عمومی

دلایل نازایی در زنان【سال 1403】❤️

نازایی ممکن است هم در زنان و هم در مردان رخ دهد. در هر زمانی که زن و شوهری در سن باروری باشند و بعد از گذشت 12 ماه با داشتن فعالیت جنسی طبیعی و بدون استفاده از روش های پیشگیری بچه دار نشوند یکی از زوجین نابارور و نازا می باشد. ما در این مقاله برخی از دلایل نازایی در زنان را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم، این مقاله می تواند به شما کمک بسیاری بکند، پس تا پایان این مقاله ما را همراهی نمایید.

نازایی چیست؟

افرادی که به مدت 12 ماه رابطه جنسی منظم داشته باشند و از هرگونه وسایلی برای جلوگیری استفاده نکنند و باردار نشوند نازا هستند. نازایی هم برای خانم ها و هم آقایان اتفاق می افتد. نازایی یکی از مشکلات زوجین است که در صورت مواجه شدن با این مشکل افراد باید هرچه سریع تر به بهترین دکتر نازایی مراجعه کنند. اقداماتی وجود دارد که با رعایت آن ها افراد می‌توانند از نازایی پیشگیری کنند. آقایان می توانند با خودداری کردن از استحمام با آب داغ از این امر جلوگیری نمایند زیرا آب داغ سبب آسیب رساندن به تحرک اسپرم ها می شود. با دور کردن استرس از خود، استفاده نکردن از دخانیات و مصرف الکل، استفاده نکردن از کافئین و داشتن وزن نرمال می‌توانید از ایجاد این مشکل جلوگیری نمایید.

 نازایی چیست؟

دلایل نازایی در زنان چیست؟

اختلالات تخمک گذاری: یکی از دلایل نازایی زنان اختلالات تخمک گذاری می باشد. بدون تخمک گذاری موفقیت آمیز هیچ تخمکی برای وقوع لقاح و باروری وجود ندارد. اختلالات تخمک گذاری یعنی تخمک گذاری در بدن فرد به ندرت اتفاق می افتد و یا این که خانم اصلاً تخمک گذاری ندارد. علت ناباروری در حدود یک زوج از هر چهار زوج نابارور اختلال در تخمک گذاری می باشد. از رایج ترین اختلالات تاثیرگذار بر تخمک گذاری سندروم تخمدان پلی کیستیک می باشد.

سن: سن افراد بر نازایی تاثیر بسیاری دارد. با افزایش سن خانم ها تعداد تخمک ها و قدرت باروری به سرعت کاهش پیدا می کند. حدود یک سوم زوج هایی که خانم در آن ها بالای 35 سال سن دارد نازا می باشند. با افزایش سن خانم ها کیفیت تخمک های آنان کاهش پیدا می کند و این امر علاوه بر کاهش قدرت باروری می تواند سبب ناهنجاری های کروموزومی شود.

نارسایی زودرس تخمدان: نارسایی زودرس تخمدان به عنوان نارسایی تخمک گذاری اولیه نیز شناخته می‌شود. علت این امر می تواند ژنتیک خانوادگی و یا شیمی درمانی باشد. نارسایی زودرس تخمدان یکی از دلایل نازایی در زنان می باشد که افراد می توانند با مراجعه به بهترین دکتر نازایی در تهران به تشخیص و درمان این مشکل بپردازند.

سندروم تخمدان پلی کیستیک: بیشتر مشکلات تخمک گذاری به دلیل سندروم تخمدان پلی کیستیک ایجاد می شود. یکی از شایع ترین علل بروز نازایی در زنان سندروم تخمدان پلی کیستیک می باشد. این سندروم با دوره های نامنظم قاعدگی، رشد غیر طبیعی موهای زائد در صورت یا بدن، مقاومت به انسولین، چاقی و همچنین آکنه همراه می باشد.

اختلالات هورمونی: نوسانی که در سطح هورمون ها به وجود می آید در چرخه قاعدگی قدرت باروری یک خانم و تخمک گذاری می تواند تاثیر بگذارد. رایج ترین علل اختلالات هورمونی اختلال عملکرد هیپوتالاموس، اختلال در عملکرد هیپوفیز و اختلال در عملکرد غده تیروئید و همچنین افزایش سطح هورمون پرولاکتین می باشد.

اختلالات مربوط به لوله های فالوپ: لوله های فالوپ در خانم ها به دلایل مختلفی مانند جراحی یا ابتلا به عفونت های مقاربتی ممکن است آسیب ببیند. آسیب به این لوله ها می تواند مانع از رسیدن اسپرم به تخمک شود و یا حتی در صورت وقوع لقاح امکان دارد مانع عبور تخمک بارور شده به سمت رحم شود. اختلالات مربوط به لوله های فالوپ یکی از دلایل نازایی در زنان می باشد.

ناهنجاری ها و ضایعات رحمی: یکی از عوامل بسیار مهم موثر بر قدرت باروری خانم ها ناهنجاری ها و ضایعات رحمی می باشد. این ناهنجاری ها عبارتند از رحم دوگانه، رحم تک شاخ یا دوشاخ، رحم کمانی، پولیپ های رحمی.

ناباروری بدون دلیل: در برخی از مواقع ممکن است علت ناباروری قابل توضیح نباشد. این به این معناست که پزشکان دلیل واضحی برای ناباروری پیدا نکرده اند. برای بسیاری از زوج ها ممکن است این اتفاق ناراحت کننده باشد ولی برای ناباروری بدون دلیل نیز می تواند راهی وجود داشته باشد که به باروری زوجین منجر شود.

آندومتریوز: آندومتریوز بیماری است که در حدود 10 درصد از زنان ایجاد می شود. این بیماری باردار شدن زنان به صورت طبیعی را تحت تاثیر قرار می دهد و زمانی اتفاق می افتد که بافتی که معمولاً در داخل رحم رشد می کند در مکان های دیگر بدن و یا خارج از رحم رشد کند.

سبک زندگی: سبک زندگی افراد می تواند یکی از دلایل نازایی در زنان باشد. مهم ترین دلایلی که سبب نازایی زنان می شود استفاده از تنباکو و الکل می باشد. این مواد قدرت باروری را کاهش می دهد و تاثیر منفی بر میزان موثر بودن درمان های ناباروری دارد. سیگار می تواند سبب سقط جنین و حاملگی های خارج رحمی در زنان شود، از دیگر دلایل رژیم غذایی ضعیف که فاقد مواد مغذی است می باشد، همچنین قرار گرفتن بیش از حد در معرض برخی مواد شیمیایی و سمی می تواند یکی از دلایل نازایی در زنان باشد.

ویژگی های بهترین دکتر نازایی

برای درمان نازایی باید به بهترین دکتر نازایی مراجعه نمایید. ما در این قسمت برخی از ویژگی های بهترین دکتر نازایی را در اختیار شما قرار داده ایم که عبارتند از:

  • یکی از ویژگی هایی که بسیار حائز اهمیت است تجربه و سابقه کاری پزشک می باشد. پزشکی که دارای تجربه باشد می تواند مشکلات افراد را تشخیص دهد و آن ها را به خوبی درمان نماید. پس تمام تلاش خود را بکنید تا به بهترین و باتجربه ترین دکتر مراجعه نمایید.
  • از دیگر ویژگی‌های بسیار مهم مدرک پزشک می باشد به پزشکی مراجعه کنید که دارای مدرک معتبر باشد و همچنین دارای تخصص در حیطه فعالیت خود باشد.
  • بهترین پزشک در مرکزی فعالیت می کند که مجهز باشد و دارای بهترین و پیشرفته ترین تجهیزات برای درمان نازایی زنان باشد.
  • بهترین دکتر نازایی بهترین راه ها و روش ها را برای درمان افراد پیشنهاد می کند و از بهترین راه ها استفاده می کند و همچنین تمام تلاش خود را می کند تا اخلاقی بسیار مناسب در برخورد با بیماران خود داشته باشد. همچنین بهترین پزشک به سوالات بیماران به خوبی پاسخ می دهد.
  • بهترین دکتر نازایی در مرکزی تمیز و پاک مشغول فعالیت می باشد. بهترین دکتر در مرکزی فعالیت می کند که بسیار تمیز و استریل باشد و از لحاظ جغرافیایی در مناسب ترین مکان قرار داشته باشد تا بیماران بتوانند دسترسی آسانی به آن داشته باشند.
 ویژگی های بهترین دکتر نازایی

روش های درمان نازایی

درمان ناباروری با میکرواینجکشن: در مواقعی که اسپرم های سالم مرد کم باشند دکتر نازایی از این روش استفاده می کند. این روش شباهت زیادی به روش IVF دارد. اسپرم های سالم باید با دقت فراوانی به درون تخمک تزریق شوند. در روش میکرواینجکشن مانند روش IVF تخمک ها بعد از بارور شدن به داخل رحم مادر منتقل می شوند.

درمان ناباروری با IVF: از دیگر روش های درمان نازایی IVF می باشد. روش IVF یکی از روش های درمان قطعی نازایی می باشد. در این روش پزشک روش عمل لقاح را در خارج از بدن زن انجام می دهد. پزشک در این روش نمونه ای از اسپرم های مرد و تخمک زن را دریافت می کند و عمل لقاح را در آزمایشگاه انجام می دهد. زمانی که لوله های فالوپ افراد آسیب دیده باشند پزشک از این روش برای درمان نازایی استفاده می کند. در این روش از تخمک به صورت مستقیم نمونه ای گرفته می شود و بعد از به اتمام رسیدن عمل لقاح تخمک ها بارور می شوند و درون رحم زن قرار می گیرند و بعد از گذشت مدتی تست بارداری گرفته می شود.

اهدا کردن تخمک: از این روش برای خانم هایی که دارای سن بالای 40 سال هستند و دارای مشکل نارسایی تخمدان هستند یا این که تخمک های بی کیفیتی دارند استفاده می شود. در این روش تخمک ها در فردی که اهدا کننده است با مصرف داروهای باروری و تحریک کننده تخمک ها خارج می شود و با اسپرم همسر دریافت کننده ترکیب می شود و بعد از انجام لقاح به رحم مادر منتقل می شود.

زمان مراجعه به متخصص

زوج هایی که در طی 12 ماه نزدیکی بدون استفاده از روش های جلوگیری باردار نشوند باید هر چه سریع تر به متخصص نازایی مراجعه نمایند. خانم هایی که 35 سال سن و یا بیش تر دارند اگر بعد از 6 ماه تلاش باردار نشوند باید بسیار سریع به متخصص ناباروری مراجعه کنند. اگر خانمی سن کم تر از 35 سال دارد ولی دارای سابقه خانوادگی یائسگی زودرس، سابقه انجام شیمی درمانی و رادیوتراپی داشته باشد باید بسیار سریع برای درمان به پزشک مراجعه کنند. در صورت مشاهده هر گونه مشکل و آسیب باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه نمایید.

 زمان مراجعه به متخصص

هزینه درمان نازایی

هزینه درمان نازایی به عوامل مختلف و متعددی بستگی دارد. برای درمان نازایی از روش های متفاوتی استفاده می‌شود که برای انجام هر روش باید هزینه متفاوتی پرداخت شود. روشی که برای درمان نازایی در نظر گرفته می شود تاثیر بسیاری در هزینه دارد. هر چه این روش ها سخت تر باشد هزینه درمانی نیز بیش تر می‌شود. تمام تلاش خود را بکنید برای انجام درمان نازایی به بهترین مراکز و بهترین متخصص نازایی مراجعه نمایید تا متخصص به خوبی بتواند مشکل شما را تشخیص دهد و آن را برطرف نماید.

کلام آخر

برای تشخیص و درمان نازایی سعی کنید به بهترین دکتر و متخصص مراجعه نمایید. روش هایی برای درمان نازایی وجود دارد که از این روش ها می توان به درمان ناباروری با میکرواینجکشن، درمان ناباروری با IVF، اهدا کردن تخمک اشاره کرد. هزینه درمان نازایی به عوامل مختلفی مانند روش درمان بستگی دارد.

از شما بسیار سپاسگزاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. سایت پزشکا همواره سعی داشته شما را با دلایل نازایی در زنان آشنا کند. امیدواریم این مطالب برای شما مفید واقع شده باشند. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد می توانید به سایت مراجعه نمایید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

آیا عامل سن در ناباروری موثر است؟

زنان با افزایش سن امکان بارداری آنها کاهش می یابد. بهترین سن برای بارداری زنان از 20تا 30 سالگی می باشد. سنین بین 35 تا 50 سالگی روند کاهش امکان بارداری وجود دارد. کمترین درصد امکان بارداری در سن 40 تا 50 سالگی می باشد. احتمال ناباروری نیز در سنین بالای 35 سالگی در زنان می باشد که باعث مشکلات دیگری در جنین می شود.

زنانی درچه زمانی نابارور تلقی می شوند؟

برخلاف تصور اشتباه افراد باید بیش از یک سال از عدم باروری زن زمان بگذرد تا شخص نابارور تلقی شود. در این زمان در صورتی که از هیچ روشی جهت جلوگیری در روابط جنسی استفاده نشود و هیچ بیماری خاص مربوط به زنان نداشته باشد می توان تشخیص به ناباروری زن داد. در این صورت باید برای درمان اقدام کرد.

اگر چرخه IVF موفقیت آمیز نباشد، چه مدت بعد دوباره می توانم آن را امتحان کنم؟

بسته به شرایط خود، ممکن است بلافاصله پس از یک تلاش ناموفق بتوانید یک دوره IVF دیگر را تجربه کنید. در بسیاری از موارد، بیماران دوست دارند قبل از شروع روند IVF یک ماه مرخصی بگیرند و یا استراحت کنند.
اگر شما یک زن در سن 35 سال به بالا هستید، به طور کلی توصیه می شود بین درمان های IVF بیش از حد صبر نکنید.

اعضای تیم تحریریه "پزشکا" متشکل از افرادی است که در حوزه پزشکی و سلامت، سابقه و اطلاعات کافی دارند. تمامی مطالب ما در وبسایت پزشکا همراه با تایید پزشکان و متخصصان حاذق در زمینه بهداشت و سلامت برای انتقال دانش و تجربه به شما، منتشر می‌شود.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا