عمومی

خطرناک ترین بیماری های قلبی【سال 1403】❤️

خطرناک ترین بیماری های قلبی

خطرناک ترین بیماری های قلبی + لیست 10 تایی _ این روزها خطرناک ترین بیماری های قلبی  شامل مواردی است که به تدریج شکل می گیرد و به طور ناگهانی فرد را غافلگیر می کند. همانطور که می دانید ، بیماری های قلبی جز رایج ترین علل مرگ انسان ها شناخته شده است.

خطرناک ترین بیماری های قلبی بدون هیچ سر و صدایی و بدون هیچ علامتی پدید می آیند و نتیجه آن ها به احتمال زیاد مرگ است.هدف از ارائه مقاله امروز ما معرفی ۱۰ تا خطرناک ترین بیماری های قلبی است. بد نیست در مورد آن ها اطلاعات لازم را کسب کنید.

حمله قلبی

این روزها شاهد بروز ناگهانی سکته های قلبی هستیم که جز رایج ترین بیماری های قلبی می باشد. زمانی این اتفاق می افتد که جریان جون به سمت قلب مسدود می شود. عوامل مختلفی در اتفاق این مشکل دخیل هستند. یک سری از این عوامل تاثیرگذار مانند سن بالا و ژنتیکی بودن بیماری جز عوامل غیر قابل تغییر هستند.

حمله قلبی

اما عوامل دیگر مانند مصرف سیگار ، استرس های روزانه ، چاقی و اضافه وزن ، برنامه غذایی نامناسب ، کلسترول بالا ، فشار خون بالا ، قند بالا و عدم فعالیت بدنی می باشد که هر فردی در طول زندگی باید برای کنترل این عوامل تلاش کند.

آریتمی

بدون شک ضربان قلب شما با فعالیت های ورزشی شدید بالا می رود. اما اگر در مواقع عادی ضربان قلب به طور نامنظمی تشدید و یا کاسته شود ، با یکی از خطرناک ترین بیماری های قلبی دچار شده اید که به نام آریتمی شناخته شده است. در چنین مواقعی قلب به خوبی خون را پمپاژ نمی کند و خون به اندازه کافی به قلب و دیگر اجزای بدن نمی رسد.

کاردیومیوپاتی

این بیماری مربوط به نارسایی قلبی می باشد که با بروز آن عضله قلبی ضعف شده است و به اندازه کافی خون پمپاژ نمی شود. بروز این بیماری بخاطر علت های مختلفی مانند ژنتیک فرد ، عفونت های ویروسی ، مصرف الکل و فشار خون بالا می باشد.

آرترواسکلروز

این بیماری جز بیماری های خاموش قلبی است که محدودیت سنی ندارد و حتی افراد جوان را هم مورد هدف قرار می دهد. اگر دارای کلسترول بالا باشید ، در معرض خطر بیماری آرترواسکلروز قرار دارید.

آرترواسکلروز

معمولا بیماری های قلبی بخاطر فشار خون بالا ، کلسترول بالا و دیابت است و گاهی در برخی از کشورها چنین بیماری های قلبی بیشتر از بیماری های دیگر مانند سرطان باعث مرگ افراد می شود.

مشکلات مادرزادی قلبی

اگر در خانواده ای با نقص های قلبی دچار باشد ، احتمال این که کودک  با نقص های قلبی روبرو شود ، بسیار بالا است. نقص های مادرزادی قلبی شامل سرخرگ ها ، وریدها ، دیواره ها و دریچه قلب می باشد. تشخیص نقص مادرزادی کودک با کمک اکوکاریوگرافی انجام می شود.

همچنین اگر هم پدر و هم مادر دچار نقص قلبی مادرزادی هستند ، احتمال این که فرزند آن ها با این مشکل روبرو شود بسیار زیاد است. به همین خاطر ، چنین زوج هایی با این شرایط بهتر است قبل از باردار با پزشک مشورت کنند.

علائم بیماری های قلبی

علائم بیماری های قلبی به نوع بیماری بستگی دارد. اما به طور معمول ، این دسته از بیماری ها با درد ناحیه قفسه سینه همراه است.

در ادامه مقاله به بررسی علائم بیماری های خطرناک قلبی می پردازیم.

بیماری آریتمی قلبی با ضربان غیرعادی قلب همراه است

در ابتدا مقاله با بیماری آریتمی قلبی آشنا شدید که فرد در این مواقع با ضربان قلب بسیار تند یا بسیار کند دچار می شود. دیگر علائم بیماری آریتمی قلبی شامل تپش قلبی شدید ، تپش قلبی آرام ، لرزش در قفسه سینه ، درد در ناحیه قفسه سینه ، تنگی نفس ، احساس سبکی در سر و گیجی می باشد.

بیماری آریتمی قلبی با ضربان غیرعادی قلب همراه است

بیماری کاردیومیوپاتی در ابتدا هیچ علائمی ندارد

این بیماری در ابتدا هیچ علائمی ندارد. اما با پیشرفت بیماری علائمی مانند تورم پاها و دست ها ، تپش قلب به صورت تند و همراه با لرزش ، گیجی ، احساس سبکی سر و حالت غش ، تنگی نفس در هنگام ورزش و استراحت و خستگی بیش از اندازه به همراه دارد.

علائم نقص های مادرزادی قلبی

نقص های مادرزادی قلبی جز یکی از خطرناک ترین بیماری های قلبی است که بلافاصله بعد از تولد کودک خود را نمایان می کند. علائم این دسته از بیماری های قلبی شامل تغییر رنگ پوست به رنگ خاکستری یا آبی ، تنگی نفس کودک در حین تغذیه ، کاهش وزن  و تورم پاها ، دست ها و شکم است.

دیگر بیماری های مادرزادی قلبی که خطر کمتری دارند ، ممکن است تا دوران کودکی و بزرگسالی هیچ نشانه ای با خود به همراه نداشته باشند. این دسته از بیماری های مادرزادی قلبی با علائمی مانند احساس خستگی در هنگام ورزش یا فعالیت ، تنگی نفس و تورم دست ها و پاها همراه است.

علائم بیماری دریچه قلبی

قلب انسان دارای چهار دریچه قلب می باشد که کارشان باز کردن یا بستن جریان خون به سمت قلب است. زمانی بیماری های دریچه قلبی شکل می گیرد‌ که مشکلاتی مانند تنگی ، نشت و یا بسته شدن برای دریچه ها اتفاق بیافتد.

معمولا اختلالات دریچه قلب با علائمی مانند غش کردن ، تنگی نفس ، ضربان قلب نامنظم ، تورم مچ پا و دست و احساس درد ناحیه قفسه سینه اتفاق بیافتد.

زمانی که باید به متخصص قلب مراجعه کنید

زمانی که بیماری های قلبی در همان ابتدا تشخیص داده می شود ، درمان آن راحت تر است. پس خوب است با علائم رایج بیماری های قلبی آشنا باشید. این علائم شامل موارد زیر است:

  • درد ناحیه قفسه سینه
  • غش کردن
  • تنگی نفس
  • تپش قلب
  • تعریق

اگر با چنین علائمی روبرو شدید ، حتما برای بررسی های لازم با یک پزشک مشورت کنید. در صورتی که در خانواده ای که دارای سابقه بیماری های قلبی است ، قرار دارید ، این قضیه از اهمیت بیشتری برخوردار است.

عواملی که در ایجاد بیماری های قلبی دخیل هستند:

Factors involved in causing heart disease

عواملی که در ایجاد بیماری های قلبی تاثیرگذار هستند، شامل موارد زیر است:

اولین عامل ایجاد بیماری های قلبی سن فرد است. در واقع هر چقدر فرد در سنین بیشتری قرار گیرد،  ابتلا به بیماری‌های قلبی و تنگ شدن عروق افزایش پیدا می‌کند. گاهی اوقات ممکن است عضله قلب نیز از کار بیفتد.

  • دیگر عامل تاثیرگذار بر روی ایجاد بیماری های قلبی جنسیت است. معمولا مردان نسبت به خانم ها بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی قرار دارند. اما خانم ها هنگام ورود به دوره یائسگی در خطر بروز بیماری های قلبی قرار می گیرند.
  • کشیدن سیگار هم می‌تواند یکی از عوامل ایجاد بیماری های قلبی باشد. چرا که نیکوتین موجود در داخل سیگار موجب کاهش عروق خونی می شود. همچنین مونوکسید کربن هم بر روی پوشش داخلی عروق خونی تاثیرگذار است. معمولاً کسانی که سیگار مصرف می کنند نسبت به افراد غیر سیگاری بیشتر در برابر حملات قلبی قرار می گیرند.
  • داشتن رژیم غذایی نامناسب هم می تواند بر روی پیشرفت بیماری های قلبی تاثیر گذار باشد. پس تا حدالامکان از مصرف چربی زیاد، نمک، شکر و کلسترول خودداری کنید.
  • مبتلا شدن به بیماری دیابت خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می‌دهد که هر دوی این بیماری به خاطر اضافه وزن بیش از حد فشار خون بالا اتفاق می‌افتد.
  • عدم فعالیت فیزیکی و چاقی بیش از اندازه، بسیاری از اوقات موجب رخ دادن بیماری های قلبی و عروقی فراوانی می شود.
  • داشتن فشار های روانی و استرس بیش از حد ممکن است به شریان های خونی شما آسیب برساند و خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش ‌دهد.
 چگونه بیماری های قلبی را درمان کنید؟

روش های مختلفی برای درمان بیماری های قلبی وجود دارد که انتخاب روش مناسب به شرایط و نظر پزشک بستگی دارد. به طور کلی، پزشک با استفاده از دو روش، به درمان بیماری‌های قلبی می‌پردازد. روش اول استفاده از دارو است. اما در صورتی که استفاده از این روش تاثیر زیادی در درمان بیماری های قلبی نداشته باشد، جراح به اقدامات دیگری می‌پردازد. بسیاری از داروهای مربوط به بیماری‌های قلبی از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند. اما در صورتی که مصرف داروهای قلبی و عروقی مشکل ساز نباشد، تنها راه جراحی قلب است.

 با رایج‌ترین جراحی‌های قلبی آشنا شوید.

معمولا جراحان قلب برای درمان مشکلات قلبی، جراحی هایی که در موارد زیر نام بردیم را برای شما را پیشنهاد می‌کنند:

جراحی بای پس عروق کرونری: یکی از جراحی های رایج برای درمان مشکلات قلبی، بای پس عروق کرونری است که طی روند آن جراح به رفع تنگی و گرفتگی رگ های خونی می پردازد. در این روش از دیگر رگ های خونی به جای رگ های دچار تنگی جهت خونرسانی به قلب استفاده  و از عوارض و خطر مرگ به راحتی جلوگیری می شود.

آنژیوپلاستی: در روند جراحی آنژیوپلاستی یک کاتتر بالون قرار داده می‌شود تا عروق خونی تنگ شده گسترش پیدا کند و جریان خون محدود نشود.

قراردادن دستگاه تولید ضربان: کسانی که قلبشان به خوبی ضربان ندارد، با قرار دادن دستگاه های الکترومغناطیسی یا دستگاه های الکترونیکی به تقویت ضربان قلب می پردازند تا ضربان قلب تنظیم گردد.

چگونه از بیماری های قلبی پیشگیری کنید؟

مواجه شدن با بیماری‌های قلبی زندگی هر فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و روزانه درصد بسیاری از مرگ و میرها به خاطر بیماری های قلبی است. اما می‌توان با سالم زندگی کردن و دانستن روش های پیشگیری به راحتی از ابتلا به بیماری‌های قلبی جلوگیری نمود یا علائم بیماری های قلبی را کاهش داد. حال به بررسی روش های پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی می پردازیم:

ترک سیگار:

سیگار کشیدن یا استفاده از هر گونه تنباکو، یکی از دلایل تاثیرگذار بر روی ابتلا به بیماری های قلبی است. بنابراین تا حدالامکان از مصرف سیگار و دیگ رمواد دود زا خودداری کنید. مواد شیمیایی داخل تنباکو به راحتی به رگ های خونی آسیب می رساند و منجر به تنگ شدن سرخرگ ها می شود.

ورزش کردن:

سعی کنید به طور منظم ورزش کنید. ورزش کردن در طول هفته کمک می کند، عملکرد قلب تقویت شود و گردش خون بهبود یابد. در واقع ورزش کردن یکی از بهترین راه حل ها برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی است. زمانی که وزن شما کنترل شود، مطمئنا ًفشار خون و کلسترول شما نیز کنترل خواهد شد و از خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در امان می مانید.

رژیم غذایی مناسب:

How to prevent heart disease
fast food and unhealthy eating concept – close up of fast food snacks and coca cola drink on wooden table

داشتن یک رژیم غذایی مناسب به کنترل و پیشگیری بیماری های قلبی بسیار کمک می کند. اما رژیم غذایی باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟ رژیم غذایی سالم است که چربی اشباع شده در آن محدود باشد و تا حد الامکان در وعده های غذایی از مصرف سدیم زیاد و قند جلوگیری شود. اما در عوض میوه تازه، سبزیجات و غلات جایگزین مواد مضر غذایی شود. همچنین توصیه می شود برای داشتن یک برنامه مناسب کلسترول را از رژیم غذایی خود حذف کنید و در هفته خوردن ماهی را در برنامه غذایی قرار دهید.

اجتناب از مصرف کردن الکل:

عدم مصرف نوشیدنی های الکل دار  تا حدود بسیاری  فشار خون شما را کاهش دهد. اما در صورت عدم رعایت این نکته ممکن است کالری بیشتری به بدن شما وارد شود و در آینده افزایش وزن داشته باشید که هردو این عامل ها موجب ابتلا به بیماری‌های قلبی خواهد شد.

مدیریت استرس های روزانه:

آیا خبر دارید که استرس‌های روزانه می‌تواند به بیماری‌های قلبی ختم شود؟ استرس فشار خون را افزایش می دهد و در آخر حمله قلبی را برای شما ایجاد خواهد کرد. برای این که از استرس روزانه جلوگیری کنید، راه حل های بسیاری وجود دارد که بهترین راه حل ها گوش دادن به موسیقی، تمرکز به افکار آرام کننده و ورزش کردن است. همچنین داشتن استرس دیگر عوامل ایجاد کننده بیماری های قلبی را هم به همراه دارد. مانند پرخوری، نوشیدن الکل، مصرف سیگار و … . بنابراین  سعی کنید تا جایی که می توانید استرس خود را مدیریت کنید.

داشتن خواب کافی از ابتلا به فشارخون بالا جلوگیری می کند:

آیا اطمینان دارید به اندازه کافی می‌خوابید؟ داشتن یک خواب کافی برای شما یک زندگی سالم و بدون هرگونه بیماری رقم می زند. اما در صورتی که خواب کافی نداشته باشید احتمال ابتلا به فشار خون بالا، چاقی و دیابت را افزایش پیدا می‌ دهد که این عوامل ممکن است به بیماری های قلبی مبتلا شود.

 اگر افراد خانواده دچار بیماری های قلبی هستند، شما هم در معرض خطر بیماری های قلبی قرار دارید.

مطمئنا خبر دارید که ژنتیک و وراثت در ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی تاثیر گذار است و کسانی که خانواده هایشان دچار بیماری های قلبی هستند احتمال دچار شدن آنها نیز وجود دارد.  بنابراین در صورت مبتلا بودن افراد خانواده حتماً به صورت مداوم مراقبت های لازم را انجام دهید و هر چند وقت یکبار برای چکاب به پزشک مراجعه کنید. در این صورت خیالتان بابت ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی راحت می شود و اگر هم زمانی به دچار مشکل شوید، زودتر از موعود به درمان بیماری می پردازید و مطمئنا مشکلات خاصی شما را تهدید نمی کند.

 کارهایی که باید هنگام بروز علائم بیماری‌های قلبی انجام دهید:

Things to do when you have symptoms of heart disease

در صورت مواجه شدن با علائم بیماری های قلبی و طول کشیدن آن برای چند روز، حتماً به دکتر مراجعه کنید. در مواقع بسیار ضروری هم اصلاً درنگ نکنید و فوراً به بیمارستان مراجعه کنید. هنگام مواجه شدن با علائم هشدار دهنده حمله قلبی باید استراحت کنید و هیچ فعالیتی انجام ندهید. پس بهتر است برای انتقال به بیمارستان از صندلی چرخدار استفاده کنید. چرا که فعالیت زیاد موجب نیاز بیشتر بدن به اکسیژن و خون رسانی می شود و ممکن است عضله قلب را تحت تاثیر قرار دهد.

اکثر کسانی که دچار حملات قلبی می شود، با رعایت کردن مراقبت های پزشکی بدون هیچ عوارضی مشکل خود را برطرف می کنند و برای ادامه زندگی به خانه برمی گردند. البته میزان آسیب دیدگی به شدت بروز حمله قلبی نیز بستگی دارد و هر چقدر عضله قلب تحت تاثیر قرار گرفته باشد، فرد باید نسبت به اقدامات لازم توجه بیشتری نشان دهد تا از دیگر حملات قلبی جلوگیری شود.

خوشبختانه داروهای موجود تا حدود بسیاری از حمله های قلبی جلوگیری می کند و به راحتی به باز شدن شریان های مسدود شده می پردازد. دلیل دیگری که موجب حملات قلبی می شود، اختلالات جدی ضربان قلب است که ناگهان جریان خون متوقف می‌شود  و ایست قلبی رخ خواهد داد. در این مواقع قلب باید هر چه سریع تر به عملکرد طبیعی خود برگردد. در غیر این صورت به راحتی بیمار فوت می کند و بسیار خطر ساز است. پس فراموش نکنید که رعایت کردن مراقبت‌های لازم بسیار اهمیت دارد و عدم توجه کافی ممکن است مشکلات بسیار جدی رخ دهد.

هر درد سینه ای را با مشکلات قلبی اشتباه نکنید.

در مواقعی که با درد سینه همراه شدید، این درد را تنها درد قلب ندانید. ممکن است دلایل مختلفی موجب درد ناحیه قفسه سینه شود و اصلاً به قلب ربطی نداشته باشد. برای این که به راحتی تشخیص دهید این درد مربوط به قلب است، برخی معاینات و آزمایشات لازم توسط پزشک انجام می‌شود. گاهی اوقات هم این درد ممکن است به خاطر برگشت اسید معده به مری شکل بگیرد که درد ناحیه سینه همراه با سوزش پشت و پایین تر از استخوان جناغ سینه می‌باشد. دکتر برای برطرف کردن این درد داروهای ضداسید تجویز می کند.

اما اگر هنگام انجام فعالیت بدنی با درد قلب مواجه شدید، حتما فعالیت خود را متوقف  و استراحت کنید. به احتمال زیاد متوقف کردن فعالیت بدنی ناراحتی شما را برطرف می کند و از بروز عوارض ناگوار جلوگیری خواهد کرد .همچنین کسانی که دچار بیماری عروق کرونر قلب هستند و با حملات قلبی مواجه می شوند، باید همیشه داروی مورد نیاز به خود را همراه داشته باشند تا در مواقع ضروری مصرف کنند. مصرف این گونه داروها خیلی سریع دیواره عروق کرونر را گشاد و جریان خون را به عضلات قلب می رساند.

خانم ها در مقایسه با آقایان در معرض خطر بیشتری قرار دارند

همانطور که گفتیم ، افزایش سن یکی عوامل بیماری های قلبی است که غیر قابل تغییر است. امروزه بیشتر کسانی که بخاطر بیماری های قلبی جان خود را از دست می دهند ، دارای سن بالاتر از ۶۵ سالگی هستند. بانوان میانسال در مقایسه با آقایان بخاطر حملات قلبی بیشتر با مرگ روبرو می شوند. اما در سنین کمتر آقایان بیشتر از خانم ها با حملات قلبی روبرو می شوند.

کلام آخر

ما در این مقاله سعی کردیم شما را با بیماری های خطرناک قلبی و علائم رایج آن آشنا کنیم. حال امیدواریم با آگاهی شما افزوده باشیم.

ممنون که تا پایان مقاله با ما همراه بودید.

4.1/5 - (10 امتیاز)
اعضای تیم تحریریه "پزشکا" متشکل از افرادی است که در حوزه پزشکی و سلامت، سابقه و اطلاعات کافی دارند. تمامی مطالب ما در وبسایت پزشکا همراه با تایید پزشکان و متخصصان حاذق در زمینه بهداشت و سلامت برای انتقال دانش و تجربه به شما، منتشر می‌شود.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا