی از افراد به خوبی از موهای خود مراقبت کنند اما نتیجه خوبی را دریافت نمی کنند، زیرا داشتن استرس باعث می شود در رشد موها اختلال ایجاد شود. استرس اثرات منفی در رشد و سلامت موها دارد  و باعث می شود افراد موهای کم حجم داشته باشند. هم چنین داشتن خواب مناسب بر سلامتی موها تاثیر می گذارد. توصیه می شود اگر می خواهید موهای سالمی داشته باشید و رشد موهای شما سریع باشد استرس خود را کاهش دهید.

استفاده از تقویت کننده آلوئه ورا: ژل آلوئه ورا به رشد سریع موها کمک می کند. هم چنین برای شوره های سر می تواند مفید باشد و به مو درخشندگی خاصی می بخشد. ژل آلوئه ورا را نیز می توانید با آب لیمو تازه ترکیب کنید و بگذارید برای ۲۰ دقیقه روی موها بماند.

استفاده کردن از مکمل: توصیه می شود از مواد غذایی طبیعی استفاده کنید تا روند رشد موهای شما سریع طی شود . می توان برای رشد سریع موها از مکمل هایی هم چون بیوتن و مولتی ویتامین ها استفاده کرد  تا موهای شما سالم باشد.

نوشیدن آب: توصیه می شود که روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشید تا بدنی سالم داشته باشد. نوشیدن به اندازه آب در طول روز  باعث می شود که سموم از بدن دفع شود و هم چنین نوشیدن آب باعث می شود که رطوبت موها حفظ شود.

تعویض رو بالشتی: بهتر است از رو بالشتی های ساتن و ابریشم به جای رو بالشتی های نخی استفاده کنید، زیرا ابریشم از نخ بسیار نرم تر می باشد و باعث می شود که موها به هم ریخته نشوند و موها بر روی رو بالشتی های ابریشمی کم تر دچار خشکی می شوند.

رنگ کردن موها: موهایی که رنگ شده هستند بسیار بیشتر از موهای طبیعی آسیب پذیر هستند و باعث می شوند که موها خشک شوند. استفاده کردن بیش از اندازه از رنگ مو می تواند باعث ریزش مو شود زیرا فولیکول های مو دچار آسیب می شوند.

شستشو با آب داغ:  توصیه می شود برای شستشو موهای خود از آب داغ استفاده نکنید، زیرا باعث می شود که موهای شما خشک و آسیب پذیر شوند. توصیه می شود برای شستشو موهایتان از آب ولرم استفاده کنید تا موهای شما دچار آسیب نشود.

مراقبت از مو

استفاده کردن از شامپو خوب و مناسب: توصیه می شود از شامپویی استفاده کنید که مناسب موی شما باشد، زیرا استفاده نکردن از شامپوهایی که مناسب موهای شما است باعث می شود موهای شما دچار آسیب شوند.  هم چنین افرادی که دچار ریزش مو  و شوره سر هستند باید از شامپوهای مخصوص استفاده کنند.

خشک نکردن موها با حوله: بهتر است برای این که موهای خود را خشک کنید از حوله استفاده نکنید و موهای خود را به دور حوله نپیچید، زیرا این کار باعث می شود که موها دچار آسیب شوند بنابراین توصیه می شود که موها را با استفاده از یک پارچه نخی خشک کنید.

موهای خود را کوتاه کنید: کوتاهی مرتب موها در زیبایی افراد  تاثیر بسزایی دارد. به طور معمول تارهای مو دو تا شش سال عمر می کنند  و سپس ضعیف می شوند  و در برخی از مواقع  موها دچار موخوره می شوند. بهتر است برای این که موهای سالم داشته باشید، هر چند ماه یک بار موهای خود را کوتاه کنید تا موهایتان دچار آسیب هایی هم چون موخوره نشود.

استفاده درست از شامپو: محققین عقیده دارند که از شامپو برای شستن کف سر استفاده شود، زیرا شستن ساقه موها با شامپو باعث می شود، که رطوبت موها از بین برود.

استفاده از شانه مناسب: موهایی که خیس هستند خیلی زود می شکنند و بهتر است از شانه هایی دندان درشت استفاده شود، تا به موها آسیبی وارد نشود.

حفظ سلامت موها: برای این که موهای سالم داشته باشید بهتر است رطوبت مو را حفظ کنید و برای این که رطوبت موها حفظ شود از محصولات مراقبتی مو استفاده کنید تا موها نم دار باشد و رطوبت موها حفظ شود.

استفاده از نرم کننده: کوتیکول پوشش تارهای مو می باشد  و وظیفه دارد که از موها مراقبت کند و زمانی که مو رطوبت نداشته باشد، کوتیکول ها باز می شوند تا رطوبت بتواند وارد موها شود.

حفاظت از موها در برابر حرارت: استفاده از وسایل برقی حرارتی مانند اتو مو باعث خوش حالتی مو می شود، اما آسیب هایی را به همراه دارد  و باعث می شود که موها دچار مشکلاتی هم چون خشکی، موخوره و … شوند.

دلایل ریزش مو

استرس: رشد مو برنامه ریزی شده می باشد و زمانی که فردی استرس داشته باشد باعث می شود که چرخه مو تحریک شود و فرد دچار ریزش مو شود.

ارثی بودن: یکی از دلایل کم حجمی و ریزش موها ارثی می باشد و فرد می تواند این مشکل را از اعضای خانواده به ارث برده باشد.

بارداری: می توان گفت که در دوران بارداری و بعد از تولد نوزاد ریزش مو امری طبیعی می باشد و نیاز است که فرد تحت نظر قرار بگیرد.

تیروئید: هورمون هایی که توسط غده های تیروئید تولید می شود برای سوخت و ساز بدن افراد مهم است و اگر هورمون تولید نشود، فرد دچار ریزش مو می شود و باید به پزشک مراجعه شود و آزمایشات هورمونی انجام شود.

هورمون هایی بانوان: در برخی از مواقع تنبلی تخمدان، یائسگی و … باعث می شود که فرد دچار ریزش مو شوند و توصیه می شود برای درمان فرد هر چه سریع تر به بهترین دکتر زنان مراجعه کند.

کم خونی: کمبود خون و آهن می تواند باعث مشکلاتی هم چون ریزش مو شود و فرد علائمی هم چون خستگی، سرگیجه و سر درد را تجربه کند و برای رفع این مشکل باید به بهترین پزشک مراجعه کند.

کمبود پروتئین: اگر فردی به اندازه کافی پروتئین مصرف نکند و در تغذیه فرد پروتئین به اندازه کافی وجود نداشته باشد، بدن برای جبران کمبود پروتئین رشد مو را کم می کند.

دلایل ریزش مو

علائم ریزش مو

ریزش ناگهانی: در برخی از مواقع افراد بنا به دلایلی هم چون شوک دچار ریزش مو می شوند و اغلب این نوع ریزش مو موقتی می باشد.

نازک شدن موها: می توان گفت که یکی از رایج ترین  دلایل ریزش مو بالا رفتن سن می باشد و این ریزش مو در بانوان در قسمتی از سر شروع می شود و در بین مردان از ناحیه خط پیشانی شروع می شود.

لکه های پوست پوست شده: این نوع لک ها اغلب بر روی پوست سر گسترش پیدا می کنند.

ریزش موی بدن: امکان دارد بنا به دلایلی هم چون شیمی درمانی فرد ریزش مو را در تمامی نقاط بدن تجربه کند.

طاسی: امکان دارد که برخی از افراد در سر، ابرو و ریش خود دچار ریزش شوند قبل از این که ریزش مو اتفاق بی افتد، پوست سر دچار خارش می شود.

روش های درمان ریزش مو

لیزر درمانی: دستگاه لیزر سطح پایین برای درمان الگوی طاسی سر زنان و مردان وجود دارد و با تحقیقاتی که انجام شده مشخص شده است که استفاده از این روش در جلوگیری از ریزش مو تاثیر دارد.

تزریق فیلر: تزریق فیلر یکی از روش هایی می باشد، که در جلوگیری از ریزش مو تاثیر دارد. فیلر  توسط یک سوزن نازک  به پوست سر تزریق می شود و ویتامین هایی که در فیلر وجود دارد، باعث می شود که از مرگ موها جلوگیری شود و ریزش موها تا حدودی متوقف شود.

داروهای ضد قارچ: یکی از دلایل ریزش مو عفونت می باشد و باید به بهترین دکتر مو و پوست مراجعه شود، تا اگر پزشک تشخیص بدهد ریزش مو به دلیل عفونت می باشد با مشورت پزشک از داروهای خوراکی ضد قارچ استفاده شود.

دارو ماینوکسیدیل: یکی از داروهایی که پزشکان متخصص برای درمان ریزش مو تجویز می کنند دارو ماینوکسیدیل می باشد و با بررسی وضعیت ریزش مو بیمار این دارو  را در دوز های مختلف تجویز می کند تا ریزش مو کاهش پیدا کند.

کلام آخر

راه حل های مفید زیادی برای مراقبت از موها وجود دارد و توجه کافی و لازم به موها به رشد آن ها بسیار کمک می کند. مو در زیبایی افراد تاثیر بسزایی دارد و افراد به دنبال روش هایی برای مراقبت از مو خود می باشند. در این مقاله ما تمام تلاش خود را کردیم، تا اطلاعات کاملی را در اختیارتان قرار دهیم. امیدواریم مطالب این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. از این که تا پایان مقاله همراه ما بودید از شما ممنونیم. در صورت هر گونه انتقاد و پیشنهاد  می توانید از طریق سایت پزشکا با ما در ارتباط باشید.

4.8/5 - (5 امتیاز)
اعضای تیم تحریریه "پزشکا" متشکل از افرادی است که در حوزه پزشکی و سلامت، سابقه و اطلاعات کافی دارند. تمامی مطالب ما در وبسایت پزشکا همراه با تایید پزشکان و متخصصان حاذق در زمینه بهداشت و سلامت برای انتقال دانش و تجربه به شما، منتشر می‌شود.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا