جدیدترین دستگاه فشارسنج【سال1403】❤️+لینک خرید
سلام دوستان امروز می خواهیم شمارا با بیماری فشار خون و دستگاه فشارسنج آشنا کنیم ، تا بتوانید در خانه و بدون دکتر رفتن فشار خود را بگیرید.
فشارخون
فشار خون بالا یا همان پرفشار بودن خون زمانی رخ می دهد که فشار خون تا سطح خطرناکی بالا رفته باشد. اندازه گرفتن فشار خون میزان خون عبوری از عروق خونی میزان مقاومت آن ها در برابر خون در حین ضربان قلب را محاسبه می کند.
شریان های باریک مقاومت را افزایش می دهند. هرچه شریان ها باریک تر باشند، فشار خون بیشتر می شود. افزایش فشار در طولانی مدت می تواند باعث ایجاد مشکلات سلامتی از جمله بیماری های قلبی شود.
پرفشاری خون بسیار شایع است. در واقع از آنجا که دستورالعمل ها به تازگی تغییر کرده اند، انتظار می رود که در حال حاضر حدود نیمی از بزرگسالان با این بیماری تشخیص داده شوند.
به طور معمول فشار خون بالا در طی چند سال ایجاد می شود و معمولاً بدون هیچ گونه علامتی است؛ اما حتی بدون علائم نیز می تواند منجر به آسیب عروق خونی و اندام ها، به خصوص مغز، قلب، چشم ها و کلیه ها شود.
تشخیص دادن سریع مهم است، منظم کار کردن فشارخون می تواند به شما و پزشکتان در تشخیص زود و تغییرات کمک کند. در صورت افزایش فشار خون، ممکن است پزشک برای ارزیابی اینکه آیا این مقدار بالا میماند یا به سطوح نرمال باز میگردد، تا چند هفته فشار خون را چک کند.
درمان پر فشاری خون شامل مصرف دارو و ایجاد تغییرات سالم در سبک زندگی است. اگر این بیماری درمان نشود، می تواند منجر به مشکلات سلامتی از جمله حمله قلبی و سکته مغزی شود.
بالا بودن فشار خون می تواند برخی از اعضای بدن را مانند: قلب، عروق خونی ، کلیه ها و مغز را تحت تاثیر قرار دهد.
[maxbutton id=”2″ url=”https://affstat.adro.co/click/4f608401-67d4-4d81-8a84-fd6aa5d65a5f” ]
علائم بالا بودن فشار خون
افرادی که فشار خون بالایی دارند احساس بیماری ندارند وحال عادی آن ها خوب است. 15% افراد سن بالا دارای فشار خون هستند و خودشان خبر ندارند. در مواردی مهم که فشار خون بالا می رود سردرد وگاهی اوقات تنگی نفس و خونریزی بینی رخ می دهد.با این وجود تنها راه تشخیص فشار خون بالا ، اندازه گیری میزان آن است.
علایم سردرد و سرگیجه ، خوابآلودگی ، گیجی ، کرختی و مور مور شدن در دستها و پاها ، سرفه خونی؛ خونریزی از بینی و تنگی نفس شدید مربوط به بالا رفتن فشار خون بطور بحرانی هستند.
درمان خانگی فشار بالا
زندگی سالم و مصرف مواد غذایی سالم باعث میشود فشار خون را کنترل کرد، مواد غذایی هایی که فشار خون بالا را کم می کنند عبارتند از:
- میوه ها
- سبزیجات
- غلات کامل
- پروتئین های کم چرب مانند ماهی
پیشگیری از فشار خون
1- کنترل وزن ، کم کردن حتی یک کیلوگرم از وزن برای کنترل فشار خون مفید است
2- انجام ورزش مرتب، 30 دقیقه ورزش در هر روز بهترین راه مبارزه با پرفشاری خون است
3- کم کردن مصرف نمک و غذاهای پرچرب
4- داشتن رژیم غذایی حاوی میوه و سبزیجات ، لبنیات کمچرب و غذاهای حاوی پتاسیم نظیر دانههای سبوسدار و خشکبار استفاده کنید
5- عدم مصرف سیگار و مشروبات الکلی
6- اندازه گیری فشار خون حداقل هر شش ماه یک بار
7- زنان باردار باید مرتب برای معاینه پیش از زایمان به پایگاه های بهداشتی درمان و خانه بهداشت مراجعه کنند تا کارشناسان بهداشت بتواند به پرفشاری احتمالی خون پی ببرد و به موقع کنترل کنند
8- در خانم هایی که قرصهای پیشگیری از بارداری استفاده می کنند باید فشار خون خود را مرتب کنترل نمایند
9- پرهیز از مصرف سوسیس، کالباس، کنسرو گوشت، برگرها و سایر فرآوردههای گوشتی به علت دارا بودن مقادیر بالای سدیم و همچنین پرهیز از سبزیهای کنسروشده در آب نمک، زیتون شور، چیپس و سایر تنقلات شور
10- مواد حاوی کافئین از قبیل قهوه ، چای ، نوشابههای کولا و شکلات، سبب افزایش فشارخون میشوند و باید در حد اعتدال مصرف شوند
11- اجتناب از مصرف غذاهای سرخ کرده یا غذاهایی که در درجه ی حرارتهای بسیار بالا و یا با مدت زمان طولانی تهیه می شوند، و عدم استفاده ی چند باره از روغنهای آشپزی
12- استفاده از گوشت سفید به جای گوشتهای قرمز
13- کنترل استرس ، زیرا یکی از عوامل بالا بردن فشار خون که بسیار سریع هم عمل می کند، استرس و عصبانیت است
14- استراحت به میزان کافی هر روز زیرا کار کردن بی وقفه بیشترین فشار را بر سلامتی فرد وارد خواهد کرد
15- انجام ورزشهایی مثل پیاده روی، شنا، دوچرخه سواری برای پایین آوردن فشار خون مفید هستند بنابراین حداقل 3 بار در هفته و هر بار حداقل 30 دقیقه باید ورزش کرد
[maxbutton id=”2″ url=”https://affstat.adro.co/click/4f608401-67d4-4d81-8a84-fd6aa5d65a5f” ]
عوارض های فشار خون بالا
سکته مغزی ، حمله قلبی ، نارسایی احتقانی قلب و ورم ریه ، نارسایی کلیه و آسیب چشمی و مشکل بینایی از عوارض اصلی فشار خون بالا هستند.
اندازه گیری فشار خون
فشار خون توسط دستگاه فشار خون (اسپیگمومونومتر) اندازه گیری میشود. دستگاه فشار خون شامل یک پمپ هوا، یک فشار سنج و یک کاف لاستیکی است. این دستگاه، فشار خون را با واحد میلی متر جیوه (mmHg) اندازه گیری میکند. کاف دستگاه فشارسنج در بالای بازو قرار میگیرد و با فشار دادن پمپ هوا باد میشود و جریان خون را در سرخرگ اصلی بازو مسدود میکند. بازو باید در کنار بدن و در سطح قلب قرار داده شود و فشار کاف به تدریج آزاد شود تا کاف به آرامی از هوا خالی شود. همانطور که فشار کاهش مییابد، پزشک با استفاده از گوشی پزشکی که بر روی شریان جلوی آرنج قرار داده صدای نبض را گوش میدهد و یا دستگاه فشارسنج الکترونیکی ضربان را حس میکند. فشاری که در آن پزشک (یا دستگاه) اولین صدای ضربان قلب از شریان را میشنود، فشار سیستولیک (عدد بالایی) است. همانطور که فشار کاف کاهش مییابد، در نهایت صدای ضربان قلب متوقف میشود، آخرین صدایی که پزشک (یا دستگاه) میشنود فشار دیاستولیک (عدد پایینی) است.
تشخیص فشار خون بالا
برای تشخیص قطعی فشار خون بالا، باید به دکتر قلب و عروق مراجعه کنید. فشار خون در حداقل دو ویزیت متفاوت، در ساعات مختلف روز اندازهگیری میشود. به این دلیل که فشار خون معمولا در طول روز متغیر است و ممکن است در طی مراجعه به پزشک افزایش یابد (فشار خون روپوش سفید). اگر فشار خون به طور مداوم بیش از ۱۳۴/۸۰ باشد، پزشک برای درمان فشار خون بالا درمانهایی را شروع خواهد کرد و ممکن است آزمایشهای دیگری مانند آزمایش ادرار، آزمایش خون، آزمایش کلسترول و الکتروکاردیوگرام و اکوکاردیوگرام جهت بررسی بیشتر درخواست کند. در نظر داشته باشید که هر دو عدد اندازه گیری شده در فشار خون، مهم هستند. اما بعد از ۵۰ سالگی، فشار سیستولیک مهم تر است.
فشار خون طبیعی در سنین مختلف
فشار خون نرمال همان سیستول کمتر از ۱۲۰ و دیاستول کمتر از ۸۰ میلی متر جیوه است. در واقع فشار خون نرمال در میان مردم با فشار کمتر از ۱۲ و کمتر از ۸ شناخته می شود. اگر فشار خون سیستولیک بین ۱۲۰ تا ۱۳۹ باشد و دیاستولیک ۸۰ تا ۸۹ باشد، تحت عنوان مرحله پیش زمینه فشار خون نامیده می شود. در برخی افراد همین مقدار نیز باید تحت کنترل قرار بگیرد.
برای گرفتن فشار خون صحیح توصیه های زیر را عمل کنید:
1- حداقل ۵ دقیقه قبل از گرفتن فشار خود استراحت نمایید.
2- حداقل ۳۰ دقیقه قبل از گرفتن فشار، از مصرف سیگار ، چای و قهوه اجتناب نمایید.
3- برای گرفتن فشار صحیح حتما باید دست، عریان بوده و در سطح قلب روی تکیه گاه مناسب قرار گیرد.
4- برای بار اول، هم فشار خون دست راست و هم دست چپ گرفته شود و دستی که فشار خون بالاتر دارد از این به بعد مبنای اندازه گیری فشار خون قرار می گیرد.
5- سعی کنید روزی بیش از یکبار فشار خود را نگیرید. چندین بار گرفتن فشار خون و وسواس بخرج دادن باعث ایجاد اضطراب در شخص خواهد شد.
6- هر بار فشار خود را با ذکر تاریخ ثبت نمایید.
7- هنگام گرفتن فشار حرف نزنید و پاها کراس اور (روی هم) نباشد.
[maxbutton id=”2″ url=”https://affstat.adro.co/click/4f608401-67d4-4d81-8a84-fd6aa5d65a5f” ]
انواع دستگاه فشار خون یا فشار سنج
دستگاه فشار خون یک وسیله ضروری در تشخیص پزشکی است. فشار خون به وسیله دستگاه مخصوصی به نام فشارسنج قابل اندازهگیری است. فشارسنج پزشکی انواع و اقسام بسیاری دارد اما سه نوع دستگاه فشار خون جیوهای و فشارسنج دیجیتال و دستگاه فشار سنج عقربهای در ایران بیشتر کاربرد دارند.
۱- دستگاه فشار خون جیوهای
فشارسنج جیوهای مهم ترین استاندارد اندازهگیری فشار خون شناخته میشود. هنگام خواندن فشار، باید به اعدادی دقت شود که در دو طرف
ستون جیوه ارائه شدهاند .احتمال درست کار نکردن این دستگاه خیلی کم است ،اما با این حال استفاده از فشارسنج جیوهای رو به کاهش است، چون جیوه سمی است و میتواند محیط را آلوده کند.
۲- فشارسنج دیجیتال
در موارد خیلی کم دستگاههای دیجیتالی فشارخون را اشتباه محاسبه میکنند و ترجیح اولویت استفاده با فشار سنج جیوه ای است و استفاده از دستگاه فشار خون دیجیتالی به بیمارانی که توانایی استفاده از آن وسایل را ندارند، توصیه می شود.
[maxbutton id=”2″ url=”https://affstat.adro.co/click/4f608401-67d4-4d81-8a84-fd6aa5d65a5f” ]
۳- فشارسنج عقربهای
فشارسنج عقربهای وسیلهای فنردار است که با استفاده از فشار هوا عقربهای را روی صفحه مدرجی حرکت میدهد که هر درجه ی آن نشان گر یک میلیمتر جیوه است .این نوع دستگاه فشار خون حملش نسبت به نوع جیوهای راحتتر است و ارزان تر می باشد.
۴- فشار سنج دیجیتالی
مانیتورها به طور کلی دارای بخش های اساسی یکسانی هستند:
کاف یا بازوبند. لایه داخلی کاف با هوا پر می شود و به بازو فشار وارد می کند. لایه ی بیرونی کاف دارای چسب است که در محل بسته شود. با خالی کردن باد کاف، ضربان قلب و جریان خون به طور خودکار توسط دستگاه فشار خون اندازه گیری می شوند که به دلیل تغییر حرکت خون در شریان می باشد.مانیتور های دیجیتالی که بر روی بازو بسته می شوند به طور کلی دقیق تر هستند. اگر نمی توانید یک کاف به اندازه کافی بزرگ برای بازو خود پیدا کنید، می توانید از نوع مچ بند استفاده کنید. اما دستگاه هایی که به انگشت وصل می شوند کارآمد نیستند.کار با دستگاه فشار خون دیجیتالی راحت بوده و معمولا نیازی به گوشی پزشکی جهت گرفتن فشار ندارد.
دستگاه فشارسنج دیجیتالی به دو نوع مچی و بازویی تقسیم می شود که معمولا بازویی آن مطمئن تر است.دستگاه فشارسنج مچی کاملا اتوماتیک است. مچ بند به طور خودکار پمپ میشود و سپس هوای درون آن تخلیه میگردد. برخی از دستگاه های فشارسنج مچی دارای یک مچ بند فشرده هستند که همراه با دستگاه ارائه میشود (همانند ساعت مچی). دستگاه های فشارسنج مچی در صورتی که به درستی مورد استفاده قرار بگیرند نتایج قابل اطمینان ارائه می دهند.
مکانیسم فشار سنج بازویی نیز مشابه است فقط فشار سنج را ۲ سانتی متر بالاتر از آرنج قرار می دهند و دست باید صاف باشد و مچ بسته نباشد.دستگاه های فشارسنج انگشتی، که اندازه گیری را از طریق انگشت سبابه انجام میدهند معمولا نتایج نا درست ارائه میدهند. این پدیده در صورتی رخ میدهد که انگشت سبابه در ارتفاع هم سطح قلب قرار نگرفته باشد یا شریان های کوچک انگشت به دلیل سرد بودن دست منقبض شده و فشار خون پایین تری را نشان دهند.
[maxbutton id=”2″ url=”https://affstat.adro.co/click/4f608401-67d4-4d81-8a84-fd6aa5d65a5f” ]
امیدوارم توانسته باشم شما را با بیماری فشار خون و استفاده صحیح از دستگاه فشار سنج آشنا کرده باشم ،ممنونم که تا آخر این مطلب با ما همراه بوده اید و اگر شما هم اطلاعات بیشتری از بیماری فشار خون می دانید نظرات خود را در کامنت ها با ما به اشتراک بگذارید.