بیماری ها

علائم کم خونی در کودکان【سال1403】❤️

یکی از مشکلات شایع و گسترده ای که بسیاری از کودکان به آن مبتلا می شود کم خونی می باشد. به دلیل این که کودکان در سن رشد قرار دارند و باید همه چیز به اندازه کافی در بدن آن ها وجود داشته باشد تا بهترین رشد را داشته باشند درمان کم خونی کودکان یکی از ضروری ترین کارها می باشد. اگر کودک شما مبتلا به این بیماری شده است باید هرچه سریع تر به بهترین دکتر کودکان جهت درمان مراجعه کنید. کم خونی در کودکان دارای علائمی می باشد که در صورت مواجه شدن با چنین علائمی باید به پزشک مراجعه نمایید. ما در این مقاله علائم کم خونی در کودکان را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم، پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

کم خونی چیست؟

خون مایع حیاتی و اصلی بدن همه انسان ها می باشد. این خونی که درون رگ های افراد جریان دارد دارای میلیون ها گلبول قرمز است که هر کدام از گلبول های قرمز بدن چهار جایگاه برای هموگلوبین دارند. آهن در ساختمان هموگلوبین دیده می شود اگر تعداد آهن در هموگلوبین خون افراد کم تر از حالت عادی باشد افراد به کم خونی از نوع فقر آهن دچار می شوند. کم خونی بیماری است که می تواند تمامی افراد را درگیر کند. فقر آهن یکی از شایع ترین مدل های کم خونی در کودکان می باشد. اگر افراد مبتلا به این بیماری چه در سطح خفیف و یا جدی و حاد قرار گیرند و به درمان نپردازند می‌تواند آسیب های بسیاری به افراد وارد کند. در صورت مشاهده علائم کم خونی در کودکان خود هرچه سریع تر به بهترین متخصص کودکان مراجعه نمایید.

کم خونی چیست؟

علائم کم خونی در کودکان چیست؟

  • نفس تنگی
  • ابتلا به بیماری های گوناگون مانند عفونت
  • میل زیاد و غیر طبیعی به خوردن موادی مانند یخ یا نشاسته، خاک
  • نداشتن اشتها و کم غذا شدن
  • کند شدن روند رشد
  • احساس سرمای بیش از اندازه در نواحی انتهایی بدن مانند دست یا پا
  • احساس خستگی زیاد و غیرطبیعی
  • پریدن رنگ و زردی و بی حال شدن کودک
  • با اختلال مواجه شدن فعالیت های روزانه کودک

مواردی که گفته شد نشانه ها و علامت هایی برای فهمیدن کم خونی کودکان می باشد. در صورت مشاهده چنین علائمی هرچه زودتر کودک خود را به بهترین متخصص کودکان جهت تشخیص و درمان ببرید. در صورت بی توجهی به کم خونی کودک این بیماری می‌تواند آسیب بسیاری به کودک شما وارد کند.

پیشگیری از کم خونی کودکان

  • در صورت مشاهده کم خونی کودکان در همان ابتدا باید کودک خود را نزد بهترین پزشک ببرید تا بتواند بهترین راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری را در کودکان شما مشخص کند.
  • به نوزادان خود شیر خشکی بدهید که با آهن غنی شده باشند. در این صورت کودک شما به اندازه مورد نیاز آهن مورد نیاز را دریافت می کند و به این بیماری دچار نمی شود.
  • در طول هفته از غذاهایی که دارای میزان بیش تری از آهن هستند و یا سبزیجاتی که دارای آهن هستند در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
  • از شیر گاو و بز تا یک سالگی برای کودک خود استفاده نکنید.
  • در صورت مراجعه به متخصص کودکان پزشک می تواند به شما کمک بسیاری بکند و ممکن است برای کودک مکمل آهن مانند قطره آهن یا قرص های ویتامینی که دارای آهن باشند تجویز کند.
  • غذاها و موادی که دارای ویتامین c می باشند. ویتامین c برای کودک شما بسیار مفید است سعی کنید در وعده های غذایی کودک خود پرتقال، توت فرنگی، فلفل دلمه و گوجه فرنگی، توت فرنگی، طالبی و … قرار دهید زیرا این غذاها به جذب بیش تر آهن در بدن کودک شما کمک می کنند.

بهترین متخصص کودکان

برای تشخیص و درمان کم خونی در کودکان باید سعی کنید بهترین متخصص کودکان را انتخاب کنید. در این قسمت برخی از ویژگی های بهترین متخصص کودکان را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم تا بتوانید بهترین دکتر را انتخاب نمایید. برخی از این ویژگی ها شامل:

  • بهترین متخصص کودکان به خوبی می تواند با کودک ارتباط برقرار کند و اخلاق بسیار خوبی با کودک دارد و سعی می‌کند از بهترین روش ها برای درمان کودکان استفاده کنند.
  • یکی از مهم ترین ویژگی های بهترین متخصص کودکان داشتن مدرکی در رابطه با فعالیت خود می باشد. بهترین متخصص دارای مدرک و تخصص در حیطه فعالیت خود است. قبل از مراجعه به پزشک اطمینان حاصل کنید که پزشک دارای مدرک معتبر از دانشگاه معتبری می باشد.
  • بهترین پزشکان دارای تجربه کافی و سابقه کاری بسیاری می باشند. اگر پزشک دارای تجربه باشد به خوبی می تواند بیماری را تشخیص دهد و آن را با روش های بسیار مناسبی درمان نماید.
  • به پزشکی مراجعه نمایید که سلامت بیماران خود را اولویت قرار می دهد. یکی از ویژگی های مهم بهترین پزشکان اولویت قرار دادن سلامت بیماران می باشد.
  • بهترین پزشک و بهترین متخصص کودکان در حیطه فعالیت خود دارای علم و دانش بسیاری است.
بهترین متخصص کودکان

اهمیت آهن برای کودکان

آهن ماده معدنی می باشد که برای سلامتی و رشد نوزادان و کودکان بسیار مهم است. در گلبول های قرمز هموگلوبین وجود دارد. پروتئینی که اکسیژن را به تمام سلول های بدن می رساند هموگلوبین می باشد. بدن ما برای ساختن هموگلوبین به آهن نیاز دارد در صورت کمبود آهن گلبول های قرمز کوچک و رنگ پریده می شوند و توانایی رساندن اکسیژن کافی به اندام ها و ماهیچه های بدن را ندارند. به این وضعیت کم خونی ناشی از فقر آهن گفته می شود. آهن برای رشد طبیعی مغز کودکان و نوزادان بسیار ضروری می باشد.

نوزادی که آهن کافی دریافت نکند دچار کمبود یا فقر آهن می‌شود و در نتیجه فعالیت بدنی کم تر و رشد کند تری دارد. کودکانی که دارای فقر آهن هستند بی اشتها هستند، بسیار تند خو و بد اخلاق هستند، پوست آن ها رنگ پریده است و روند رشد و افزایش وزن آن ها بسیار آهسته است. کمبود آهن می تواند بر عملکرد کودکان بزرگ تر در مدرسه نیز تاثیر بگذارد.

خطرات ناشی از فقر آهن

یکی از شایع ترین کمبودهای تغذیه ای در کودکان کمبود آهن می باشد. کمبود آهن مشکلی چالش برانگیز در آسیا و آفریقا به شمار می آید. در کشورهای توسعه یافته میزان کمبود آهن کم تر از کشورهای در حال توسعه می باشد. با این حال کمبود آهن اختلال بسیار رایج بین افراد می باشد. کمبود آهن توانایی کودک را برای داشتن عملکرد مناسب دچار اختلال می کند. بیش تر علائم و نشانه های کمبود آهن در کودکان تا زمانی که کم خونی ناشی از فقر آهن رخ ندهد ظاهر نمی شود.

در دوران نوزادی و شیرخوارگی کم خونی فقر آهن منجر به تاخیر در تکامل ذهنی_روانی، انزوا و توانایی کم تر برای توجه در کودک می شود. فقر آهن در سطوح مختلف می تواند ایجاد شود که از یک کمبود آهن خفیف تا کم خونی فقر آهن جدی که می تواند دچار آسیب رساندن به کودک شود شامل می شود. اگر کودک شما دارای فقر آهن باشد و او را درمان نکنید کمبود آهن می تواند رشد کودک را تحت تاثیر قرار دهد.

انواع کم خونی در کودکان

کم خونی فقر آهن در کودکان: کم خونی فقر آهن در کودکان یکی از شایع ترین بیماری ها در کودکان می باشد. در این حالت آهن کافی در خون کودکان وجود ندارد و آهن برای تشکیل هموگلوبین نیاز می باشد. افراد باید سعی کنند آهن کافی به بدن کودک را برسانند. آهن یک ماده معدنی است که نوزادان و کودکان برای سلامتی به آن نیاز دارند. اگر آهن به بدن نرسد می تواند سلامتی کودکان را تحت تاثیر قرار دهد پس تمام تلاش خود را بکنید تا آهن مورد نیاز بدن کودک را به آن برسانید.

کم خونی همولیتیک در کودکان: دیگر انواع کم خونی در کودکان کم خونی همولیتیک می باشد. این کم خونی زمانی ایجاد می شود که گلبول های قرمز خون از بین می روند. عفونت های جدی و خطرناک یا برخی از داروها دلایل مختلفی برای بروز کم خونی همولیتیک هستند. در صورت مشاهده این کم خونی هر چه سریع تر به بهترین متخصص کودکان مراجعه کنید.

کم خونی مگالوبلاستیک در کودکان: در کم خونی مگالوبلاستیک گلبول های قرمز خون به دلایلی مانند کمبود اسید فولیک یا ویتامین ب 12 بسیار بزرگ هستند. یکی از انواع کم خونی مگالوبلاستیک کم خونی پرنیشیوز می باشد. در این حالت در جذب ویتامین ب 12 مشکل ایجاد می شود که برای شکل گیری گلبول های قرمز خون یک فاکتور بسیار مهم محسوب می شود.

کم خونی داسی شکل: کم خونی داسی شکل نوعی کم خونی ارثی و یا هموگلوبینوپاتی می باشد که سبب شکل غیر طبیعی گلبول های قرمز خون می شود. در صورت ابتلای کودک به کم خونی سعی کنید به هر روشی کم خونی کودک را درمان نمایید.

تالاسمی: تالاسمی نوعی دیگر از کم خونی ارثی می باشد. تالاسمی می تواند سبب تغییر شکل گلبول های قرمز خون شود. یکی دیگر از انواع کم خونی که در کودکان دیده می شود کم خونی آپلاستیک است که این کم خونی به دلیل عدم توانایی مغز استخوان در تولید سلول های خونی ایجاد می شود. نزد بهترین متخصص کودکان کودک خود را درمان نماید.

کودکانی که در معرض فقر آهن قرار دارند

نوزادانی که نارس متولد می شوند یا کم وزن هستند، کودکانی که شرایط خاصی دارند مانند عفونت های مزمن یا رژیم‌های غذایی محدود، نوزادانی که شیر خشک می نوشند که با آهن غنی نشده باشد، نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند و بعد از شش ماهگی غذای کمکی حاوی آهن داده نمی شود، نوزادانی که قبل از یک سالگی شیر گاو مصرف می کنند، کودکانی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند، کودکانی که به اندازه کافی غذایی غنی از آهن مصرف نمی‌کنند و کودکان 1 تا 5 ساله که روزانه بیش از هفتصد و ده میلی لیتر شیر گاو شیر بز یا شیر سویا می نوشند این گونه کودکان در معرض فقر آهن قرار دارند.

سعی کنید از این مواردی که گفته شد پرهیز نمایید تا کودک شما دچار فقر آهن نشود. اگر کودک شما دارای فقر آهن است باید هرچه سریع تر راه درمانی برای کودک پیدا کنید. برای این کار می توانید به بهترین دکتر کودکان مراجعه کنید و از ایشان مشورت بگیرید. در صورت بی توجهی به کم خونی کودک، کم خونی می تواند آسیب بسیاری به کودک شما وارد کند پس سعی کنید کم خونی در کودکان را درمان نمایید و به آن بی توجهی نکنید.

انواع کم خونی در کودکان

کلام آخر

یکی از شایع ترین مشکلاتی که برای کودکان رخ می دهد کم خونی می باشد. زمانی که کودکان در سن رشد هستند باید به اندازه کافی آهن در بدن آن ها وجود داشته باشد تا رشد خوبی را داشته باشند. کم خونی در کودکان دارای علائمی است که از علائم آن می توان به احساس سرمای بیش از اندازه در نواحی انتهایی بدن، پریدن رنگ و زردی و همچنین بی حال شدن کودک اشاره کرد. در صورت مواجه شدن با چنین علائمی هر چه سریع تر کودک خود را نزد پزشکی با تجربه ببرید. کم خونی دارای انواع مختلفی است که شایع ترین آن کم خونی فقر آهن می باشد.

از شما عزیزان بسیار سپاس گزاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. سایت پزشکا همواره سعی داشته شما را با علائم کم خونی در کودکان آشنا کند. امیدواریم این مطالب برای شما مفید واقع شده باشند. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد می توانید به سایت پزشکا مراجعه نمایید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

چرا آهن کافی در بدن برای کودکان بسیار مهم است؟

آهن به انتقال اکسیژن از ریه‌ها به سایر نقاط بدن کمک می‌کند. همچنین به ماهیچه‌ها در ذخیره و استفاده از اکسیژن نیز کمک خواهد کرد.
در صورتی که رژیم غذایی کودک شما فاقد آهن باشد، ممکن است دچار فقر آهن شود. فقر آهن در کودکان یکی از مشکلات بسیار رایج است. در صورتی که فقر آهن درمان نشود، می‌تواند بر رشد و تکامل کودک تاثیرگذار باشد.

کم خونی در کودکان چطور تشخیص داده می شود؟ 

از آنجا که کم خونی در کودکان شایع است، پزشک معمولا یک سری آزمایش های روتین را برای بررسی احتمال کم خونی انجام می دهد. علاوه بر این کم خونی در کودکان ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد. اغلب اوقات کم خونی در کودکان با آزمایش خون تشخیص داده می شود. و بر اساس نتایج آزمایش خون ممکن است برای کودک آسپیراسیون از مغز استخوان، بیوپسی یا هر دو درخواست شود.

آیا کم خونی در کودکان درمان می شود؟

کم خونی یک مشکل شایع در دوران کودکی است. حدود 20 درصد کودکان در ایالات متحده آمریکا دچار کم خونی شده و کم خونی آنها تشخیص داده می شود.

5/5 - (1 امتیاز)
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا