عمومی

تأثیرات مثبت و منفی مصرف قهوه بر قلب؛ چه مقدار کافی است؟✅【سال1404】⚡️

تاثیرات مثبت:

  • افزایش جریان خون
  • کاهش خطر سکته مغزی
  • کاهش سطح کلسترول بد
  • بهبود عملکرد عروق خونی

تاثیرات منفی:

  • افزایش ضربان قلب
  • افزایش فشار خون
  • آریتمی قلب
  • استرس و اختلالات خواب

به طور کلی مصرف تا 400 میلی‌گرم کافئین در روز بی‌خطر به شمار می‌آید. این مقدار برابر با 4 فنجان قهوه فیلتر شده یا 2 الی 3 فنجان اسپرسو می‌باشد. مصرف این میزان کافئین به طور معمول برای سلامتی خطر جدی ندارد و حتی می‌تواند سبب افزایش هوشیاری و بهبود عملکرد قلب و عروق شود.

افرادی که دارای بیماری‌های قلبی هستند باید در مصرف قهوه احتیاط نمایند، زیرا کافئین می‌تواند سبب افزایش ضربان قلب، فشار خون و آریتمی شود. همچنین افرادی که بیماری‌های قلبی آن‌ها ارثی است، باید میزان قهوه متعادلی را مصرف کنند؛ زیرا امکان دارد حساسیت ژنتیکی

آن‌ها به مشکلات قلبی سبب تشدید این مشکلات شود. علاوه بر آن، کسانی که به دنبال پیشگیری از بیماری‌های قلبی می‌باشند، به راحتی می‌توانند از فواید قهوه در مقدار معتدل بهره ببرند. این مقاله به بررسی تأثیرات مثبت و منفی مصرف قهوه بر سلامت قلب می‌پردازد تا شما عزیزان بتوانید با استفاده از اطلاعات علمی مستند، تصمیمات بهتری درباره مصرف و نوشیدن آن بگیرید.

قهوه و تاثیرات آن بر قلب

قهوه حاوی کافئین و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی بوده و می‌تواند تأثیرات مختلفی بر روی قلب بگذارد. تأثیرات قهوه وابسته به عواملی همچون مقدار مصرف، حساسیت فرد به کافئین و نوع قهوه مورداستفاده است. اما به طور کلی 2 تا 3 فنجان قهوه در روز برای افراد توصیه می‌شود. افرادی که دارای مشکلات قلبی هستند حتماً باید در مصرف قهوه احتیاط کرده و با بهترین دکتر قلب در تهران مشورت نمایند. اما قهوه چه تأثیراتی بر روی قلب دارد؟

  • کاهش کلسترول بد: قهوه دارای ترکیباتی است که با نوشیدن آن سطح کلسترول بد کاهش یافته و سبب سلامت قلب و عدم گرفتگی رگ‌های قلبی می‌شود.
  • ریتم قلب نامنظم: به افرادی که دارای آریتمی قلبی هستند پیشنهاد می‌شود که میزان مصرف قهوه خود را کاهش دهند؛ زیرا همان طور که گفته شد قهوه با داشتن کافئین سبب افزایش ضربان قلب می‌شود.
  • کاهش خطر بیماری قلبی: تحقیقات صورت گرفته نشان می‌دهد که قهوه به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدان سبب کاهش التهاب و بهبود عملکرد رگ‌های خونی شده و خطر بیماری‌های قلبی و سکته مغزی کاهش می‌دهد.
  • افزایش ضربان قلب و فشار خون: قهوه دارای کافئین بوده و می‌تواند به طور موقت سبب افزایش ضربان قلب شود. افرادی که به کافئین حساسیت دارند و یا افرادی که بیش از اندازه از قهوه استفاده می‌کنند بیشتر تپش قلب را تجربه می‌کنند.

اگر شما عزیزان خواستار قهوه با کیفیت هستید می‌توانید با رفتن به کافه و سفارش آن از باریستا قهوهٔ خوش‌طعم و مرغوب بنوشید و از نوشیدنی خود لذت ببرید.

قهوه و تاثیرات آن بر قلب

قهوه چگونه بر عملکرد قلب تأثیر می‌گذارد؟

کافئین یک محرک طبیعی بوده و به راحتی می‌تواند بر سیستم عصبی مرکزی، فشار خون و ضربان قلب تأثیر بگذارد. در ادامه قصد داریم شما را با تأثیرات قهوه بر قلب آشنا کنیم:

  • قهوه با داشتن کافئین می‌تواند به طور موقت سبب افزایش فشار خون و ضربان قلب شود.
  • قهوه در بهبود جریان خون بسیار مؤثر است. هر چه جریان خون بهتر باشد سبب تقویت شدن توانایی پمپاژ قلب و بهبود کارایی آن می‌شود.
  • برخی تحقیقات نشان می‌دهد که با مصرف قهوه (2 الی 3 فنجان) به راحتی می‌توانید خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی (آریتمی قلبی) یا سکته قلبی را کاهش دهید.
  • شما با مصرف معتدل قهوه می‌توانید سبب بهبود عملکرد عروق خود شوید. درواقع قهوه با داشتن خواص آنتی‌اکسیدانی سبب کاهش التهاب در دیواره‌های عروقی، بهبود جریان خون و کاهش خطر گرفتگی رگ‌ها می‌شود.
  • کافئین با مهار کردن آدنوزین (یک ماده شیمیایی که سبب آرامش و کندی عملکرد بدن می‌شود) به راحتی سیستم عصبی سمپاتیک را تحریک کرده و در نهایت آدرنالین افزایش می‌یابد. در این زمان شما ضربان قلب خود را حس می‌کنید.

Drinking caffeine promotes the release of noradrenaline and norepinephrine which can increase heart rate and blood pressure in some individuals. For most people this is well tolerated, but for others it may lead to palpitations or extra beats from the heart.

نوشیدن کافئین باعث ترشح نورآدرنالین و نوراپی نفرین می شود که می تواند ضربان قلب و فشار خون را در برخی افراد افزایش دهد. برای اکثر مردم این به خوبی تحمل می شود، اما برای دیگران ممکن است به تپش قلب یا ضربان اضافی از قلب منجر شود.

نقل قول از سایت: health.ucdavis.edu

نقش کافئین در قهوه بر سلامت قلب

کافئین یکی از اصلی‌ترین ترکیبات فعال در قهوه بوده و نقش اساسی در سلامت قلب دارد. کافئین به عنوان یک محرک سیستم عصبی مرکزی سبب بالا رفتن موقتی ضربان قلب و فشار خون شده که امکان دارد در برخی افراد مخصوصاً کسانی که به کافئین حساسیت دارند، محسوس باشد. اما تحقیقات صورت گرفته نشان می‌دهد که شما با مصرف کافی کافئین می‌توانید سبب کاهش خطر برخی بیماری‌های قلبی همچون نارسایی قلبی و سکته شوید. علاوه بر آن کافئین با افزایش بهبود جریان خون و بهبود عملکرد عروق می‌تواند به سلامت قلب کمک بسزایی نماید. اما بهترین دکتر آنژیوگرافی در تهران به شما عزیزان توصیه می‌کند که از مصرف بیش از حد قهوه که سبب رخ دادن مشکلاتی همچون آریتمی یا افزایش فشار خون می‌شود خودداری نمایید.

نقش کافئین در قهوه بر سلامت قلب

فواید قهوه برای قلب

قوه یک نوشیدنی مشهور و محبوب است که متشکل از دانه‌های بوداده و آسیاب شده گیاه قهوه می‌باشد. همان طور که تا کنون متوجه شدید قهوه حاوی کافئین، آنتی اکسیدان، مواد معدنی و ویتامین‌ها (منیزیم، پتاسیم و ویتامین B2) است. اما قهوه چه فوایدی برای قلب دارد؟

  • بهبود عملکرد عروق
  • کاهش خطر سکته مغزی
  • کاهش خطر نارسایی قلب
  • کاهش خطر فیبریلاسیون دهلیزی (آریتمی قلبی)
  • بهبود عملکرد قلب در طول روز ( انجام فعالیت بدنی)
  • کاهش سطح کلسترول بد و خطر بیماری‌های قلبی و انسداد عروق

تاثیر مثبت قهوه بر عروق خونی و سلامت قلب

قهوه دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی بوده و تأثیرات بسیار مثبتی بر بهبودی سلامت عروق خونی و قلب دارد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در قهوه کمک زیادی به کاهش التهاب و جلوگیری از آسیب‌های اکسیداتیو در دیواره‌های عروق کرده که این مسئله سبب بهبود انعطاف‌پذیری و عملکرد عروق می‌شود. همچنین مصرف به اندازه قهوه تأثیر بسیاری در بهبود جریان خون و جلوگیری از گرفتگی رگ‌ها داشته و سبب کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی همچون سکته و نارسایی قلبی می‌شود. علاوه بر تمامی موارد ذکر شده، مصرف قهوه به کاهش سطح کلسترول بد و تقویت سلامت عمومی عروق کمک کرده و از قلب در برابر بیماری‌های قلبی محافظت می‌کند.

تاثیر مثبت قهوه بر عروق خونی و سلامت قلب

قهوه و کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری‌های قلب

قهوه به علت طعم و عطر خاص و تأثیرات آن بر افزایش تمرکز و هوشیاری، به یکی از پرمصرف‌ترین و برترین نوشیدنی‌ها در جهان تبدیل شده است. به همین سبب بهترین دکتر آنژیوپلاستی در تهران توصیه می‌کند که روزانه 1 الی 3 فنجان قهوه بنوشید. زیرا مصرف قهوه خطر ابتلا به بیماری‌های زیر را تا حد زیادی کاهش می‌دهد:

  • سکته مغزی
  • آریتمی قلب
  • نارسایی قلبی
  • بیماری عروق کرونر قلب
  • بیماری ناشی از انسداد عروق
10 تا از بهترین دکتر آنژیوپلاستی در تهران⚡️【سال1404】❤️

مقاله مرتبط: 10 تا از بهترین دکتر آنژیوپلاستی در تهران⚡️【سال1404】❤️

خطرات مرتبط با مصرف بیش از حد قهوه برای سلامت قلب

در حالی که مصرف معتدل قهوه دارای فوایدی بسیاری می‌باشد در مقابل مصرف بیش از اندازه آن خطرات و عوارضی را به دنبال دارد که در ادامه شما را با آن‌ها آشنا می‌کنیم.

  • استرس: کافئین سیستم عصبی مرکزی را تحریک کرده و یکی از عوامل رخ دادن استرس و اضطراب می‌باشد. داشتن استرس خود سبب بیماری‌های قلبی عروقی است.
  • تاثیر بر خواب: نوشیدن زیاد قهوه به ویژه در شب می‌تواند تأثیر منفی در کیفیت خواب شما داشته باشد. با کمبود خواب خطر مشکلات قلبی و فشار خون افزایش می‌یابد.
  • آریتمی قلب: نوشیدن بیش از حد قهوه می‌تواند منجر به آریتمی قلبی شود. آریتمی ضربان نامنظم یا فیبریلاسیون دهلیزی را شامل شده و اگر شدید باشد منجر به مشکلات جدی‌تر می‌شود.
  • افزایش ضربان قلب و فشار خون: همان طور که پیش‌تر به آن اشاره شد قهوه با داشتن کافئین سبب افزایش تپش قلب و فشار خون می‌شود. فشار خون بالا سبب بیماری‌های قلبی مانند سکته یا حمله قلبی می‌شود.
  • وابستگی به قهوه: مصرف پی در پی و مکرر قهوه سبب وابستگی شما به کافئین می‌شود که در صورت قطع ناگهانی نوشیدن آن دچار سردرد، خستگی و تحریک پذیری می‌شوید که این مسائل تأثیر منفی در سلامت قلب دارد.
خطرات مرتبط با مصرف بیش از حد قهوه برای سلامت قلب

چقدر قهوه برای سلامت قلب بی‌خطر است؟

بیشتر برای افراد، مصرف روزانه 1 تا 3 فنجان قهوه توصیه می‌شود که بسیار بی‌خطر و حتی مفید برای سلامت قلب است. تحقیقات نشان می‌دهند که این میزان مصرف معتدل نه تنها با کاهش خطر بیماری‌هایی همچون نارسایی قلبی و سکته مغزی ارتباط دارد، بلکه منجر به عوارض جانبی نمی‌شود. اما با مصرف بیش از 4 تا 5 فنجان قهوه در روز باعث رخ دادن خطراتی همچون افزایش ضربان قلب، فشار خون بالا و آریتمی‌های قلبی می‌شوید. در نهایت، رعایت اعتدال در نوشیدن قهوه در حفظ سلامت قلب مؤثر است.

انواع سرو قهوه به همراه شیوه درست کردن آن در جدول زیر لیست شده است:

روش‌هاتوضیحات
⚡ قهوه سادهقهوه آسیاب شده را به همراه آب دم می‌کنیم.
✅قهوه اسپرسودر این نوع قهوه آسیاب شده با فشار و غلظت بالا در آب جوش از دانه‌ها می‌گذرد.
⭐ قهوه فوریدر این نوع از پودر قهوه به همراه آب استفاده می‌کنیم.

مقدار مجاز مصرف قهوه برای افراد سالم

به طور کلی مصرف تا 400 میلی‌گرم کافئین در روز بی‌خطر به شمار می‌آید. این مقدار برابر با 4 فنجان قهوه فیلتر شده یا 2 الی 3 فنجان اسپرسو می‌باشد. مصرف این میزان کافئین به طور معمول برای سلامتی خطر جدی ندارد و حتی می‌تواند سبب افزایش هوشیاری و بهبود عملکرد قلب و عروق شود. اما، تحمل افراد نسبت به کافئین متفاوت بوده و امکان دارد بعضی از افراد نسبت به این مقدار کافئین حساسیت بیشتری داشته باشند. پس مناسب است هر فرد به واکنش بدن خود توجه نموده و در صورت بروز علائم ناهنجار همچون تپش قلب یا اضطراب، مصرف و نوشیدن قهوه را کاهش دهند.

کلام آخر

امروزه قهوه یکی از نوشیدنی‌های محبوب میان افراد در جهان است. در واقع قهوه با داشتن کافئین سبب برخی فواید می‌شود که در این مقاله به معرفی آن‌ها پرداختیم. قهوه انواع مختلفی همچون اسپرسو، آمریکانو، لاته، کاپوچینو، موکا و قهوه ترک داشته و به روش‌های مختلفی همچون دم کردن، فیلتر آب داغ یا اسپرسو آماده می‌شود.

از شما کمال قدردانی را داریم که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید. سایت پزشکا سعی بر این داشته تا شما را با تاثیرات مثبت و منفی مصرف قهوه بر قلب و این که چه مقدار باید بنوشیم آشنا نماید. در صورت وجود هرگونه سوال در این زمینه و یا پیشنهاد می توانید از طریق دیدگاه ها با ما در ارتباط باشید.

منبع
health.ucdavis.edu
اعضای تیم تحریریه "پزشکا" متشکل از افرادی است که در حوزه پزشکی و سلامت، سابقه و اطلاعات کافی دارند. تمامی مطالب ما در وبسایت پزشکا همراه با تایید پزشکان و متخصصان حاذق در زمینه بهداشت و سلامت برای انتقال دانش و تجربه به شما، منتشر می‌شود.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا