عمومی

هفته 29 بارداری و وضعیت جنین【سال1403】❤️

در هفته 29 بارداری جنین حدود 26.5 سانتی متر می باشد. چربی و عضلات در این هفته رشد بیش تری دارند و استخوان های جنین سفت می شود. به دلیل بزرگ تر شدن رحم افراد ممکن است دچار تنگی نفس شوند. چربی و عضلات جنین در هفته 29 بارداری رشد می کند و حرکات جنین بیش تر می شود. سعی کنید به طور مرتب به پزشک خود مراجعه نمایید تا مشکلی برای شما ایجاد نشود. ما در این مقاله مطالبی درباره هفته 29 بارداری و وضعیت جنین را در اختیار شما قرار داده ایم پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

وضعیت جنین در هفته 29 بارداری

در هفته بیست و نهم بارداری جنین تقریباً 26.5 سانتی متر می شود. قد جنین از سر تا پا 37.5 سانتی متر است و همچنین وزن جنین در هفته 29 بارداری 1300 گرم است. در هفته بیست و نهم بارداری رشد چربی و عضلات جنین ادامه دارد.‌ این زمان پوست جنین به تکامل ادامه می‌ دهد و به تدریج ضخیم می شود. مو های ظریفی که روی سطح بدن جنین قرار گرفته بود در این هفته به اوج خود رسیده است و به مرور شروع به ریزش می کند. استخوان ها در سه ماهه دوم بارداری رشد می کنند ولی در سه ماهه سوم این استخوان ها سفت و قوی تر می شوند به همین دلیل در سه ماهه سوم بارداری جنین به کلسیم بیش تری نیاز دارد و مادر باردار باید سعی کند از کلسیم بسیار استفاده کند.

در هفته بیست و نهم بارداری ممکن است جنین بتواند لبخند بزند همچنین سکسکه جنین در این هفته بیش تر می شود. پوشش محافظ زمین در اطراف اعصاب تشکیل می ‌شود و رشد این پوشش بعد از تولد هم ادامه دارد. جنین در این هفته در حال تمرین تنفس می باشد به همین دلیل ممکن است سکسکه جنین را مدام احساس کنید.

تغییرات بدن

شکم شما به تدریج در هر هفته بزرگ تر می شود. در سه ماهه سوم بارداری شما ممکن است احساس خستگی کنید و به دلیل فشار رحم به ریه ها ممکن است گاهی دچار تنگی نفس شوید و همچنین شب ها ممکن است دچار گرفتگی عضلات پا شوید و تکرر ادرار را تجربه کنید با بزرگ شدن جنین ضربه ها بیش تر شبیه لگد زدن می شودند. از دیگر تغییرات بدن در ماه های آخر بارداری ظاهر شدن رگ های واریسی می باشد. با افزایش گردش خون و شل شدن ماهیچه ها ورید های واریسی ایجاد می شود. ورید های واریسی در راست روده ممکن است بواسیر را ایجاد کنند.

وضعیت جنین در هفته 29 بارداری

خود مراقبتی در هفته 29 بارداری

  • در طول روز به اندازه کافی استراحت کنید. در هر زمانی که احساس خستگی کردید بلافاصله استراحت کنید.
  • سعی کنید از کافئین استفاده نکنید زیرا کافئین می تواند به جنین شما آسیب برساند. در این باره می توانید با پزشک خود مشورت کنید.
  • در طول روز سعی کنید در یک زمان مشخص بخوابید و از خواب بیدار شوید.
  • در برنامه غذایی خود مواد غذایی سرشار از آهن را قرار دهید.
  • سعی کنید روزانه کمی ورزش کنید و ورزش های سبک را انجام دهید و از انجام ورزش های سنگین خودداری کنید.

علائم هفته 29 بارداری

اگر در طول روز احساس خستگی دارید و با انجام کمی فعالیت به نفس نفس می افتید نگران نباشید بدن شما برای ایجاد یک خانه خوب برای کودک در حال اضافه کاری می باشد. به غیر از خستگی برخی علائم دیگر ممکن است در این هفته برای شما ایجاد شود. این علائم عبارتند از تنگی نفس و یبوست، نفخ، دفع مدفوع سخت، درد شکمی، تکرر ادرار و تنگی نفس. در صورت مشاهده چنین علائمی به پزشک خود مراجعه نمایید. اگر این علائم با شدت بسیاری برای شما ایجاد شدند و موجب آزار و اذیت شما شدند هرچه سریع تر به بهترین دکتر زنان مراجعه کنید. مراجعه مکرر به دستشویی امری طبیعی است و به این دلیل است که مثانه شما تحت فشار رحم و کودک قرار دارد.

بزرگ شدن رحم می تواند منجر به تنگی نفس خفیف شود اگر دارای تنگی‌ نفس قابل توجهی هستید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید. از دیگر علائم هفته 29 بارداری می توان به یبوست اشاره کرد. یبوست همراه با درد شکمی، گاز و دفع مدفوع می باشد سعی کنید در طول روز آب زیادی بنوشید. همچنین مصرف غذاهایی که سرشار از فیبر هستند می ‌تواند به شما کمک بسیاری داشته باشد. ورزش منظم حتی زمانی که باردار هم نیستید می تواند سبب تسکین یبوست شود. آهن برای بارداری سالم مهم است و کم خونی ناشی از فقر آهن در دوران بارداری شایع است. اگر قصد دارید خوردن مکمل های آهن را قطع کنید حتماً با بهترین دکتر زنان در تهران مشورت کنید.

علائم هفته 29 بارداری

تغذیه مناسب در هفته 29 بارداری

تغذیه سالم بارداری نیازهای اساسی بدن مادر و جنین را تامین می کند. برای رشد جنین و حفظ وزن سالم باید تغذیه بارداری را جدی بگیرید. در سه ماهه دوم بارداری به کالری روزانه حدود 340 کالری اضافه کنید. شما باید به میزان کالری دریافتی توجه کنید اگر دارای جنین های دوقلو هستید باید روزانه حدود 600 کالری بیش تر مصرف کنید. برای داشتن تغذیه سالم در دوران بارداری باید مواد مغذی را از منابع مختلف در برنامه غذایی خود قرار دهید. سعی کنید موارد زیر را رعایت نمایید تا یک بارداری سالم داشته باشید:

مصرف مواد مغذی را افزایش دهید

در طول بارداری شما مسئول تغذیه خود و همچنین تغذیه جنین می باشید. بدن شما در این زمان بیش تر از قبل به ریز مغذی ها و درشت مغذی ها نیاز دارد. ریز مغذی ها، ویتامین ها و مواد معدنی هستند که در رژیم غذایی روزانه به مقدار کم وجود دارند و درشت مغذی ها شامل کربوهیدرات، چربی و پروتئین ها می باشد که انرژی بدن را تامین می کند. در دوران بارداری باید مقدار بیش تری از این مواد غذایی را مصرف کنید.

مقدار مصرف کالری روزانه را محاسبه کنید

در طول دوره بارداری با مصرف غذاهای متنوع نیازهای خود و جنین را تامین کنید. در سه ماهه اول میزان مصرف کالری شما نباید افزایش پیدا کند. همان مقدار کالری که قبل از بارداری برای بدن شما لازم بود استفاده کنید ولی در سه ماهه دوم باید 350 کالری به مقدار کالری روزانه خود اضافه کنید و همچنین در سه ماهه سوم مقدار کالری بیش تر شده و باید به کالری قبل از بارداری 450 کالری اضافه شود. سعی کنید در دوران بارداری از غذاهای مضر و فرآوری شده مانند نوشابه خودداری کنید. چنین محصولاتی ارزش غذایی ندارند می توانید مصرف میوه و سبزیجات و پروتئین های بدون چربی را جایگزین آن ها کنید.

پروتئین را فراموش نکنید

پروتئین سبب رشد مناسب بافت ها و اندام های جنین می شود و تاثیر بسیاری در رشد بافت سینه و رحم مادر دارد. پروتئین ها در خونرسانی به جنین تاثیر داشته و باعث می شود خون بیش تری به جنین برسد. در هر سه ماه بارداری مصرف پروتئین باید از قبل بیش تر شود تا سلامت مادر و جنین تامین شود. سعی کنید غذاهایی مانند مرغ، میگو و ماهی را در برنامه غذایی خود قرار دهید. منابع خوب پروتئین عبارتند از ماهی سالمون، گوشت گوساله بدون چربی، مرغ، آجیل، پنیر، لوبیا و کره بادام زمینی البته افراد باید توجه داشته باشند که از ماهی هایی که فاقد جیوه هستند استفاده کنند زیرا استفاده از ماهی هایی که دارای جیوه بالایی هستند برای جنین مضر می باشند.

در برنامه غذایی خود کلسیم را قرار دهید

کلسیم برای ساخت استخوان های کودک بسیار موثر است. سعی کنید کلسیم را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید. کلسیم می تواند مصرف مایعات در بدن را تنظیم کند. بانوان باردار باید روزانه 1000 میلی گرم کلسیم استفاده کنند. شیر، ماست، پنیر، ماهی و غذاهای دریایی کم جیوه مانند ماهی سالمون و کنسرو ماهی تن، سبزیجات تیره و برگ دار منابع خوبی از کلسیم می باشند.

فولات نقش مهمی در دوران بارداری دارد

فولات که با نام اسید فولیک نیز شناخته می شود دارای فواید بسیاری می باشد. فولات می تواند سبب کاهش خطر نقص لوله عصبی شود. این عارضه یکی از نقایص مادرزادی است که مغز و نخاع جنین را تحت تاثیر قرار می دهد. خانم های باردار در طول روز 600 تا 800 میکروگرم فولات باید مصرف کنند. سعی کنید در برنامه غذایی خود لوبیا و عدس، تخم مرغ، کره بادام زمینی، سبزیجات تیره و برگ دار و آجیل که دارای فولات بسیاری هستند قرار دهید.

مصرف آهن در دوران بارداری ضروری است

برای افزایش جریان خون در بدن باید آهن، پتاسیم، سدیم و آب در بدن وجود داشته باشد. زمانی که خونرسانی افزایش پیدا می کند اکسیژن به مادر و جنین می رسد. بانوان باردار در طول روز به 27 میلی گرم آهن نیاز دارند. مصرف ویتامین C می تواند آهن را بهتر جذب کند. سعی کنید از میوه‌ها، گروه مرکبات، نان و غلات غنی شده، تخم مرغ، گوشت گوساله بدون چربی و مرغ و سبزیجات تیره استفاده کنید.

تغذیه مناسب در هفته 29 بارداری

بایدها و نبایدهای هفته بیست و نهم بارداری

در سه ماهه سوم بارداری ممکن است بانوان احساس خستگی کنند اگر با وجود استراحت و رژیم غذایی متعادل همچنان خستگی شما شدید باشد پزشک شما ممکن است آزمایش کم خونی و فقر آهن را برای شما تجویز کند. از هفته 28 بارداری ضربه های جنین را روزانه بشمارید. برای این کار به پهلو دراز بکشید و در طول دو ساعت ضربات را بشمارید اگر تعداد ضربه جنین در دو ساعت کم تر از 10 ضربه شود باید به بهترین متخصص زنان و زایمان مراجعه نمایید. سعی کنید تمامی توصیه های پزشک خود را رعایت نمایید تا دچار هیچ گونه مشکلی نشوید و بتوانید بارداری سالمی را پشت سر بگذارید.

زمان مراجعه به پزشک

در دوران بارداری در هر زمانی که خونریزی یا لکه بینی را مشاهده کردید حتما به پزشک مراجعه نمایید. در هفته 29 بارداری و سه ماهه آخر بارداری احتمال بروز پره اکلامپسی بیش تر از هر زمانی است. عارضه اصلی پره اکلامپسی افزایش فشار خون می باشد ولی می تواند با تغییرات دیگری در عملکرد کبد و کلیه همراه باشد.

پره اکلامپسی ممکن است عوارض خطرناکی را به دنبال داشته باشد. در صورتی که دارای سردرد هایی هستید که بسیار شدید هستند و دارای حالت تهوع و استفراغ می باشید و همچنین پاهای شما دچار تورم شده اند هر چه سریع تر به بهترین دکتر زنان مراجعه نمایید زیرا چنین علائمی می‌تواند نشان دهنده اکلامپسی باشند.

کلام آخر

در هفته 29 بارداری جنین تقریباً 26.5 سانتی متر می باشد. همچنین وزن جنین در این هفته 1300 گرم است. رشد چربی و عضلات جنین در هفته بیست و نهم ادامه دارد. سعی کنید در طول روز به اندازه کافی استراحت کنید و از کافئین استفاده نکنید و همچنین در برنامه غذایی خود مواد غذایی سرشار از آهن را قرار دهید. ورزش را فراموش نکنید. از علائم هفته 29 بارداری می توان به تکرر ادرار، تنگی نفس، یبوست و … اشاره کرد. در صورتی که این علائم شدید شدند هرچه سریع تر به پزشک خود مراجعه کنید.

از شما بسیار سپاس‌ گزاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. سایت پزشکا همواره سعی داشته شما را با هفته 29 بارداری و وضعیت جنین آشنا کند. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد به سایت مراجعه نمایید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

اندازه شکم در هفته ۲۹ حاملگی چقدر است؟

در هفته بیست و نهم بارداری شکم به‌اندازه‌ای رشد می‌کند که احتمالا دیدن پاهایتان سخت می‌شود. ارتفاع رحم در این هفته باید ۲۶ تا ۳۵ سانتی‌متر باشد. البته اگر دوقلو باردار هستید، نمی‌توان ارتفاع رحم را اندازه گرفت.

چرا در هفته بیست و نهم حاملگی درد سیاتیک دارم؟

با بزرگ‌ شدن رحم ممکن است به اعصاب ستون فقرات فشار وارد شود. در نتیجه شخص دچار درد، احساس گزگز یا بی‌حسی در کمر، باسن و پاها می‌شود. حدود ۱٪ زنان باردار دچار درد سیاتیک بارداری می‌شوند.

در هفته ۲۹ بارداری جنین چه شکلی است؟

جنین در هفته بیست و نهم بارداری تقریبا به اندازه یک کدو حلوایی است. اندام‌های جنین به‌طور کامل شکل گرفته و در این چند هفته به چربی و عضلات اضافه می‌شود. بدن جنین با پوشش محافظی به نام ورنیکس پوشیده شده است. این پوشش جنین را گرم نگه می‌دارد. در هفته ۲۹ حاملگی به‌مرور لایه ورنیکس ناپدید می‌شود.

2/5 - (1 امتیاز)
سلام، من سمیه هستم. 3 ساله که به کار محتوا نویسی مطالب پزشکی و عمومی در سایت پزشکا مشغول هستم، امیدوارم مطالب مفیدی برای شما عزیزان به اشتراک گذاشته باشم و خوش حال میشم نظرات و پیشنهادات خودتونو برام کامنت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا