عمومی

هفته هفتم بارداری【سال1403】❤️

در هفته هفتم بارداری اندازه جنین حدود یک سانتی متر است. در هفته هفتم مغز رویان رو به تکامل بیش تری می رود و سلول های عصبی به سرعت تکثیر می شوند به طوری که هر دقیقه 100 سلول جدید ایجاد می شود. افراد باید سعی کنند به طور مرتب در دوران بارداری به پزشک خود مراجعه کنند و تحت نظر پزشک باشند تا مشکلی برای خود و جنین ایجاد نشود. ما در این مقاله مطالبی درباره هفته هفتم بارداری را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم، پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

وضعیت جنین

در هفته هفتم بارداری جنین با سرعت بسیاری به رشد و تکامل خود ادامه می دهد ولی با این حال در ظاهر مادر تغییراتی مبنی بر باردار بودن به چشم نمی خورد. در هفته هفتم بارداری اندام های حیاتی درونی رشد می کنند و ویژگی های جسمی و چهره فرزند شکل می گیرد. رویان در طول فرایند رشد هر روز بیش از پیش ظاهر یک فرزند واقعی را در ابعاد کوچک پیدا می کند. از لحاظ ظاهری برجستگی های پا و دست که در هفته ششم شکل گرفته بودند به رشد خود ادامه می دهند تا به قسمت های مختلفی مانند آرنج، بازو، ران ها و ساق پا تمایل پیدا کنند.

در هفته هفتم بارداری انگشتان دست و پا تا حدی تمایز یافته اند و ممکن است در سونوگرافی هفته هفتم قابل تشخیص و مشاهده باشند ولی پرده نازکی بین آن ها وجود دارد که به نظر می رسد بیش تر شبیه باله های کوچک ماهی می باشند. مهم تر از تمامی تغییرات ظاهری رشد سر می باشد که در هفته هفتم بیش ترین تغییرات را دارد. در هفته هفتم سر رویان نسبت به بدن او خیلی بزرگ تر است و حدود یک سوم از اندازه کل رویان را تشکیل می دهد. در هفته هفتم بارداری جفت و بند ناف رشد بیش تری از هفته‌های قبل دارند و ریه ها و دستگاه گوارش و خصوصاً روده ها تکامل خود را شروع می کنند. افراد باید سعی کنند در طول بارداری خود به طور مرتب به بهترین دکتر زنان مراجعه کنند.

تغییرات بدن مادر

در هفته هفتم بارداری بدن مادر هنوز تغییر ظاهری زیادی را نشان نمی دهد احتمال دارد برخی از مادران یک ورم کوچک در پایین شکم خود احساس کنند ولی در این مقطع رویان به قدری کوچک است که نمی تواند دلیل این ورم باشد و عامل بروز این مسئله بیش تر وجود نفخ می باشد. رحم شما به تدریج در حال بزرگ تر شدن می باشد و از 5 هفته گذشته تا کنون اندازه آن دو برابر شده ولی هنوز هم نیاز به خریدن لباس های مخصوص بارداری نیست.

اگر بانوان باردار تا این زمان علامت ناخوشایند بارداری مانند احساس حساسیت بیش تر در سینه ها، تغییر در احساسات و عواطف، افزایش دفعات دفع ادرار، حالت تهوع و استفراغ نداشته اند به احتمال زیاد در هفته هفتم آن را تجربه می کنند. این علائم در سه ماهه اول بارداری شایع می باشند. با گذشت زمان و افزایش سن بارداری این مشکلات کاهش می یابند. در هفته هفتم بارداری ممکن است احساس گرمای شدید و گر گرفتن داشته باشید سعی کنید تا حد امکان لباس های کم تری بپوشید و همچنین احتمال دارد علائمی مانند یبوست و گرفتگی های عضلانی شما را کمی اذیت کند که کاملاً طبیعی است نگران نباشید.

وضعیت جنین

تغذیه هفته هفتم بارداری

در دوران بارداری افراد باید تغذیه مناسبی را داشته باشند. آهن از مهم ترین عناصر مورد نیاز بدن می باشد. به دلیل تولید گلبول های قرمز در کبد رویان از هفته ششم و هفتم به آهن نیاز بسیاری پیدا می کند. بانوان باردار باید سعی کنند از طریق مواد غذایی مصرف آهن خود را افزایش دهند زیرا جنین به آهن بیش تری نیاز دارد و این نیاز را از مادر دریافت می کند. اگر مقدار کافی آهن را در دوران بارداری مصرف نکنید مادر در معرض خطر ابتلا به فقر آهن و کم خونی قرار می گیرد زیرا جنین مقدار آهن مورد نیاز را از مادر دریافت می کند.

در کنار غذاهای سرشار از آهن مواد غذایی حاوی ویتامین c مانند گوجه فرنگی و لیمو ترش به رژیم غذایی خود اضافه کنید. ویتامین c می تواند آهن را بهتر جذب کند. از دیگر ویتامین هایی که مصرف آن در این هفته بسیار مهم است فولیک اسید می باشد. فولیک اسید یکی از ویتامین های گروه b است که برای رشد طبیعی جنین و شکل گیری سیستم عصبی او بسیار مهم است. تمامی مادران باید روزانه حداقل 400 میلی گرم اسید فولیک دریافت کنند.

برخی مواد غذایی حاوی غلات، چغندر، کلم بروکلی و سبزیجات دارای برگ سبز حاوی مقادیر بسیاری اسید فولیک هستند. در صورت ابتلا به مواردی مانند بیماری کلیوی، بیماری های کبدی، مصرف برخی داروها و ابتلا به کم خونی سلول داسی شکل شما به اسید فولیک بالاتری نیاز دارید که با مراجعه به پزشک می توانید از ایشان مشورت بگیرید.

علائم هفته هفتم بارداری

در هفته هفتم بارداری ممکن است مادر دارای علائمی باشد و به دلیل این که کودک شما در حال رشد است ممکن است علائم بارداری جدیدی را تجربه کنید. موارد زیر برخی از علائم هفته هفتم بارداری می باشند:

تهوع: داشتن تهوع یکی از شایع ترین حالت های بارداری در هفته هفتم می باشد. شما می‌توانید با رعایت نکاتی این تهوع صبحگاهی را به حداقل برسانید. عامل های بروز تهوع را برطرف کنید به عنوان مثال اگر بوی شوینده شما را آزار می دهد از آن استفاده نکنید. دما و نور محیط زندگی را تنظیم کنید. حرارت و نور می توانند سبب تشدید حالت تهوع شوند. ویتامین ها دارای مقدار بسیاری مواد مغذی هستند که اگر جداگانه مصرف شوند ممکن است سبب تشدید تهوع شوند.

دردهای زیر شکم: دردهای زیر شکم در هفته هفتم بارداری مربوط به تغییرات سایز رحم و آغاز بارداری می باشد. این دردها دردهای شبیه به درد پریودی می باشد. در صورتی که درد ها ادامه دار بوده و یا همراه با خونریزی باشند حتما باید به پزشک مراجعه کنید. ممکن است این دردها به ضایعات تخمدانی و حاملگی خارج رحم مربوط باشد ولی این امر نادر است. با مراجعه به پزشک، پزشک با انجام سونوگرافی از سلامت جنین اطمینان حاصل می کند.

لکه بینی: لکه بینی در 20 تا 25 درصد از خانم های باردار مشترک می باشد. بسیاری از زنانی که در دوران بارداری لکه بینی دارند فرزند خود را سالم به دنیا می آورند. لکه بینی همیشه نشانه سقط جنین نیست در صورت طبیعی بودن وضعیت جنین لکه بینی می تواند ناشی از دلایل جفتی باشد. لکه بینی در دوازده هفته اول حاملگی به خصوص در هفته های ششم و هفتم بیش تر دیده می شود. اگر دچار خونریزی بسیار شدید و ادامه داری شدید حتما به پزشک خود مراجعه نمایید.

ویار و تنفر غذایی: در هفته هفتم و بعد از آن تغییراتی در طبع و مزاج شما اتفاق می افتد به صورتی که به بعضی غذاها علاقه پیدا می کنید و غذاهای دیگر برای شما زننده می شوند. دلیل این حالت افزایش سطح استروژن در بدن می باشد. بو هایی که قبل از بارداری برای شما عادی بوده اند ممکن است آزار دهنده و سبب حالت تهوع شوند. این حالت در برخی خانم ها ممکن است تا آخر بارداری باقی بماند ولی در بیش تر اوقات بعد از سه ماه اول از بین خواهد رفت.

تغییرات بدن: ممکن است در هفته هفتم بارداری کمی درد در لگن و شکم داشته باشید که امری طبیعی است. درد در لگن و شکم به دلیل جا دادن جنین در رحم و بزرگ تر شدن جنین می باشد. ممکن است در هفته هفتم بارداری سردی و گرمی زیادی را تجربه کنید و گاهی حالت تهوع شدید داشته باشید بدن شما به تدریج با وجود فرزند در رحم سازگار می شود و این علائم از بین خواهند رفت.

از دیگر علائم هفته هفتم بارداری می توان به حالت تهوع، استفراغ، تکرر ادرار، سینه های حساس و متورم، لکه بینی گاه به گاه، نفخ و سوزش سر دل، بیش تر شدن بزاق دهان، مشکلات گوارشی و سوء هاضمه، گرفتگی خفیف لگن و … اشاره کرد. اگر این علائم به طور شدید برای شما رخ داد به طوری که سبب آزار و اذیت بسیار شما شود هر چه سریع تر به پزشک خود مراجعه نمایید.

علائم هفته هفتم بارداری

باید ها و نباید های هفته هفتم بارداری

  • برای مقابله با یبوست انواع سالاد و سبزیجات را در برنامه غذایی خود قرار دهید. می توانید از زردآلو، کشمش، نان و غذاهای سبوس دار نیز استفاده کنید. برای تغذیه مناسب و بهتر در دوران بارداری به پزشک مراجعه کنید.
  • از مولتی ویتامین های دوران بارداری به طور منظم استفاده کنید. مصرف مکمل ها می تواند سبب به هم ریختن دستگاه گوارش و حالت تهوع شود ولی برای رشد جنین بسیار ضروری است.
  • اگر به مدت طولانی پشت میز نشستید زیر پایتان یک زیر پایی با ارتفاع مناسب قرار دهید. در حین نشستن هر نیم ساعت پای خود را تکان دهید و هر یک ساعت بلند شوید و کمی قدم بزنید تا دچار گرفتگی های عضلانی، دردهای کمر و مشکلات دیگر نشوید.
  • سعی کنید هر چند ساعت یک بار مثانه خود را خالی کنید تا دچار عفونت های ادراری نشوید.
  • سعی کنید از کفش های طبی با پاشنه های کوتاه و بدون پاشنه استفاده کنید تا به کمر فشار کمی وارد شود.
  • مصرف مایعات تحت هیچ شرایطی نباید کم شود و در هر زمانی سعی کنید از مایعات بسیاری استفاده کنید. بدن در دوران بارداری نیاز بسیاری به مایعات دارد.
  • در هفته های اول بارداری سعی کنید با افرادی که دارای بیماری هایی مانند سرخچه هستند بپرهیزید زیرا این بیماری ها از طریق تماس به فرزندتان منتقل می شود.
  • در هفته هفتم بارداری از تماس با حیوانات دوری کنید زیرا این کار می تواند سبب سقط جنین شود و به شما و جنین آسیب برساند.
  • از ورزش های سنگین و بیش از حد پرهیز کنید و در صورت رفتن به استخر سعی کنید از زدن شیرجه و شنا کردن در اعماق اجتناب کنید.

زمان مراجعه به پزشک

ممکن است مشکلاتی در هفته هفتم بارداری برای بانوان ایجاد شود. بارداری خارج رحمی می تواند ادامه پیدا کند و در صورت درمان نشدن در نهایت بافت جنین باید از بدن مادر خارج شود. با مشاهده هر یک از علائمی مانند خروج بافت از واژن، انقباض و درد شدید پایین شکم و خونریزی واژینال یا لکه بینی درد یا حساسیت در ناحیه شکم یا لگن، نبض ضعیف، تپش قلب یا غش و درد در شانه ها هر چه سریع تر به بهترین دکتر زنان در تهران مراجعه نمایید با مراجعه به پزشک معاینه انجام می شود و پزشک می تواند سلامت جنین را تایید کند. پس به هیچ وجه بی توجهی نکنید در صورت رخ دادن هر یک از علائم عجیب سعی کنید هر چه سریع تر به پزشک خود مراجعه کنید.

زمان مراجعه به پزشک

کلام آخر

در هفته هفتم بارداری جنین با سرعت بیش تری به رشد و تکامل خود ادامه می دهد. تغذیه هفته هفتم بارداری دارای اهمیت بسیاری می باشد. در هفته هفتم باید از آهن بسیاری در رژیم غذایی خود استفاده کنید. هفته هفتم بارداری دارای علائمی است که از علائم آن می‌توان به تهوع، لکه بینی، درد های زیر شکم و تنفر غذایی، سوزش سر دل و … اشاره کرد. باید ها و نباید هایی در هفته هفتم بارداری وجود دارد که افراد باید به خوبی آن ها را رعایت نمایند.

از شما عزیزان بسیار سپاس گزاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. سایت پزشکا همواره سعی داشته شما را با هفته هفتم بارداری آشنا کند. امیدواریم این مطالب برای شما مفید واقع شده باشند. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد به سایت پزشکا مراجعه نمایید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

هفته هفتم بارداری چگونه است؟

در هفته هفتم بارداری علائمی مانند تهوع و نفخ بیشتر می‌شود. ممکن است تغییراتی در پوست خود احساس کنید. برخی خانم‌ها در این هفته کمی وزن اضافه می‌کنند و برخی به دلیل تهوع و استفراغ وزن از دست می‌دهند. جنین نسبت به هفته قبل رشد کرده و اندام‌هایی مانند مغز، ریه و اندام‌های گوارشی در حال‌ رشد هستند.

در چه صورت باید به پزشک مراجعه کرد؟

علائم مختلفی ممکن است در هفته ۷ بارداری ظاهر شوند. بسیاری از آنها طبیعی هستند و مشکلی برای شما ایجاد نمی‌کنند. اما اگر حالت تهوع شما شدید است و مدام استفراغ می‌کنید، باید برای جلوگیری از عوارض آن به پزشک مراجعه کنید.

در هفته هفتم بارداری جنین چه شکلی است؟

اندازه جنین در هفته هفتم حاملگی به یک سانتی‌متر می‌رسد و تقریبا اندازه یک دانه انگور کوچک می‌شود. جنین نسبت به هفته قبل دوبرابر شده است. در این مرحله اعضای بدن نامتناسب هستند. چشم‌های جنین بزرگ است و پیشانی پهنی دارد.

5/5 - (1 امتیاز)
سلام، من سمیه هستم. 3 ساله که به کار محتوا نویسی مطالب پزشکی و عمومی در سایت پزشکا مشغول هستم، امیدوارم مطالب مفیدی برای شما عزیزان به اشتراک گذاشته باشم و خوش حال میشم نظرات و پیشنهادات خودتونو برام کامنت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا