سلامتی

هفته 34 بارداری【سال 1403】❤️

در هفته 34 بارداری جنین 2300 گرم وزن دارد و حدود 31 سانتی متر می باشد. در این هفته رحم رشد می ‌کند و به مثانه فشار وارد می کند و به همین دلیل ممکن است افراد دچار تکرر ادرار شدید شوند. در هفته 34 بارداری احتمالا نوبت ویزیت پزشک بوده و باید معاینه شوید. وزن جنین در این هفته بیش تر می شود و علائم و ناراحتی های شما تشدید می یابند. حرکات جنین افزایش پیدا کرده و سیستم ایمنی بدن در حال تکامل است. ما در این مقاله مطالبی درباره هفته 34 بارداری را در اختیار شما قرار داده ایم، پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

چگونگی هفته 34 بارداری

در این هفته تغییراتی در علائم شما به وجود می آید. ممکن است میزان خستگی و تورم پاهای شما افزایش پیدا کند. در این هفته در برخی زنان باردار جنین می چرخد و به سمت پایین قرار می گیرد اگر این وضعیت را تجربه کنید برخی علائم مربوط به فشار رحم مانند درد دنده ها کاهش می یابند. در هفته 34 بارداری مایع آمنیوتیک به بیش ترین مقدار خود می رسد. سیستم ایمنی جنین در حال رشد است و جنین بهتر می تواند صدای شما را بشنود، شما می توانید برای جنین لالایی بخوانید.

در این هفته بدن دچار تغییراتی می شود، شکم شما بزرگ می شود و در حالت معمول باید این هفته نیم کیلو گرم به وزن شما اضافه شده باشد. به دلیل احتباس مایعات در بدن ممکن است شما دچار نفخ شوید. سعی کنید آب بسیاری در طول روز بنوشید. در این هفته ناف شما ممکن است برجسته شده باشد اگر برجسته نشده باشد در هفته های آخر بیرون می زند. فضای داخل با رشد جنین کم تر می شود و شما کم تر می توانید حرکات را احساس کنید. در صورت وجود هر گونه مشکل به بهترین دکتر زنان در تهران مراجعه کنید.

چگونگی هفته 34 بارداری

وضعیت جنین

در هفته 34 بارداری جنین از سر تا پا 44 سانتی متر می باشد و همچنین وزن او حدود 2300 گرم است. پوشش محافظ و مو مانندی که جنین را پوشانده است به مرور از جنین جدا می شود. در هفته 34 بارداری ورنیکس که همان پوشش محافظ می باشد ضخیم می شود و از جنین جدا خواهد شد. این ماده در مایع آمنیوتیک غوطه ور شده و جنین آن را می بلعد. پزشکان معتقدند بلعیدن ورنیکس به رشد معده و روده کمک می کند. چربی بدن جنین در این هفته در حال رشد است و علاوه بر چاق شدن جنین و رفع چروک های روی پوست سبب تنظیم دمای بدن می شود.

جنین به صورت چرخشی می خوابد و گاهی در خواب عمیق است و برخی مواقع خواب نا مشخصی دارد. در این هفته سیستم عصبی مرکزی جنین توسعه پیدا می کند و مغز جنین به سرعت رشد می کند. مایع آمنیوتیک در هفته سی و چهارم بارداری به بیش ترین مقدار خود می رسد و 800 میلی لیتر می شود. جنین در این مایع حرکت می کند و آن را می بلعد. این مایع سبب رشد ماهیچه ها، دستگاه گوارش، سیستم تنفسی و استخوان ها می شود. در صورت بروز هر گونه مشکل هر چه سریع تر به بهترین دکتر زنان مراجعه کنید.

آزمایش های هفته 34 بارداری

در این هفته احتمالاً نوبت ویزیت پزشک را خواهید داشت. در این هفته وزن و فشار خون اندازه گیری می شود. آزمایش ادرار انجام می شود و از طریق آزمایش ادرار پزشک می تواند دیابت بارداری، عفونت و پر اکلامپسی را بررسی کند. میزان تورم پا و قسمت های دیگر بدن بررسی می شود و ارتفاع پایه اندازه گیری می شود. همچنین ضربان قلب جنین در این هفته بررسی می‌شود.

سونوگرافی

پزشک در هر نوبت ویزیت ارتفاع پایه را اندازه می گیرد تا میزان رشد جنین را مورد بررسی قرار دهد. ممکن است در این هفته نیاز به بررسی رشد جنین از طریق سونوگرافی باشد. در سونوگرافی وزن و اندازه جنین تخمین زده می ‌شود تا زمان زایمان مشخص شود. در هفته 34 بارداری معمولاً سونوگرافی انجام نمی شود ولی اگر پزشک به مورد مشکوکی بر بخورد و یا افراد دارای بارداری پرخطر باشند سونوگرافی تجویز می شود.

تست بیوفیزیکال پروفایل

اگر بارداری شما پر خطر باشد و یا جنین از حد طبیعی کم تر حرکت کند پزشک تست بیوفیزیکال پروفایل را تجویز می کند که ترکیبی از سونوگرافی و پایش ضربان قلب می باشد. این تست 30 دقیقه زمان می برد. سطح مایع آمنیوتیک، حرکات تنفسی ضربان قلب و میزان عضلات جنین در این آزمایش بررسی می‌ شود.

آزمایش های هفته 34 بارداری

تغذیه مناسب هفته 34 بارداری

تغذیه دوران بارداری دارای اهمیت بسیاری می باشد. تغذیه در بارداری باید سالم و طبق رژیم غذایی بارداری استاندارد باشد تا رشد کودک به خوبی صورت گیرد. در غذا های مصرفی باید تنوع وجود داشته باشد. وعده های روزانه توصیه شده شامل 6 تا 11 وعده نان و غلات، 2 تا 4 وعده میوه، چهار وعده یا بیش تر سبزیجات، چهار وعده لبنیات و سه وعده منابع پروتئینی می باشد. در دوران بارداری سعی کنید از میزان چربی ها و شیرینی ها بکاهید. افراد باید سعی کنند در دوران بارداری از غذا های غنی از فیبر استفاده کنند. فیبر دارای فواید بسیاری می باشد. از غذا هایی مانند نان های سبوس دار، غلات، لوبیا، ماکارونی، برنج و همچنین میوه ها و سبزیجات در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

فیبر می تواند سبب کاهش یبوست و جلوگیری از نفخ و کرامپ شکمی شود. سعی کنید از مایعات بسیاری در طول روز استفاده کنید. رژیم غذایی بارداری باید دارای مواد معدنی و ویتامین کافی باشد. سعی کنید با مراجعه به پزشک از ایشان در رابطه با مکمل ویتامین صحبت کنید. در طول روز حداقل 4 وعده از لبنیات و غذاهای غنی از کلسیم استفاده کنید. کلسیم دارای فواید بسیاری برای مادر و جنین می باشد و می تواند سبب تقویت استخوان ها شود.

برای تغذیه سالم حداقل 3 وعده غذایی غنی از آهن مانند اسفناج، لوبیا، غلات صبحانه و گوشت بدون چربی بخورید تا بتوانید در طول روز 27 میلی گرم آهن دریافت کنید. در دوران بارداری روزانه 220 میکروگرم ید استفاده کنید. ید سبب رشد مغز و سیستم عصبی کودک می شود، سعی کنید از شیر، پنیر، ماست و سیب زمینی پخته شده استفاده کنید و همچنین از غذاهای دریایی مانند قزل آلا و میگو که دارای ید هستند استفاده کنید. ویتامین c دارای فواید بسیاری است سعی کنید از توت فرنگی، پرتقال، عسل، گل کلم، فلفل سبز در طول روز استفاده کنید.

افراد در دوران بارداری روزانه به 80 تا 85 میلی گرم ویتامین c نیاز دارند. فولات نقش بسیار مهمی در جلوگیری از نقص لوله عصبی دارد. از سبزیجات برگ سبز تیره، گوشت گوساله و حبوبات که دارای فولات هستند استفاده کنید.

علائم بارداری در هفته 34 بارداری

مشکل خواب، تکرر ادرار، سیاتیک، تنگی نفس، سوزش معده و سوء هاضمه از علائم هفته 34 بارداری می باشند. برای بهبود مقابله با برخی از این مشکلات باید به خوبی استراحت کنید. سعی کنید در طول روز به خوبی بخوابید و هنگام بلند شدن سعی کنید به آرامی این کار را انجام دهید. هنگام نشستن و دراز کشیدن ممکن است خون شما اندکی در اندام های انتهایی جمع شود سعی کنید به آرامی بلند شوید اگر به سرعت این کار را انجام دهید ممکن است احساس سبکی سر کنید یا حتی غش کنید.

با تحت فشار قرار گرفتن معده و سایر اندام های داخلی توسط رحم رو به رشد ممکن است سوزش معده و سوء هاضمه داشته باشید. سعی کنید از غذا های تند و غذا هایی که سبب سوزش معده می شوند خودداری کنید. وعده های غذایی کم حجم و میان وعده های کوچکی در حد فاصل وعده های غذایی مصرف کنید. در صورت بروز هر گونه مشکل سعی کنید به بهترین متخصص زنان و زایمان مراجعه نمایید.

علائم بارداری در هفته 34 بارداری

زمان مراجعه به پزشک

اگر انقباضات رحم شما آغاز شد اول باید توجه داشته باشید هر انقباض چقدر زمان می برد و فاصله این انقباض چقدر است. پزشک شما به این اطلاعات نیاز دارد. اگر مطمئن هستید که انقباضات کاذب براکستون هیکس نیستند و انقباضاتی منظم، ادامه دار و جدید رو به افزایش است باید هر چه سریع تر به پزشک خود مراجعه نمایید. علائم زایمان زودرس فشار غیر معمولی در لگن یا کمر درد و لکه بینی و خونریزی واژینال، انقباضات رحمی بیش تر یا رقیق تر شدن حجم ترشحات واژن، تغییر رنگ در ترشحات واژن، درد های کرامپی شبیه قاعدگی می باشند. سعی کنید در صورت مشاهده چنین علائمی هر چه سریع تر به پزشک مراجعه نمایید.

همچنین برخی از علائم وجود دارند که نشان دهنده اکلامپسی یا مسمومیت حاملگی هستند. این علائم شامل سر درد شدید، حساسیت به لمس، تهوع و استفراغ، تورم ناگهانی صورت و دست ها، تغییر در بینایی مثل نابینایی موقت، مشکلات دیداری مثل تاری دید و حساسیت به نور می باشند. در صورتی که به این علائم رسیدگی نکنید ممکن است خطراتی را برای شما و جنین به دنبال داشته باشند. همچنین علائمی مانند تب، لرز یا سوزش هنگام ادرار ممکن است نشان دهنده عفونت های مجاری ادرار باشند که بهتر است برای درمان آن هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.

کلام آخر

در هفته 34 بارداری جنین از سر تا پا 44 سانتی متر می باشد و همچنین وزن او حدود 2300 گرم است. مشکل خواب، تکرر ادرار، سیاتیک، تنگی نفس، سوزش معده و سوء هاضمه از علائم هفته 34 بارداری می باشند. برای بهبود مقابله با برخی از این مشکلات باید به خوبی استراحت کنید. سعی کنید در طول روز به خوبی بخوابید و هنگام بلند شدن سعی کنید به آرامی این کار را انجام دهید. اگر بارداری شما پر خطر باشد و یا جنین از حد طبیعی کم تر حرکت کند پزشک تست بیوفیزیکال پروفایل را تجویز می کند که ترکیبی از سونوگرافی و پایش ضربان قلب می باشد.

از شما بسیار ممنونیم که مارا تا پایان این مقاله همراهی کردید. سایت پزشکا همواره سعی داشته شما را با هفته 34 بارداری آشنا کند. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. در صورت داشتن هرگونه انتقاد و پیشنهاد وارد سایت شوید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

در هفته ۳۴ بارداری چه بخوریم؟

غذاهای مغذی را در برنامه غذایی خود قرار دهید. انواع میوه و سبزیجات تازه و مواد پروتئینی باید در رژیم شما گنجانده شود. اگر بیش از حد نیاز غذا مصرف کنید، افزایش وزن باعث فشارخون بالا، پره اکلامپسی و زایمان سزارین اورژانسی می‌شود

در هفته ۳۴ بارداری جنین چه شکلی است؟

هفته ۳۴ بارداری جنین بیشتر از ۲ کیلوگرم بوده و اندازه آن به ۳۱ سانتی‌متر می‌رسد. جنین کمی بزرگ‌تر از یک طالبی شده است. موهای پرزی روی بدن در حال ازبین‌رفتن است. استخوان‌ها سفت شده و ناخن‌ها رشد کرده‌اند. ریه‌ها نیز درحال‌رشد هستند. اگر جنین پسر باشد، بیضه‌ها درحال‌رشد بوده و درون کیسه بیضه قرار گرفته‌اند.

در چه صورت به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر علائم بارداری شدید شده است و شما را اذیت می‌کند، باید به پزشک مراجعه کنید. به‌عنوان‌مثال اگر تنگی نفس شما شدید شده است یا کمردرد چندین روز ادامه دارد و با استراحت برطرف نمی‌شود، باید پزشک را مطلع کنید. همچنین درصورتی‌که علائم خطرناکی مانند خونریزی یا کندشدن حرکات جنین را تجربه کردید، باید دراسرع‌وقت به پزشک مراجعه کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

سمیه اسدی

سلام، من سمیه هستم. 3 ساله که به کار محتوا نویسی مطالب پزشکی و عمومی در سایت پزشکا مشغول هستم، امیدوارم مطالب مفیدی برای شما عزیزان به اشتراک گذاشته باشم و خوش حال میشم نظرات و پیشنهادات خودتونو برام کامنت کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × چهار =

دکمه بازگشت به بالا