نبض بازار

همه چیز درباره دهان شویه 【سال1404】❤️+ لینک خرید

امروزه بسیاری از افراد با خرید دهان شویه به جای مسواک و نخ دندان استفاده می کنند . اگر شما تا به حال برای خرید دهان شویه به داروخانه یا فروشگاه ها می روند . در این مراکز خرید انواع و اقسام مختلفی دهان شویه وجود دارد . از سفید کننده گرفته تا خوشبو کننده ، ضد عفونی کننده و دهانشویه درمانی . اما همه چیز به این عبارت های وسوسه انگیز ختم نمی شود ! انتخاب اشتباه دهانشویه و اشتباه در شیوه مصرف آن می تواند نتیجه عکس داشته باشد و حتی باعث افزایش زردی دندان ها و احتمال سرطان دهان شود ! در این مقاله شما را با دهان شویه و کاربرد آن آشنا خواهیم کرد .

دهان شویه چیست ؟

یکی از موثرترین روش های مهار پلاک دندانی مصرف دهان شویه هاست . دهان شویه مایعی است که می‌ توان دهان را با آن قبل یا بعد از مسواک زدن شستشو داد . دهان شویه معمولاً برای خوش طعم یا خنک کردن دهان مصرف می‌ شود . البته دهان شویه فواید بیشتری دارد که از آن جمله می‌ توان به خارج کردن ذرات غذای باقی مانده بین دندان‌ ها پس از مسواک زدن ، پاک کردن پلاک از روی دندان‌ ها و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌ های لثه اشاره کرد .

دهان شویه چیست ؟

[maxbutton id=”2″ url=”https://affstat.adro.co/click/ceda659e-5ced-4aba-800a-47ae2874cfb1″ ]

انواع دهان شویه

1. دهان شویه های درمانی همان طور که از نام آن پیداست برای درمان بعضی بیماری ها ازجمله بیماری های لثه ای ، بدبویی دهان و … استفاده می شود که باید توسط پزشک تجویز شوند چرا که اگر بیمار به صورت خود سرانه از آنها استفاده کند ممکن است دچار عوارض جدی شود . دهان شویه های درمانی دارای مواد فعالی هستند که به کنترل و کاهش علائم خاصی مانند نفس بدبو ، التهاب لثه ها ، پلاک دندان و پوسیدگی دندان کمک می کنند . از جمله مواد موجود در دهان شویه های بهداشتی می توان به استیل پیریدین کلراید ، کلرهگزیدین ، روغن های ضروری ، فلوراید یا پراکسید اشاره کرد . برخی دهان شویه های بهداشتی با از بین بردن باکتری های عامل بوی بد دهان به رفع دائمی این مشکل کمک می کنند .

2. دهان شویه های غیردرمانی بیشتر برای موارد بهداشتی به کار می روند و انواع آن در بازار و داروخانه ها قابل دسترس هستند . بعضی آنها حاوی الکل و برخی دیگر فاقد الکل هستند . مزیت دهان شویه های حاوی الکل این است که راحت تر جذب مخاط دهان ، لثه و … می شوند و اثرگذاری شان بیشتر است . اما مضراتی هم دارند ازجمله اینکه می توانند دهان را خشک کنند و اگر طولانی مدت استفاده شوند حتی می توانند باعث سرطان های داخل دهانی شوند ، بنابراین دهان شویه های فاقد الکل گرچه مزیت الکل را ندارند اما مضرات حاصل از آن را نیز ایجاد نمی کنند و ایمن تر هستند .

دهان شویه فلوراید دار ؛ فلوراید موجود در دهان شویه شامل سدیم فلوراید می باشد که از دندان ها در برابر حفره و پوسیدگی دندان محافظت می کند . با این حال با توجه به این که آب و خمیر دندان های نیز حاوی مقادیری فلوراید هستند نباید در استفاده از دهان شویه های حاوی فلوراید زیاده روی شود . دهان شویه ضد باکتریال و ضد عفونی کننده ؛ این نوع دهان شویه معمولا حاوی الکل است و بیشتر در افراد مبتلا به عفونت دهان به منظور جلوگیری از رشد باکتری ها و پیشگیری از بیماری های لثه استفاده می شود . توجه داشته باشید استفاده بیش از حد از این نوع دهان شویه می تواند رنگ دندان ها را تغییر دهد .

انواع دهان شویه

[maxbutton id=”2″ url=”https://affstat.adro.co/click/ceda659e-5ced-4aba-800a-47ae2874cfb1″ ]

مزایای استفاده از دهان شویه

  •  پاکسازی باقی مانده غذا از دهان : دهان شویه محلولی است که برای تمیز کردن دندان ها به خصوص نواحی که مسواک به آن ها نمی رسد مفید است . استفاده منظم از دهان شویه باعث پاکسازی باقی مانده غذا و از بین رفتن پلاک های نرم روی دندان ها می شود . اگرچه شستن دندان ها با آب تقریبا همین کار را انجام می دهد اما بسیاری از دهان شویه ها علاوه بر آن نفس را نیز خوشبو می کنند .
  •  از بین بردن باکتری های دهان : دهان شویه های بهداشتی با از بین بردن پلاک و باکتری های داخل دهان از بروز مشکلاتی همچون التهاب لثه پیشگیری می کنند . لازم به ذکر است باکتری های ناشی از عفونت لثه با ورود به جریان خون باعث مشکلات سلامتی خاص در زنان باردار می شوند که با استفاده منظم از دهان شویه می توان جلوی آن را گرفت .
  • سفید شدن دندان ها : اگرچه اثر سفید کنندگی دهانشویه به پای سفید کننده های دندان نمی رسد اما یکی از فواید برخی دهان شویه های بهداشتی این است که به مرور زمان باعث سفید شدن دندان ها می شوند . برای این منظور توصیه می شود از دهان شویه های حاوی پراکسید کاربامید یا هیدروژن پراکسید استفاده کنید . به این مسئله نیز توجه داشته باشید که دهان شویه آنتی باکتریال باعث تیره شدن دندان ها می شود . اگر در انتخاب دهان شویه مناسب که خاصیت سفید کنندگی نیز داشته باشد دچار سردرگمی هستید بهتر است با دندانپزشک در این مورد مشورت کنید .

مزایای استفاده از دهان شویه

[maxbutton id=”2″ url=”https://affstat.adro.co/click/ceda659e-5ced-4aba-800a-47ae2874cfb1″ ]

دهان شویه نه فقط برای سلامت دهان و دندان مفید است ، بلکه در حوزه‌های دیگر نیز کاربرد دارد . برخی افراد برای کاهش آکنه و یا جوش از دهان شویه‌های حاوی الکل استفاده می‌ کنند . به علاوه ، دهان شویه می‌تواند بوی بد پا را نیز از بین ببرد ؛ فقط کافی است مقداری دهان شویه را درون یک تشت پر از آب بریزید و پاهای‌ تان را در آن قرار دهید . دهان شویه به دلیل خواص ضد باکتری‌ اش می‌ تواند بوی بد پا را کاهش دهد ؛ زیرا بوی بد پا ناشی از تجمع بیش از اندازه‌ی باکتری در سطح پوست است .

بسیاری از آدم‌ها با آغشته کردن یک تکه پنبه به دهانشویه و مالیدن آن به زیر بغل‌ بوی بد زیر بغلشان را نیز از بین می‌ب رند . افراد مختلف بر اساس تجربه توانسته‌ اند کاربرد های مختلف دهان شویه را کشف کنند ؛ تمامی این کاربردها و فواید مختلف به خاطر وجود ترکیبات فعال درون این دهان شویه‌ ها هستند . با این حال ، پیش از استفاده از دهان شویه توصیه می‌ کنیم با پزشک مشورت کنید .

به این ترتیب ، اکنون می‌ دانید دهان شویه دارای فواید بسیار زیادی ، چه برای سلامت دهان و دندان و چه خارج از آن ، است . بسته به نوع نیازتان می‌ توانید از دهان شویه استفاده‌ های مختلفی کنید . دهان شویه می‌ تواند با از بین بردن بوی بد دهان اعتماد به نفس‌ تان را افزایش دهد .

مضرات استفاده از دهان شویه

خطر ابتلا به سرطان دهان و دهان خشک دهان شویه های الکلی از یک سو باعث خشکی دهان شده و از سوی دیگر به نظر می رسد خطر ابتلا به سرطان دهان را نیز افزایش می دهند . اگرچه تحقیقات در این زمینه ادامه دارد و این مورد هنوز تایید نشده اما توصیه می شود قبل از استفاده با پزشک مشورت کنید .

مضرات استفاده از دهان شویه

[maxbutton id=”2″ url=”https://affstat.adro.co/click/ceda659e-5ced-4aba-800a-47ae2874cfb1″ ]

افزایش فشار خون برخی مطالعات نشان داده استفاده منظم از دهان شویه به دلیل از بین بردن برخی باکتری های دهانی خاص باعث افزایش فشار خون می شود ، از جمله این باکتری ها می توان به باکتری های تولید کننده اکسید نیتریک اشاره کرد که از سیستم قلبی عروقی محافظت می کنند .

بیماری های روده همان طور که قبلا اشاره کردیم دهان شویه همه باکتری ها اعم از باکتری های خوب و ضروری را از بین می برد و به همین دلیل استفاده منظم از این محلول خطر ابتلا به عفونت هایی همچون اچ پیلوری و عفونت ناشی از کلستریدیوم دیفیسیل را افزایش می دهد . دهان شویه های ضد باکتریال از عوامل موثر در بروز التهاب روده هستند که در نهایت باعث افزایش نفوذپذیری روده ای شده و به عدم تحمل غذا در روده ، آلرژی های غذایی و حتی برخی بیماری های خود ایمنی روده ای منجر می شود .
هشدار: استفاده از دهان شویه برای کودکان کمتر از 6 سال توصیه نمی شود .

ترکیبات دهان شویه

  1. مواد پاک کننده : این نوع ترکیبات به از بین رفتن و پاک سازی مواد غذایی باقی مانده و پلاک نرم داخل دهان کمک می کنند .
  2.  مواد طعم دهنده و رنگ دهنده این مواد برای بهبود ظاهر و طعم دهان شویه استفاده می شوند و به تازه و خوشبو شدن نفس کمک می کنند .
  3.  الکل یا مواد آنتی باکتریال دیگر این ترکیبات برای از بین بردن باکتری و سایر میکروب های عامل پوسیدگی دندان و رفع ریشه اصلی بدبویی دهان مفید هستند .
  4.  مواد نگهدارنده این مواد برای جلوگیری از رشد باکتری ها و دیگر میکروارگانیسم ها در داخل دهان شویه ضروری می باشند .
  5. آب برای حل کردن مواد ذکر شده و ایجاد فرم مایع دهان شویه از آب استفاده می شود .
  6. برخی دهان شویه ها حاوی این ماده هستند که باعث افزایش مقاومت دندان ها در مقابل حملات اسیدی شده و از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند .

ترکیبات دهان شویه

[maxbutton id=”2″ url=”https://affstat.adro.co/click/ceda659e-5ced-4aba-800a-47ae2874cfb1″ ]

بهترین زمان استفاده از دهان شویه

به گفته انجمن دندانپزشکی آمریکا مهم نیست دهان شویه را قبل یا بعد از مسواک زدن استفاده کنید هر دو زمان به یک اندازه موثر است ، مهم تر از همه این ها آن است که از دهان شویه با کیفیت استفاده کنید . استفاده از دهان شویه برای خوشبو کردن دهان در هر زمانی در روز امکان پذیر است . اغلب توصیه می شود دندان ها را دو بار در روز مسواک زده و یک بار نخ دندان بکشید ، استفاده از دهان شویه نیز می تواند به همراه هر بار مسواک زدن یا تنها صبح یا شب انجام شود .

روش استفاده از دهانشویه

قبل از شروع برای دانستن دوز مصرف دهانشویه دستورالعمل درج شده روی برچسب را مطالعه کنید ، اغلب دهان شویه ها دوز حدود 20 میلی لیتر را توصیه می کنند که برای تمیز کردن دندان در یک نوبت مناسب است اما برخی دهان شویه های فلوراید دار تنها به 10 میلی لیتر در هر نوبت نیاز دارند . به جز مواردی که از دهان شویه تجویزی توسط پزشک استفاده می کنید در سایر موارد لازم نیست بیش از حد نگران مصرف دقیق دهان شویه باشید . کافیست مقداری باشد که دهان بدون احساس ناراحتی پر شده و بتوانید دهان شویه را به راحتی در دهان بچرخانید .

مقدار مورد نظر را به یک باره داخل دهان بریزید ، دهان را بسته و محلول را با فشار داخل دهان بچرخانید ، از بلعیدن دهان شویه خودداری کنید . این کار را به مدت 30 ثانیه تا 1 دقیقه (به زمان درج شده روی برچسب دقت کنید) انجام دهید . مطمئن شوید که محلول به جلو و پشت دندان ها رسیده و آن را روی زبان و سقف دهان نیز بچرخانید . در مرحله آخر محلول را به طور کامل از دهان بیرون بریزید . با توجه به نوع دهان شویه ممکن است لازم باشد 30 دقیقه یا بیشتر پس از استفاده ، از نوشیدن آب ، خوردن غذا و سیگار کشیدن خودداری کنید .

نکات مهم هنگام خرید دهان شویه

دهانشویه باید با توجه به نیاز شما انتخاب شود . با توجه به آن چه گفته شد هنگام انتخاب و خرید دهان شویه ، دهان شویه به موارد زیر دقت داشته باشید:
اگر قرار ملاقات مهمی دارید و می خواهید موقتا از بوی بد دهان خلاص شوید بهتر است از دهان شویه آرایشی استفاده کنید و سمت خرید دهان شویه آرایشی بروید ، اما اگر بوی بد دهان دائمی باعث آزار اطرافیان شده توصیه می شود سراغ دهان شویه های آنتی باکتریال بروید تا علت اصلی آن را برطرف کنید .

نکات مهم هنگام خرید دهان شویه

[maxbutton id=”2″ url=”https://affstat.adro.co/click/ceda659e-5ced-4aba-800a-47ae2874cfb1″ ]

اگر دچار عفونت دهان هستید یا می خواهید از رشد و نمو باکتری ها ، قارچ ها و ویروس ها داخل دهان جلوگیری کنید پس از مشورت با دندانپزشک از دهانشویه ضد عفونی کننده استفاده کنید و سمت خرید دهان شویه ضد عفونی کننده بروید اگر چه این نوع دهان شویه حاوی الکل بوده و ممکن است خشکی دهان را تشدید و باعث تحریک بافت های دهان شود .
اگر نگران پوسیدگی و حفره های دندانی هستید و نمی خواهید وقت و هزینه خود را مدام صرف جلسات دندانپزشکی و پر کردن یا عصب کشی دندان ها کنید بهتر است دهانشویه های حاوی فلوراید را امتحان کنید. پس برای این موضوع هم خرید دهان شویه حاوی فلوراید را به شما توصیه می کنیم .
در صورتی که تمایل دارید به جای دهان شویه های شیمیایی از انواع طبیعی آن استفاده کنید می توانید گیاهانی مانند گل میخک ، نعناع یا رزماری را برای این کار انتخاب کنید . این گیاهان به دلیل خواص آنتی باکتریال ، ضد عفونی کننده و خنک کننده معمولا برای تهیه محصولات دهان و دندان استفاده می شوند .
نکته مهم : اگر دچار عفونت ، درد دهان ، کاهش بزاق دهان و غیره شده اید حتما به پزشک مراجعه کنید ، در این موارد ممکن است پزشک از دهان شویه های خاص برای درمان بیماری مورد نظر استفاده کند .

خرید اینترنتی دهان شویه

برای خرید دهان شویه و دیدن انواع آن می توانید از لینک زیر استفاده کنید . انواع دهان شویه با کیفیت بالا و پرفروش ترین نوع آن برخوردار باشید . همچنین از این که ما را تا آخر این مطلب همراهی کردید از شما سپاس گزاریم اگر تجربه ای دراین زمینه دارید با ما در میان بگذارید .

[maxbutton id=”2″ url=”https://affstat.adro.co/click/ceda659e-5ced-4aba-800a-47ae2874cfb1″ ]

 

اعضای تیم تحریریه "پزشکا" متشکل از افرادی است که در حوزه پزشکی و سلامت، سابقه و اطلاعات کافی دارند. تمامی مطالب ما در وبسایت پزشکا همراه با تایید پزشکان و متخصصان حاذق در زمینه بهداشت و سلامت برای انتقال دانش و تجربه به شما، منتشر می‌شود.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا