سلامتی

تاثیر خواب منظم در پیشگیری از مشکلات قلبی؛ اهمیت خواب کافی⭐【سال1403】✅

داشتن خواب کافی تأثیر بسزایی در پیشگیری و جلوگیری از مشکلات قلبی و عروقی دارد. در طول خواب شبانه روزی، بدن سیستم‌های حیاتی خود همچون سیستم قلبی و عروقی خود را ترمیم و بازسازی می‌کند. اگر شما خواب منظم و کافی داشته باشید، عواملی که مستقیماً بر قلب (فشار خون، التهاب و هورمون‌های استرس‌زا) تأثیر می‌گذارند، عملکرد بهتری خواهند داشت.

خواب کافی و منظم به عنوان یکی از عوامل حیاتی در حفظ سلامت قلب شناخته می‌شود؛ اما متأسفانه تعداد بالایی از افراد از تاثیرات منفی کم‌خوابی بر سلامت قلب آگاه نیستند. تحقیقات صورت گرفته نشان می‌دهد که کمبود خواب می‌تواند سبب افزایش التهاب، فشار خون و سطح هورمون‌های استرس‌زا شود که تمامی آن‌ها خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهند. هدف سایت پزشکا از افزایش آگاهی در این زمینه، اطلاع‌رسانی به عموم مردم جامعه در خصوص تأثیر خواب در پیشگیری مشکلات قلبی؛ اهمیت خواب کافی و منظم است تا با بهینه کردن عادات خواب، بتوان از رخ دادن مشکلات قلبی و عروقی جلوگیری کرد.

تاثیر معجزه‌آسای خواب در پیشگیری از مشکلات قلبی

داشتن خواب کافی تأثیر فوق‌العاده‌ای در پیشگیری از مشکلات قلبی و عروقی دارد. در طول خواب، بدن سیستم‌های حیاتی خود مانند سیستم قلبی و عروقی خود را ترمیم و بازسازی می‌کند. اگر شما خواب منظم داشته باشید، عواملی که مستقیماً بر قلب (فشار خون، التهاب و هورمون‌های استرس‌زا) تأثیر می‌گذارند، عملکرد بهتری خواهند داشت. همچنین خواب سبب تقویت سیستم ایمنی، بازیابی و بهبود عملکرد قلب می‌شود. کسانی که دارای خواب کافی هستند خطراتی همچون فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و سکته را تجربه نمی‌کنند. در صورت مشاهده مشکلات قلبی و عروقی پیشنهاد می‌شود به بهترین مرکز بیوفیدبک در تهران مراجعه نمایید.

امضای نویسنده: اگر دارای خواب کافی نباشید مشکلات زیادی از جمله کاهش کیفیت حافظه، یادگیری، بنیه، سلامت عمومی و روحیه می‌شود. علاوه بر تمامی این ها کمبود خواب سبب اختلال در قضاوت درست و تیزهوشی روانی نیز می‌شود.

تاثیر معجزه‌آسای خواب در پیشگیری از مشکلات قلبی

چگونه خواب منظم از آریتمی قلبی جلوگیری می‌کند؟

خواب تأثیر معجزه آسایی در پیشگیری مشکلات قلبی و حفظ تعادل سیستم عصبی دارد. در واقع در طول خواب سیستم عصبی پاراسمپاتیک در مقایسه با هنگام بیداری فعال‌تر شده که این عمل ضربان قلب را کاهش داده و در نهایت سبب آرامش و کاهش فشار قلب می‌شود. همچنین خواب کافی و منظم کمک بسزایی به بدن جهت حفظ تعادل الکتریکی قلب می‌کند.

بی نظمی و کمبود خواب سبب بالا رفتن هورمون‌های استرس همچون کورتیزول و آدرنالین شده که این عوامل ریتم قلب را مختل کرده و آریتمی قلبی رخ می‌دهد. کمبود خواب در نهایت منجر به افزایش فشار خون و التهاب شده که این دو عامل سبب ناپایداری الکتریکی قلب و آریتمی قلبی می‌شود. بنابراین خواب کافی و منظم کلید اساسی در پیشگیری آریتمی قلبی (تپش قلب)، سکته‌های قلبی و غیره می‌باشد.

There is a complex bidirectional relationship between sleep health and CVD. Sleep disturbances have systemic effects that contribute to the development of CVD, including hypertension, coronary artery disease, heart failure, and arrhythmias. Additionally, CVD contributes to the development of sleep disturbances.

یک رابطه پیچیده دو طرفه بین سلامت خواب و CVD وجود دارد. اختلالات خواب دارای اثرات سیستمیکی است که به ایجاد CVD کمک می کند، از جمله فشار خون بالا، بیماری عروق کرونر، نارسایی قلبی و آریتمی. علاوه بر این، CVD به ایجاد اختلالات خواب کمک می کند.

نقل قول از سایت: link.springer.com

خواب منظم و تاثیر آن بر تنظیم ضربان قلب

یکی از عوامل اساسی در تنظیم نمودن ضربان قلب و کاهش خطر مرگ زودرس خواب کافی و منظم می‌باشد. همان طور که گفته شد به هنگام خواب بدن ریتم قلب را تنظیم و بازیابی و سیستم عصبی پاراسمپاتیک را فعال کرده و سبب کاهش ضربان قلب و آرامش می‌شود. با فعال شدن سیستم عصبی پاراسمپاتیک و تنظیم ریتم قلب، فشار خون و التهاب کاهش یافته و قلب عملکرد بهتری خواهد داشت.

بی خوابی ضربان قلب، نوسانات فشار خون و سطح هورمون‌های استرس‌زا همچون کورتیزول را افزایش می‌دهد. این 3 عاملی که نام برده شد به‌مرورزمان بر سیستم قلبی فشار وارد کرده و در نهایت باعث رخ دادن مشکلات قلبی جدی همچون آریتمی، فشار خون بالا و حتی نارسایی قلبی می‌شوند. بهترین دکتر قلب ثابت کرده است که افراد با داشتن خواب ناکافی به خصوص افرادی که دارای مشکلات قلبی هستند ممکن است با مرگ زودرس مواجه شوند. پس داشتن خواب کافی یکی از اساسی‌ترین مسائل برای مقابله با علائم بیماری‌های قلبی است.

خواب منظم و تاثیر آن بر تنظیم ضربان قلب

نقش خواب کافی در کاهش خطر سکته‌های قلبی

در این بخش قصد داریم تاثیر معجزه آسای خواب در پیشگیری مشکلات قلبی را به شما عزیزان معرفی کنیم:

  • تنظیم فشار خون: با کاهش فشار خون در طول شب خطر سکته قلبی کاهش می‌یابد.
  • تنظیم ریتم قلب: خواب کافی ریتم قلب را تنظیم کرده و از رخ دادن آریتمی قلبی جلوگیری می‌کند.
  • کنترل هورمون‌های استرس: با کاهش هورمون‌هایی همچون کورتیزول، فشار بر روی قلب و عروق کم می‌شود.
  • کاهش التهاب: داشتن خواب منظم و کافی تأثیر بسزایی در کاهش التهاب و جلوگیری از تنگ شدن و انسداد عروق دارد.
  • ترمیم عروق خونی: خواب به بدن اجازه می‌دهد عروق آسیب دیده ترمیم، بازسازی و از لخته‌های خونی و انسداد جلوگیری شود.

ارتباط بین کیفیت خواب و کاهش خطر مرگ ناشی از مشکلات قلبی

کیفیت خواب ارتباط مستقیمی با کاهش خطر مرگ ناشی از مشکلات قلبی دارد. خواب باکیفیت به بدن کمک بسزایی در فرایندهای ترمیمی و تنظیمی حیاتی کرده که برای حفظ سلامت قلب ضروری و مهم هستند. در طول خواب عمیق شبانه روزی، فشار خون کاهش یافته، ضربان قلب منظم‌تر شده و سطح هورمون‌های استرس زا پایین می‌آید. تمامی موارد ذکر شده به کاهش فشار روی سیستم قلبی و عروقی کمک می‌کنند.

10 تا از بهترین دکتر قلب در تهران⚡️【سال 1403】❤️

مقاله مرتبط: 10 تا از بهترین دکتر قلب در تهران⚡️【سال 1403】❤️

افرادی که دارای کیفیت خواب ضعیفی هستند، معمولاً با مشکلاتی همچون التهاب مزمن، فشار خون بالا، افزایش سطح هورمون‌های استرس و اختلالات ریتم قلب دست و پنجه نرم می‌کنند که تمامی آن‌ها خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی را بالا می‌برند. کمبود خواب، سطح کلسترول بد (LDL) را افزایش داده و سبب کاهش توانایی بدن در ترمیم عروق آسیب‌دیده می‌شود. این عوامل همگی می‌توانند منجر به رخ دادن سکته‌های قلبی و دیگر مشکلات جدی قلبی شوند. بنابراین، کیفیت خواب می‌تواند ضربان قلب را به خوبی تنظیم کرده، التهاب را کاهش داده و از بروز اختلالات قلبی جلوگیری کند.

ارتباط بین کیفیت خواب و کاهش خطر مرگ ناشی از مشکلات قلبی

تاثیر خواب منظم در کنترل تپش قلب

تاثیر خواب در پیشگیری از مشکلات قلبی شامل موارد زیر می شود:

  • کاهش فشار خون
  • کاهش فعالیت سیستم عصبی سمپاتیک
  • تنظیم ریتم قلب (تثبیت ریتم قلب و جلوگیری از نوسانات آن)
  • فعالیت بیشتر سیستم عصبی پاراسمپاتیک (کاهش ضربان قلب و آرامش)
  • تنظیم هورمون‌های استرس (کاهش سطح آدرنالین و کورتیزول و کاهش تپش قلب)

در جدول زیر راهنمای روزانه‌ی خواب توسط انجمن ملی خواب برای شما لیست شده است:

نوزادان (4 الی 10 ماه)12 الی 15 ساعت
کودکان دبستانی (6 الی 13 سال)9 الی 11 ساعت
نوجوانان (14 الی 17 سال)8 الی 10 ساعت
جوانان (18 الی 25 سال)7 الی 9 ساعت
بزرگسالان (26 الی 64 سال)7 الی 9 ساعت
سالمندان (65 سال به بالا)7 الی 8 ساعت

چگونه خواب کافی به بهبود عملکرد قلب کمک می‌کند؟

همان گونه که پیش‌تر به آن اشاره کردیم خواب منظم سبب کاهش فشار خون، تنظیم ضربان قلب و کنترل هورمون‌های استرس زا می‌شود. در طول خواب شبانه روزی، سیستم عصبی پاراسمپاتیک فعال‌تر شده و ضربان قلب را کاهش داده و سبب استراحت بیشتر قلب می‌شود. به علاوه، خواب منظم سطح هورمون‌های استرس همچون کورتیزول و آدرنالین را کاهش داده، که این هورمون‌ها در صورت بالا رفتن سطحشان می‌توانند فشار زیادی به قلب وارد کنند. همچنین، خواب کافی به کاهش التهاب و بهبود متابولیسم بدن کمک بسزایی کرده، که این دو عامل برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی بسیار حیاتی می‌باشند.

چگونه خواب کافی به بهبود عملکرد قلب کمک می‌کند؟

بایدها و نبایدهای خواب منظم برای پیشگیری از مشکلات قلبی

برای پیشگیری از بروز مشکلات قلبی باید برخی نکات را رعایت کنید که در ادامه شما را با آن‌ها آشنا می‌کنیم:

بایدها:

  • خواب کافی: با توجه به سن و جدولی که پیش تر ارائه شده بخوابید تا عملکرد قلب بهبود یابد.
  • تمرینات آرام بخش: انجام تمرینات تنفسی و مدیتیشن کمک بسزایی در کاهش استرس و آرامش قلب می‌کنند.
  • پرهیز از مصرف کافئین: از نوشیدن قهوه و غیره قبل از خواب اجتناب نمایید تا خواب باکیفیت و کافی داشته باشید.
  • محیط خواب مناسب: یکی از عوامل تأثیرگذار در خواب کافی، محیط است. سعی کنید محیط را تاریک، آرام و خنک نگه دارید.
  • برنامه منظم خواب: برای تنظیم ریتم شبانه روزی، شب در ساعت مشخصی بخوابید و صبح در ساعت مشخصی از خواب بیدار شوید.

نبایدها:

  • استرس و نگرانی: استرس و اضطراب سبب افزایش ضربان قلب و اختلال در خواب می‌شود.
  • خوردن وعده‌های سنگین قلب خواب: خوردن غذاهای چرب و سنگین سبب اختلال در خواب می‌شود.
  • چرت‌های طولانی در روز: چرت‌های طولانی به راحتی می‌توانند سبب مختل شدن خواب باکیفیت شبانه شوند.
  • استفاده از وسایل الکترونیکی قبل از خواب: نور آبی موبایل و لپ تاپ می‌تواند بر تولید ملاتونین تأثیر گذاشته و سبب تأخیر در خواب شوند.
  • مصرف الکل و سیگار: قبل از خواب به هیچ عنوان این دو مصرف نشوند؛ زیرا نیکوتین و الکل به راحتی کیفیت خواب را کاهش داده و سبب افزایش ضربان قلب می‌شوند.

کلام آخر

خواب باکیفیت به خوابی گفته می‌شود که علاوه بر داشتن مدت زمان کافی، کامل و متعادل باشد. درواقع کیفیت خواب به عوامل گوناگونی همچون عمق خواب، پیوستگی آن و توانایی فرد برای بیدار شدن با حس شادابی و انرژی وابسته است. در این مقاله شما را با شگرف خواب و نحوه غلبه بر بی خوابی آشنا کردیم.

از شما سپاس گزاریم که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید. سایت پزشکا سعی بر این داشته تا شما را با تاثیر خواب منظم در پیشگیری از مشکلات قلبی؛ اهمیت خواب کافی آشنا نماید. در صورت وجود هرگونه سوال در این زمینه و یا پیشنهاد می توانید از طریق دیدگاه ها با ما در ارتباط باشید.

منبع
springer
اعضای تیم تحریریه "پزشکا" متشکل از افرادی است که در حوزه پزشکی و سلامت، سابقه و اطلاعات کافی دارند. تمامی مطالب ما در وبسایت پزشکا همراه با تایید پزشکان و متخصصان حاذق در زمینه بهداشت و سلامت برای انتقال دانش و تجربه به شما، منتشر می‌شود.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا