بهترین دکتر جهت درمان سینوزیت【سال1403】❤️+ لیست 10تایی
در این مطلب قصد داریم در رابطه با بیماری سینوزیت و راه های درمان آن شما را مطلع سازیم ، یکی از بیماری های شایع سینوزیت است که اکثر افراد به دلیل نا آگاهی آن را دچار می شوند و دردهای آن را به صورت مزمن احساس می کنند . به همین دلیل بهتر است اگر هم که به سینوزیت مبتلا نیستید کمی با علت و علائم این بیماری آشنا شوید.ما به شما می گوییم سینوزیت چیست و روشهای درمان خانگی و طبی سینوزیت و سردرد کدام هستند؛و هم چنین در این مقاله شما را با 10 تا از بهترین دکتر جهت درمان سینوزیت آشنا خواهیم کرد.
در ابتدا خوب است بدانید به التهاب لایه مخاطی سینوس ها سینوزیت گفته می شود، سینوس ها حفرههای سرشار از هوا در استخوانهای جمجمه و صورت هستند و در استخوان گونه، پیشانی و کف جمجمه قرار دارند . هر عاملی که موجب پرشدن و گرفتگی سینوس ها توسط موکوس یا چرک شود، سینوزیت ایجاد می کند اما قبل از آن بهتر است یکخورده با نشانه هاو علت بروز این بیماری آشنا شویم. پس با ما همراه باشید.
علت سینوزیت چیست؟
عفونتهای سینوسی یا سینوزیت میتوانند در اثر هر چیزی که در جریان هوا وجود دارد در داخل سینوسها اختلال ایجاد کنند و باعث ترشحات موکوس از سینوسهاشده و به مرور ایجاد می شوند. ورودی سینوسها ممکن است در اثر تورم بافت مخاط و سینوس و بافتهای اطراف، مثلاً در این مواقع اتفاق بیفتد:
- سرماخوردگی معمولی
- . آلرژیها
- تحریک بافت مثلاً با دود سیگار و کوکائین و یا اسپریهای بینی OTC و هم چنین اگر تومور یا ضایعهای نزدیک به ورودی سینوسها رشد کند میتواند سینوسها را مسدود کند.
دلایل دیگر مثل انحراف تیغه بینی،حساسیت، وسرما خوردگی ،از عامل ایجاد کننده ی بیماری سینوزیت هستند شایع ترین علت این بیماری عفونت های ویروسی ای هستند که همراه با سرما خوردگی وارد بدن می شوند.درد، تب خفیف، ترشحات بینی و آبریزش بینی به خصوص در صبحها از علائم این بیماری هستند.سردردهای صبحگاهی در هنگام بیدار شدن از خواب نشانه وجود مشکل در سینوس است . و همین طور احساس درد در پیشانی هنگام لمس کردن ،احساس درد در فک و دندانهای بالایی و دردناکی گونهها هنگام لمس شدن تورم یا احساس درد در اطراف چشمها یا کنارههای بینی، اختلال در بویایی و گرفتگی بینی حساس شدن صورت از نشانه های این بیماری هستند.
همچنین در افرادی که سیگاری هستندیا افرادی که در محیطی که با آلودگی هوا روبرو هست زندگی میکنند باعث خشکی مخاط بینی و عفونت سینوس میشود. شیرجه زدن و شنا کردن در استخرهای آلوده موجب نفوذ آب الوده به حفره های سینوس و عفونت سینوس ها می شود.
انواع سینوزیت را بشناسیم: سینوزیت دو نوع حاد و مزمن دارد.
سینوزیت مزمن:هر بیماری ای که در ظی زمان ظولانی ادامه داشته باشد بیماری مزمن هست،زمانی که التهاب سینوسها بر اثر عفونت قارچی یا باکتریایی باشند و برای مدتی بیش از ۳ ماه ادامه پیدا کند، بیمار به سینوزیت مزمن دچار میشود.
سینوزیت حاد :معمولا به دلیل انتقال ارگانیسمها از راه بینی و تبدیل شدن به سینوزیت دوام آن کمتر از ده روز است و معمولاً در اثر عوامل ویروسی یا باکتریایی ایجاد می شود.َ
نشانههای سینوزیت کدام اند؟
سینوزیت علائم مختلفی دارد که ممکن است هر کدام از آنها در انواعی از سینوزیتها خود را نشان دهند.در بیشتر موارد امکان دارد سینوزیت ناشی ازآلرژی با سینوزیت عفونی اشتباه گرفته شود. به صورت عادی گرفتگی ناشی از آلرژی را رینیت آلرژیک می گویند و پزشکان سعی دارند آن را سینوزیت نام ندهند و همچنین گاهی میگرن با سردردهای سینوزیتی اشتباه گرفته می شود سینوزیت میتواند در کودکان باافراد دیگر در سنین دیگر ، نشانههای متفاوتی داشته باشد . کودکان کم سن نشانه هایی مثل سرما خوردگی دارند که دچار تب خفیف ،گرفتگی بینی آ،بریزش بینی می شوند. برخی دیگر از علائم سینوزیت شامل موارد زیر است:
- سرفه های شدید در طول شب
- تب
- دشواری تنفس از بینی
- مخاط ضخيم: زرد رنگ مايل به سبز كه از بيني و يا پايين و پشت گلو خارج مي شود.
- گلو درد طولانی مدت
- دنداندرد که ناشی از فشار بر عصبها
- سردرد و درد زیر چشم
- احساس پُری در پیشانی
- گوشدرد ناشی از فشار بر عصبها
- خستگی و احساس کسل بودن
- کاهش حس بویایی یا از دست دادن حس بویایی
در صورت مبتلا شدن به بیماری اکثر افراد دچار سردرد می شوند. این سردرد در ناحیه جلوی سر احساس می شود و همچنین ممکن است به همراه گرفتگی بینی باشد که میتواند باعث کم شدن حس بویایی فرد شود.
چه داروهایی برای درمان سینوزیت کاربرد دارند؟
درمان اصلی سینوزیت در ابتدا درمان های دارویی هستند ولی اگر نتوانستیم بیماری را به روش های دارویی درمان کنیم به سراغ پزشک می رویم .
آنتی بیوتیک برای درمان سینوزیتهای ویروسی لازم نیست زیرا در درمان سینوزیت حاد در بیشتر مواقع عامل ویروسی دخیل هستند وعفونت ها خود به خود از بین می روند و معمولا از آنتی بیوتیک استفاده نمی شود اما برخی پزشکان بنا بر دلایلی که مطرح می کنیم با در نظر گرفتن شرت علائم و در نظر گرفتن طول دوره ی بیماری آنتی بیوتیک تجویز میکنند:
- زمانیکه نشانه های سینوزیت حاد در طول زمان وخیمتر شوند.
- وقتی درد در ناحیه های صورت وسر بسیار شدید باشد و در ناحیه ی و دور چشم تورم مشاهده شود و تب بیمار بالا باشد
- و زمانی که علائم بیماری عود کند معمولا درمان هایی که برای سینوزیت در نظر گرفته می شود مسکن ها و داروی های تب بر و otcهستند مثل دارو های ضد احتقان و رقیق کننده ی ترشحات و هم چنین استامینوفن این دارو ها بایستی که بهطور منظم و کامل استفاده و دوره ی درمان سینوزیت تکمیل شود اگر نشانههای بیماری دوباره تکرار شد نباید که به ظور خود سرانه از آنتی بیوتیک استفاده کرد و لازم است از پزشک خود در این مورد مشورت بگیریم.
مراقبتهای فردی و خانگی برای درمان سینوزیت :علاوه بر مصرف دارو، مراقبتهای فردی در درمان سینوزیت از اهمیت بالایی برخوردار است برای مثال:
- حولهای تمیز را مرطوب و گرم کنید و روی صورت خود قرار دهید و این کار چندباردر روز تکرار شود
- مقدار زیادی نوشیدنی وآب را در روز مصرف کنیم
- در مکانی که آب گرم هست قرار بگیرید مثلا در حمام آب گرم یا بخور دادن دو یا چهار بار در روز
- استفاده از اسپری نمکی بینی چند بار در روز
علاوه بر این که باید از عوامل تحریک کننده دوری کنید می توانید با رژیم غذای درست و سالم دوره ی بهبود خود را طولانی تر کنید و در صورت دچار به بیماری سینوزیت حاد میتوانید تبدیل شدن آن به سینوزیت مزمن را کاهش داده و از آن جلو گیری کنید.مواد غذایی ای که باعث بهبود یافتن سینوزیت می شود عبرت است از:آناناس ،خرفه، دانه چیا، بادام درختی، سیب، سیر، موز،فلفل دلمه قرمز، روغن نارگیل، روغن زیتون، پاپایا، کلم پیچ، دارچین، زردچوبه و آووکادو و هم چنین بخور بابونه و مرزنجوش هم خیلی تاثیر دارد.
در ضمن اگر تمایل دارید که رژیم لاغری بگیرید حتما مشکل سینوزیت خود را با مشاوره تغذیه در میان بگذارید.یک رژیم کاهش وزن اصولی مخصوص شماست و برای شما بهتر است وبه شما این امکان را میدهد که چنانچه بیماری زمینهای دارید ویا مجبور به مصرف خوراکیهای خاصی برای حفظ سلامتی هستید،هم به تناسب اندام خود برسید و هم میزان سلامتی خود را نیز بالا تر ببرید.
برای تشخیص سینوزیت به کدام متخصص مراجعه کنیم؟
10 تا از بهترین دکتر جهت درمان سینوزیت را بشناسید !
ََ
عوارض ناشی از سینوزیت چیست؟
هرچند که عوارض سینوزیت بسیار که هستند ولی ممکن است که یک عفونت سینوسی، به طور مستقیم از طریق دیوارهی سینوس به مغز رسیده و شرایظی خیلی خطرناک و کُشنده ایجادبکند برای مثال به آبسه مغزی یا مننژیت منجر شود یا اطراف چشمها را مبتلا کند. هر چندکه این مورد ها کم هستند اما در صورت وقوع میتوانند عامل مرگ شوند. اکثر کسانی که که دارای نقص ایمنی هستند، دیابت دارند و یا مبتلا به تروماهای پشت سر هم در ناحیهی سر میشوند، در معرض عوارض خطرناک سینوزیت هستند.
درمان و پیشگیری
از آن جهت که در اکثر موارد سینوزیت به واسطه یک ویروس به وجود می آید، امکان دارد پزشک فقط ضد احتقان های خوراکی مثل : فنیل افرین، سودوافدرین و یا ضد احتقان های موضعی مثل: اکسیمتازولین، زایلومتازولین، اسپری ها و شستشودهنده های بینی و داروهای ضد درد مثل استامینوفن یا ایبوپروفن را برای خوب کردن علائم در نظر بگیرند. اگر دچار بیماری قلبی، فشار خون بالا، بیماری تیروئید، دیابت، آب سیاه، یا مشکلات پروستات ، یا اگر باردار می باشید یا به فرزندتان شیر می دهید قبل از اینکه دارو را خریداری کنید از پزشک خود مشورت بگیرید .
اسپری های بینی را نباید بیش از 3 تا 5 روز پشت سر هم مصرف کنید چون امکان دارد باعث احتقان مجدد شود . تنفس بخار و استفاده از رطوبت سازهای سرد هم می توانند در این موارد به شما کمک کنند. اضافه کردن ضد احتقان های مبتنی و اکالیپتوس داخل آب گرم نیز می تواند در این شرایط به شما کمک کنند. اضد احتقان ها برای بزرگسالان دارای خطری نمی باشند اما برای کودکان مناسب نیستند و پیشنهاد نمی شود.
اگر انجام این کارها در مدت زمان یک هفته تاثیری نداشت و حال شما رابهتر نکرد به احتمال زیاد پزشک برایتان آنتی بیوتیک تجویز خواهد کرد.اگر عفونت حالت مزمن ایجاد کند و سه ماه بیشتر ادامه داشته باشد اینکه درمان شوید با آنتی بیوتیک امکان دارد و درمان به ضورت عادی تا سه هفته ادامه خوهد داشت. حتی اگر علائم هم از بین رفت استفاده از آنتی بیوتیک بر اساس تجویز پزشک لازم است و اهمیت دارد اگر غیر از این باشد باکتری توانایی بازگشت به صورت مقاوم تر را دارد.
برای سینوزیت مزمن،امکان دارد پزشک یک کورتیکواستروئید را با آنتی بیوتیک یا تک برای شما تجویز کند و نیز امکان دارد پزشک ضد احتقان ها و شستشو دهنده سالین را برای تسکین عفونت و علائک تجویز کند . اگر دلیل سینوزیت مزمن آلرژی ها باشند،امکان دارد آنتی هیستامین ها تجویز شوند. برای افراد مبتلا به سینوزیت مزمن که درمان روی آن ها تاثیری ندارد امکان دارد که عمل جراحی پیشنهاد شود.
روشی تضمینی و قطعی برای پیشگیری از همه ی علائم های سینوزیت وجود ندارد اما شما می توانیدبا دوری از سیگار کشیدن و دوری از مواردی که به آنها آلرژی دارید و شستشوی منظم دست ها امکان مبتلا شدن به خطر عفونت های ویروسی را کمتر کنید
چگونه سردرد سینوسی را درمان کنیم؟
التهاب سینوسها احتمالا باعث سردرد سینوسی می شوند و درمان آن موارد گفته شده ی زیر هستند:
- داروهای ضد درد (OTC)
- داروهای ضد انعطافپذیر
- اسپریهای بینی ضد انعقاد
- استروئیدهای استنشاقی
- آنتی هیستامینها
- عمل جراحی
چند توصیه برای افراد مبتلا به سینوزیت
کسانی که مشکل سینوزیت دارند نباید که زیاد در معرض هوای سرد و باد قرار بگیرند و اگر مجبور شدند در هوای سرد باشند باید که به خوبی خود را بپوشانند و این گونه افراد نباید خیلی یکهویی و بی مقدمه تغییر وضغیت بدهند و یکدفعه به جلو خم شوند و هم چنین در معرض تغیر دمای ناگهانی قرار نگیرندو همچنین پوشاندن سر موقع خواب و استفاده از کلاه در فصول سرد سال بسیار ضروری، مفید و مؤثر است.
کلام آخر
از این که ما را تا آخر مقاله بهترین دکتر جهت درمان سینوزیت همراهی کردید از شما سپاس گزاریم ، همچنین خوب است بدانید که پزشک های نام برده شده در این مقاله تنها برای معرفی می باشد و در صورت انتخاب هر یک از این پزشک ها لازم است که اطلاعات دقیق تری را برای خود به دست بیاورید ، اگر نظر و یا پیشنهادی در این زمینه دارید ممنون می شویم که با ما در میان بگذارید .