هفته 22 بارداری و درد های احتمالی【سال1403】❤️
در هفته 22 بارداری افراد بیش از نصف مسیر بارداری خود را طی کرده اند. در این مرحله افراد انقباضاتی را در شکم احساس می کنند. در این زمان جنین حدود 19 سانتی متر است و شکم مادر باردار کاملاً بزرگ می شود. افراد می توانند با مراجعه به پزشک صدای قلب جنین را بشنوند. هفته 22 بارداری آخرین فرصت برای انجام سونوگرافی و آزمایش های ژنتیکی سه ماهه دوم بارداری می باشد. ما در این مقاله مطالبی درباره هفته 22 بارداری و درد های احتمالی را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم، پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.
تغییرات بدن
در سه ماهه دوم بارداری هر هفته وزن اضافه می کنید البته این افزایش وزن در مادران متفاوت می باشد. وزن اضافی نه تنها مربوط به جنین در حال رشد بلکه به خاطر وزن جفت و چربی است که بدن شما در آماده سازی برای تولید شیر بعد از تولد نوزاد ذخیره خواهد کرد. در این هفته سینه های شما بزرگ تر می شود و ممکن است شروع به تولید آغوز کند. این ماده چرب دارای مواد مغذی بسیاری است و اولین شیر شما برای کودکتان خواهد بود. در هفته 21 بارداری بانوان ممکن است متوجه ایجاد ترک های پوستی در بدن شوند و همچنین ممکن است دچار فراموشی شوند.
در هفته بیست و دوم بارداری شما وارد نیمه دوم بارداری شده اید. در این هفته ضربان قلب جنین بسیار افزایش می یابد. بسیاری از جزئیات اندام های بدن جنین شکل می گیرد. ناخن ها کامل رشد می کنند و گوش داخلی و شبکه چشم تشکیل می شود. در این هفته حرکات جنین نیز بسیار زیاد است اگر دچار مشکل شدید هرچه سریع تر به بهترین دکتر زنان مراجعه نمایید.
علائم هفته 22 بارداری
تغییرات پوستی: بانوان باردار ممکن است در دوران بارداری خود دچار لکه های پوستی شوند، سعی کنید هنگام قرار گرفتن در معرض آفتاب از کلاه های لبه دار استفاده کنید و از کرم های ضد آفتاب نیز به طور مرتب استفاده کنید تا لکه های پوستی شدید نشوند.
انقباضات رحم: انقباضات براکستون هیکس از اوایل هفته بیستم بارداری شروع می شود. ممکن است این انقباضات را احساس نکنید. در این وضعیت ماهیچه های رحم سفت می شود این عارضه کاملاً طبیعی است و معمولاً خفیف و نامنظم می باشد.
گرفتگی بینی: تغییرات هورمونی و افزایش گردش خون سبب افزایش مخاط بینی می شود و افراد در این هفته گرفتگی بینی را حس می کنند. با مراجعه به پزشک می توانید از ایشان کمک بگیرید.
ورید های واریسی: افزایش جریان خون در دوران بارداری ممکن است در واریسی شدن وریدها نقش داشته باشد. این ورید ها در ساق پا دیده می شوند ولی ممکن است در بخشهای دیگر نیز ایجاد شوند. هر زمانی که می توانید پای خود را بالا نگه دارید، بالا نگه داشتن پا می تواند کمک بسیاری بکند.
هموروئید: ورید های دردناک و متورم اطراف مقعد هموروئید ها می باشند و از جمله شکایات شایع دوران بارداری به شمار می آیند. فشار بیش از حدی که رحم دارد می تواند در ایجاد هموروئید نقش داشته باشد. همچنین هورمون های بارداری و تنش ها نیز میتوانند منجر به هموروئید شوند. افراد باید از مایعات بسیاری استفاده کنند و همچنین از غذاهایی که سرشار از فیبر هستند در هفته 22 بارداری استفاده کنند. استفاده از این موارد میتواند از بروز هموروئید یا بواسیر جلوگیری کند. سعی کنید در طول روز حداقل 8 تا 10 لیوان آب و 20 تا 25 گرم فیبر غذایی در روز مصرف کنید. ورزش نیز می تواند به شما کمک بسیاری کند با انجام ورزش سبک می توانید از بسیاری از علائم دوران بارداری بکاهید. همچنین استفاده از غذاهایی که دارای فیبر هستند میتوانند از بروز یبوست نیز جلوگیری کنند.
از دیگر علائم هفته بیست و دوم بارداری می توان به درد شکم، کمر درد، فشار لگن، تغییر ترشحات واژینال و … اشاره کرد. در صورتی که چنین علائمی شدید شدند و اختلالاتی را برای شما ایجاد کردند هر چه سریع تر به بهترین دکتر زنان در تهران مراجعه نمایید. به هیچ عنوان به این علائم بی توجهی نکنید.
تغذیه مناسب بارداری
داشتن رژیم غذایی سالم در دوران بارداری دارای اهمیت بسیاری می باشد. در این دوران بدن مادر به کربوهیدرات، پروتئین، ویتامین و ریز مغذی ها نیاز پیدا می کند. افراد باید سعی کنند برنامه غذایی مناسبی را در این دوران داشته باشند تا بتوانند بارداری سالمی را پشت سر بگذارند. در دوران بارداری افراد به پروتئین و کلسیم بیش تری نیاز دارند. پروتئین و کلسیم برای رشد استخوان های جنین نیاز است. سعی کنید در این دوران از لبنیات استفاده کنید، ماست یونانی یکی از انواع لبنیات بسیار مفید برای مادر باردار می باشد. ماست دارای باکتری های مفیدی است که به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک می کند. در دوران بارداری از حبوبات مانند لوبیا، نخود فرنگی، سویا، عدس و … استفاده کنید.
حبوبات منبع گیاهی بسیار عالی برای فیبر، آهن، فولات، کلسیم و پروتئین هستند. کمبود فولات در رژیم غذایی میتواند سبب افزایش خطر نقص در تشکیل کانال عصبی جنین و یا تولد با وزن کم شود. سعی کنید از حبوباتی مانند عدس، نخود، لوبیا سیاه که دارای فولات بسیاری هستند استفاده کنید. ماهی سالمون سرشار از اسید چرب امگا 3 می باشد. اسید چرب امگا 3 در دوران بارداری ضروری است، مصرف آن به تکامل مغز و چشم جنین منجر می شود. سعی کنید از غذاهای دریایی با جیوه بالا استفاده نکنید زیرا برای جنین ضرر دارد. تخم مرغ یکی از غذاهای بسیار خوب و دارای پروتئین بسیاری می باشد. تخم مرغ منبع بسیار خوبی از کولین است.
کولین در بسیاری از اعمال بدن نقش مهمی دارد و می تواند به تکامل مغز و افزایش سلامتی بپردازد. انواع گوشت قرمز و گوشت سفید سرشار از پروتئین می باشند. افراد باید سعی کنند گوشت را به خوبی بپزند و بعد میل کنند زیرا خوردن گوشت نیم پز یا خام بسیار ضرر دارد. سعی کنید در برنامه غذایی خود از بروکلی و سایر سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و … استفاده کنید زیرا سرشار از فیبر، ویتامین c، کلسیم، آهن و پتاسیم می باشند. مصرف غلات کامل انرژی مورد نیاز مادر باردار به خصوص در سه ماهه دوم و سوم را تامین می کند. توت ها ترکیبی از ویتامین c، فیبر، کربوهیدرات های مفید و آنتی اکسیدان هستند.
توت ها سرشار از ویتامین c هستند که نقش آن در جذب آهن غذا اثبات شده است. است توت ها می توانند در جذب آهن بر روی سلامت پوست و افزایش قدرت سیستم ایمنی نقش مهمی داشته باشند. سعی کنید در رژیم غذایی خود از توت ها استفاده کنید. میوه های خشک شده دارای انرژی زیاد، فیبر و انواع ویتامین ها می باشند. میوه های خشک شده دارای مقدار بسیاری از ویتامین ها و املاح مختلف از جمله آهن، پتاسیم و فولات در حجم کم هستند. سعی کنید در دوران بارداری خود آب بسیاری بنوشید، دو لیتر آب در طول روز استفاده کنید. کم آبی بدن می تواند سبب سر درد، خستگی، خلق و خوی بد، کاهش حافظه و اضطراب مادر شود. سعی کنید از آب بسیاری در طول روز استفاده کنید.
آزمایش های هفته بیست و دوم بارداری
سونوگرافی: سونوگرافی سطح دو یا سونوگرافی سه ماهه دوم بارداری بین هفته هجدهم تا بیست و دوم بارداری انجام می شود. آناتومی و میزان رشد جنین در این سونوگرافی بررسی می شود. در سونوگرافی باید قلب، ستون فقرات، مغز، اجزای صورت و اندام های شکمی و تناسلی و سایر اندام ها بررسی شوند. ممکن است مادران باردار در حین سونوگرافی بتوانند لگد زدن جنین را مشاهده کنند. اگر چند قلو باردار باشید آناتومی هر جنین جداگانه بررسی می شود.
آزمایش غربالگری چهارگانه: آزمایش غربالگری چهارگانه برای تشخیص مشکلات ژنتیکی مانند سندروم داون انجام می شود. در این آزمایش از مادر خون گرفته می شود، وجود چهار پروتئین در آن بررسی میشود. این غربالگری بین هفته های پانزدهم تا بیست و دوم بارداری انجام می شود. اگر پزشک مورد مشکوکی را مشاهده کند باید آزمایش های تشخیصی انجام شود.
اکوکاردیوگرافی: اکوکاردیوگرافی جنین بین هفته هجدهم تا بیست و دوم بارداری انجام می شود. برای بررسی وضعیت قلب جنین باید سونوگرافی انجام شود. اگر در بارداری قبلی مشکل ژنتیکی وجود داشته و یا دیابت دارید و یا سابقه خانوادگی و مشکلات ژنتیکی قلبی را دارید باید این آزمایش را انجام دهید.
خود مراقبتی در هفته 22 بارداری
- سعی کنید در این هفته ورزش کنید، پیاده روی، یوگا و راه رفتن در آب می تواند گزینه خوبی باشد. باید از ورزش های سبک استفاده کنید و از ورزش های سنگین پرهیز نمایید.
- سعی کنید تمامی ویتامین های دوران بارداری را به طور مرتب استفاده کنید تا دچار هیچ گونه مشکلی نشوید.
- مادران باردار باید در دوران بارداری رژیم غذایی مناسب و متعادلی را داشته باشند و به مقدار کافی کلسیم مصرف کنند.
- سعی کنید در تمامی جلسات قبل از زایمان شرکت کنید.
- وزن شما باید تحت کنترل باشد. اضافه وزن معمول بارداری خطری ندارد ولی اضافه وزن خیلی کم یا خیلی زیاد می تواند نشانه وجود یک مشکل باشد. اضافه وزن بسیار زیاد در طول بارداری می تواند ابتلا به دیابت بارداری و احتمال فشار خون حاملگی را افزایش دهد.
- سعی کنید هنگام نشستن پاهای خود را روی هم بیندازید و در طول روز پیاده روی کنید زیرا برخی از مادران باردار در هفته بیست و دوم دچار گرفتگی عضلات پا می شوند، سعی کنید از کفش های مناسب استفاده کنید.
بایدها و نبایدهای این هفته
گرگرفتگی در دوران بارداری بسیار رایج است. سعی کنید لباس های گشاد بپوشید و آب بسیاری بنوشید و اتاق را خنک نگه دارید تا این علائم را کاهش دهید. اگر بارداری شما سالم و طبیعی است می توانید در این هفته رابطه جنسی داشته باشید. رابطه جنسی خطری ندارد و به جنین آسیب وارد نمی کند ولی اگر دارای خونریزی و گرفتگی شدید هستید باید با پزشک خود صحبت کنید. سعی کنید برای کارهای بعد از زایمان آماده شوید در صورت وجود هرگونه مشکل هر چه سریع تر به پزشک خود مراجعه نمایید.
هورمون های بارداری باعث شل شدن مفاصل اطراف رحم می شوند همچنین با رشد جنین، رحم وزن بیش تری روی مفاصل کمر وارد می کند به همین دلیل ممکن است در سه ماهه دوم بارداری دچار کمر درد شوید. این کمر درد بعد از زایمان برطرف میشود ولی اگر دارای شدت بسیاری بود هرچه سریع تر به پزشک مراجعه نمایید.
کلام آخر
در سه ماهه دوم بارداری هر هفته وزن اضافه می کنید. علائمی در هفته 22 بارداری وجود دارد که از علائم آن می توان به انقباضات رحم، گرفتگی بینی، ورید های واریسی، تغییرات پوستی، هموروئید و علائم دیگر اشاره کرد. افراد باید سعی کنند تغذیه مناسبی را در این هفته داشته باشند تا بارداری سالمی را داشته باشند. آزمایش های هفته بیست و دوم بارداری عبارتند از سونوگرافی، اکوکاردیوگرافی و آزمایش غربالگری چهارگانه، در صورت بروز هرگونه مشکل به پزشک خود مراجعه کنید.
از شما عزیزان بسیار سپاس گزاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. سایت پزشکا همواره سعی داشته شما را با هفته 22 بارداری و درد های احتمالی آشنا کند، امیدواریم این مطالب برای شما مفید بوده باشند. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد به سایت مراجعه نمایید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
در دوران بارداری ایجاد بواسیر از مشکلات رایج است. اگر در این دوران مدام یبوست دارید، احتمال ایجاد هموروئید بیشتر میشود. فشار رحم و شکم روی روده میتواند منجر به ظاهر شدن هموروئید شود.
یکی از علائم رایج بعد از بزرگ شدن شکم، احساس تنگی نفس است. زیرا رحم به ریهها فشار وارد میکند و باعث مشکل در نفس کشیدن میشود. تنگی نفس خفیف مشکلی در بارداری ایجاد نمیکند.
اگر در طول دوران بارداری متوجه شدهاید که اشتهای شما به میزان زیادی افزایش پیدا کرده است، عطش فراوان دارید یا بیش از حد معمول دوران بارداری دچار تکرر ادرار هستید، بهتر است برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید. این علائم ممکن است ناشی از دیابت بارداری باشد.به علائمی مانند هر گونه تورم در صورت یا دست، حالت تهوع و استفراغ شدید یا تغییر در بینایی توجه کنید و برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید.