عمومی

ضربان قلب جنین در هفته پنجم بارداری【سال1403】❤️

ما امروز قصد داریم شما را با ضربان قلب جنین در هفته پنجم بارداری آشنا کنیم. هفته پنجم بارداری مادران باردار متوجه بارداری خود می شوند. در این زمان یک دوره قاعدگی به تاخیر می افتد و در صورت انجام آزمایش بارداری جواب آزمایش مثبت خواهد شد. تغییراتی در هفته پنجم رخ می دهد که ما شما را با این تغییرات آشنا خواهیم کرد. ما در این مقاله مطالبی درباره ضربان قلب جنین در هفته پنجم بارداری را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم، پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

جنین در هفته پنجم بارداری

در هفته های اول بارداری از جمله هفته پنجم جنین اندازه بسیار کوچکی دارد و قابل تشخیص نمی باشد. در هفته پنجم بارداری همزمان با تشکیل کیسه زرده قلب جنین شروع به تپش و فعالیت می کند. در پنجمین هفته بارداری اندازه رویان 2 میلی متر و وزن آن یک گرم است. رشد اندام های درونی از ابتدای هفته چهارم بارداری شروع می شود. در هفته پنجم بارداری کبد و طحال تولید سلول های خونی را به عهده می گیرند تا نیاز به کیسه زرده از بین برود. حفره های مجزای قلب شروع به تشکیل شدن می کنند و روده ها رشد می کنند.

از هفته های اول بارداری و هفته پنجم رشد جنین شروع می شود و تا دو ماهگی به سرعت ادامه پیدا می کند. در این دوران جنین اندازه نوک یک خودکار و دو میلی متر می باشد، نمی‌توان آن را جنین نامید بلکه رویان نامیده می شود. قلب جنین در هفته پنجم دارای ضربان ثابتی است ولی شما نمی توانید از طریق سونوگرافی صدای قلب جنین را بشنوید. حداقل باید 14 روز صبر کنید تا صدای ضربان قلب جنین از طریق سونوگرافی قابل تشخیص باشد. بعد از گذشت 14 روز می توانید با مراجعه به بهترین دکتر زنان صدای قلب جنین را به خوبی بشنوید.

تغییرات مادر در هفته پنجم بارداری

در هفته پنجم بارداری بدن مادر دچار تغییرات بسیاری از جمله تغییرات هورمونی، جسمی، روحی و عاطفی می شود. در این زمان سطح هورمون های بارداری به سرعت رشد کرده و رحم مادر شروع به رشد می کند و پنجمین هفته حاملگی را می‌توان زمان شروع تغییرات اساسی در مادر و همچنین فرزند نامید. در هفته پنجم بارداری بیش تر مادران دچار لکه بینی می شوند. این لکه بینی اصلاً جدی نیست مگر این که خونریزی بسیار شدیدی باشد که در این مواقع با مراجعه به بهترین دکتر زنان در تهران باید این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

در هفته پنجم بارداری مادر بسیار بیش تر از قبل تغییرات روحی و روانی را تجربه می کند به عنوان مثال ممکن است به هر دلیلی گریه کند یا دچار هیجان شود. در این دوره حتی گاهی احساس گناه به سراغ مادر می آید. در هفته پنجم بارداری مادران مردد هستند که می توانند موضوع بارداری را با دیگران در میان بگذارند یا خیر زیرا سه ماهه اول بارداری بسیار حساس می باشد و گاهی جنین ممکن است از دست برود.

جنین در هفته پنجم بارداری

علائم هفته پنجم بارداری

هفته پنجم بارداری دارای علائم متفاوتی می باشد به طوری که امکان دارد دو زن که هر دو بارداری سالمی دارند دارای تجربه های مختلفی از بارداری باشند و علائمشان به هیچ عنوان شبیه هم نباشد. میزان حالت تهوع صبحگاهی شما نسبت به بارداری قبلی ممکن است کمتر یا بیش تر شده باشد ولی به طور کلی افزایش میزان هورمون پروژسترون و هورمون های گنادوتروپین مسئول بروز علائم مختلف در دوران بارداری هستند.. از علائم هفته پنجم بارداری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کمر درد: در هفته پنجم بارداری رحم مادر شروع به بزرگ شدن می کند و تغییرات هورمونی به وجود می آید که به همین دلایل ممکن است مادر دچار کمر درد شود. اگر مادر سابقه مشکلات مرتبط با کمر مانند دیسک کمر و یا کمر درد داشته باشد شدت این دردها ممکن است بیش تر باشد. اگر کمر درد خفیف باشد کاملاً طبیعی و از علائم معمول در هفته پنجم است ولی اگر کمر درد شما دارای شدت بسیاری است و با علائمی مانند احساس گزگز و سوزن سوزن شدن در پاها همراه باشد باید هرچه سریع تر به پزشک خود مراجعه نمایید.

خونریزی: خونریزی در هفته های اول بارداری می تواند به دلیل لانه گزینی رخ دهد ولی تا زمانی که این خونریزی همراه با درد بسیاری نباشد طبیعی است. زمانی که خونریزی بسیار شدید باشد و همراه با درد شدید و لخته خون باشد باید به پزشک مراجعه کنید. از دلایل دیگر خونریزی در هفته پنجم می توان به این مورد اشاره کرد که گردنه رحم پر از رگ های خونی است که این رگ های خونی در بخش خارجی گردنه رحم بسیار نازک و حساس هستند. پارگی آن ها ممکن است سبب لکه بینی یا خونریزی خفیف شود.

درد زیر شکم: درد زیر شکم به دلیل کشش دیواره رحم و یا کاشت تخمک در رحم می باشد. درد زیر شکم در هفته پنجم بارداری ممکن است با اسپاسم و گرفتگی و نفخ همراه باشد. البته تغییر موقعیت و عطسه و سرفه می تواند درد و گرفتگی زیر شکم را تشدید کند که البته موقتی می باشد ولی اگر درد های زیر شکم بیش از حد تحمل افراد باشد حتماً باید به بهترین دکتر زنان و زایمان جهت معاینه مراجعه نمایند.

لکه بینی: اولین هفته های بارداری ممکن است برای بانوان استرس زا باشد و سبب ایجاد خونریزی به عنوان سقط شود ولی در واقع اگر در هفته پنجم بارداری لکه بینی داشتید اصلا نگران نشوید هر لکه خونی به معنای سقط جنین یا بروز اختلال در روند بارداری نیست. شایع ترین علت خونریزی خفیف در دوران بارداری لانه گزینی می باشد.. اگر تخمک گذاری کمی بعد از آخرین قاعدگی باشد به احتمال زیاد خونریزی ناشی از لانه گزینی در هفته پنجم بارداری رخ می دهد. این یکی از علائم معمول بارداری است ولی اگر افراد قبلا تجربه سقط جنین داشته اند بهتر است به پزشک مراجعه کنند.

هفته پنجم بارداری با علائمی همراه است که از علائم آن می توان به گرفتگی شکم، خستگی، تکرر ادرار، خونریزی از واژن، تهوع در هنگام صبح، تغییرات در اندازه و یا حساسیت سینه ها، افزایش ترشحات واژن، تغییرات و نوسانات خلقی و روحی، هوس کردن و یا بیزاری از خوراکی های خاص، یبوست و … اشاره کرد. این علائم در هفته پنجم بارداری طبیعی است ولی در صورتی که دارای علائم بسیار شدیدی بودید حتما به پزشک خود مراجعه کنید.

خود مراقبتی های هفته پنجم بارداری

در هفته پنجم بارداری به دلیل تغییرات هورمونی که در بدن مادر ایجاد می شود مادر تغییرات بسیاری را تجربه می کند. افراد می توانند با انجام برخی از مراقبت ها اثرات ناخوشایند تغییرات بدن در هفته پنجم را کاهش دهند. در هفته پنجم بارداری ممکن است بانوان دچار افت فشار شوند که در این مواقع لازم است به خوبی استراحت کنند. در طول روز افراد باید از غذا های کافی و مقوی استفاده کنند سعی کنید غذا را در حجم کم میل کنید تا دچار حالت تهوع نشوید. برای دوری از استرس و اضطراب سعی کنید از مایعات بسیاری استفاده کنید و اگر دچار سر درد و بی حالی شدید نگران نباشید.

سر درد و بی حالی به خاطر کاهش آب بدن و تغییرات هورمونی رخ می دهد. به دلیل تغییرات هورمونی ممکن است دچار تکرر ادرار نیز شوید بنابراین برای عدم خستگی رفت و آمد به سرویس بهداشتی اتاقی را برای استراحت انتخاب کنید که مسیر را کوتاه تر کند. حتماً توصیه های پزشکی را جدی بگیرید و به طور مرتب به پزشک خود مراجعه کنید و اگر دارای علائم خاصی در دوران بارداری بودید حتما هر چه سریع تر به پزشک مراجعه نمایید.

خود مراقبتی های هفته پنجم بارداری

نباید های هفته پنجم حاملگی

هفته پنجم بارداری قلب و دیگر اندام های بدن جنین رشد می کند که به آن رویان گفته می شود. در مرحله رویان جنین بسیار حساس و آسیب پذیر است و لازم است مادر مراقبت های بیش تری انجام دهد. در هفته پنجم بارداری باید از برخی کار ها بپرهیزید. در هفته پنجم نباید در معرض اشعه های مضر مانند اشعه ایکس قرار بگیرید. بدون تجویز پزشک سعی کنید از هیچ دارویی استفاده نکنید و در معرض اشعه های فیزیوتراپی و مادون قرمز قرار نگیرید.

اگر به حمام و سونا علاقه دارید در هفته پنجم بارداری باید آن را فراموش کنید. از رنگ مو و هر ماده ای که دارای ترکیبات شیمیایی است استفاده نکنید. جگر ماده غذایی بسیار مفیدی است ولی در مصرف جگر سعی کنید زیاده روی نکنید. برای مصرف بعضی از ویتامین ها با پزشک خود صحبت کنید و مواد غذایی که دارای ترکیبات نگهدارنده و سرب هستند استفاده نکنید. با مراجعه به پزشک می توانید نباید های هفته پنجم بارداری را به طور کامل تر از ایشان بپرسید.

تغذیه مناسب هفته پنجم بارداری

تغذیه مناسب هفته پنجم بارداری بسیار مهم می باشد. پیروی کردن از یک رژیم غذایی کامل و بسیار سالم در دوره بارداری از واجبات مراقبتی بانوان می باشد. افراد باید سعی کنند غذا های سالمی را برای دوران بارداری انتخاب کنند و از مصرف خوراکی های ناسالم در هفته های ابتدایی بارداری برای سلامت جنین و همچنین سلامت مادر دوری کنند. باید در دوران بارداری سبک غذا بخورید و به سمت غذا های سالم بروید. مصرف سبزیجات و میوه ها را در دوران بارداری افزایش دهید.

مواد غذایی مانند انواع ویتامین ها، پروتئین و کلسیم باید به اندازه لازم مصرف شود زیرا مادر و جنین به ویتامین ها، پروتئین ها و کلسیم بسیاری در دوران بارداری نیاز دارند. بیش تر پروتئین های فاقد چربی میل کنید. آجیل و غلات کامل تاثیر بسیاری در حفظ سلامت مادر و جنین دارد و سبب افزایش انرژی می شود. سعی کنید از لبنیات در دوران بارداری استفاده کنید، لبنیات از جمله مواد غذایی با ارزش غذایی بالایی می باشند که افراد می توانند از آن در دوران بارداری استفاده کنند. استفاده از مواد غذایی سبوس دار مانند ماکارونی، برنج قهوه ای و نان های سبوس دار به جای نان سفید دارای فواید بسیاری می باشد.

تمامی بانوان در 8 هفته اول بارداری باید از اسید فولیک استفاده کنند، در کنار مصرف اسید فولیک سعی کنید از ویتامین d و امگا 3 استفاده کنید. از مواد غذایی دیگری نیز باید استفاده کنید که این مواد غذایی میوه ها و سبزیجات می باشند. سعی کنید در طول بارداری از الکل، سیگار، کافئین و دیگر مواد مخدر و انواع داروها بدون مشورت و تایید پزشک خودداری کنید. تغذیه مناسب در دوران بارداری بر سلامت مادر و جنین تاثیر بسیاری دارد سعی کنید با مراجعه به پزشک خود از ایشان برنامه غذایی مناسبی را برای دوران بارداری تهیه کنید تا دچار هیچ گونه مشکلی نشوید و بارداری سالمی را داشته باشید.

تغذیه مناسب هفته پنجم بارداری

کلام آخر

در هفته پنجم جنین کوچک می باشد و قابل تشخیص نیست. در هفته پنجم بارداری افراد دارای علائمی می باشند که از علائم آن می توان به کمر درد، خونریزی، درد زیر شکم و لکه بینی، حساسیت سینه ها و نوسانات خلقی و … اشاره کرد. مراقبت هایی برای هفته پنجم بارداری وجود دارد که باید آن ها را به خوبی رعایت کنید. سعی کنید تغذیه مناسبی داشته باشید تا دچار هیچ گونه آسیبی نشوید.

از شما عزیزان بسیار سپاس گزاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. سایت پزشکا همواره سعی داشته شما را با ضربان قلب جنین در هفته پنجم بارداری آشنا کند. امیدواریم این مطالب برای شما مفید واقع شده باشند. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد می توانید به سایت مراجعه نمایید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

علائم بارداری در هفته پنجم بارداری چیست؟

ممکن است در هفته پنجم بارداری علائمی مثل خستگی، گرفتگی شکم، خونریزی از واژن، حساس شدن حس بویایی، تهوع در هنگام صبح، سبکی سر و احساس گیجی، تغییرات در اندازه و یا حساسیت سینه‌ها و یا بروز لک در این ناحیه، افزایش ترشحات واژن، تغییرات و نوسانات خلقی و روحی، هوس کردن و یا بیزاری از خوراکی‌های خاص، یبوست را تجربه کنید.

آیا خونریزی در این هفته خطرناک است؟

خون‌ریزی خفیف و خون صورتی‌رنگ در این دوران طبیعی است و داشتن این علامت اتفاق خطرناکی نیست. اما اگر خونریزی شدیدتر و پررنگ‌تر شد و با درد شکم و لگن همراه شد حتماً به پزشک مراجعه کنید

اندازه جنین در هفته پنجم چقدر است؟

جنین در هفته پنجم بسیار کوچک و حدود دو میلی‌متر و اندازه نوک خودکار است و درواقع هنوز رویان است و به جنین تبدیل نشده.

5/5 - (2 امتیاز)
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا