هزینه فیزیوتراپی چقدر است؟【سال 1403 】❤️
- هزینه فیزیوتراپی در تهران
- فیزیوتراپی چیست؟
- چه بیماری هایی را می توان با فیزیوتراپی درمان کرد؟
- فیزیوتراپیست چه کاری انجام می دهد؟
- آیا همه فیزیوتراپیست ها از یک روش استفاده می کنند؟
هزینه فیزیوتراپی در تهران
هزینه فیزیوتراپی با توجه به منطقه ای که بهترین مرکز فیزیوتراپی در تهران در آن جا قرار گرفته است، متغیر می باشد. هر چه تجهیزات این کلینیک ها بروز تر باشد، هزینه های آن نیز افزایش پیدا می کند. ولی برای محاسبه دقیق هزینه فیزیوتراپی، به تعداد جلساتی که نیاز است به آن جا مراجعه کنید نیز بستگی خواهد داشت.
فیزیوتراپی چیست؟
یک نوع روش درمان، برای درمان بیماری ها و مشکلات دستگاه عصبی، ماهیچه ای، اسکلتی با استفاده از تجهیزات مکانیکی، جریان های الکتریکی، مانورهای دستی، تمرینات ورزشی و عوامل فیزیکی دیگر می باشد. در این روش از ورزش، نور، پرتوهای فرابنفش و فروسرخ، گرما و جریان برق برای درمان استفاده می کنند. همچنین فیزیوتراپی جزئی از پزشکی می باشد که هدف آن جلوگیری از بیماری ها، درمان، افزایش میزان سلامت و درمان برخی بیماری ها برای افراد می باشد.
فیزیوتراپی روشی موثر برای جلوگیری بسیاری از بیماری های مرتبط به اندام های ماهیچه ای و اسکلتی و در بعضی موارد اختلالات عصبی می باشد که با استفاده از تجهیزات مختلف مکانیکی، جریان های الکتریکی و تمرینات ورزشی، انجام خواهد شد.
نکته ای دیگر این است که اگر عواملی مانند تصادفات رانندگی اتفاق بی افتد، فیزیوتراپی نقش زیادی می تواند در بهبود آن مشکلات داشته باشد. به این ترتیب، فیزیوتراپی، نقش زیادی در کاهش زمان بستری، درمان و عارضه های آن ها خواهد داشت.
فیزیوتراپی می تواند در بهبود سیستم توانبخشی افراد نقش داشته باشد و در بیماری ها به فعالیت های عملکردی افراد کمک زیادی می کند و می تواند در بهبود درد های مزمن و نا توانی جسمی و حرکتی کمک کننده باشد.
به طور کلی فیزیوتراپی به توانایی های فرد کمک خواهد کرد. یا شخصی که از بیماری مثل ام اس رنج می برد، در حفظ عملکردش نقش خواهد داشت.
چه بیماری هایی را می توان با فیزیوتراپی درمان کرد؟
در حالت کلی بیماری هایی مثل مغز و اعصاب و ارتوپدی تا بیماری های کودکان و زنان و سالمندان می تواند در اثر انجام فیزیوتراپی درمان شوند، فیزیوتراپیست معمولا برای از بین بردن بیماری ها با داشتن دانش فیزیوتراپی و امکانات در این تخصص می تواند در روند بهبود بیماری بیماران به آن ها کمک کنند.
فیزیوتراپیست کیست؟
یک فیزیوتراپ با در نظر گرفتن شرایط بیمار، به بیمار کمک می کند تا کیفیت زندگی خود را ارتقاء دهد. فیزیوتراپ با در نظر گرفتن اولویت و بررسی شرایط بیماران اهداف درمانی او را مشخص کرده و راه کار هایی برای رفع مشکلات به بیماران ارائه می دهند.
فیزیوتراپییت ها باید قدرت بدنی مناسب داشته باشند تا بتوانند در کل مراحل درمان تمرینات مخصوص را به بیماران بدهند. همچین باید دارای روابط اجتماعی خوب و توانایی برای جلب اعتماد بیمار را داشته باشند، تا بتوانند در رسیدن به اهداف درمان به آن ها کمک کنند.
فیزیوتراپیست چه کاری انجام می دهد؟
فیزیوتراپ با انواع آموزش ها و انجام حرکات فعال و یا غیر فعال برای عضلات، ماساژ و دستکاری موجب درمان عضلات می شود. همچنین حرکات فعال، حرکاتی است که خود بیمار می تواند انجام دهد و فیزیوتراپ فقط می تواند بر آن نظارت کند. حرکات غیر فعال، حرکاتی نامیده می شود که با کمک فیزیوتراپ انجام می شود؛ برای مثال فیزیوتراپ دست را گرفته و خم می کند.
آیا همه فیزیوتراپیست ها از یک روش استفاده می کنند؟
فیزیوتراپی هم مانند رشته های پزشکی به زیر شاخه های مختلفی تقسیم می شود که مجموع آن شامل شش شاخه است. فیزیوتراپی اطفال، فیزیوتراپی برای سالمندان، فیزیوتراپی سیستم تعادلی، فیزیوتراپی برای سیستم عصبی، فیزیوتراپی ارتوپدی و فیزیوتراپی قلبی و عروقی که بعد از انجام جراحی های قلب و دیگر جراحی ها به بیماران طی چندین جلسه توسط متخصص این کار تجویز می شود.
بیمار چقدر باید از فیزیوتراپی استفاده کند؟
فیزیوتراپی معمولا از زمان شروع آسیب تا پایان و درمان آن می توان استفاده کرد. برای آسیب های کوچک تر اغلب 2 تا 3 جلسه مناسب است. ولی برای صدماتی که سیستم عضلانی و استخوانی آسیب های جدی تری می بیند، معمولا با تجویز پزشک مربوطه نیاز است که به مدت دو ماه این درمان ادامه پیدا کند تا بیماری های مربوط به سیستم عضلانی و استخوانی درمان شوند.
روش های درمانی فیزیوتراپی
- لیزر
- ماساژ
- شاک ویو
- نیدلینگ
- آب درمانی
- تمرین درمانی
- درمان های دستی
- الکتروتراپی
- اولتراسوند یا امواج فراصوت
- الکترو مغناطیسمانند دیاترمی
- کشش و جااندازی مهره های ستون فقرات
فیزیوتراپ باید به عنوان یک متخصص از این روش ها برای درمان و اصلاج ناهنجاری ها در بیماران به کار ببرد. تمام این روش ها بر اساس علم فیزیوتراپی تعریف شده است و توسط دانشگاه ها و مراکز معتبر مورد تایید می باشد.
چه بیماری هایی توسط فیزیوتراپی درمان می شود؟
- کنترل درد
- آسیب های ورزشی
- بیماری های مرتبط با کار و شغل
- بیماری های پوستی و سوختگی
- بیمای های اختلالات اسکلتی و عضلانی
- بیماری هایی که در ارتباط با سیستم قلبی عروقی و تنفسی می باشند
- بیماری هایی که در ارتباط با درگیری های اعصاب محیطی و مرکزی می باشد
تجهیزات آب درمانی در فیزیوتراپی
- انواع وان
- استخر
- ویرپول
تجهیزات ارزیابی در فیزیوتراپی
- ترمومتر
- گوشی پزشکی
- چکش رفلکس
- پد اسکوپ
- صفحه شطرنجی
- افول
- اف ام اس
- وای پالانس
- گونیامتر
- انواع اسپیلنت پریس و باندهای کشی
روش های درمانی فیزیوتراپی در منزل
فیزیوتراپی شامل روش ها مختلفی می باشد برای کمک به کاهش درد و سفتی، بهبود حرکت و قدرت تحرک استفاده می شود. ممکن است از عوامل فیزیکی مثل گرما، سرما، سونوگرافی یا تحریک الکتریکی نی در فیزیوتراپی استفاده شود. روش های دیگری برای کمک به بهبود تحرک استفاده می شود.
همچنین در فیزیوتراپی از ورزش های درمانی نیز برای کمک به افراد در افزایش دامنه حرکتی، افزایش قدرت و بهبود عملکرد استفاده می شود. در فیزیوتراپی، آموزش درباره بیماری فرد و شرایطی او بسیار حائز اهمیت می باشد. فیزیوتراپیست ممکن است تمریناتی را به شما یاد بدهد که در منزل خود انجام دهید. این موضوع باعث بهبود بهتر در عملکرد درمان خواهد شد.
هنگامی که برای اولین بار فیزیوتراپیست شما را ویزیت می کند، وضعیت کلی بیمار را بررسی کرده و اطلاعاتی درباره بیماری و آسیب هایی که به بیمار وارد شده است، به دست می آورد. این اطلاعات بیشتر در زمینه قدرت، دامنه حرکت، انعطاف پذیری، تعادل، تحرک مفاصل، عملکرد عصبی، درد، عملکرد ریوی و تحرک عملکردی کلی اعضای بدن شما می باشد.
پس از جمع آوری اطلاعات درباره آسیب یا بیماری، فیزیوتراپیست، وضعیت فرد را بررسی می کنند و می توان با این روش ها برنامه ای مناسب برا حرکت بهتر ارائه داد. همچنین می توانید درباره اهدافتان با فیزیوتراپیست مشورت کنید و با کمک فرد یک برنامه درمانی برای توان بخشی اجرا کنید.
برای خدمات مختلفی با کمک فیزیوتراپیست می توانید موارد زیر را انجام دهید:
- مشکلات ارتوپدی: هرگونه درد مفصل یا عضله، آرتروز، گردن درد، کمردرد، سفتی مفاصل، تغییر شکل مفصل، شانه یخ زده و…
- مشکلات کودکان: فلج مغزی، تاخیر رشدی، ناهنجاری های مادرزادی
- مشکلات قلبی عروقی: شرایط بعد از عمل جراحی سرخرگ کرونر، بیماری های مزمن ریوی و…
- مشکلات عصب شناختی: سکته یا فلج مغزی، پارکینسون، نوروپاتی، فلج صورت یا فلج پل، آسیب عصبی جمجمه، آسیب های عصبی محیطی، سیاتیک و…
- مشکلات مربوط به ورزش: آسیب رباط، آسیب مینیسک، پیچ خوردگی، فشار و …
- شرایط بعد از عمل: جایگزینی مفاصل،عدم انعطاف پذیری بعد از جراحی، قطع عضوی، جراحت سر، آسیب های نخاعی، شکستگی و…
- سایر شرایط:توان بخشی سالمندان، مشکلات وضعیتی، مشکلات مربوط به راه رفتن، اسکلورز چندگانه یا ام اس، مشکلات تعادل و هماهنگی، میاستنی گراویس، آموزش سرپایی
مزایای فیزیوتراپی در منزل
- دوری از استرس در اثر ترافیک و رفت و آمد های طولانی: در اکثر شهرها، ترافیک خیابان ها یکی از مسائلی است که روزانه همه با آن روربرو هستند. این امر می تواند استرس و تنش زیادی داشته باشد که با دریافت خدمات فیزیوتراپی در محل، قابل حل است.
- نظارت بیشتر: هنگامی که فرد در محل تحت فیزیوتراپی قرار می گیرند. اطرافیان شما بیشتر در جریان معالجات شما قرار می گیرند و می توانند مراحل درمان فرد اطلاع داشته باشند و باعث روحیه بهتر فرد، در روند درمان می شوند
- ایمنی بیشتر: بیشتر افراد که به خدمات فیزیوتراپی دارند، در جابه جایی یا تحرک یا مشکل روبرو می باشند که در هنگام فیزیوتراپی در محل می توانید برای آن ها امن تر باشد و از بروز مشکلات جدی تر حرکتی پیشگیری می شود.
- درمان شخصی: فیزیوتراپی در محل به این معناست که در صورت انجام آن، فرد تنها بیمار فیزیوتراپ می باشید و زمان زیادی برای او اختصاص می دهند. این موضوع باعث می شود درمان فرد شخصی تر شده و در نتیجه مراحل درمان سریع تر انجام می شود.
چه افرادی به فیزیوتراپی نیاز دارند؟
فیزیوتراپی در قسمت های مختلفی فعالیت دارد. به همین دلیل هم با افراد مشکلات متفاوت می توانند به بهترین مرکز فیزیوتراپی در ایران مراجعه کنید. امکان دارد بیمار یک کودک، یک جوان ورزشکار یا یک سالمند باشد.
دلایلی که می تواند موجب مراجعه به فیزیوتراپی شود به عنوان مثال برای؛
- کاهش درد
- کنترل ادرار و مدفوع
- تجویز اسپلینت یا بریس
- بهبود توانایی های حرکتی فرد
- پیشگیری از ناتوانی یا بعضی از جراحی ها
- یاد گرفتن چگونگی استفاده ار عضو مصنوعی
- توانبخشی بعد از سکته مغزی، تصادف یا جراحی
- پیشگیری از آسیب های ورزشی با کمک یه ترمیم آن ها
- بهبود تعادل فرد برای پیشگیری از زمین خوردن به ویژه در سالمندان
- یاد گرفتن چگونگی استفاده ی صحیح از وسایل کمکی مثل عضا یا واکر
چه زمانی باید به فیزیوتراپی مراجعه کنیم؟
اغلب پزشکان برای بیمار فیزیوتراپی تجویز می کنند. باید بدانید که برخی ازبیماری ها مثل سکته مغزی یک زمان طلایی ( 3 تا 6 ماه اول) برای مراجعه به فیزیوتراپی و استفاده از خدمات توانبخشی دارند که پزشکان مجرب از آن مطلع شوند. در ادامه این مقاله از خدمات فیزیوتراپی را بیان خواهیم کرد که کدام بیماران می توانند از این خدمات بهرمند شوند.
فیزیوتراپ در بیماری های مغز و اعصاب
آسیب به سیستم عصبی می تواند خطرات و مشکلاتی را به وجود بیاورد که عمکرد فرد و اطرافیانش را تحت تاثیر قرار می دهد. برای مثال می توان گفت: این مشکلات عضلانی غیر نرمال، ضعف عضلات، مشکلات حفظ تعادل، اختلال در راه رفتن و … می باشد که فیزیوتراپیست برای مدیریت و درمان آن ها کمک کند.
برای آن دسته از مشکلات نورولوژیکی که پیشرونده و برای مدت طولانی همراه فرد هستند و ناتوانایی هایی را برای او به دنبال خواهد داشت. حضور تیم توانبخشی برای محدودیت های فرد در تمام مدت ضرورت دارد.
فیزیوتراپیست ها با انتخاب مناسب ترین روش های درمانی که هم به فرد و هم به اطرافیانش توجه دارد، می توانند بهترین عملکرد را حفظ کنند و با روند تخریبی بیماری های نورولوژیکی پیشرونده را کند تر می کنند.
بیماری های قلبی عروقی و تنفسی
بیماری و مشکلات زیاد می توانند برای مستقیم و غیر مستقیم روی سیستم قلبی عروقی و تنفسی اثر بگذارد. یکی از مشکلات رایج بیماری های عروقی، ادم لنفی می باشد که هدف اصلی فیزیوتراپی درباره ادم لنفی، درکنار مراحل پزشکی، کاهش میزان ادم (تورم) تا حد ممکن، کاهش ریسک عفونت و نرم کردن بافت فیبروتیک می باشد.
بیماری های روماتیسمی و پوستی
بیماری های روماتیسمی انواع زیادی دارد که 3 نوع شایع تر آن ها از آرتریت روماتویید، آرتروز و پوکی استخوان می باشد.
فیزیوتراپیست ها با توجه به شرایط بیمار از درمان های الکتریکی و حرارتی، درمان های دستی و تمرینات مناسب به منظور کاهش درد، التهاب و سفتی، بهبود قدرت عضلانی و دیگر مشکلات در کنار بیماری استفاده می کند. در بیماری های پوستی مثل پسوریازیس، فیزیوتراپیست با استفاده از الکتروتراپی، استفاده از پرتو فرابنفش، به حفظ سلامت پوست بیمار کمک می کند.
بیماری های ارتوپدی و آسیب های ورزشی
بیماری های ارتوپدی، سیستم عضلانی اسکلتی را درگیر می کنند و شامل شکستگی ها، تعویض مفاصل، آسیب های تاندونی و… می شود که هر کدام پروسه ی توانبخشی مربوط به خود را دارد. برای مثال می توان گفت: پس از تعویض مفصل زانو، فیزیوتراپیست با آگاهی از محل برش های جراحی و مراحل ترمیم بافت و… محدودیت هایی را که بعد از جراحی برای بیمار به وجود آمده است را کاهش می دهد و به درمان و کیفیت سطح4 زندگی بیمار را افزایش می دهد.
فیزیوتراپی در سوختگی
سوختگی درجه های مختلفی دارد و در بخش های مختلفی از بدن اتفاق می افتد. بیماران با توجه به وسعت و پیچیدگی سوختگی، به میزان متفاوتی از درمان و فیزیوتراپی نیاز دارد. عوارض های سوختگی می تواند بر اثر موارد زیر باشد:
مشکلات تنفسی در نتیجه ی استنشاق دود و گاز های سمی، ایجاد اسکار و در صورت نگرفتن درمان مناسب موجب تغییر شکل و تورم در مفصل ها، بافت های اطراف آن می شود.
هدف از فیزیوتراپی برای بیماران سوختگی این است که می تواند در پاکسازی راه های هوایی، ایجاد حرکت در مفاصل و جلوگیری از تغییر شکل در مفاصل، حفظ طول طبیعی بافت ها، حفظ قدرت عضلانی، به حداقل رساندن تشکیل اسکار و به دست آوردن حداکثر عملکرد فرد می باشد.
فیزیوتراپی در سلامت زنان
بارداری با تغییرات وضعیت نواحی مختلف بدن همراه است به همین دلیل در برخی از بانوان مشکلاتی را به وجود می آورد. فیزیوتراپیست ها می توانند با آموزش های مربوطه در رابطه با بارداری و زایمان و ورزش های مناسب برای آن دوران، با توجه به شرایط فرد تعیین می کند و مشکلات اسکلتی عضلانی را که گاهی در بارداری ایجاد می شود را شناسایی و درمان کند. در برخی موارد ممکن است حتی آقایان را با خود درگیر کند، فیزیوتراپیست با تقویت عضلات کف لگن به بهبود کنترل فرد کمک می کند.
راه کار های درمانی در فیزیوتراپی
الکتروتراپی که توسط جریان های الکتریکی، مغناطیسی، لیزر اولتراسوند و… می باشد. هر یک از این مواردی که ذکر کردیم، دارای کاربرد های منحصر به فرد خود می باشند. یکی از شایع ترین جریان های الکتریکی می توان تحریک پوست یا تحریک عضله و عصب را نام برد که میتوان از این روش برای تقویت و فعال کردن عضله یا کاهش درد استفاده کرد.
منوال تراپی که دارای بعضی از تکنیک های دستی می باشد و با هدف کاهش درد یا ناتوانی اسکلتی عضلانی می توان از آن استفاده کرد.
تمرین درمانی که با استفاده از برخی تمرینات مخصوص، برای هر فردی تعیین می شود که با استفاده از آن به کاهش التهاب، بهبود قدرت، حفظ دامنه حرکتی، استقامت عضلانی به کم شدن علائم بیماری ها و همچنین برای درمان آن ها موثر می باشد.
هیدروتراپی به طور کلی دارای دو خاصیت مهم آب در رابطه با کاهش وزن بدن و از سوی دیگر ایجاد مقاومت در برابر حرکت کردن، می باشد. کاهش وزن بدن در آب باعث می شود که وزن روی مفاصل کم شده و فشار کمی به آن ها وارد شود مه اهمیت این موضوع را می توان در بیماری های تخریب مفصلی مثل آرتروز دید. از سوی دیگر ایجاد مقاومت توسط آب موجب می شود که تمرینات با مقاومت کمتری صورت گیرد.
وضعیت تحصیل در رشته فیزیوتراپی
در حال حاضر رشته ی فیزیوتراپی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا تدریس می شود. مقطع کارشناسی در دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران، شهید بهشتی، علوم بهزیستی و توان بخشی تهران، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، بابل، اصفهان، زاهدان، جندی شاپور اهواز، شیراز، کرمان، رشت، سمنان، مشهد و همدان به صورت روزانه ارائه شده است.
علاوه بر مواردی ک نام بردیم، در دانشگاه های علوم پزشکی اصفهان، بابل، جندی شاپور اهواز، زاهدان، شهید بهشتی و مشهد به صورت خودگردان ارائه می شود.
وضعیت شغلی و بازار کار فیزیوتراپی
بعد از فارغ التحصیل شدن در مقطع کارشناسی، فیزیوتراپیست می تواند وارد بازار کار شده و با گذراندن طرح های اختیاری می توانند به عنوان یک فیزیوتراپیست در بیمارستان های خصوصی و دولتی یا کلینیک های خصوصی خود، مشغول به فعالیت شوند یا حتی میتوانند در منزل بیمار خدمات فیزیوتراپی را ارائه دهند.
از آن جایی ک تعداد سالمندان به تدریج در حال افزایش است، نیاز به متخصصین در این پروسه نیز افزایش پیدا می کند.
کلام آخر
امیدوارم توانسته باشیم، در این مقاله بهترین مطالب را به شما عزیزان ارائه دهیم. سایت پزشکا همیشه در تلاش است که بروز ترین مطالب را در اختیار کاربران خود قرار دهد. فیزیوتراپی از جمله مواردی است که می تواند در بهبود بیماری های حرکتی عضلانی و اسکلتی و… موثر باشد. از شما سپاس گذاریم که ما را در این مقاله همراهی کردید.