بیماری هاروانشناسی

بهترین دکتر روانشناس در مشهد【سال1402】❤️ + لیست 10 تایی

در این مقاله قصد داریم بهترین دکتر روانشناس در مشهد را به شما معرفی کنیم. در جامعه امروز افراد با مشکلات مختلفی مانند مسائل و درگیری های خانوادگی، مشکلات تحصیلی، مشکلات شغلی و بی پولی، اختلالات جنسی، اختلاف بین زوجین، استرس و فشار زندگی و نداشتن اعتماد به نفس سروکار دارند. هریک از این مشکلات در صورت درمان نشدن می توانند موجب اختلالات دیگری در جامعه شوند و بنیان آن را سست کنند. با پیشرفته شدن فضای مجازی ممکن است برای رفع بسیاری از مشکلات راه حل های مختلفی ارائه داده شود، اما این راه حل ها ممکن است اصولی نباشند و با اطلاعات غلط زیادی ترکیب شوند. بهترین راه حل برای رفع مشکلات و بحران های زندگی مراجعه به دکتر روانشناس است که با روان درمانی و تراپی آن ها را از ریشه حل کند.

روانشناس کیست؟

روانشناس تعاریف مختلفی دارد و این تعریف نزد مردم بسیار کلی و جامع می باشد. دکتر روانشناس ممکن است در شاخه های مختلفی قرار بگیرد، آن چه امروزه افراد به عنوان روانشناس آن را می شناسند روانشناس بالینی است که به پیشگیری و درمان اختلالات روان شناختی می پردازد و بیماران را روان درمانی می کند. دسته ای از روانشناسان به تحقیق و پژوهش درباره موضوعات مختلف حوزه روانشناسی مشغول هستند و دسته ای دیگر جنبه درمانی و کاربردی این علم را دوست دارند و در آن فعالیت می کنند. در تعریف کلی دکتر روانشناس به کسی گفته می شود که در این زمینه تحصیلات لازم را کسب کرده باشد و کارهای پژوهشی یا کاربردی و یا هردو را انجام بدهد.

روانشناسان برخلاف روانپزشکان اجازه تجویز دارو ندارند و فقط با روان درمانی بیماران را درمان می کنند، چرا که تجویز دارو نیاز به تحصیلات در حوزه پزشکی دارد. روانشناسان علاوه بر کسب مدرک روانشناسی باید مهارت های مختلفی از جمله مهارت برقراری ارتباط، مهارت های کلامی و مهارت هایی که موجب اعتماد به نفس افراد می شوند را کسب کنند تا در این حوزه موفق شوند. افرادی که دچار بحران های عمیق زندگی هستند یا بیماری های روانی دارند به جای مطرح کردن با دوست و رفیق یا سرچ در اینترنت و کسب اطلاعات غلط باید به بهترین دکتر اعصاب و روان در ایران مراجعه کنند تا با راهنمایی درست آن ها را درمان کند. بهتر است قبل از مراجعه به روانشناس تحقیق شود و به فرد ماهر و کاربلدی مراجعه شود.

روانشناس کیست؟

انواع حوزه های روانشناسی

روانشناسی به حوزه های مختلفی تقسیم می شود و در هر حوزه دکتر روانشناس در یک زمینه خاص فعالیت می کند و مشکلات فرد را به صورت تخصصی حل می کند. برخی از این حوزه ها شامل موارد زیر است:

1- روانشناس بالینی: روانشناس بالینی از مهم ترین شاخه های روانشناسی است که روانشناسان در اصطلاح عامه در این دسته قرار دارند. این روانشناس تمامی اختلالات روانی افراد را از طریق روان درمانی درمان می کند. این دسته از روانشناسان در بیمارستان ها، مراکز دولتی و مطب شخصی فعالیت می کنند اما به دلیل این که پزشک نیستند اجازه تجویز دارو ندارند. این پزشکان می توانند از روش های مدرنی مانند شوک درمانی و هیپنوتیزم هم در درمان بیماری های روانی استفاده کنند. افرادی که هرگونه مشکلات و بیماری های روانی دارند می توانند به روانشناس بالینی مراجعه کنند.

2- روانشناس جامعه: روانشناس جامعه در زمینه سلامت روانی جامعه تحقیق و پژوهش می کند. این روانشناسان می کوشند تا جامعه ای سالم از نظر روحی و روانی داشته باشیم. این شاخه از علم روانشناسی به تاثیر متقابل جامعه و افراد روی یکدیگر می پردازد و هدف اصلی آن ایجاد تغییرات مثبت در سطح زندگی فردی و اجتماعی انسان هاست.

3- روانشناس رشد: این حوزه از روانشناسی در مورد رشد انسان ها در مراحل مختلف زندگی تحقیق و پژوهش می کند. انسان در زندگی مراحل مختلفی را از جمله کودکی، نوجوانی، بزرگسالی و پیری می گذرانند. هریک از این مراحل دارای بحران ها و چالش های مخصوص به خود هستند. این روانشناسان می توانند در این حوزه هم به صورت پژوهشی و هم درمانی فعالیت کنند. روانشناسی رشد به افراد کمک می کند تا روند رشدی سالم داشته باشند و از بحران های هر مرحله از زندگی به خوبی عبور کنند.

4- روانشناس مشاوره: این حوزه از روانشناسی مانند حوزه بالینی بسیار مهم و کاربردی است. این روانشناسان به حل مشکلات و راهنمایی بیماران می پردازند. این نوع از روانشناسان با مشکلات خفیف تری نسبت به روانشناسان بالینی سروکار دارند، به این معنا که اختلالات روانی را درمان نمی کنند بلکه مشکلات و بحران هایی که ممکن است بیمار در زندگی داشته باشد را درمان می کنند. این روانشناس ها در زمینه های فردی، ازدواج، طلاق، مشکلات خانوادگی، عزت نفس و اعتماد به نفس، شیوه های درست فرزند پروری، مشاوره تحصیلی و استعدادیابی فعالیت می کنند. افرادی که در زمینه های بالا مشکلی دارند می توانند به مشاور مراجعه کنند.

5- روانشناس شناختی: این حوزه از روانشناسی در زمینه تفکر و شناخت انسان تحقیق و پژوهش می کند. افرادی که در این حوزه از روانشناسی تحصیل می کنند به موضوعاتی مانند انگیزه، ادراک، توجه، یادگیری و شناخت می پردازند و آن ها را به صورت اساسی یاد می گیرند. روانشناسان این حوزه به پژوهش و درمان مسائل بنیادی زندگی علاقه دارند. این روانشناسان می توانند در مراکز پژوهشی، بیمارستان های دولتی و خصوصی و دانشگاه ها فعالیت کنند و به تحقیق و پژوهش بپردازند.

6- روانشناس زیستی: این نوع روانشناس که به روانشناس فیزیولوژیک نیز معروف است به تاثیر مستقیم مغز و سیستم عصبی بر رفتار و ذهن انسان ها می پردازد. این شاخه از روانشناسی ارتباط زیادی با علوم اعصاب و زیست شناسی دارد و افرادی که در این زمینه مدرک دکترا یا کارشناسی ارشد دارند فرصت های شغلی زیادی خواهند داشت. از مهم ترین فعالیت هایی که این روانشناسان انجام می دهند بررسی تاثیر داروها روی جسم و ذهن انسان هاست.

7- روانشناس صنعتی-سازمانی: روانشناسانی که در این شاخه تحصیل کرده اند می توانند در شرکت ها و سازمان های دولتی و خصوصی مشغول به فعالیت شوند. این روانشناسان از اصول شناختی روانشناسی در محیط کار استفاده می کنند تا رفاه و بهره وری نیروی کار افزایش پیدا کند. روانشناسان این حوزه چالش ها و مشکلات کارمندان را رفع می کنند و با تنظیم برنامه های آموزشی مختلف به رشد سازمان ها و شرکت ها کمک می کنند. این دسته از روانشناسان بیشترین درآمد را به خود اختصاص داده اند.

روانشناسی به حوزه های زیادی تقسیم می شود که ما در این مقاله به 7 مورد به اختصار اشاره کردیم.

وظایف دکتر روانشناس

افرادی که به دکتر روانشناس مراجعه می کنند ممکن است اختلالات و مشکلات مختلفی داشته باشند. این پزشک باید توانایی شناسایی این اختلالات را داشته باشد و بتواند آن ها را حل کند. برخی از وظایف دکتر روانشناس شامل موارد زیر می باشد:

  • دکتر روانشناس باید به بیماران مشاوره لازم را انجام دهند و با حوصله آن ها را راهنمایی کند.
  • روانشناس وظیفه دارد افرادی که به بیماری های روانی مبتلا هستند را روان درمانی کند و آن ها را از نظر روانی بهبود ببخشد.
  • از وظایف دیگر دکتر روانشناس فعالیت در بیمارستان ها و بخش های درمانی دولتی و خصوصی است.
  • برخی از روانشناسان وظیفه دارند در سازمان های دولتی مانند زندان ها، دادگاه ها و آموزش و پروش فعالیت کنند و مشکلات افراد را برطرف کنند.
  • روانشناسان وظیفه دارند در زمینه روانشناسی همواره تحقیق و پژوهش داشته باشند و اطلاعات خود را به روز کنند. دنیای روانشناسی بسیار گسترده است و انجام پژوهش می تواند به بالا بردن سطح جامعه کمک بزرگی کند.
  • دکتر روانشناس وظیفه دارد تا الگوهای رفتاری و ذهنی افراد را بررسی و شناسایی کند. این کار موجب می شود که درمان بیماری ها سریع تر انجام شود.
  • روانشناس وظیفه دارد اختلالات روانی بیماران را شناسایی و تشخیص بدهد.
  • برخی از روانشناسان می توانند با انجام تست ها و آزمایش های مختلف روانشناختی اختلالات و بیماری های فرد را شناسایی کنند. این تست ها کمک بزرگی می کند تا تیپ شخصیتی فرد مشخص شود.

ساکنین تهران که قصد مراجعه به روانشناسی را دارند که خدمات بالا را انجام دهد باید به بهترین دکتر روانشناس در تهران مراجعه کنند.

وظایف دکتر روانشناس

ویژگی های بهترین دکتر روانشناس در مشهد

بهترین دکتر روانشناس در مشهد باید ویژگی های مختلفی داشته باشد، چرا که این حوزه ارتباط مستقیمی با سلامت روان افراد دارد و باید توسط افراد ماهر و کاربلدی درمان شود. برخی از ویژگی های بهترین دکتر روانشناس شامل موارد زیر است:

  • بهترین دکتر روانشناس در مشهد باید در این زمینه متخصص و ماهر باشد و تحصیلات خود را از مراکز و دانشگاه های معتبری اخذ کرده باشد.
  • بهترین دکتر روانشناس در مشهد باید بااخلاق باشد و با بیماران خود برخورد خوبی داشته باشد.
  • مطب بهترین دکتر روانشناس در مشهد باید تمیز و عاری از هرگونه آلودگی باشد و تمامی پروتکل ها بهداشتی در آن رعایت شود.
  • بهترین دکتر روانشناس در مشهد باید با بیماران خود صمیمی باشد و مهارت های کلامی مختلفی کسب کند. بیماران باید بتوانند با دکتر روانشناس خود ارتباط برقرار کنند.
  • بهترین دکتر روانشناس در مشهد باید شنونده خوبی باشد و با دقت به صحبت های بیماران گوش بدهد.
  • مطب بهترین دکتر روانشناس در مشهد باید فضایی آرامش بخش و زیبا داشته باشد تا بیماران حس خوبی از آن دریافت کنند.
  • بهترین دکتر روانشناس در مشهد باید صبر و حوصله زیادی داشته باشد و پروسه روان درمانی را با دقت انجام بدهد.
  • مطب بهترین دکتر روانشناس در مشهد باید در جایی قرار گرفته باشد که رفت و آمد در آن به راحتی انجام شود.
  • بهترین دکتر روانشناس در مشهد باید ویزیت مناسبی داشته باشد تا همه افراد بتوانند به آن مراجعه کنند.
  • دکتر روانشناس باید دارای مهارت های شخصی و منحصر به فردی باشد، به این معنا که باید ذاتا انسان تاثیرگذاری باشد.

افرادی که قصد مراجعه به روانشناس را دارند باید تحقیق کنند و به دکتری با خصوصیات بالا مراجعه کنند.

افراد به چه عللی می توانند به دکتر روانشناس مراجعه کنند؟

افراد به علل مختلفی می توانند به دکتر روانشناس مراجعه کنند. دکتر روانشناس می تواند با مهارت هایی که دارد مشکلات بیماران را حل کند و افراد نتایج مطلوبی از پروسه درمان خود کسب کند. برخی از زمینه ها و عللی که فرد به دکتر روانشناس مراجعه می کند شامل موارد زیر است:

1- مشاوره قبل از ازدواج و انتخاب درست همسر: یکی از عللی که افراد می توانند به به دکتر روانشناس مراجعه کنند انتخاب همسر و مشاوره قبل از ازدواج است. قطعا مهم ترین انتخاب زندگی افراد می تواند انتخاب همسر باشد و به همین جهت احتمال دارد طرفین دچار تردید و نگرانی باشند. این افراد می توانند به دکتر روانشناس یا مشاوره مراجعه کنند تا او راهنمایی های لازم را انجام بدهد. مشاور خانواده با صحبت با طرفین و گرفتن تست های شخصیت می تواند تشخیص بدهد که آیا دو نفر می توانند شریک زندگی خوبی برای هم باشند یا باید جدا شوند. در واقع افراد با مراجعه به مشاوره می توانند تصمیم درستی برای زندگی خود بگیرند.

2- انتخاب شغل و رشته تحصیلی: از علل دیگر مراجعه افراد به دکتر روانشناس می توان به انتخاب رشته تحصیلی و شغل اشاره کرد. افراد ممکن است در این دو زمینه دچار تردید باشند و علاقه خود را کشف نکنند. دکتر روانشناس با گرفتن تست های شخصیت می تواند استعدادها و علایق افراد را کشف کند و به آن ها شغل هایی که در آن موفق می شوند را معرفی کند. این دو انتخاب در آینده فرد تاثیر می گذارد به همین دلیل افراد باید از دکتر ماهر و متخصصی راهنمایی بگیرند.

3- تصمیم به مهاجرت: مهاجرت از عوامل دیگری است که فرد می تواند برای کنار آمدن با آن به دکتر روانشناس مراجعه کند. مهاجرت به کشورهای غریبه و دور شدن از خانواده و دوستان می تواند یکی از دشوارترین تصمیم های زندگی هر فرد باشد. این تصمیم می تواند موجب بحران ها و چالش های زیادی در افراد شود. به همین جهت نیاز است تا افراد قبل از مهاجرت به دکتر روانشناس مراجعه کنند و این چالش ها را برطرف کنند.

4- بحران های بلوغ و نوجوانی: افرادی که به سن بلوغ و نوجوانی می رسند دچار بحران ها و چالش های مختلفی در زندگی می شوند. این چالش ها با تغییرات ناگهانی در بدن و هورمون هایشان اتفاق می افتد و فرد باید آمادگی این تغییرات را داشته باشد. این افراد بهتر است به همراه والدین خود به دکتر روانشناس مراجعه کنند تا دچار بحران های خاصی نشوند و خود را با این تغییرات سیع تر وفق بدهند.

5- بحران های میانسالی: در سنین میانسالی نیز مانند دوران بلوغ افراد ممکن است دچار تغییرات و بحران های مختلفی بشوند. این دوران نیز فرد ممکن است احساس پیری داشته باشد و دچار افسردگی شود، به همین جهت در آستانه ورود به دوران میانسالی افراد باید به دکتر روانشناس مراجعه کنند تا راهنمایی شوند.

6- مرگ خانواده و عزیزان: افراد ممکن است به دلایل مختلفی خانواده و عزیزان خود را از دست بدهند و تا مدت ها نتوانند با این موضوع کنار بیایند و دچار بحران های روحی و روانی مختلفی شوند. این اتفاق ممکن است از بدترین و سخت ترین اتفاقات زندگی هرکس باشد به همین دلیل فرد باید برای کنار آمدن با آن به دکتر روانشناس مراجعه کند.

7- از بین رفتن روابط صمیمانه: یکی دیگر از بحران های زندگی می تواند از بین رفتن و شکست روابط صمیمانه افراد باشد، چرا که روابط صمیمانه باعث به وجود آمدن وابستگی می شود و شکست خوردن آن ها می تواند بحران های مختلفی برای فرد ایجاد کند. در این مواقع افراد بهتر است به دکتر روانشناس مراجعه کنند تا پذیرش این موضوع برایشان راحت تر باشد.

افرادی که بحران ها و چالش های بالا را دارند بهتر است هرچه سریع تر به بهترین کلینیک روانشناسی مراجعه کرده و پروسه روان درمانی خود را آغاز کنند.

افراد به چه عللی می توانند به دکتر روانشناس مراجعه کنند؟

پروسه مراجعه به دکتر روانشناس

برخی از افراد از مراجعه به دکتر روانشناس ترس و هراس دارند، به این جهت که اطلاعاتی از پروسه و مراحل آن ندارند. به همین جهت شناخت این پروسه به افراد کمک می کند تا راحت تر به دکتر روانشناس مراجعه کنند. بعد از مراجعه به دکتر روانشناس پروسه های زیر اتفاق می افتد:

1- در جلسه اول روانکاوی دکتر روانشناس فرد را بررسی و ارزیابی می کند. به این صورت که از فرد سوالات مختلفی می پرسد تا از دنیای درونی او آگاهی پیدا کند. هر دکتر روانشناس رویکردهای درمانی و روش های مختلفی دارد و ممکن است روند درمان و سوالاتش از افراد دیگر متفاوت باشد.

2- افراد بعد از مراجعه به دکتر روانشناس باید مسئولیت درمان و تغییرات خود را برعهده بگیرند و تا آخر جلسات برای انجام تغییرات مصمم باشند. مراجعه به دکتر روانشناس به فرد کمک می کند تا از چالش ها و بحران های زندگی عبور کند و مسئولیت زندگی خود را برعهده بگیرد.

3- بهتر است افراد قبل از مراجعه به دکتر روانشناس اهداف خود را تعیین کنند و سپس با دانستن این اهداف به آن مراجعه کنند. با دانستن این اهداف فرد بعد از جلسات درمانی می تواند تشخیص بدهد که آیا پروسه درمان مفید بوده یا نیازی به ادامه روند درمان وجود ندارد. بنابراین افراد قبل از درمان باید اهداف کوتاه مدت و بلند مدتی داشته باشند تا میزان تاثیرات روان درمانی را متوجه بشوند.

4- در برخی موارد ممکن است بیمار بعد از بهبودی کامل و داشتن حال خوب دوباره حال بد و انرژی منفی به سراغش بیاید. این موضوع کاملا طبیعی است، چرا که ممکن است در روند درمانی برون ریزی های مختلفی ایجاد شود و فرد قبل از تجربه احساسات مثبت دچار حال پریشان و آشفته ای بشود.

5- دکتر روانشناس با استفاده از پروسه روان درمانی به بیمار کمک می کند تا دیدگاه و تفکرش نسبت به مسائل زندگی عوض شود و احساس مسئولیت پذیری و خودپذیری بیشتری داشته باشد. بنابراین بعد از هر جلسه روان درمانی نظر و دیدگاه فرد نسبت به مسائل زندگی تغییر می کند و سبک زندگی بهتری خواهد داشت.

6- بعد از اتمام جلسات روان درمانی و پروسه درمان باید تغییرات مختلفی مانند تغییر شخصیت فرد، تغییر روابط خانوادگی و دوستانه و تغییر در سبک زندگی فرد مشاهده شود و اختلالات روانی او برطرف گردد. در این صورت است که فرد می تواند متوجه شود که از پروسه درمان نتیجه دیده یا بهبودی حاصل نشده است. بنابراین در مرحله آخر درمان باید بحران های شخصیتی فرد حل شود و روابطش بهبود پیدا کند.

در صورتی که فرد دارای مشکلات و بحران هایی است که با روان درمانی درمان نمی شوند بهتر است به بهترین دکتر اعصاب و روان در مشهد مراجعه کند و از داروهای مخصوص برای درمان بیماری هایش استفاده کند.

نکات مهم بعد از مراجعه به روانشناس

افراد بعد از مراجعه به روانشناس باید آمادگی های لازم را کسب کنند و نکات مهمی را در جلسات مشاوره رعایت کنند تا از این پروسه بهترین نتیجه را به دست بیاورند. رعایت این نکات موجب می شود که بتوانند با دکتر روانشناس ارتباط خوبی برقرار کنند و زودتر بهبودی حاصل گردد. برخی از این نکات شامل موارد زیر است:

  • در پروسه درمان نیاز به صبر و حوصله وجود دارد، به همین دلیل افراد نباید در جلسات اولیه ناامید شوند و روند درمان را رها کنند.
  • بعد از مراجعه به دکتر روانشناس تمرینات مخصوصی به فرد داده می شود، این تمرینات باید به طور منظم و دقیق انجام بشوند تا فرد نتیجه لازم را ببیند.
  • بیماران باید با دکتر روانشناس خود صادق باشند و حقایق را به او بگویند. همچنین نباید از او خجالت بکشند و بدون ترس از قضاوت باید با او ارتباط برقرار کنند. در صورتی که فرد مشکلات خود را صادقانه بیان نکند و از دکتر روانشناس خود خجالت بکشد جلسات درمانی نتیجه بخش نخواهد بود.
  • افراد در صورتی که سابقه بیماری های روحی و روانی در خانواده خود دارند باید به دکتر روانشناس اطلاع بدهند، چرا که برخی اختلالات ممکن است ارثی باشد.
  • بیماران باید به سوالاتی که دکتر روانشناس می پرسد با اعتماد به نفس و خونسردی جواب بدهند.
  • در صورتی که فرد سابقه استفاده از داروهای اعصاب و روان را دارد باید به دکتر روانشناس اطلاع بدهد.
نکات مهم بعد از مراجعه به روانشناس

کلام آخر

امروزه ممکن است افراد به چالش ها و بحران های مختلفی دچار شوند، در این مواقع مراجعه دکتر روانشناس و روان کاوی از ضروری ترین کارهایی است که فرد باید آن را انجام دهد. روانشناسان با استفاده از مهارت های گفتاری و روان کاوی می توانند مشکلات فرد را برطرف کنند و آن ها را به زندگی عادی خود بازگردانند. آن ها بدون استفاده از دارو خدمات مختلفی به بیماران ارائه می دهند. افرادی که دچار مشکلات و بحران های روحی و روانی هستند می توانند به بهترین دکتر روانشناس مراجعه کنند.

در این مقاله تمام تلاش خود را به کار گرفته ایم تا بهترین دکتر روانشناس در مشهد را به شما معرفی کنیم. از این که مارا در این مقاله همراهی کرده اید بسیار متشکریم. در صورت داشتن هرگونه انتقاد یا پیشنهادی آن را با سایت پزشکا در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 2 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا