تغذیه مناسب بارداری【سال1403】❤️
تغذیه در دوران بارداری به دلیل تغییرات فیزیکی و هورمونی که در دوران بارداری به وجود می آید اهمیت بسیاری دارد. هر غذایی که خانم باردار می خورد روی سلامت خود و کودک اثر می گذارد. رژیم غذایی سالم و متعادل برای اطمینان از مصرف به اندازه مواد غذایی لازم می باشد. اولین منبع تغذیه کودک در شکم مادر غذا می باشد به همین دلیل مادر باید سعی کند از غذاهایی که دارای مواد مغذی بسیاری هستند استفاده کند. تغذیه مناسب در دوران بارداری سبب تقویت رشد کودک می شود. ما در این مقاله شما را با تغذیه مناسب بارداری آشنا کرده ایم، پس تمام تلاش خود را بکنید تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.
تغذیه دوران بارداری
تغذیه در دوران بارداری اهمیت بسیاری دارد. تغذیه در دوران بارداری بر تقویت رشد کودک تاثیر بسیاری دارد و همچنین باید سالم و طبق رژیم غذایی بارداری استاندارد باشد تا رشد کودک به خوبی انجام شود. بانوان باردار باید روزانه حدود 300 کالری بیش تر از قبل مصرف کنند. با مراجعه به بهترین دکتر تغذیه می توانید از ایشان کمک بگیرید. در طول بارداری بدن به مواد مغذی بسیاری نیاز دارد.
خانم های باردار برای حفظ سلامتی خود و کودک خود به ریز مغذی ها و درشت مغذی های بسیاری نیاز دارند. ریز مغذی ها ترکیبات خوراکی مانند مواد معدنی و ویتامین ها هستند که مقدار کمی از آن ها نیاز است و درشت مغذی ها، مواد مغذی مانند پروتئین، کربوهیدرات و چربی اند که کالری یا انرژی را برای بدن فراهم می کنند. برای مشورت گرفتن و دانستن تغذیه مناسب در دوران بارداری می توانید به بهترین متخصص تغذیه مراجعه کنید. برای مراجعه به بهترین دکتر باید ویژگی های بهترین دکتر تغذیه را بدانید. در ادامه برخی از ویژگی های بهترین دکتر تغذیه را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم.
ویژگی های بهترین دکتر تغذیه
برای کمک گرفتن از دکتر تغذیه در دوران بارداری باید سعی کنید به بهترین دکتر تغذیه در تهران مراجعه نمایید. ما در این قسمت برخی از ویژگی های بهترین پزشک را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم تا بتوانید پزشکی با تجربه و متخصص را انتخاب نمایید. برخی از این ویژگی ها عبارتند از:
- بهترین دکتر تغذیه دارای مدرک معتبر در حیطه فعالیت خود می باشد. قبل از مراجعه به پزشک برای گرفتن راهنمایی اطمینان حاصل کنید که پزشک دارای تخصص و مدرک در زمینه فعالیت خود می باشد.
- تجربه کافی و سابقه کاری یکی از مهم ترین ویژگی های بهترین دکتر تغذیه می باشد. اگر پزشک شما دارای تجربه باشد می تواند شما را به نتایج مطلوب برساند و بهترین و مناسب ترین تغذیه را در دوران بارداری برای شما تعیین می کند.
- بهترین دکتر تغذیه برخورد بسیار مناسبی با مراجعین خود دارد و سعی می کند به تمامی سوالات مراجعین با صبر و حوصله بسیاری پاسخ دهد و تمامی نکات مورد نیاز را برای مراجعین خود بیان می کند.
- بهترین دکتر تغذیه در مرکز و کلینیکی فعالیت می کند که از هر لحاظ بسیار مناسب باشد. کلینیکی که بهترین دکتر تغذیه در آن فعالیت میکند دارای محیط بسیار آرام و تمیزی می باشد و در بهترین موقعیت جغرافیایی قرار دارد تا مراجعین بتوانند به آن دسترسی راحتی داشته باشند.
مواد غذایی مفید در دوران بارداری
لبنیات: خانم های باردار در دوران بارداری به کلسیم و پروتئین بسیاری برای رشد و تشکیل استخوان های جنین نیاز دارند. لبنیات بهترین منبع غذایی برای تامین کلسیم مورد نیاز بدن می باشد و مقدار بسیاری ویتامین های گروه b، منیزیم، روی و فسفر را به بدن منتقل می کند. یکی از انواع لبنیات بسیار مفید برای مادران باردار ماست یونانی می باشد. ماست بیش تر از سایر لبنیات دارای کلسیم است.
سیب زمینی شیرین: ویتامین a یک ماده ضروری برای رشد و تمایز سلول ها و بافت های بدن می باشد و برای کامل شدن جنین بسیار ضروری است. سیب زمینی شیرین سرشار از بتاکاروتن می باشد. ماده ای که در بدن به ویتامین a تبدیل می شود به مادران باردار توصیه می شود در طی دوران بارداری از ویتامین a استفاده کنند. البته توجه داشته باشید استفاده بسیار از منابع جانوری ویتامین a می تواند سبب مسمومیت شود. سیب زمینی شیرین دارای فیبر بسیار بالایی می باشد و این امر میتواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و کاهش قند خون و همچنین جلوگیری از یبوست کمک بسیاری بکند.
حبوبات: حبوبات منبع گیاهی بسیار خوبی برای فیبر، آهن، کلسیم و پروتئین می باشد که در دوران بارداری برای مادر باردار بسیار مهم هستند. حبوبات شامل عدس، نخود، لوبیا، سویا، نخود فرنگی و … می باشد. حبوبات دارای فولات بسیاری هستند که کمبود فولات سبب افزایش خطر نقص در تشکیل کانال عصبی جنین و یا تولد با وزن کم می شود. کمبود فولات می تواند سبب ضعیف شدن سیستم ایمنی جنین و افزایش خطر ابتلا به انواع بیماری های مختلف در زندگی آینده وی شود. مصرف یک لیوان عدس، نخود و یا لوبیا سیاه می تواند 65 تا 90 درصد نیاز روزانه مادر باردار را تامین کند.
بروکلی و سبزیجات برگ سبز تیره: بروکلی و سایر سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و … مقدار بسیاری مواد مغذی دارند. سبزیجات برگ سبز تیره و بروکلی حاوی آنتی اکسیدان های مختلف و موادی هستند که سبب عملکرد بهتر سیستم ایمنی و سیستم گوارشی می شوند. همچنین سبزیجات از بروز یبوست در دوران بارداری جلوگیری می کند.
تخم مرغ: تخم مرغ منبع خوبی از کولین می باشد. کولین در بسیاری از اعمال بدن نقش بسیار مهمی را دارد. نقش کولین تکامل مغز و افزایش سلامتی می باشد. یک عدد تخم مرغ کامل دارای 113 میلی گرم کولین است که یک چهارم از نیاز مادر باردار به کولین را تامین می کند.
انواع توت: توت ها دارای ویتامین c، کربوهیدرات های مفید و آنتی اکسیدان می باشند که علاوه بر جذب آهن روی سلامت پوست و افزایش قدرت سیستم ایمنی نقش بسیار مهمی دارند. توت ها بسیاری فیبر و آب را در خود جای داده اند که به عنوان یک میان وعده در رژیم بارداری از آن استفاده می شود.
آووکادو: آووکادو دارای ویتامین های گروه b، پتاسیم، ویتامین e و ویتامین c بسیاری می باشد و به خاطر داشتن مقدار زیادی اسید های چرب مفید برای بدن، فولات و پتاسیم به عنوان یک میان وعده بسیار مناسب برای مادران باردار به شمار می رود. سعی کنید در دوران بارداری از آووکادو استفاده کنید. پتاسیم موجود در آووکادو از میزان پتاسیم موجود در موز بیش تر می باشد.
میوه های خشک: میوه های خشک به دلیل داشتن انرژی بسیار فیبر و انواع ویتامین ها دارای فواید بسیاری برای مادران باردار می باشد. میوه های خشک شده دارای بسیاری فولات، آهن و پتاسیم هستند. میوه های خشک شده مقدار بسیاری قند طبیعی نیز دارد و مادر باردار باید در مصرف قندهای مصنوعی احتیاط کند.
چرا در دوران بارداری به کلسیم بیش تری نیاز داریم؟
برای ساختن دندان ها و استخوان های محکم به کلسیم نیاز داریم. کلسیم سبب لخته شدن خون به طور طبیعی، ضربان طبیعی قلب و عملکرد صحیح عضلات می شود. جنین در حال رشد برای رشد به کلسیم نیاز دارد. اگر در دوران بارداری از کلسیم به مقدار کافی استفاده نکنید بدن کلسیم را از استخوان های شما می گیرد و این امر سبب کاهش توده استخوانی و افزایش خطر پوکی استخوان می شود و می تواند سبب نازک شدن استخوان های شما و ایجاد استخوان های شکننده و ضعیف شود. بارداری یک دوره حساس برای مصرف کلسیم در خانم ها می باشد. کلسیم در دوران بارداری تاثیر بسیاری بر بدن افراد میگذارد.
مواد غذایی نامناسب در دوران بارداری
پنیر های نرم: پنیر های نرمی که با شیر غیر پاستوریزه درست شده اند ممکن است حاوی باکتری لیستریا باشند. باکتری لیستریا برای خانم باردار و کودک ضرر دارد، از خوردن پنیر هایی که برچسب پاستوریزه ندارند پرهیز نمایید.
آبمیوه تازه: آبمیوه های تازه در آبمیوه فروشی ها ممکن است پاستوریزه نباشند. اگر این آبمیوه ها پاستوریزه نباشند مقداری باکتری نظیر سالمونلا و پولی دارند که این باکتری ها برای بدن افراد بسیار مضر هستند. سعی کنید آبمیوه را طبیعی درست کنید.
ماهی های دارای جیوه: برخی از ماهی ها مانند شاه ماهی خال مخالی، کوسه و اره ماهی دارای مقدار بسیاری جیوه می باشند. این فلز برای نوزاد شما بسیار ضرر دارد، از ماهی استفاده کنید که دارای جیوه بسیار پایینی می باشد. در دوران بارداری قبل از استفاده از روغن ماهی و هر مکمل دیگری سعی کنید با بهترین متخصص تغذیه مشورت کنید.
سوسیس و کالباس: لیستریا در دمای یخچال نیز رشد می کند به همین علت باید از غذاهایی که فاسد می شوند مانند گوشت های آماده و فرآوری شده مانند کالباس و سوسیس پرهیز نمایید.
میوه و سبزی های نشسته: در میوه ها و سبزی ها انگلی به نام توکسوپلاسما وجود دارد که سبب بیماری می شود. این بیماری که از این انگل به وجود می آید برای کودک بسیار خطرناک است. سطح میوه و سبزی ها را با برس مخصوص مالش دهید و نقاط کبود را ببرید زیرا ممکن است دارای باکتری باشند سعی کنید میوه ها و سبزی ها را به خوبی بشویید.
جوانه های خام: از جوانه های خامی مانند تربچه، شبدر و یونجه پرهیز کنید. قبل از این که دانه جوانه بزند باکتری ها به آن نفوذ می کند و شستن این جرم ها تقریباً غیر ممکن است. جوانه ها را باید به خوبی بپزید تا تمام باکتری ها کشته شوند.
کافئین: اگر افراد کافئین را در دوران بارداری به صورت متعادل استفاده کنند خطری ندارد اگر کافئین به میزان بسیاری استفاده کنید این امر می تواند سبب سقط جنین شود. در چای، نوشابه، شکلات و بسیاری از نوشیدنی های انرژی زا کافئین وجود دارد.
ظرف های یکبار مصرف: زمانی که غذا را در ظروف یکبار مصرف قرار می دهید بعد از مدتی باکتری ها دو برابر می شوند. اگر قصد دارید از این ظروف استفاده کنید خیلی سریع غذا ها را باید از آن خارج نمایید. تمام تلاش خود را بکنید تا از ظروف یکبار مصرف استفاده نکنید.
چگونگی تغذیه در دوران بارداری
- حداقل سه وعده پروتئین در روز باید مصرف کنید.
- پنج وعده میوه در روز یا بیش تر باید استفاده کنید.
- سعی کنید حداقل سه وعده پروتئین در روز مصرف کنید.
- خوردن ویتامین های دوره بارداری امری ضروری است.
- از غذاهای دارای چربی های ضروری مصرف نمایید.
کلام آخر
تغذیه مناسب بارداری امری بسیار ضروری و مهم می باشد که می تواند بر سلامت مادر و جنین تاثیر بسیاری بگذارد. تغذیه در دوران بارداری بر تقویت رشد کودک تاثیر بسیاری دارد. از مواد غذایی مفید در دوران بارداری می توان به سیب زمینی شیرین، لبنیات، حبوبات، تخم مرغ، انواع توت بروکلی و سبزیجات برگ سبز تیره و … اشاره کرد. همچنین برخی از مواد غذایی در دوران بارداری نباید استفاده شوند که با مراجعه به متخصص تغذیه می توانید از ایشان راهنمایی بگیرید. سعی کنید توصیه های پزشک را به خوبی رعایت کنید. تغذیه مناسب بارداری یکی از مهم ترین کارها در بارداری می باشد.
از شما بسیار سپاس گزاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. سایت پزشکا همواره سعی داشته شما را با تغذیه مناسب بارداری آشنا کند. امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. در صورت داشتن هرگونه انتقاد و پیشنهاد می توانید وارد سایت پزشکا شوید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
اگر در برنامه غذایی روزانه خود کلسیم کافی دریافت نمیکنید، در مورد مصرف مکمل کلسیم با پزشک یا متخصص تغذیه صحبت کنید. مقدار کلسیم مورد نیاز شما از یک مکمل به میزان کلسیم مصرفی خود از طریق منابع غذایی بستگی دارد.
آهن ماده معدنی است که قسمت مهمی از هموگلوبین، ماده حامل اکسیژن در خون، را تشکیل میدهد. آهن همچنین با حمل اکسیژن در عضلات، به عملکرد صحیح آنها و به افزایش مقاومت در برابر استرس و بیماری کمک میکند.
رژیمهای غذایی با کربوهیدرات کم، مانند رژیم اتکینز و رژیم ساحل جنوبی بسیار محبوب هستند. هیچ مطالعه ای درباره تأثیر رژیم غذایی کم کربوهیدرات بر بارداری انجام نشده است، بنابراین در صورت وجود، تأثیر آن بر جنین ناشناخته است. در دوران بارداری باید رژیمی متعادل، متشکل از تمام گروههای غذایی داشته باشید.