داروهای بعد از جراحی بینی؛ راهنما کامل مصرف دارو بعد از عمل بینی✅【سال1403】⚡️
لیستی از داروهای بعد از جراحی بینی:
- آنتی بیوتیکها
- داروهای ضد درد
- قرص سرما خوردگی
- قطره بینی
- پماد بعد از جراحی بینی
معمولاً یکی از پرتکرارترین سؤالات اکثر کاربران این است که بعد از جراحی بینی به مصرف چه نوع داروهایی باید پرداخت و مصرف این داروها چگونه است؟ آیا داروهای بعد از جراحی بینی میتواند به بهبود هر چه سریعتر و کاهش ورم و کبودی کمکی داشته باشد؟ ما در این مقاله سعی داریم تا موارد مربوط به داروهای بعد از جراحی بینی را پوشش دهیم. بااینحال شما همواره باید سعی کنید که دراینرابطه با پزشک متخصص خود نیز به مشورت بپردازید؛ اما برخی از داروهای مجاز وجود دارند که در ادامه آنها را برای شما لیست میکنیم. با پزشکا همراه باشید.
راهنمای مصرف دارو بعد از عمل بینی
جراحی بینی امروزه به یکی از طرفدارترین جراحیها در سطح دنیا شناخته شده و خواهان زیادی نیز دارد. همانطور که عمل بینی برای همه مهم است و در یافتن بهترین جراح بینی در تهران همواره باید نهایت دقت را داشت، مراقبتهای پس از آن و توجه به راهنمای مصرف دارو بعد از عمل بینی نیز بسیار حیاتی و مهم است. مراقبتهای بعد از رینوپلاستی موجب میشود که افراد نتیجهٔ مطلوبتری دریافت کرده و رضایت بیشتری داشته باشند. داروها حتماً باید از سوی جراح بینی به بیماران تجویز میشوند و چگونگی مصرف آنها نیز زیر نظر پزشک متخصص و مجرب ارائه میگردد.
پزشک پس از بررسی نمودن تمامی شرایط فیزیکی و پزشکی بیماران به آنها دارو، پماد و هر چه نیاز است را تجویز مینماید. در نظر داشته باشید که مصرفکردن دارو پس از انجام جراحی بینی به شما کمک میکند تا تمامی عوارض ناشی از جراحی به میزان قابلتوجهی کاهش پیدا کند. در ادامه به این نکات گفته شده قبل از مصرف داروهای بعد از جراحی بینی توجه داشته باشید:
- اولین و مهمترین موضوعی که باید به آن توجه کنید این است که هیچگاه دارو را خودسرانه و بدون مصرف پزشک نباید مصرف کنید.
- دومین نکته قبل از مصرف دارو توجه به آلرژی و حساسیت دارویی است. اگر شما دارای یک بیماری زمینهای بوده و یا حساسیت دارویی دارید، قبل از آن تمامی موارد را به پزشک متخصص خود ابلاغ کنید.
- در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که داروها باید مطابق با توصیه و دستورات پزشک معالج مصرف شوند.
عوارض جانبی و تداخلات دارویی مصرف دارو بعد از جراحی بینی
اگر شما قبل و یا بعد از جراحی به مصرف یک سری از داروهای خاص میپردازید، حتماً باید با پزشک خود آنها را در میان گذاشته و به قطع مصرف داروها بپردازید. بهطورکلی همانطور که همهٔ ما میدانیم تمامی داروها با یک سری از عوارض جانبی روبرو بوده و موجب تداخلات دارویی در افراد میگردند.
طبق نظریهٔ بهترین جراح بینی مردانه در تهران زیبا جویان بهتر است، برای کاهش عوارض احتمالی از مصرف داروهایی همچون داروهای مدر و مسدودکنندههای گیرنده آنژیوتانسین پرهیز کنند. علاوهبرآن داروهای ضد میگرن و داروهای کاهندهٔ چربی خون نیز بهتر است در روز قبل از جراحی قطع شود. از جمله عوارض جانبی تداخلات دارویی مصرف دارو بعد از جراحی بینی عبارتاند از:
- سردرد
- حالت تهوع
- خواب آلودگی
- گیجی
- عطسه و سوزش بینی
- ضعف و تعریق
انواع دارو و مسکن های مجاز بعد از جراحی بینی
بارها به این موضوع اشاره کردیم که مصرف تمامی داروهای بعد از جراحی بینی حتما باید توسط پزشک متخصصان تجویز شوند. حال در ادامه ما داروهای مجاز و مسکنها را برای شما لیست کردهایم که مصرف آنها برای بهبودی و کسب نتایج مطلوب پس از جراحی بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
- داروهای آنتیبیوتیک در جهت جلوگیری از ایجاد عفونت بعد از جراحی
- داروهای ضد درد همانند داروی استامینوفن در جهت کاهش دردهای ناشی از جراحی
- قطره بینی برای جلوگیری از احتمال خونریزی و کاهش سوزش و خشکی بینی
- پماد پس از جراحی برای کاهش دادن زخمها و بخیههای بینی
استفاده از داروهای ضد انعقاد بعد از جراحی بینی
معمولاً پیشنهاد پزشکان در این است که افراد نباید پس از جراحی بینی از داروهای آسپرین و از ضدانعقاد خون استفاده کنند. بعد از جراحی به طور معمول افراد با خونریزی مواجه میشوند؛ اما استفاده از داروهای ضدانعقاد و ویتامین E میتواند این خونریزی را افزایش دهد؛ ازاینرو شما باید هفته قبل از عمل بینی مصرف این گونه از داروها را حتماً قطع کنید. از جمله داروهای ضد انتقادی که میتوانند بسیار خطرآفرین باشند عبارتاند از Sinex، Drixine و Otrivine؛ اما برخی دیگر از داروها نیز وجود دارند که اگر پزشک اجازهٔ مصرف که میتوانید آنها را استفاده کنید که شامل Nasonex، Avamys و Rhinocort هستند.
اسپری و قطره های بینی برای درمان موقت گرفتگی بینی
یکی از عوارض شایعی که بعد از جراحی میتواند گریبانگیر افراد شود، گرفتگیهای موقت بینی است که تنفس در افراد را با مشکل مواجه میسازد. از مسکنهای مجاز بعد از جراحی بینی میتوانیم به انواع قطرهها اشاره کنیم که در کاهش خشکی و تسکین سوزش و یا التهابات بینی بسیار مؤثر و مفید هستند. از جمله این قطرههای بینی عبارتاند از:
- قطره بینی نازوفرین: قطرهٔ نازوفرین معمولاً جزو مهمترین داروهای بعد از جراحی بینی است که از سوی پزشک متخصص به افراد تجویز میشود. این دارو کمک میکند که شما در زمان تنفسکردن راحتتر باشید. تنها باید میزان مصرف و دوز آن توسط پزشک مشخص شود.
- قطره رینوسالتین: این قطره موجب رطوبترسانی به بینی شده و از سوزش و عطسه و خشکی جلوگیری میکند. علاوهبرآن با مصرف این دارو شما التهاب و خارش را نیز تجربه نخواهید کرد.
- قطره نفازولین: یکی دیگر از قطرههایی که پس از جراحی بینی تجویز میشود، قطره نفازولین بوده که دارای خاصیت منقبضکننده است. این دارو برای کاهشدادن یک سری از عوارض و ناراحتیهای پس از جراحی مؤثر است.
استفاده از آنتی بیوتیک و ضرورت آن بعد از جراحی بینی
یکی از مهمترین داروهایی که بعد از جراحی بینی توسط بهترین جراح بینی ترمیمی در تهران تجویز میگردد، داروهای آنتی بیوتیک و ضد درد میباشد. در حقیقت مصرف این داروها جزو ضروریترینها بوده که میتواند با خود مزایای زیر را همراه داشته باشد:
- گاهش خطرات عفونت: معمولا بعد از جراحی بینی با توجه به برشهایی که ایجاد میشود، احتمال عفونت و ورود باکتریها افزایش پیدا میکند. آنتیبیوتیکهایی که توسط پزشک تجویز میگردند، باعث از بین رفتن و متوقف شدن باکتریها میشود و خطر عفونت مانند آبسه و سلولیت به میزان قابل توجهی کاهش پیدا مینماید.
- کاهش یافتن ورم و التهاب: معمولا عفونت میتواند به دنبال خود التهاب و تورم را نیز در قسمت بینی افزایش دهد و این موضوع بهبودی افراد را کاهش میدهد. از این رو آنتیبیوتیکها با کنترل نمودن عفونت؛ التهاب و تورم بینی را نیز کاهش داده و روند بهبودی را سریعتر مینمایند.
- بهبودی نتایج پس از جراحی: شما با مصرف کردن آنتی بیوتیک و داروهای ضد درد میتوانید بهبودی نتایج جراحی را به میزان قابل توجهی افزایش داده و طول درمان راحتتری داشته باشید.
مصرف انواع آنتیبیوتیکهای مجاز:
1- آموکسی سیلین: یکی از بهترین داروهایی که از عفونت بعد از جراحی پیشگیری میکند و جزو بهترین داروهای آنتیبیوتیک است، آموکسی سیلین است. این دارو معمولاً هر ۶ یا ۸ ساعت یک بار به مقدار ۵۰۰ میلیگرم مصرف میگردد.
2- ناپروکسن: جزو داروهای ضدالتهاب بوده که در جهت تسکین درد و التهاب مورداستفاده قرار میگیرد. شما میتوانید در ۱۲ ساعت یک بار ۲۲۰ میلیگرم از این دارو را مصرف کنید.
مزایای مصرف دارو بعد از جراحی بینی:
✅کاهش ورم | التهابات ناشی از جراحی کاهش مییابد. |
⭐تسکین درد | با مصرف مسکن دردها التیام مییابند. |
❤️کاهش عفونت | احتمال عفونت در جراحی بینی بالابوده که با قرص میتوان به جلوگیری پرداخت. |
⚡دوران نقاهت راحتتر | با مصرف داروهای پزشک متخصصدوران نقاهت راحت تری خواهید داشت. |
داروهای ممنوع بعد از جراحی بینی
بهترین جراح بینی گوشتی در تهران پس از بررسی نمودن وضعیت جسمانی و سلامتی مراجعهکنندگان به تجویز داروها و یک سری از مسکنها همچون ایبوپروفن میپردازد. حال برخی از داروهای بعد از جراحی جزو داروهای ممنوعه محسوب میشوند که مصرف آنها از سوی پزشک توصیه نمیگردد. در ادامه انواع این داروها و مکملها را با هم بررسی میکنیم.
- مسکنها جزو داروهای ضددرد هستند؛ اما برخی بسیاری از مسکنها با یکدیگر متفاوت بوده و جزو داروهای ممنوعه محسوب میشوند. معمولاً برخی از این داروها با کاهش غلظت خون همراه هستند که کبودی و خونریزی را افزایش میدهند. در مصرف آنها نباید خودسرانه اقدام کنید.
- داروهای رقیقکننده خون همچون راکوتان نیز که خشکی لبها و مخاط بینی را به همراه دارند، تا ۲ هفته قبل از جراحی بینی حتماً باید قطع شوند.
Avoid taking anti-inflammatory drugs during the rhinoplasty recovery process. Anti-inflammatory medications can increase nasal swelling and circulation, which may lead to bruising or slower healing. We recommend that you consult your doctor before using anti-inflammatory drugs during the recovery period.
از مصرف داروهای ضدالتهاب در طول فرایند بهبودی رینوپلاستی خودداری کنید. داروهای ضدالتهابی میتوانند تورم بینی و گردش خون را افزایش دهند که ممکن است منجر به کبودی یا بهبودی کندتر شود. توصیه میکنیم قبل از استفاده از داروهای ضدالتهاب در دوره نقاهت با پزشک خود مشورت کنید.
نقل قول از سایت: https://www.schraderplasticsurgery.com/
مکمل ها و ویتامین های ممنوع بعد از عمل بینی
جالب است بدانید که برخی از مکملها نیز در فهرست داروهای ممنوع بعد از جراحی بینی قرار میگیرند؛ زیرا این مکملها خطر خونریزی را میتوانند در افراد افزایش دهند؛ ازاینرو بهترین جراحی بینی استخوانی در تهران مصرف مکملهای زیر را ممنوعه میداند:
- مکمل جینسینگ: طبق مطالعات آزمایشگاهی محققان دریافتند که این دارو میتواند باعث رقیقشدن خون شود.
- بابونه: گیاه بابونه نیز دارای ترکیبات کومارین بوده که باعث لختهشدن خون در بدن افراد میشود.
- زنجبیل: شواهد نشان داده که زنجبیل نیز همانند داروی وارفارین موجب ازدیاد خونریزی میگردد.
- روغن ماهی: روغن ماهی باتوجهبه این که موجب به هم چسبیدن پلاکتها میگردد، با افزایش خونریزی همراه است.
- زغال اخته: انعقاد کنندهٔ خون بوده که خونریزی را افزایش میدهد.
دارو های آرام بخش و خواب آور
مصرف داروهای خواب آور و آرامش بخشی که با خود گیجی، ضعف و بیحالی پس از جراحی را به همراه دارد، جزو ممنوعهها است. این داروها میتوانند شامل بنزودیازپینها همچون کلونازپام، لورازپام و کلردیازپوکساید باشند.
داروهای مسکن مخدر
برخی داروهای مسکن نیز وجود دارند که اثرات مخربی بر روی افراد داشته و میتوانند جزو داروهای مسکن مخدر و اعتیاد آور محسوب شوند. پیروکسیکام یک داروی ضد التهاب و ضد دردی است که بیشتر افراد برای کاهش دادن دردهای عضلات و ماهیچههای خود از آن استفاده میکنند. این دارو در لیست داروهای بعد از جراحی بینی قرار نگرفته و مصرف آن ممنوع است. زمانی که شما به بهترین جراح بینی گوشتی در تهران نیز مراجعه نمایید، مصرف داروهای مسکن مخدر همچون ایبوپروفن، ادویل و ناپروکسن را ممنوع میکند.
تاثیر مصرف دارو بعد از جراحی بینی
باتوجهبه اقداماتی که بر روی ساختمان و ساختار بینی انجام میشود، افراد با تورم، التهابات و خونریزی میتوانند مواجه شوند. پزشک برای کاهشدادن ورم بینی و تسکیندادن درد به مصرف و تجویز داروهای مجاز و لازمه میپردازد. جالب است بدانید که این داروها باعث کاهش عفونت و سایر مشکلات نیز میگردند. بنابراین مصرف داروها پس از جراحی بینی باز یا عمل بینی بسه حتماً باید مصرف شده و جزو ضروریترین مسائل مراقبتی هستند. تمامی داروها را مطابق با توصیههای پزشک خودمصرف کنید و جدی بگیرید.
کاهش درد با مصرف مسکن های مجاز بعد از جراحی بینی
درونیترین بخش داروهای مجازی که از سوی جراحان بینی تجویز میگردد داروهای مسکن است معمولا این داروها در جهت کاهش دردهای ناحیهی جراحی بینی تجویز شده و هیچ گونه عوارضی نیز برای افراد در پی ندارد.
تاثیر مصرف دارو بعد از عمل بینی در پیشگیری از عفونت
عفونتهای پس از جراحی بینی در صورت رعایتنکردن دستورالعملهای پزشک میتواند جزو شایعترین مشکلات متداول جراحی بینی باشد. از جمله علائم عفونت میتوانیم به کمشدن حس بویایی، فشار بر روی گوش، تورم، کبودی و قرمزی بینی اشاره کنیم. یکی از مهمترین روشهای پیشگیری از عفونت بعد از عمل بینی شستوشوی بینی با آبنمک و استریل نمودن آن و همچنین استفاده از داروهای ضدالتهاب و آنتیبیوتیکهای مجاز همچون آموکسی سیلین است که در قسمتهای قبل توضیح داده شد.
کاهش التهاب و کمک به تنفس
مشکلات تنفسی و ایجاد آلرژی بعد از جراحی بینی یکی از شایعترین مشکلاتی است که به مداخلات پزشکی نیاز دارد. استفاده نمودن قطرههای بینی در جهت کاهشیافتن التهاب و تورم مجاری بینی بسیار میتواند مفید و مؤثر واقع شود. آنتیهیستامینها نیز جزو آن دسته از موارد مؤثر و مفیدی هستند که مانع از آبریزش بینی، عطسه و همچنین خارش چشم میگردند. اگر شما با موارد شدید آلرژی مواجه شدید، میتوانید از کورتیکواستروئیدهای خوراکی نیز استفاده نمایید. از جمله مشکلات تنفسی میتوانیم به گرفتگی بینی، خشکی بینی، خونریزی، بوی بددهان و احساس کمبود هوا اشاره نماییم که در نتیجه به مصرف داروهای تجویزی پزشک تمامی آنها برطرف میگردند.
اهمیت پیروی از دستورالعمل های دارویی بعد از جراحی بینی
پس از پایانیافتن جراحی بینی شما و بعد از بههوشآمدن، تیم درمان و جراح متخصص به ارائهٔ یک سری از دستورالعملهای دارویی بعد از جراحی میپردازد که پیروی از آنها اهمیت ویژهای دارد. در ادامه این فاکتورهای اساسی را با هم بررسی میکنیم:
- پیشگیری از عفونت که میتواند در صورت تهاجمی بودن مشکلات زیادی را به وجود آورد.
- کاهشیافتن تورم و کبودی که بر زیبایی و تنفس بهتر شما کمک بالایی مینماید و در نتیجه مصرف داروها میسر میشود.
- تسریع در روند بهبود در صورت مصرف دارو، استراحت کافی و تغذیه مناسب که از سوی پزشک ارائه میشود.
- جلوگیری از عوارض جانبی رینوپلاستی
- حفظ شکل بینی و رسیدن به یک نتیجهٔ مطلوب و مؤثر در طول درمان
اهمیت مشورت با پزشک درباره مصرف دارو بعد از جراحی بینی
مشورت با پزشک جزو ضروریترین مواردی است که در رابطه با مصرف دارو حتما باید اعمال شود. داروها با توجه به اینکه در دوزهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند، باید مطابق با دستورالعملهای پزشک مصرف شوند. بسیاری از این داروها با عوارض جانبی همراه هستند. پزشک متخصص در وهله اول با تجربه و سابقه درخشان خود شرح حالی از وضعیت بیمار را دریافت کرده و پس از آن به تجویز میپردازد.
چکیده مطلب
داروهای بعد از جراحی بینی جزو ضروریترین مواردی است که موجب ترسیع در بهبود شما میگردد. علاوهبرآن روند طول درمان نیز به میزان قابلتوجهی کاهش پیدا میکند. ما در این مقاله تمامی نکات مهم دررابطهبا مصرف داروهای متفاوت را لحاظ کردیم. تنها باید به این نکته توجه داشته باشید که تمامی این داروها حتماً باید با تجویز و زیر نظر پزشک معالج شما انجام شود. مصرف داروهای خودسرانه نه تنها بهبودی به دنبال نداشته؛ بلکه میتواند مشکلات متداول زیادی را به همراه داشته باشد. ممنونم که تا انتها با ما همراه بودهاید.
پماد بینی موپیروسین و جنتامایسین کاربردیترین پمادهای عفونت بینی هستند.
تورم مخاط بینی، انحراف تیغه بینی و خشکی مخاط بینی از شایعترین دلایل هستند.