عمومی

افزایش ترشحات واژن در هفته 30 بارداری【سال 1403】❤️

ترشحات واژینال یکی از علائم بارداری می باشند. در روزهای اول بارداری این ترشحات نشانه تغییرات هورمونی بوده و موضوع حادی نیست ولی به طور کلی ترشحات واژینال معمولاً بعد از هفته سیزدهم با شروع سه ماهه دوم بارداری آغاز می شوند و با پیشرفت بارداری افزایش می یابند و در هفته 30 بارداری به بیش ترین حد خود می رسند. سعی کنید در دوران بارداری به طور مرتب به پزشک خود مراجعه نمایید. ما در این مقاله مطالبی درباره افزایش ترشحات واژن در هفته 30 بارداری را در اختیار شما قرار داده ایم، پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

ترشحات واژن در بارداری

هورمون استروژن موجب افزایش جریان خون در ناحیه لگن، افزایش ترشحات غدد دهانه رحم، ترشح واژن و تحریک غشای مخاطی بدن در دوران بارداری می شود. این هورمون در ریزش سلول های قدیمی دیواره واژن و ایجاد فلور باکتریایی طبیعی واژن نقش بسیاری دارد. این ترشحات در بارداری شبیه ترشحاتی است که بین دو دوره قاعدگی ایجاد می شود و تفاوتی که دارد این است که ترشحات بارداری کمی بیش تر و شدیدتر هستند. این ترشحات ممکن است برای افراد آزار دهنده باشند ولی طبیعی هستند و به مرور زمان به آن عادت خواهید کرد. ترشح در بارداری می تواند سبب ایجاد یک تعادل سالم در باکتری های موجود در واژن شده و کانال زایمان را از عفونت محافظت کند.

ترشحات واژن دارای انواعی می باشند. اگر ترشحات واژینال رقیق، روشن و شبیه به آب باشد ممکن است نشان دهنده پاره شدن کیسه آب یا همان نشت مایع آمنیوتیک باشد که به شکل ترشح آب در بارداری ظاهر شده است. در اوایل بارداری ترشحات واژن سوراخ دهانه رحم را پر کرده و یک سد محافظتی به اسم پلاک مخاطی ایجاد می کند. زمانی که دهانه رحم شروع به نازک شدن و باز شدن می کند این سد جدا می شود. اگر در دوران بارداری ترشحات سفید، بی بو، گاهی غلیظ و ترشحات پنیری شکل دیده شود ممکن است نشانه عفونت قارچی باشد.

ترشحات سفید و پنیری در بارداری می تواند سبب ناراحتی هایی مانند سوزش واژن، التهاب و درد در هنگام ادرار یا نزدیکی و خارش واژن شود. اگر ترشحات واژن در بارداری خاکستری و یا سفید باشند و دارای بوی بد واژن باشند و همچنین این ترشحات رقیق باشند ممکن است نشان دهنده نوع دیگری از عفونت واژن در بارداری باشند. در صورت بروز هر گونه مشکل هر چه سریع تر به بهترین دکتر زنان مراجعه نمایید.

ترشحات واژن در بارداری

کنترل ترشحات واژن

برای کنترل ترشحات واژن از پد های پارچه ای، لباس های زیر نخی که ترشحات را جذب می کنند استفاده کنید. سعی کنید هنگام تمیز کردن ناحیه تناسلی آن را از جلو به عقب تمیز کنید و همچنین ناحیه تناسلی را خشک نگه دارید این کار سبب جلوگیری از ابتلا به برخی از عفونت ها، سوزش واژن، بوی بد واژن و خارش واژن می شود که گاهی با ترشحات واژن در بارداری همراه هستند. هرگز از دوش واژینال و تامپون استفاده نکنید. دوش واژینال می تواند ph طبیعی واژن را تغییر دهد و سبب ایجاد عفونت های واژن در دوران بارداری شود علاوه بر آن ممکن است هوا وارد گردش خون واژن و سپس سیستم قلبی عروقی شود که این امر می‌ تواند برای شما بسیار خطرناک باشد.

سعی کنید با شوینده ها و دستمال مرطوب واژن را تمیز نکنید زیرا این کار سبب تحریک واژن یا تغییر ph دستگاه تناسلی و در نتیجه افزایش احتمال عفونت در بارداری می شود. شلوار تنگ نپوشید، و از لباس زیر پلاستیکی استفاده نکنید، همچنین از اسپری های بهداشتی بانوان، صابون های معطر و یا دئودورانت برای ناحیه تناسلی خودداری کنید. در صورت مشاهده هر کدام از این ترشحات در ماه اول بارداری سعی کنید به بهترین دکتر زنان در تهران مراجعه نمایید و از ایشان کمک بگیرید.

علائم در هفته 30 بارداری

در هفته 30 بارداری ممکن است علائمی مانند تغییر اندازه یا ساختار پا، نوسانات خلقی، کمر درد، خستگی و مشکلات خواب را تجربه کنید. یکی از بیماری های شایع دوران بارداری کمر درد می باشد که در سه ماهه سوم بارداری معمولاً بیش تر می شود زیرا در سه ماهه سوم بارداری افراد دچار افزایش وزن بیش تری می شوند. برای اطمینان از میزان مناسب افزایش وزن سعی کنید با پزشک خود مشورت کنید. افزایش وزن بیش از حد برای بارداری خطرناک است و ممکن است درد کمر شما را بیش تر کند.

اگر ایستادن یا صاف نشستن دشوار است سعی کنید به سمت کمربند حاملگی بروید. اگر روی میز کار می ‌کنید اطمینان حاصل کنید که صندلی، صفحه کلید و صفحه نمایش رایانه شما برای ایجاد محیطی ارگونومیک تنظیم شده است. بالا بردن پاها می تواند مشکلات مربوط به کمر را تسکین دهد. سعی کنید از کفش های پاشنه بلند در این دوران استفاده نکنید و به سوی کفش های تخت بروید تا بتوانید راحت تر راه بروید و مشکلی برای کمر شما ایجاد نشود.

در هفته 30 بارداری ممکن است تغییراتی در پاهای خود مشاهده کنید برخی از زنان در دوران بارداری از کفش هایی که یک سایز بزرگ تر هستند استفاده می کنند. از دیگر علائم سه ماهه دوم بارداری و هفته 30 بارداری می توان به نوسانات خلقی اشاره کرد. مشغله ذهنی شما بسیار زیاد است و این مسئله همراه با خستگی بیش تر می تواند اعصاب شما را به هم بریزد. این امر کاملا طبیعی است در صورتی که اضطراب بارداری و مادر شدن هنگام شب بیش تر شما را بیدار نگه می دارد یا در فعالیت های روزمره شما اختلال ایجاد می کند حتماً به پزشک خود مراجعه نمایید.

علائم در هفته 30 بارداری

هفته 30 بارداری چگونه است؟

هفته 30 بارداری جزء سه ماهه سوم بارداری می باشد. در این هفته شما در ماه هفتم حاملگی هستید و کم تر از دو ماه تا زایمان فاصله دارید. شکم خانم های باردار هر هفته بزرگ تر می شود و بزرگ تر شدن شکم علائمی را در بدن ایجاد می کند. ممکن است برخی از علائمی که در ماه های اول بارداری داشتید دوباره ظاهر شوند. در هفته 30 بارداری و در ماه های آخر بارداری ممکن است شما دوباره دچار تکرر ادرار شوید و مشکلاتی در خواب داشته باشید. در این هفته بخش بزرگ رشد جنین مربوط به مغز می باشد. سلول های مغز بیش تر می شود و عملکرد های مختلف مغز در حال شکل گیری هستند.

در این هفته شما می‌توانید حرکات جنین را به راحتی احساس کنید، سعی کنید ضربه های جنین را بشمارید. در هفته 30 بارداری جنین حدود ۲۷.۵ سانتی متر می شود و قد وی از سر تا پا تقریباً 40 سانتی متر است و 1500 گرم وزن دارد. در هفته 30 بارداری سرعت رشد جنین بسیار بیش تر می شود تا برای زندگی خارج از رحم آماده شود. سیستم های اصلی بدن تشکیل شده اند و همگی در حال رسیدن به بلوغ هستند، مغز جنین در این هفته به سرعت رشد می کند، روی سطح مغز شیار ها و فرو رفتگی های مشخصی ایجاد می شود، علت ایجاد این چین و چروک ها افزایش مقدار بافت مغز می باشد.

در سه ماهه سوم بارداری سکسکه جنین افزایش پیدا می کند که امری طبیعی است. ممکن است انقباض ماهیچه های تنفسی را به شکل حرکات موزون احساس کنید. استخوان جنین به طور کامل وظیفه ساخت گلبول های قرمز خون را بر عهده می گیرد و جنین برای زندگی خارج از رحم آماده می ‌شود. سلول ‌های پوست جنین در این هفته شروع به ساخت ملانین کرده و به آن رنگ می دهند. بیش تر تولید ملانین بعد از تولد تا شش ماهگی اتفاق می افتد.

آزمایش های هفته سی ام بارداری

افراد در سه ماهه سوم بارداری باید هر دو هفته یک بار ویزیت شوند. معاینات و آزمایش های هفته 30 بارداری شامل موارد زیر می باشند:

  • وزن و فشار خون شما باید اندازه گرفته شود.
  • باید آزمایش ادرار دهید، در نمونه ادرار قند و پروتئین بررسی می شود با بررسی این موارد دیابت بارداری، پر اکلامپسی و عفونت تشخیص داده می‌ شود.
  • در این ویزیت میزان تورم بررسی می شود.
  • ارتفاع پایه یا ارتفاع رحم باید اندازه گیری شود.

سونوگرافی: در هفته 30 بارداری معمولا سونوگرافی تجویز نمی شود ولی اگر بارداری شما مشکوک و پر خطر باشد و همچنین دوقلو باردار باشید یا پزشک علائم مشکوکی مشاهده کند ممکن است برای شما سونوگرافی تجویز کند.

آزمایش های هفته سی ام بارداری

خود مراقبتی

  • برای خوابیدن یک موقعیت راحت را انتخاب کنید. در هر مکانی که راحت هستید سعی کنید بخوابید، می توانید از بالش مخصوص بارداری نیز استفاده کنید.
  • برای سلامت روان خود سعی کنید با دوستان، خانواده و همسر خود وقت بگذرانید و با آن ها صحبت کنید.
  • با انجام تمرینات کششی و تقویت دست می‌توانید به کاهش درد مچ دست کمک کنید.
  • در طول روز وعده های غذایی سالم بخورید. خوردن وعده های غذایی سالم در دوران بارداری بسیار مهم می باشد.
  • برای تسکین سندروم تونل کارپال سعی کنید فعالیت های تکراری با دست را کم تر کنید.
  • سعی کنید در طول روز فعالیت بدنی داشته باشید. پیاده روی و یوگا جزء فعالیت های بدنی سبک هستند که دارای فواید بسیاری می باشند. در دوران بارداری از فعالیت های سنگین بپرهیزید.

زمان مراجعه به پزشک

توجه بسیاری به انقباضات رحمی داشته باشید. هنوز چند هفته دیگر باقی مانده است ولی در برخی از مواقع کودک زودتر به دنیا می آید. اگر درد های انقباضی را احساس می کنید و آن ها مرتب بیش تر می شوند به جای انقباضات براکستون هیکس انقباضات واقعی می باشند، سعی کنید در این مواقع با پزشک خود صحبت کنید. در صورتی که دارای خونریزی واژینال هستید و یا از واژن شما مایع نشت می کند هر چه سریع تر به پزشک خود اطلاع دهید. در صورتی که در لگن خود فشار غیر معمولی مشاهده کردید و دچار کمر درد شدید و یا همچنین حجم ترشحات واژن بیش تر و یا رقیق تر شدند باید هر چه سریع تر به پزشک خود مراجعه کنید.

در صورتی که در ترشحات واژن تغییر رنگ مشاهده کردید یعنی ترشحات مایل به صورتی یا قهوه ای روشن بودند و یا درد های کرامپی شبیه به قاعدگی را تجربه کردید هر چه سریع تر به بهترین متخصص زنان و زایمان مراجعه نمایید. با مراجعه به پزشک ایشان شما را معاینه می کند و در صورت بروز مشکل آن را برطرف می کند. به هیچ عنوان به علائم شدید و غیر معمول بی توجهی نکنید زیرا ممکن است برای شما و جنین خطرناک باشد. در صورت داشتن ورم دست و پا، حالت تهوع و استفراغ و درد در ناحیه زیر دنده ها هر چه سریع تر به پزشک مراجعه نمایید زیرا این علائم می توانند نشانه عارضه پر اکلامپسی باشند.

کلام آخر

ترشحات واژن دارای انواعی می باشند. اگر ترشحات واژینال رقیق، روشن و شبیه به آب باشد ممکن است نشان دهنده پاره شدن کیسه آب یا همان نشت مایع آمنیوتیک باشد که به شکل ترشح آب در بارداری ظاهر شده است. هفته 30 بارداری جزء سه ماهه سوم بارداری می باشد. در این هفته شما در ماه هفتم حاملگی هستید و کم تر از دو ماه تا زایمان فاصله دارید. شکم خانم های باردار هر هفته بزرگ تر می شود و بزرگ تر شدن شکم علائمی را در بدن ایجاد می کند. برای کنترل ترشحات واژن از پد های پارچه ای، لباس های زیر نخی که ترشحات را جذب می کنند استفاده کنید.

از شما عزیزان بسیار سپاس گزاریم که ما را تا پایا این مقاله همراهی کردید. سایت پزشکا همواره سعی داشته شما را با افزایش ترشحات واژن در هفته 30 بارداری آشنا کند. امیدواریم این مطالب برای شما مفید واقع شده باشند. در صورت داشتن هرگونه انتقاد و پیشنهاد وارد سایت شوید. و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

3.7/5 - (4 امتیاز)
سلام، من سمیه هستم. 3 ساله که به کار محتوا نویسی مطالب پزشکی و عمومی در سایت پزشکا مشغول هستم، امیدوارم مطالب مفیدی برای شما عزیزان به اشتراک گذاشته باشم و خوش حال میشم نظرات و پیشنهادات خودتونو برام کامنت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا