سلامتی

علت و درمان درد زانو و تقویت عضلات آن

ما در این مقاله قصد داریم شما را با علت و درمان درد زانو و تقویت عضلات آن آشنا کنیم. بهتر است بدانیم که پیشگیری بهتر از درمان است، بنابراین قبل از این که دچار مشکلات در زانوی خود شوید و به فکر درمان آن باشید، پیشگیری کنید. بهترین راه پیشگیری برای بیماری ها ورزش کردن است. تقویت عضلات بدن برای سلامتی بسیار مهم می باشد و مانع از آسیب رسیدن به بدن می شود. پس بهتر است قبل از این که دچار آسیبی شوید با تمرینات مخصوص عضلات خود را تقویت کنید تا آسیب پذیر نباشند. در ادامه با علت و درمان درد زانو و تقویت عضلات آن بیشتر آشنا خواهید شد پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

علت درد زانو

علت و درمان درد زانو و تقویت عضلات آن بر اساس سن افراد حالت های مختلفی دارد. درد زانو علت های گوناگونی دارد و به دو نوع درد اولیه و درد ثانویه تقسیم می شود. زانو درد اولیه زمانی اتفاق می افتد که فرد دچار التهاب مفصل شده و غضروف آن از بین رفته است. اما در زانو درد ثانویه همان طور که از اسمش مشخص است به دلیل علت دومی است که اتفاق می افتد. مثلا فردی دچار شکستگی زانو شده است که در اثر آن درد شدیدی را حس می کند.

علت درد زانو

ما بر اثر عصب، درد را حس می کنیم. در بدن اعصابی وجود دارد که ما به وسیله ی آن درد لگن و مچ پا را حس می کنیم که این اعصاب ها به اعصاب زانو نزدیک می باشد. بنابراین وقتی به دلایلی ما در مفصل زانو درد حس می کنیم ممکن است به لگن و مچ پا هم منتقل شود یا درد لگن به زانو برسد به دلیل نزدیک بودن اعصاب این قسمت ها، همچنین درد های مفصل هم به دو شکل حاد و مزمن می باشند. در صورتی که اگه درد بسیار شدید باشد به بهترین دکتر ارتوپد باید مراجعه شود. به چند مورد از علت های زانو درد اشاره می کنیم:

1-زانو درد آرتروز یا استئوآرتریت 

این مشکل به دلیل سابیدگی زانو اتفاق می افتد. در بیماری آرتروز غضروف از بین می رود و اگر شرایط خیلی حاد باشد مینسک هم ممکن است از بین برود. نشانه هایی که این بیماری از خود به جا می گذارد ورم زانو و درد آن است و دیگر نمی توان پا را خیلی حرکت داد. این بیماری را پزشکان از طرق رادیوگرافی می توانند تشخیص دهند و برای درمان به بهترین دکتر ارتوپد در ایران مراجعه شود.

2-زانو درد ایجاد شده به علت ازگود اشلاتر 

ازگود اشلاتر بیش تر در ورزشکاران اتفاق می افتد. در این بیماری برجستگی زیر کشکک زانو  غیرقابل تحمل و متورم می شود. برای درمان آن می توان ورزش را مدتی کنار گذاشت و کمی محدود کرد و درمان هایی که پزشک برای شما تجویز می کند.

3-زانو درد و کندرومالاسی کشک 

این مشکل در زانو بیش تر برای آن دسته از افرادی رخ می دهد که دونده هستند و بیش تر در خانم ها نمایان می شود. این بیماری به کشکک آسیب می رساند و غضروف زانو هم آسیب می بیند. نشانه های کندرومالاسی یا نرمی کشکک این است که فرد بعد از نشستن طولانی در زانو ی خود درد حس می کند و هنگام حرکت ممکن است صدا دهد. برای درمان آن بهتر است عضلات چهار سر ران را تقویت کنید.

4-زانو درد به دلیل روماتیسم 

یکی دیگر از دلایل زانو درد می تواند به خاطر بیماری روماتیسم باشد، که کل بدن را درگیر خود می کند و بیش ترین تاثیر را بر روی مفصل زانو دارد. درد و متورم شدن از نشانه های این بیماری است.

علت درد زانو

اگر به مرحله ی شدیدی برسد موجب تغییر شکل مفصل می شود. برای درمان این بیماری باید به بهترین دکتر ارتوپد مراجعه شود تا دارو تجویز شود و می توان با نرمش های مخصوص موجب بهبودی آن شد و از این طریق علت و درمان درد زانو و تقویت عضلات آن می شود. در موارد شدید بیماری از تعویض مفصل برای درمان کمک گرفته می شود.

5-زانو درد به دلیل بورسیت زانو

در کنار مفصل زانو کیسه هایی به نام بورس وجود دارد که این بورس ها توسط عفونت و یا ضربه خوردن آسیب دیده و متورم می شود. به این نوع آسیب زانو بورسیت می گویند. این مشکل هم با تورم درد همراه است. اگر این بیماری با درمان های معمولی بهبود نیافت، از جراحی استفاده می کنند.

6-عفونت و زانو درد

عفونت مفصل زانو بسیار خطرناک است. وقتی زانو عفونت می کند فرد دچار تب و درد و تورم زانو می شود. برای درمان آن پزشکان اغلب از جراحی استفاده می کنند و آنتی بیوتیک تجویز می کنند. اگر این بیماری درمان نشود و به شرایط حاد برسد به استخوان های مجاور هم آسیب وارد می کند.

علائم زانو درد

  • قرمز شدن و داغ کردن زانو
  • سخت حرکت دادن زانو و محدودیت داشتن
  • به علت دردی که دارد فرد نتواند خوب راه برود
  • محدودیت در صاف کردن پا
  • خم شدن زانو به سختی و با درد
  • تورم و خشکی
  • تق تق یا صدا دادن زانو
  • حساسیت به لمس کردن زانو

تاثیرات چاقی بر زانو درد

مفاصل بدن ما مقدار معینی از وزن بدن ما را می توانند تحمل کنند. اگر فرد دچار اضافه وزن شده باشد، مفاصل پا نمی توانند وزن بدن را تحمل کنند و در نتیجه به مرور دچار مشکل خواهند شد. عوامل زیادی در بدن هستند که ممکن است موجب درد زانو شوند که چاقی یکی از آن ها است، دانشمندان طبق تحقیقاتی که بر روی یک سری افراد انجام داده اند متوجه شده اند که بیش ترین افرادی که دچار درد زانو می شوند افراد چاق هستند.

تاثیرات چاقی بر زانو درد

این افراد علاوه بر درد زانو و آسیب مفاصل دچار بیماری آرتروز هم می شوند، زیرا در بین افراد چاق هورمونی به نام لیپین ترشح می شود که این هورمون در به وجود آمدن آرتروز زانو نقش دارد. چربی به بدن آسیب های فراوانی وارد می کند، حتی با تولید ماده ای در بدن موجب می شود که پاها و اعضای بدن التهاب داشته باشند، این عامل راه رفتن را هم مشکل ساز می کند.

فواید کاهش وزن در زانو درد

کاهش فشار بر مفاصل

کاهش وزن کمک شایانی به عملکرد صحیح اجزای بدن می کند، همانطور که گفتیم وزن زیاد می تواند مفصل را به مرور دچار آسیب کند کاهش هر کیلو وزن هم می تواند فشار مفصل زانو را تا ۴ کیلو کم کند. با کم کردن وزن خود نیز می توانید از بروز بیماری آرتروز و التهابات بدن جلوگیری کنید و هیچ مانعی در راه رفتن نداشته باشید.

کاهش التهاب بدن

یکی از دلایلی که موجب التهاب بدن می شود درگیر شدن با بیماری آرتروز است. کاهش وزن بهتر از هر درمانی می تواند این بیماری را نابود کند، در این صورت هم درد از بین می رود و هم بیماری آرتروز و در نهایت التهاب زانو بهبود پیدا می کند.

درمان های خانگی زانو درد

1-درمان زانو درد با کمپرس سرد

استفاده از سرما بهترین راه حل برای درمان زانو است. سرما، تورم زانو را از بین می برد، به این صورت که رگ های خونی را تنگ می کند و رسیدن خون به آن ناحیه را کاهش می دهد. برای انجام این کار چند قطعه یخ را درون حوله یا دستمال تمیز قرار دهید و روی ناحیه مورد نظر به مدت 20 دقیقه قرار دهید و به طور مکرر انجام دهید تا بهبودی حاصل شود. برای کاهش درد نیز از سرما و گرما می توان استفاده کرد.

2-فلفل قرمز داروی گیاهی و طبیعی زانو درد

این داروی گیاهی برای درد زانو همانند یک مسکن می باشد. و با تولید ماده ای به نام کاپسسین و ایجاد گرما درد را از بین می برد. نحوه ی استفاده این دارو به این صورت است که به اندازه دو قاشق غذاخوری این پودر را با مخلوط روغن زیتون روی ناحیه مورد نظر قرار می دهیم.

درمان های خانگی زانو درد

روغن زیتون خود نیز برای تسکین درد مناسب است. بهتر است برای نتیجه بهتر این دارد را دو بار در روز به مدت 20 دقیقه تکرار کنید. یک فنجان فلفل قرمز را با یک فنجان سرکه سیب هم می شود مخلوط کرد تا تورم آن قسمت کمتر شود.

3-درمان و تسکین زانو درد سرکه سیب 

سرکه سیب با خاصیت اسیدی که دارد برای از بین بردن مواد سمی که در زانو هستند بسیار مفید عمل می کند. این ماده موجب لغزندگی مفاصل و حرکت آنان و همچنین برای کاهش درد آن اثر مثبت می گذارد.

برای استفاده از آن دو قاشق این مواد را در آب حل کنید و بنوشید، این کار را تا زمانی که کامل خوب شوید ادامه دهید. برای ماساژ پا هم می توان از آن استفاده کرد به این صورت که با سرکه ترکیب شده و چند دقیقه بنشینید تا درد را تسکین ببخشد. این ماده با روغن زیتون هم می شود ترکیب کرد و ناحیه مورد نظر را با آن مالش داد.

4-زنجبیل هم زانو درد را درمان می کند

گاهی اوقات افراد دچار آرتروز پا می شوند که درد بدی دارد و بعضی مواقع هم در اثر آسیب رسیدن به عضلات، مثل کشش یا پارگی زانو درد می گیرد. در این مواقع زنجبیل درمان خوبی برای کاهش درد است، فقط کافی است یک تکه کوچک از این ماده را با آب بجوشانید و بعد از 10 دقیقه محلول را از صافی رد کنید و با اضافه کردن عسل و آب لیمو آن را میل کنید. دو بار در روز از این محلول استفاده کنید، البته روغن زنجبیل هم برای تسکین درد مناسب است.

درمان های خانگی زانو درد

5-زردچوبه ادویه ای پرخاصیت برای درمان زانو درد

ادویه زرد چوبه، بسیار پر کاربرد است و برای تسکین علت و درمان درد زانو و تقویت عضلات آن بسیار موثر است برای درد همچون مسکن عمل می کند، همچنین این ماده خاصیت آن را دارد که تورم و التهاب زانو را التیام ببخشد و مثل یک آنتی اکسیدان عمل کند. طبق تحقیقاتی که انجام شده است به این نتیجه رسیده اند که خود زرد چوبه می تواند روماتیسم مفصل را که منجر به درد در زانو می شود را کاهش دهد. نحوه ی مصرف این گونه است که نصف قاشق زنجبیل را با زرد چوبه در یک لیوان آب ترکیب کنید و بگذارید که 10 دقیقه بجوشد و میل کنید. برای راحت تر خوردن آن می توانید به آن عسل هم اضافه کنید. این ترکیب را روزی دو بار بنوشید، همچنین می توانید ادویه را با شیر هم بجوشانید وبه آن عسل اضافه کرده و مصرف کنید هر روز یکبار.

6-درمان زانو درد با تخم شنبلیله 

این ماده با ایجاد گرما درد زانو را که در اثر بیماری آرتروز به و جود آمده را کاهش می دهد. تخم شنبلیله را به اندازه ی یک قاشق چای خوری با آب مخلوط و بگذارید که یک شب تا صبح در آن بماند، بهتر است که آبی که استفاده می کنید تصفیه شده باشد.

صبح که از خواب بیدار شدید دانه ها نرم و قابل جویدن هستند و آب آن را دور بیندازید. همچنین می توانید آن را پودر کنید و با آب حالت خمیری درست کنید و در محل درد قرار دهید و بگذارید که 30 دقیقه بماندو سپس با آب گرم بشویید.

7-درمان زانو درد با لیمو

کسانی که از درد آرتروز رنج می برند، آب لیمو برای تسکین درد مفید می باشد به دلیل خاصیت اسید اوریکی که دارد. لیمو را برش بزنید و به قطعات کوچک تری تقسیم کنید و با قرار دادن آن در یک دستمال آن را داخل روغن کنجد قرار دهید و بر ناحیه درد بگذارید تا 10 دقیقه بماند. تا زمانی که بهبودی حاصل شود این کا را تکرار کنید.

درمان های خانگی زانو درد

8-روغن خردل روغن گیاهی مخصوص درمان زانو درد

این روغن با خاصیت گرم کنندگی که دارد، درد را کاهش می دهد و جریان خون را هم به حالت نرمال باز می گرداند. یک حبه سیر را در روغن خردل تفت دهید تا کاملا به حالت برشته درآید. بعد از این که سرد شد آن را از صافی رد کنید، سپس روغن باقی مانده را به حالت دورانی بر روی ناحیه درد مالش دهید. این کار را که انجام دادید زانو را بسته و از کمپرس آب گرم استفاده کنید تا تاثیر آن را ببینید. چند بار در هفته از این روش استفاده کنید تا بهبود یابید.

تقویت عضلات زانو با چند ورزش موثر

1-حلقه همسترینگ تک پا

علت و درمان درد زانو و تقویت عضلات آن با این ورزش موثر است و با انجام آن ها آسیب دیدگی زانو تا حدی کاهش می بابد. برای انجام تمرین همسترینگ زانو با دست راست خود را نگه دارید، می توانید از دیوار یا درخت کمک بگیرید و بعد از آن همه ی وزن خود را باید بر روی پای راست قرار دهید. زانوی چپ آهسته به سمت بالا می آید و خم می شود، همسترینگ خود را نیز بالا بیاورید و پای چپ به جای خود باز می گردد. 20 بار با هر دو پا این حرکت را انجام دهید و همسترینگ خود را درگیر کنید.

2-کشش ساق پا

برای تقویت عضله ی زانو به کمک این تمرین، کمی از دیوار فاصله گرفته و از آن برای کنترل خود استفاده می کنیم. پای راست را به پشت قرار بدهید و آهسته زانوی چپ را به جلو خم کنید و زانوی راست باید به حالت صاف بماند. پای سمت راست باید پاشنه پا کامل روی زمین قرار بگیرد، و زانوی چپ بالای پای چپ قرار گیرد. این حالت را به مدت 30 ثانیه نگه دارید، سپس جای پاها را عوض کنید و تکرار کنید.

تقویت عضلات زانو با چند ورزش موثر

3-لیفت ران و باسن از کنار بدن

این حرکت بسیار راحت است. بر روی زمین به سمت چپ دراز بکشید، ران ها و پاها روی هم قرار بدهید. ساعد دست سمت چپ خود را برای کنترل تعادل روی زمین قرار دهید، سپس بالا تنه را بالا نگه دارید. ران خود را به حالت از کنار به سمت بالا بیاورید. بدن خود را پایین و شروع حرکت بیاورید، سپس پای راست خود را حدود یک متر بالا بیاورید .به حالت اول برگردانید. 30 مرتبه تکرار کنید بعد به سمت دیگر دراز بکشید و این حرکات را تکرار کنید.

4-حرکت معبد

حالت معبد از دیگر تمرین های عضله ی زانو است. برای انجام آن صاف بایستید و پای خود را حدود 120 سانت از هم فاصله دهید، انگشتان خود را 45 درجه به طرف بیرون قرار دهید. کف هر دو دستان خود را در قسمتی که قلب قرار دارد روی هم بگذارید. قفسه سینه خود را بالا و شانه ها به سمت پایین می آیند. نفس خود را فرو دهید و سپس زانوها را به آرامی خم کنید تا ران ها به موازات کف زمین در آیند، اطمینان حاصل کنید که زانوها بالای پا قرار می گیرند. در این حرکت کمر باید کاملا صاف باشد. شکم خود را به طرف داخل و بالا جمع کنید. به فاصله 5 تا 15 بار نفس کشیدن نگه دارید سپس رها کنید و بایستید. سه مرتبه این حرکت را تکرار کنید.

5-اسکات جزئی 

برای انجام این حرکت تقویتی ابتدا بایستید و پاها را به اندازه عرض شانه باز کنید در حاتی که نگاهتان به رو به رو است، به آرامی  پایین بروید و در همان حالت نیز پاها خم می شوند تا در حالت 45 درجه قرار بگیرید،زانو ها نباید از انگشتان پا جلوتر قرار بگیرند. برای کنترل خود،می توانید در حالی که کمرتان متمایل به دیوار است اسکات جزئی انجام دهید.

تقویت عضلات زانو با چند ورزش موثر

6-بالا بردن پاها

روی زمین به حالت پشت دراز بکشید و صورت کاملا رو به بالا باشد، زانوی پای چپ را خم کنید و پای راست خود را صاف نگه دارید، دست ها در کنار خود روی زمین قرار می گیرند.

در همین حالتی که قرار دارید نفس خود را به بیرون بفرستید و پای راست را تا آنجا که ممکن است به طرف قفسه سینه بیاورید، عضلات شکم و پهلوی خود را سفت کنید و دست ها روی زمین قرار می گیرد. بلافاصله و به آرامی پای خود را پایین و به حالت اول برگردانید. این کار را با پای بعدی هم انجام دهید. برای هر سمت 10 تا 12 مرتبه حرکت را تکرار کنید.

7-گام به بالا

برای شروع این حرکت مفید و کار بردی پای راست خود را روی پله یا هر سطح دیگری می توانید قرار دهید، سپس پای چپ خود را به سمت جلو بیاورید و یک گام با پای راست خود رو به عقب بردارید، 20 مرتبه این حرکت را تکرار کنید.

سپس دوباره این حرکت را با پای دیگر خود انجام دهید. اگر از دمبل هم برای انجام آن استفاده کنید خیلی بهتر است، وقتی با پای چپ حرکت می کنید، یک دمبل را با دست راست کنار شانه خود قرار دهید و همین کار را با دست چپ زمانی که با پای راست گام برمی دارید انجام دهید.

8-پل 

یکی دیگر از تمرین های موثر برای کاهش درد زانو ها و تقویت آن حرکت پل می باشد. برای انجام این حرکت مفید اول همان طور که زانو های خود را خم کردید دراز بکشید، دست ها را در کنار خود روی زمین قرار بدهید، طوری که کف دست ها با زمین بر خورد کند. عضلات شکم پهلو و باسن را کاملا سفت کنید.

پل

در همان حالتی که قرار دارید، ران پای خود را بالا بیاورید طوری که از شانه تا زانو در موازات هم قرار بگیرند، پای سمت راست خود را به سمت قفسه سینه آورده و خم کنید، سپس همان پا را صاف کنید رو به بالا بگیرید. حالا پای خود را دوباره خم کنید و به حالت اول بازگردید. این حرکت را به مدت یک دقیقه و به صورت چرخشی بین دوپا انجام دهید.

9-حرکت عضله چهار سر ران 

این ورزش برای تقویت عضلات زانو بسیار مفید است. برای شروع این حرکت روی زمین بخوابید یا حتی می توانید نشسته هم این کار را انجام دهید، پای راست خود را کاملا صاف کنید و یک حوله ی لوله شده یا شیء دیگری زیر زانوی پای راست قرار دهید.

در همان حالت  که پای راست کشیده می شود، زانوی راست را با کمک حوله ای که زیر قرار دارد فشار دهید. به مدت 10 ثانیه این حالت بمانید و سپس رها کنید سه ست و در هر ست 10 مرتبه حرکت را انجام دهید. با پای دیگر هم این کار را انجام دهید.

10-پروانه ی خم شده

همان طور که زانو های خود را خم کرده اید و کف پاها ها بر روی هم قرار دارد، به پشت دراز بکشید. بازو و کف دست ها را رو به بالا و در کنار خود قرار دهید، شانه ها را به سمت عقب ببرید و در همین حالت قفسه سینه نیز باز می شود.

چشمان خود را بسته و 4 ثانیه به همین حالت بمانید و هوا را به داخل ریه های خود بکشید، سپس با شمارش معکوس نفس خود را بیرون دهید. تا 10 دقیقه و یا تا جایی که کاملا احساس آرامش کنید به این شمارش ادامه دهید.

کلام آخر

از شما عزیزان سپاسگزاریم که ما را تا پایان مقاله همراهی کردید. سایت پزشکا همواره سعی بر این داشته تا شما را با علت و درمان درد زانو و تقویت عضلات آن آشنا کند. امیدواریم مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد، می توانید از طریق سایت با ما درمیان بگذارید.

4/5 - (2 امتیاز)

مریم مردانی

مریم مردانی هستم 3 ساله کار نویسندگی انجام میدم علاقه به حوزه های آرایشی و زیبایی دارم .خوشحال میشم اگر پیشنهادی دارید زیر این مطلب نظرات خودتون رو ارسال کنید :)

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا