عمومی

هفته 36 بارداری【سال 1403】❤️

در هفته 36 بارداری جنین 2700 گرم وزن دارد و حدود 33 سانتی متر می باشد. در این هفته جنین به سمت پایین قرار گرفته و خانم باردار برای زایمان آماده می شود. ممکن است ترشحات واژن در هفته 36 بارداری افزایش پیدا کند و همچنین درد لگن نیز ممکن است بیش تر شود. در هفته سی و ششم بارداری شما وارد ماه نهم حاملگی شده‌ اید. مایع آمنیوتیک در این هفته افزایش پیدا کرده و جنین به سمت لگن حرکت کرده است. ما در این مقاله مطالبی درباره هفته 36 بارداری را در اختیار شما قرار داده ایم، پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

وضعیت جنین در هفته 36 بارداری

در هفته سی و ششم بارداری جنین 33 سانتی متر می باشد و قد وی از سر تا پا حدود 47 سانتی متر است. وزن جنین در این هفته به 2700 گرم می رسد. جنین در این هفته به احتمال خیلی زیاد به سمت پایین قرار گرفته است تا برای تولد آماده شود. 93 درصد جنین ها در این هفته به سمت پایین قرار می گیرند. در هفته 37 بارداری 97 درصد جنین ها رو به پایین هستند. چرخه خواب و بیداری جنین در حال تکامل است و در این هفته جنین خواب فعال دارد و یک دوره خواب آرام هم دارد. پلک جنین در این زمان به طور کامل شکل می گیرد. همچنین استخوان ها و ناخن ها در هفته سی و ششم بارداری در حال رشد هستند. سر جنین به سمت پایین چرخیده است. نگران نباشید تا هفته های آخر جنین به سمت پایین قرار می گیرد. به وضعیتی که جنین به سمت پایین قرار نگیرد بریچ گفته می‌ شود در این شرایط باید زایمان سزارین انجام شود.

تغییرات بدن

در این هفته مانند هفته ‌های قبل باید نیم کیلو به وزن شما اضافه شده باشد. میزان افزایش وزن در بارداری از هر فردی به فرد دیگر متفاوت است و باید مقدار طبیعی آن توسط بهترین دکتر زنان تعیین شود. با حرکت جنین به سمت لگن در این هفته متوجه تغییر شکل شکم خود می شوید. اگر زایمان اول شما باشد جنین زود تر به سمت پایین قرار می ‌گیرد و شکل شکم در همین هفته تغییر می کند.

وضعیت جنین در هفته 36 بارداری

علائم هفته 36 بارداری

ناراحتی لگن: در سه ماهه سوم بارداری و در هفته 36 بارداری جنین و رحم بزرگ تر و سنگین تر می شوند و کودک پایین تر می آید و به لگن مادر فشار می آورد. سعی کنید در این زمان مراقب علائم زایمان از جمله انقباضات منظم و مداوم خود باشید.

بهبود تنفس: در هفته سی و ششم بارداری کودک به داخل لگن شما فرود می آید به همین دلیل ریه های شما فضای بیش تری دارند و می توانید بهتر و عمیق تر نفس بکشید. اگر با تنگی نفس دست و پنجه نرم می کنید این خبر بسیار خوبی برای شما می باشد.

تورم مچ پا: در هفته سی و ششم بارداری تورم جزئی امری طبیعی می باشد و اگر در این هفته دو قلو داشته باشید احتمال ابتلا به تورم بیش تر است. با به دنیا آمدن کودک این علائم از بین خواهند رفت ولی تورم بسیار شدید یا ناگهانی می تواند نشانه مشکلی جدی باشد. در صورت مشاهده تورم شدید و ناگهانی هر چه زودتر به بهترین دکتر زنان در تهران مراجعه کنید.

مشکل خواب: ممکن است در این هفته بد خواب شوید ولی باید آرامش خود را حفظ کنید. بیخوابی در این زمان کاملاً طبیعی است برای رفع مشکلات مربوط به خواب اقداماتی را قبل از خواب انجام دهید اقداماتی مانند حمام آب گرم، گوش دادن به موسیقی و مطالعه می‌تواند به خواب شما کمک کند.

انقباضات براکستون هیکس: احتمالاً سفت شدن شکم را هنوز تجربه می کنید این مشکل ممکن است شدید تر شوند. در واقع برخی از زنان باردار در بیمارستان حاضر می شوند و فکر می کنند در حال زایمان هستند. در هفته سی و ششم گرفتگی هایی که حداقل به اندازه درد های قاعدگی دردناک هستند به دلیل براکستون هیکس نیستند. اگر مورد شدید تری را تجربه می ‌کنید فوراً به پزشک مراجعه نمایید.
تغییرات در ترشحات واژن: در این هفته ممکن است ترشحات افراد افزایش یابند زیرا بدن شما خود را برای تولد آماده می‌ کند ولی باید مراقب ترشحات آبکی باشید. خون یا ترشحات موکوسی نشانه های زایمان بسیار نزدیک هستند.

درد لگن یکی از علائم هفته 36 بارداری می باشد که بسیار شایع است. علت این درد این است که بدن زنان باردار برای زایمان آماده می شود. این درد بیش تر در اواخر بارداری و زمانی احساس می‌ شود که موقعیت جنین در رحم تغییر می کند. برای مقابله با درد لگن می توانید از حرکات سریع و چرخش های ناگهانی کمر پرهیز کنید. سعی کنید برخی تمرینات ورزشی که سبب تقویت عضلات، کمر، شکم و باسن می شوند انجام دهید. استفاده از کمربند های نگهدارنده و محافظ لگن به ‌خصوص در حین انجام ورزش به تسکین درد کمک می کند. باز کردن بیش از حد پاها سبب افزایش درد در ناحیه لگن می شود سعی کنید بیش از حد پای خود را باز نکنید.

تغذیه مناسب سه ماهه آخر بارداری

تغذیه مناسب در دوران بارداری امری بسیار مهم می باشد. تغذیه صحیح باید قبل از بارداری آغاز شود و تا ماه آخر بارداری ادامه داشته باشد. در سه ماهه سوم کلیه ها کنترل بسیاری بر بدن دارند و مدیریت آبرسانی به بدن، انتقال مواد معدنی و استخوان سازی را بر عهده دارند به همین دلیل است که در سه ماهه سوم بارداری مشکلاتی که به وجود می آیند اغلب ناشی از آبرسانی به بدن، ورم و احتباس آب می باشد. بدن در سه ماهه سوم بارداری به 350 کیلو کالری نیاز دارد. در دوران بارداری به موارد زیر توجه داشته باشید:

انواع میوه ها: میوه ها سرشار از فیبر و ویتامین c می باشند سعی کنید در برنامه غذایی خود میوه ها را قرار دهید. در رژیم غذایی سه ماهه سوم بارداری توت فرنگی، پرتقال، لیمو، طالبی و کیوی را قرار دهید. ویتامین c کمک می‌کند تا آهن موجود در مواد غذایی بهتر جذب بدن شود و این ویتامین سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کند.

گوشت گاو پخته شده و سالاد: سعی کنید در برنامه غذایی خود گوشت گاو را قرار دهید، می ‌توانید در کنار آن سالاد کاهو همراه با تربچه، ذرت و گوجه را میل کنید که سرشار از انواع ویتامین ها می باشند. با استفاده از گوشت گاو می توانید تیامین بدن خود را تامین کنید. تیامین می تواند انرژی مواد غذایی که مصرف می کنید را در بدن آزاد کند.

مایعات: یکی از علائم بارداری یبوست می باشد به همین دلیل باید در سه ماهه سوم بارداری آب، آب میوه، نوشیدنی های بدون کافئین، غذا های آبکی مانند لوبیا و سوپ را میل کنید. مایعات می توانند سبب رفع یبوست شوند. همچنین غذا های حاوی فیبر می توانند از یبوست جلوگیری کنند. برای از بین بردن یبوست می توانید فعالیت های بدنی سبکی مانند پیاده روی و شنا را انجام دهید.

خشکبار و مغزیجات: خشکبار سرشار از ویتامین e و امگا 3 می باشد. همچنین مغزیجات نیز دارای ویتامین e و امگا 3 هستند. اگر به تنهایی مغزیجات را دوست ندارید نان هایی وجود دارند که روی آن ها مغزیجات مختلف از جمله تخمه وجود دارند. قرار دادن گردو و فندق و پسته در رژیم غذایی سه ماهه سوم بارداری ضروری است.

کلسیم، پروتئین، اسید چرب امگا 3 و آهن: در سه ماهه سوم بارداری نیازهای کودک بیش تر می شود. کلسیم برای شکل‌گیری و محکم شدن استخوان ها، انواع پروتئین برای بافت های عضلانی و اسید چرب امگا 3 برای شکل گیری صحیح مغز کودک ضروری هستند. برای رفع نیاز بدن مادر به کلسیم افراد باید سعی کنند در طول روز لبنیات مصرف کنند. شیر، ماست و پنیر مهم ترین منابع کلسیم هستند سعی کنید در برنامه غذایی خود این منابع غذایی را قرار دهید.

پروتئین باید به مقدار کافی به بدن برسد. 100 تا 150 گرم گوشت گاو یا گوشت ماهی مصرف کنید. همچنین می توانید همراه با لبنیات برای صبحانه دو عدد تخم مرغ میل کنید. تخم مرغ سرشار از پروتئین می باشد و بسیار مغذی است و گوشت قرمز سرشار از آهن می باشد سعی کنید آهن مورد نیاز خود و جنین را دریافت کنید.

تغذیه مناسب سه ماهه آخر بارداری

آزمایش های هفته 36 بارداری

در هفته سی و ششم حاملگی ممکن است نوبت ویزیت شما باشد و باید آزمایش هایی را انجام دهید با مراجعه به دکتر زنان ایشان شمارا ویزیت می کند. در این ویزیت اقداماتی مانند اندازه گیری وزن و فشار خون، بررسی تورم، آزمایش ادرار برای بررسی اکلامپسی، عفونت و دیابت بارداری، اندازه گیری ارتفاع رحم و گوش دادن به ضربان قلب جنین انجام می شود.

معاینه واژن: پزشک در این هفته ممکن است معاینه واژن را توصیه کند. همه پزشکان این معاینه را در این هفته انجام نمی دهند. پزشک برای بررسی میزان گشاد شدن دهانه رحم و موقعیت جنین در کانال زایمان معاینه واژینال را انجام می دهد.

تست غربالگری: از هفته 36 تا 38 بارداری می توانید آزمایش غربالگری را انجام دهید. برای انجام این آزمایش پزشک از واژن و رکتوم نمونه برداری می کند از طریق این تست باکتری تشخیص داده می‌شود که این باکتری می تواند به جنین آسیب وارد کند ولی به بزرگسالان آسیبی نمی ‌زند، درمان آن ساده می باشد و با داروهای آنتی بیوتیک از بین می رود.

سونوگرافی: در این هفته معمولا سونوگرافی تجویز نمی شود ولی در صورتی که پزشک علائم مشکوکی را مشاهده کند و یا بارداری پرخطر داشته باشید ممکن است این سونوگرافی را برای شما تجویز کند. افرادی که دچار پره اکلامپسی و دیابت بارداری هستند معمولا به سونوگرافی و آزمایش های اضافی نیاز دارند.

کلام آخر

در این هفته مانند هفته ‌های قبل باید نیم کیلو به وزن شما اضافه شده باشد. میزان افزایش وزن در بارداری از هر فردی به فرد دیگر متفاوت است و باید مقدار طبیعی آن توسط بهترین دکتر زنان تعیین شود. وزن جنین در این هفته به 2700 گرم می رسد. جنین در این هفته به احتمال خیلی زیاد به سمت پایین قرار گرفته است تا برای تولد آماده شود. درد لگن یکی از علائم هفته 36 بارداری می باشد که بسیار شایع است. علت این درد این است که بدن زنان باردار برای زایمان آماده می شود.

از شما عزیزان بسیار سپاس گزاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. سایت پزشکا همواره سعی داشته شما را با هفته 36 بارداری آشنا کند. امیدواریم این مطالب برای شما مفید واقع شده باشند. در صورت داشتن هرگونه انتقاد و پیشنهاد وارد سایت شوید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

در هفته ۳۶ بارداری جنین چه شکلی است؟

در هفته ۳۶ بارداری هنوز ریه‌ها، اندام‌های تناسلی، سیستم عصبی و استخوان‌های جنین در حال رشد است. هر هفته تجمع چربی زیر پوست هم بیشتر می‌شود. به همین دلیل جنین نسبت به هفته قبل چاق‌تر شده و پوست صاف‌تر می‌شود. موهای روی سر جنین بیشتر شده و ناخن‌ها تا انتهای انگشت رشد کرده‌اند.

چرا تکرر ادرار در هفته ۳۶ بارداری ادامه دارد؟

تا پایان بارداری با بزرگ‌شدن جنین و حرکت به سمت پایین، رحم به مثانه فشار وارد کرده و نیاز به تخلیه ادرار بیشتر می‌شود. در نتیجه تکرر ادرار خواهید داشت. این عارضه بعد زایمان برطرف می‌شود.

هفته ۳۶ بارداری چه بخورم؟

در طول بارداری سعی کنید غذاهای سالم مصرف کنید. باید مصرف میوه و سبزیجات تازه افزایش پیدا کند و پروتئین و کلسیم به اندازه کافی در برنامه غذایی شما وجود داشته باشد.

5/5 - (1 امتیاز)
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا