بیماری هاسلامتی

روش های کنترل دیابت بارداری【سال 1403】❤️

برخی از بانوان در دوران بارداری ممکن است دچار دیابت بارداری شوند که در این صورت باید روش هایی را برای کنترل دیابت بارداری در نظر داشته باشند. در صورت کنترل نکردن دیابت بارداری این بیماری می تواند هم برای مادر و هم برای نوزاد خطرناک باشد. پس در صورت دیدن علائم دیابت بارداری هر چه سریع تر به بهترین دکتر زنان جهت کنترل دیابت مراجعه نمایید. ما در این مقاله برخی از روش های کنترل دیابت بارداری را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم، پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

دیابت بارداری چیست؟

دیابت بارداری بیماری است که در دوران بارداری برای بانوان ممکن است اتفاق بیفتد. در دوران بارداری ممکن است سطح قند خون برخی از زنان افزایش پیدا کند و با افزایش سطح قند خون دیابت بارداری به وجود می‌آید. این نوع دیابت بین هفته های 24 تا 28 بارداری رخ می دهد. افراد باید سعی کنند در صورت مشاهده علائم دیابت بارداری هر چه سریع تر به بهترین دکتر زنان جهت درمان دیابت و همچنین کنترل دیابت بارداری مراجعه نمایند.

در صورت کنترل نشدن این بیماری می‌تواند احتمال ابتلای کودک به قند خون را افزایش دهد و همچنین احتمال بروز عوارض جدی برای خود فرد و جنین در دوران بارداری و زایمان را افزایش می دهد. دیابت بارداری دارای دو نوع می باشد که از دو نوع می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کلاس A1 برای توصیف قند بارداری که می توان آن را تنها از طریق رژیم غذایی کنترل کرد استفاده می شود.
  • کلاس A2 برای توصیف دیابت بارداری استفاده می شود که در آن از انسولین و یا سایر داروهای خوراکی برای کنترل این بیماری استفاده می شود.

اگر دارای دیابت بارداری هستید باید هر چه سریع تر به بهترین پزشک و بهترین مرکز جهت درمان و کنترل آن مراجعه نمایید تا مشکلی برای شما و جنین ایجاد نشود.

دیابت بارداری چیست؟

کنترل دیابت بارداری

  • در دوران بارداری برای کنترل دیابت بارداری باید زیر نظر پزشک باشید و به کنترل منظم گلوکز خونتان بپردازید.
  • پزشک ممکن است برای شما آسپرین تجویز کند. این آسپرین برای کاهش خطر پره اکلامپسی می باشد. باید سعی کنید به طور مرتب از داروها استفاده کنید و آن ها را سر خود قطع نکنید.
  • افراد باید سعی کنند علاوه بر مراقبت از قند خون فشار خون خود را کنترل کنند. اگر به فشار خون بالا مبتلا هستید باید از برخی از داروها استفاده کنید این داروها را می توانید با مراجعه به پزشک تهیه نمایید.
  • در صورت بالا بودن میزان قند خون پزشک برای شما انسولین تجویز می کند. دوز انسولین تجویز شده را باید تزریق کنید تا رشد جنین شما تحت تاثیر قرار نگیرد.
  • برای کنترل دیابت بارداری باید حتماً رژیم غذایی سرشار از میوه، سبزی ها و غلات کامل را داشته باشید. تمام تلاش خود را بکنید به جای این که در یک وعده حجم زیادی غذا بخورید تعداد وعده های غذایی خود را بیش تر کنید.
  • برای کنترل دیابت بارداری باید وزن خود را کنترل کنید.
  • همچنین برای کنترل دیابت بارداری باید سعی کنید در طول هفته تمرینات ورزشی داشته باشید. ورزش های هوازی مانند یوگا و ایروبیک برای سلامتی شما و رشد جنین بسیار مفید است.

ویژگی های بهترین دکتر زنان

برای کنترل دیابت بارداری باید سعی کنید به بهترین دکتر زنان در تهران مراجعه نمایید و تحت کنترل پزشک باشید. برخی از ویژگی های بهترین دکتر زنان عبارتند از:

  • داشتن مدرک و تخصص یکی از ویژگی های بسیار مهم بهترین دکتر زنان می باشد. به پزشکی مراجعه نمایید که دارای مدرکی بسیار معتبر در حیطه فعالیت خود باشد. قبل از مراجعه برای کنترل دیابت بارداری اطمینان حاصل کنید که پزشک شما دارای تخصص در زمینه فعالیت خود می باشد.
  • از دیگر ویژگی هایی که بسیار حائز اهمیت است تجربه کافی پزشک و سابقه بالای ایشان می باشد. پزشکی که دارای سابقه و تجربه بسیاری باشد به خوبی می تواند دیابت بارداری را کنترل کند و افراد را درمان نماید.
  • اولویت قرار دادن سلامت بیماران یکی از ویژگی های بسیار مهم بهترین دکتر زنان می باشد. به پزشکی مراجعه نمایید که در هر شرایطی سلامت بیماران خود را اولویت قرار دهد.
  • بهترین پزشک سعی می کند در هر شرایطی با بیماران خود برخوردی بسیار مناسب داشته باشد و تمامی نکات مورد نیاز را برای بیماران بیان می کند. بهترین پزشک به تمامی سوالات بیماران با صبر و حوصله بسیاری پاسخ می دهد.
  • بهترین دکتر زنان در مرکزی فعالیت می کند که دارای تجهیزات بسیار مناسب و پیشرفته برای درمان بیماران باشد و از بهترین و مناسب ترین روش ها برای تشخیص و درمان بیماران استفاده می کند.

ویژگی های بهترین دکتر زنان

هدف از کنترل قند خون در بارداری

کاهش خطر زایمان زودرس

با کنترل قند خون و دیابت بارداری احتمال زایمان زودتر از موعد کاهش می یابد، پس تمام تلاش خود را بکنید تا در دوران بارداری دیابت را کنترل نمایید. با مراجعه به بهترین دکتر زنان و زایمان می توانید به کنترل دیابت بپردازید.

کاهش خطر سقط جنین

کنترل قند خون خطر سقط جنین را کاهش می دهد. خطر سقط و مرده به دنیا آمدن نوزاد در بانوانی که دیابت خود را کنترل نکرده اند بیش تر می باشد. افرادی که دارای دیابت بارداری هستند باید به صورت لحظه‌ای قند خون خود را از اوایل بارداری تا زایمان کنترل کند. در صورت کنترل نکردن قند خون خطرات بسیاری برای شما ایجاد می شود.

کاهش خطر رشد بیش از اندازه جنین

بالا بودن قند خون باعث می شود که وزن نوزاد از حد میانگین بالاتر رود. قند خون بالای نوزاد زایمان طبیعی را دشوار می کند و خطر سزارین را بالا می‌برد و هنگام زایمان نوزاد را در معرض خطر قرار می دهد.

کاهش خطر نارسایی های مادرزادی

کنترل قند خون قبل، بعد و در دوران حاملگی مواردی که روی مغز، قلب و ستون فقرات تاثیر می گذارند را کاهش می دهد. کنترل قند خون سبب کاهش خطر نارسایی های مادرزادی می شود.

جلوگیری از بروز عوارض برای مادر

با کنترل قند خون می توانید خطراتی مانند عفونت، مجرای ادرار و عفونت قارچی را کاهش دهید و همچنین با انجام این کار از بروز عوارض دیابت مانند نارسایی کلیه می توانید جلوگیری کنید.

پیشگیری از بروز عوارض برای جنین

برخی از نوزادانی که از مادران مبتلا به دیابت متولد می شوند دچار قند خون پایین می شوند زیرا تولید انسولین در بدن آن ها بسیار بالا است. کنترل قند خون به سلامت قند خون و میزان کلسیم و منیزیم موجود در خون جنین کمک می کند. همچنین کنترل قند خون سبب پیشگیری از اختلال تنفسی و زردی پوست و چشم در نوزاد بعد از تولد می شود.

افرادی که در معرض دیابت بارداری هستند

برخی از افراد ممکن است بیش تر در معرض دیابت بارداری باشند. افرادی که دارای فشار خون بالا، اضافه وزن بیش از حد معمول در دوران بارداری، اضافه وزن قبل از بارداری، سابقه خانوادگی دیابت هستند بیش از سایر افراد در معرض دیابت بارداری قرار دارند. همچنین افرادی که دارای سقط جنین یا مرده زایی بدون دلیل شده اند و دیابت بارداری پیشین داشته اند و همچنین کسانی که بارداری چند قلو و ابتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک دارند و تعلق به برخی از توابع ها و قومیت ها مانند نژاد آفریقایی، بومی آمریکا، آسیایی و … هستند از افراد دیگر بیش تر در معرض دیابت بارداری هستند. این افراد باید سعی کنند دیابت بارداری خود را کنترل کنند و با مراجعه به بهترین دکتر زنان به کنترل دیابت بارداری بپردازند.

افرادی که در معرض دیابت بارداری هستند

درمان دیابت بارداری

پایش قند خون

افراد باید سعی کنند قند خون خود را اندازه گیری کنند و نتایج را ثبت کنند. سطح قند خون افراد باید چهار بار در روز اندازه گیری شود. قبل از غذا خوردن در صبح یک یا دو ساعت بعد از صبحانه و ناهار و شام اگر افراد این اطلاعات را ثبت کنند می توانند متوجه شوند که سطح قند خون بالاتر از حد طبیعی است یا خیر. در صورت این که سطح قند خون بالاتر از حد طبیعی باشد پزشک شروع مصرف انسولین را توصیه می کند.

اصلاح رژیم غذایی

برای درمان دیابت بارداری اول از هر کاری باید رژیم غذایی خود را اصلاح نمایید. برای انجام این کار با بهترین متخصص تغذیه مشورت کنید. برای اصلاح رژیم غذایی می توانید موارد زیر را رعایت نمایید:

  • هر دو تا سه ساعت یک بار چیزی بخورید تا در طول روز بین وعده های غذایی و فواصل، یکسانی وجود داشته باشد.
  • سه وعده غذایی کوچک و سه تا چهار میان وعده سالم داشته باشید.
  • سعی کنید وعده های غذایی اصلی یا میان وعده ها را به هیچ عنوان حذف نکنید. میان وعده قبل از خواب برای کمک به حفظ میزان قند ناشتا بسیار مهم است.
  • سعی کنید از مصرف نوشیدنی های شیرین و همچنین خوراکی های بسیار شیرین پرهیز کنید. از مصرف مواردی مانند کیک، کلوچه، بستنی، آبنبات، شربت و سس شیرین خودداری کنید.
  • با مشورت از پزشک می توانید از شیرین کننده های مصنوعی استفاده کنید. در مصرف این شیرین کننده ها نیز باید تعادل داشته باشید.
  • از غذاهایی که دارای کربوهیدرات هستند باید به مقدار متوسط استفاده کنید. چنین غذاهایی عبارتند از نان، سیب زمینی، ذرت، غلات، برنج، ماکارونی و سیب زمینی.

ورزش

ورزش می تواند به کنترل سطح قند خون کمک بسیاری بکند. افرادی که قبلاً ورزش کرده اند بعد از تشخیص دیابت بارداری باید به ورزش خود ادامه دهد و افرادی که قبلا ورزش نکرده اند باید از پزشک خود پرس و جو کنند که آیا ورزش توصیه می شود یا خیر.

انسولین

برخی از زنانی که به دیابت بارداری مبتلا شده اند برای کنترل دیابت بارداری به انسولین نیاز دارند. انسولین دارویی است که می تواند سبب کاهش سطح قند خون شود و خطر عوارض مرتبط با دیابت بارداری را کاهش دهد. 15 درصد از زنان مبتلا به دیابت بارداری برای کنترل آن به انسولین نیاز دارند. انسولین رایج ترین دارو برای درمان دیابت بارداری می باشد که به صورت تزریقی از آن استفاده می شود. در صورت مصرف انسولین باید حداقل 4 بار در روز سطح خون خود را چک کنید و نتایج و میزان انسولین مصرفی خود را ثبت کنید و با پزشک خود آن ها را مطرح کنید.

ویزیت‌های طی بارداری

بیش تر بانوانی که مبتلا به دیابت بارداری هستند باید ویزیت های بسیاری را در دوران بارداری داشته باشند به خصوص کسانی که از انسولین استفاده می کنند باید ویزیت های بسیاری داشته باشند. هدف از این ویزیت ها نظارت بر سلامت مادر و کودک، بررسی رژیم غذایی، قند خون و تنظیم دوز انسولین می باشد. برای انجام این کار سعی کنید به بهترین دکتر زنان و زایمان مراجعه نمایید.

کلام آخر

بیماری دیابت بارداری در دوران بارداری برای بانوان اتفاق می افتد. برخی از بانوان به این بیماری بین هفته های 24 تا 28 بارداری مبتلا می شوند. در صورت مشاهده علائم دیابت بارداری باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه نمایید و به کنترل دیابت بارداری بپردازید. هدف از کنترل قند خون در بارداری کاهش خطر زایمان زودرس، کاهش خطر سقط جنین، کاهش خطر رشد بیش از اندازه جنین، کاهش خطر نارسایی مادرزادی و … می باشد.

از شما عزیزان بسیار سپاسگزاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. سایت پزشکا همواره سعی داشته روش های کنترل دیابت بارداری را برای شما بیان نماید. برای هر گونه انتقاد و پیشنهاد می توانید به سایت مراجعه نمایید.

روش تشخیص دیابت بارداری چیست؟

تمامی زنان افراد باردار در دوران بارداری باید از نظر دیابت بارداری آزمایش شوند. اکثر افراد باید زمانی که در 6 یا 7 ماهگی باردار هستند آزمایش شوند. اما افرادی که در معرض خطر بالای دیابت هستند ممکن است نیاز به آزمایش در ابتدای بارداری داشته باشند.

اگر دیابت بارداری داشته باشم هر چند وقت یک بار باید به پزشک مراجعه کنم؟

افراد مبتلا به دیابت بارداری باید بیشتر از سایر افراد باردار به پزشک مراجعه کنند. تعداد ویزیت های لازم به میزان کنترل قند بستگی دارد و اینکه آیا برای کنترل قند از انسولین استفاده می کنید. بیشتر زنانی که به دیابت بارداری مبتلا می شوند، ویزیت های دوران بارداری مکرر دارند

بعد از زایمان چه اتفاقی می افتد؟

احتمالاً دیابت شما از بین می رود و قند خون شما به حالت عادی باز می گردد. اگر انسولین یا داروی دیگری مصرف می کردید، احتمالا دیگر به آن نیاز نخواهد داشت. البته پزشک یا پرستار شما باید قند خون شما را بررسی کند تا مطمئن شود که سطح شما به حالت عادی باز می گردد و همینطور باقی می ماند.

5/5 - (1 امتیاز)

سمیه اسدی

سلام، من سمیه هستم. 3 ساله که به کار محتوا نویسی مطالب پزشکی و عمومی در سایت پزشکا مشغول هستم، امیدوارم مطالب مفیدی برای شما عزیزان به اشتراک گذاشته باشم و خوش حال میشم نظرات و پیشنهادات خودتونو برام کامنت کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − هشت =

دکمه بازگشت به بالا