بهترین دکتر کتف و شانه 【سال1403】❤️+ لیست10تایی
ما در این مقاله می خواهیم مطالبی راجع به بهترین دکتر کتف و شانه در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. دست یکی از اندام های مهم در بدن محسوب می شود. شما برای انجام کارهای روزانه خود نیاز به دست ها و انگشتان خود دارید بنابراین وقتی در این اندام دچار مشکلاتی مانند آرتروز، درد و بی حسی می شوید، انجام کارهای روزانه نیز برایتان مشکل خواهد بود. در این صورت برای برطرف کردن مشکل خود باید به دنبال بهترین دکتر کتف و شانه باشید. اما نگران نباشید ما در این مقاله اطلاعات لازم و کافی و همچنین لیستی از بهترین دکتر کتف وشانه را در اختیار شما قرار خواهیم داد تا با اطمینان کافی نزد بهترین متخصص بروید و مشکلات خود را برطرف کنید پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.
دکتر کتف و شانه کیست؟
هنگامی که شما در قسمت شانه یا کتف خود دردی احساس می کنید یا ورزشکاری که هنگام ورزش از ناحیه شانه دچار مشکل و آسیب می شود باید هرچه سریع تر به بهترین دکتر کتف و شانه مراجعه کند. متخصص شانه جراح ارتوپدی است که دوره های تکمیلی فلوشیپ شانه را گذرانده است و آموزش های حرفه ای در زمینه تشخیص، درمان و جراحی های کتف و شانه را دیده است.
بسیاری از جراحان ارتوپد در یک یا چند قسمت از بدن مانند زانو، شانه، لگن، ستون فقرات، پشت پا و مچ پا تخصص دارند. سایر جراحان ارتوپدی در عمل عمومیت بیشتری دارند.
پیدا کردن بهترین متخصص کتف و شانه بسیار مهم است. به طور معمول، جراحانی که در عمل های خاص جراحی تخصص دارند، نتایج بهتر و عوارض کمتری دارند.
مهارت های دکتر کتف و شانه
زمانی که بیمار به دکتر کتف و شانه مراجعه می کند، پزشک تمام قسمت های مفصل شانه از جمله بافت استخوانی، عضلات، سطح مفصلی و تاندون های روتاتورکاف را معاینه می کند و در صورت نیاز عکس رادیوگرافی و ام آر آی بیمار را با دقت مشاهده می کند.
هنگامی که بیمار دچار آسیب استخوانی و یا بافت نرم در قسمت شانه می شود باید هرچه سریع تر به دکتر کتف و شانه مراجعه و جهت درمان اقدام کند. زیرا بسیاری از آسیب های شانه حساس به زمان هستند و با گذشت زمان سطح آسیب وسیع تر شده و نیاز به جراحی داشته باشد. در بعضی مواقع آسیب هایی که به روش آرتروسکوپی قابل درمان هستند به علت تاخیر در روند درمان به جراحی باز نیاز پیدا می کنند.
علل درد بین دو کتف چیست؟
درد بین دو کتف دلایل زیادی می تواند داشته باشد. گاهی اوقات این وضعیت به دلیل آسیب دیدگی یا استفاده بیش از حد از کتف ایجاد می گردد. این اختلال ها هنگام شروع فعالیت جسمانی و به تدریج در طول فعالیت ایجاد می گردد. در چنین شرایطی شما دچار درد بین دو کتف می شوید که ممکن است به سایر قسمت های بدن مانند ستون فقرات، گردن یا شانه سرایت کند. در ادامه به چند علت شایع درد بین دو کتف اشاره خواهیم کرد:
وجود گره یا گرفتگی عضله
یک از شایع ترین علت های درد بین دو کتف وجود گره در عضله یا گرفتگی آن است. در این شرایط معمولا قسمت های اطراف عضله هنگام لمس کردن سفت به نظر می رسند. علت این درد ممکن است بخاطر انجام دادن فعالیت های جسمانی و گرم نکردن بدن به وجود بیاید. مثلا انجام دادن حرکات پرتابی می تواند باعث به وجود آمدن نقطه حساس یا گره درون عضله شود. این اختلال می تواند به دلیل درد در ناحیه گردن و شانه ایجاد شود.
این گره ها باعث محدودیت در عملکرد شما می شوند و تاثیرات منفی بر زندگی تان خواهد گذاشت به گونه ای که شما نمی توانید دست خود را حرکت دهید. اما به راحتی می توان به کمک بعضی از روش های درمانی مانند آزادسازی میوفاسیال به درمان این وضعیت پرداخت. برای آزادسازی میوفاسیال از حرکات انگشتان به منظور فشار دادن گره های عضلانی استفاده می شود.
ابتلا به اختلالات گردن
آرتروز گردن می تواند باعث بروز درد گردن و درد شانه ناشی از گرفتگی عضلات شود. تنگی کانال نخاعی، تنگ شدگی فضای کانال و تحت فشار قرار گرفتن عصب در ستون فقرات گردنی ناشی از آرتروز و دیسک گردن و مشکلات مربوط به دیسک بین مهره های ستون فقرات باعث بروز درد انتشار دهنده در قسمت کتف می شود.
آسیب دیدگی عضله
کشیدگی عضله یکی دیگر از علت های درد بین دو کتف می باشد. این وضعیت می تواند به دلیل استفاده بیش از حد یا تحت فشار قرار گرفتن بازوها یا قسمت فوقانی کمر ایجاد شود. نامناسب بودن حالت بدن نیز در این درد تاثیر زیادی دارد. زمانی که شما به سمت جلو خم می شوید فشار زیادی را به عضلات کمر وارد می کنید و در نتیجه موجب درد بین دو کتف خواهید شد.
ابتلا به اختلالات شانه
پارگی روتاتورکاف باعث درد در اطراف دو کتف می شود. اگر شما دچار آسیب دیدگی شانه شده اید ممکن است علت درد کتف شما آسیب دیدگی آن باشد.
ابتلا به اختلالات ستون فقرات قفسه سینه
ستون فقرات قفسه سینه یا همان ستون فقرات صدری یک بخش از ستون فقرات است که بین دو کتف قرار دارد. آرتروز ستون فقرات صدری می تواند موجب بروز درد در اطراف دو کتف شود و شما دچار گرفتگی عضلات شوید. در این شرایط ورزش کردن مانند انجام دادن حرکات کششی و تقویتی می تواند باعث التیام بخشیدن به درد شما شود.
التهاب عصب ناحیه کتف
التهاب عصب ناحیه کتف می تواند به علت برداشتن اجسام سنگین روی شانه مانند حمل کردن کوله پشتی سنگین یا عفونت به وجود بیاید. در این وضعیت شما دچار درد وسیع در ناحیه کتف خواهید شد و عملکرد عضله شما کاهش پیدا می کند. این امر می تواند باعث به وجود آمدن مشکل جدی شود که در این اختلال استخوان کتف به جای آن که به قفسه سینه نزدیک باشد به ناحیه کمر متمایل می گردد.
شکستگی استخوان کتف
در هنگام شکستگی استخوان کتف شما دچار درد شدیدی خواهید شد. این اختلال به علت وارد شدن مستقیم ضربه مانند تصادف های خودرویی به وجود می آید. در صورت به وجود آمدن این مشکل باید سریعا به پزشک مراجعه کنید تا از بروز عوارض دیگر جلوگیری شود. پوکی استخوان یکی دیگر از اختلالاتی است که ریسک شکستگی استخوان کتف را افزایش می دهد.
در این صورت حجم بافت استخوان کاهش می یابد و استخوان شکننده می شود به گونه ای که به راحتی دچار آسیب دیدگی یا شکستگی خواهد شد. بنابراین اگر شما دچار پوکی استخوان هستید با انجام دادن تمرینات تقویتی به منظور تقویت مفاصل می توانید آن را بهبود بخشید.
ابتلا به اختلالات قلبی و ریوی
اگر دچار درد بین دو کتف هستید ممکن است این درد نشان دهنده ابتلا به بیماری قلبی یا ریوی باشد زیرا در این چنین وضعیتی شما دچار درد بین دو کتف خواهید شد. در صورتی که علائم دیگری مانند سرگیجه و درد قفسه سینه و یا تنگی نفس دارید باید حتما به پزشک مراجعه کنید.
10 تا از بهترین دکتر کتف و شانه را بشناسید!
عوارض جراحی شانه
جراحی شانه آخرین مرحله برای درمان دردهای مربوط به این قسمت می باشد. هنگامی که مشکل شانه با روش های فیزیوتراپی و دارو برطرف نشود باید شانه مورد عمل جراحی قرار بگیرد. اما انجام این عمل همیشه بهترین راه نخواهد بود و عوارضی را نیز در پی خواهد داشت. چند نمونه از این عوارض شامل موارد زیر است:
- ایجاد عفونت در قسمتی که مورد جراحی قرار گرفته است.
- پارگی تاندون ها
- آسیب دیدگی عصب های شانه
- آسیب دیدگی عروق
- ایجاد خشکی در مفاصل
- برگشت مجد بیماری
- ایجاد تورم در قسمتی از شانه که مورد عمل جراحی قرار گرفته است.
- بروز درد شدید و سفت شدن عضلات شانه
- بروز خستگی و سوزش در دست و شانه
اقدامات بعد از جراحی شانه
از مهم ترین اقدامات بعد از جراحی شانه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- چند روز بعد از انجام جراحی، فیزیوتراپی زیر نظر پزشک و فیزیوتراپیست باید آغاز شود.
- 6 هفته بعد از جراحی قرارگیری دست به صورت آویز گردنی توصیه می شود.
- به مدت 3 ماه بعد از جراحی، دست باید در حالت استراحت باشد و نباید هیچ گونه فعالیت سنگینی را با آن انجام داد.
کلام آخر
از شما عزیزان سپاسگذاریم که ما را تا پایان مقاله همراهی کردید. سایت پزشکا همواره سعی بر آن داشته تا بهترین دکتر کتف و شانه را به شما عزیزان معرفی کند. امیدواریم که مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد.