پزشکان

بهترین دکتر قرنیه در ایران【سال 1402】❤️+ لیست 10 تایی

همان طور که می دانید قرنیه همان لایه شفاف در جلوی چشم ها است که برای فراهم آوردن دید واضح تر ، به متمرکز شدن نور کمک بسیاری می کند، در صورتی که این بخش از چشم آسیب ببیند ممکن است که لازم باشد قرنیه را تعویض کنید ، پزشک جراح تمام و یا بخشی از قرنیه شما را برداشته و آن را با یک لایه بافتی سالم جایگزین می کند که قرنیه جدید مربوط به افرادی است که در زمان مرگ این بافت را اهدا کرده اند ، پیوند قرنیه چشم ، که به آن عمل کراتوپلاستی نیز گفته می شود ، می تواند در کنار کاهش درد ، دید را برگردانده و در صورت سفید و زخم شدن قرنیه، ظاهر آن را بهبود بخشد. به دلیل حساس بودن این عمل جراحی باید این عمل را به دست بهترین دکتر قرنیه در ایران بسپارید ، در این مقاله شما را با 10 تا از بهترین مرکز کویتیشن و آراف در تهران آشنا خواهیم کرد.

آیا شما شرایط انجام پیوند قرنیه را دارید ؟

شاید برای شما این سوال پیش بیاید گه اگر چشم شما پیوند قرنیه را پس بزند ، این عمل جراحی چگونه انجام خواهد شد ؟ آیا بعد از پیوند قرنیه ، وضعیت بینایی را بهبود پیدا می کند ؟

در عمل جراحی پیوند قرنیه ، قرنیه بیمار و یا بافت زخمی قرنیه را با بافت سالم از یک بافت اهدا کننده جایگزین خواهد کرد ، در نوع اصلی پبوند قرنیه وجود دارد که یکی پیوند قرنیه معمولی می باشد که تمامی ضخامت قرنیه چشم در افراد پیوند داده می شود ، که به عنوان کراتوپلاستی نفوذ و یا PK نیز شناخته می شود و روش دیگر پیوند قرنیه ، پیوند قرنیه لایه پشتی می باشد که به عنوان قرنیه قرنیه اندوتلیال یا EK نیز شناخته می شود .

در عمل پیوند قرنیه ، بافت مرکزی قرنیه جایگزین بافت آسیب دیده می باشد ، بافت سالم قرنیه از یک بانک چشم اهدا داده می شود ، قرنیه نا سالم بینایی شما را از طریق پراکندگی و یا نوردهی کاملا منحرف می کند و باعث بروز هاله نور و تاری دید می شود ، پیوند قرنیه ممکن است برای بازگرداندن عملکرد بینایی شما ضروری باشد ، بیماری های قرنیه چشم ، چهارمین و شایع ترین علل کوری (بعد از آب مروارید، گلوکوم و دژنراسیون ماکولا وابسته به سن) بوده و بیش از 10 میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است. بر اساس برآوردی که در انجمن بانک چشم آمریکا انجام شده است ، بیش از 47000 پیوند قرنیه در سال 2013 در ایالات متحده انجام شده است، و از سال 1976 بیش از یک میلیون نفر بینایی خود را به بوسیله پیوند قرنیه احیا نموده اند.

آیا شما شرایط انجام پیوند قرنیه را دارید ؟

چه زمانی شما نیاز به پیوند قرنیه دارید؟

داشتن قرنیه شفاف و کاملا صاف برای بینایی هر فردی ضروری می باشد ، اگر قرنیه شما به دلیل آسیب به چشم ها و یا بیماری قرنیه ، آسیب دیده باشد می تواند باعث به وجود آمدن تورم ، زخم و یا التهاب شود و بینایی شما را بسیار تحت تاثیر قرار دهد ، همچنین ممکن است پیوند قرنیه در مواردی مانند تریکیازیس (قرار گرفتن غیرطبیعی مژه) مورد نیاز باشد، جایی که مژه ها به داخل چشم وارد می شوند و در برابر سطح چشم قرار می گیرند، موجب بروز زخم و اختلالات بینایی می شود.

همچنین در برخی از مواردی که عینک و یا لنز نتواند بینایی مناسب را برای چشم های شما فراهم کند و یا استفاده از دارو ها نتواند تورم های دردناک را تسکین کند ،نیاز به پیوند قرنیه خواهد بود ، به طور کلی شرایط خاصی می تواند بر روی شرایط قرنیه تاثیر بگذارد و ممکن است که بیمار را در معرض خطر نارسایی بیشتری از قرنیه قرار دهد که این موارد عبارت اند از :

  •  موارد ناشی ازشرایط ارثی مانند دیستروفی فوچس.
  •  بیماری های چشم مانند کراتوکونوس پیشرفته.
  •  نازک شدن و تغییرشکل قرنيه (مانند کراتوکونوس).
  •  پس زدن پیوند قرنیه در جراحی های گذشته.
  •  عفونت ناشی از زخم ها، مانند تبخال یا کراتیت قارچی.
  •  سوختگی های شیمیایی قرنیه یا آسیب دیدگی چشم.
  • عوارض نادر ناشی از جراحی لیزیک.
  •  تورم بیش از حد قرنیه.
  •  نارسایی قرنیه ناشی از عوارض جراحی آب مروارید.
  •  عفونت ناشی از بلغاریت ، زمانی که مژه به سمت داخل چشم رشد می کند ، در صورت مالش چشم این اتفاق رخ خواهد داد.

10 تا از بهترین دکتر قرنیه در ایران را بشناسید !

انجام جراحی قرنیه به چه صورتی است؟

به احتمال زیاد قبل از عمل جراحی ، پزشک جراح آزمایشات و معایناتی را برای بررسی دقیق سلامت عمومی شما انجام می شود ، همچنین ممکن است لازم باشد که مصرف برخی از دارو ها مانند آسپرین به مدت چند هفته قبل از عمل قطع کنید ، همچنین برای جلوگیری از بروی عفونت ، معمولا افراد باید یک روز قبل از پیوند قطره های آنتی بیوتیک را در چشم های خود استفاهد کنند ، در بیشتر اوقات این عمل جراحی به صورت سرپایی و تحت بی حسی موضعی برای افراد انجام می شود و به این معنی است که شما ضمن بی حسیی محل جراحی ، بیدار ، اما کاملا آرام خواهید بود و می توانید در همان روز به خانه برگردید .

پزشک جراح تمامی روند عمل جراحی را توسط میکروسکوپ انجام می دهد و به طور معمول این فرآیند به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت انجام می شود .

روند بهبودی عمل قرنیه

احتمالا لازم است که بعد از عمل جراحی حداقل به مدت ۲۴ ساعت و یا نهایتا به مدت ۴ روز از چشم بند ها استفاده کنید تا لایه رویی قرنیه به خوبی بهبود پیدا کند ، همچنین احتمالا چشم شما قرمز و به نور حساس خواهد شد و ممکن است که به مدت چند روز احساس ناراحتی و یا درد داشته باشید ، با این وجود برخی از افراد هیچ گونه ناراحتی را احساس نمی کنند .

پزشک جراح برای کمتر شدن التهاب و عفونت قطره های چشمی را برای شما تجویز می کنند ، همچنین ممکن است که دارو های دیگری برای کمک به درد برای شما تجویز کند ، همچنین پزشک یک روز بعد از عمل جراحی ، چندین بار طی هفته های بعدی، و سپس چند بار دیگر در سال اول چشم شما را بررسی خواهد کرد. در روش هایی مانند DSEK و DMEK که برای کمک به قرارگیری بافت پیوندی از حباب گاز در داخل چشم استفاده می شود، ممکن است جراح از شما بخواهد گاهی اوقات در طول روز، و بعضی اوقات در شب ها، تا چند روز، صاف به پشت بخوابید. همچنین شما باید بعد از انجام عمل جراحی قرنیه از چشم های خود در برابر آسیب محافظت کنید. دستورالعمل های پزشک چشم خود را به دقت دنبال کنید ، قرنیه شما هیچ خونی ندارد، بنابراین روند بهبودی آن کند خواهد بود. در صورتی که بخیه داشته باشید، دکتر فوق تخصص قرنیه چند ماه بعد آنها را در مطب خواهد کشید.

عوارض احتمالی عمل پیوند قرنیه

به طور کلی عمل جراحی پیوند قرنیه یک روش کاملا ایمن برای افراد در نظر گرفته شده است ، اما این فرآیند یک عمل جراحی است ، پس این عمل با خطراتی همراه می باشد ، حدود ۱ مورد از هر ۱۰ پیوند ، سیتسم ایمنی بدن به بافت های پیوندی حمله می کنند گه این مسئله رد پیوند نامیده می شود و در بسیاری از موارد با قطره های چشمی این مشکل برگشت پذیر می باشد ،  از آنجا که برای DSEK و به ویژه DMEK از بافت پیوند محدودی استفاده می شود، خطر رد پیوند ناشی از این روش ها بسیار کمتر است.

عوارض احتمالی عمل پیوند قرنیه
موارد دیگری که ممکن است روی دهند عبارتند از:

  • عفونت
  • خون ریزی
  • افزایش فشار داخل چشم (که گلوکوم نامیده می شود)
  • کدر شدن عدسی چشم (که آب مروارید نامیده می شود)
  • تورم قرنیه
  • جدا شدگی شبکیه، که در آن سطح داخلی پشتی چشم از موقعیت طبیعی خود فاصله می گیرد .

انواع جراحی پیوند قرنیه

پیوند تمام ضخامت قرنیه

در صورتی که پیوند نفوذی قرنیه (Penetrating Keratoplasty-PK) انجام شود، تمامی لایه های قرنیه جایگزین می شوند. پزشک جراح ، قرنیه جدید را با بخیه هایی نازک تر از مو به چشم می دوزد. این روش عمل جراحی ممکن است که در صورت آسیب شدید قرنیه و یا برجستگی و یا اسکار های شدید انجام شود ، زمان بهبودی این روش در افراد کمی طولانی تر می باشد .

پیوند با ضخامت ناکامل قرنیه

در عمل جراحی قرنیه لیه ای قدامی و یا (Deep Anterior Lamellar Keratoplasty; DALK)، پزشک جراح تزریق با هوا لایه های نازک خارجی و ضخیم میانی قرنیه را جدا می کند و بعد آن ها را برداشته و جایگزین می کند. انجام این کار ممکن است در افراد مبتلا به قوز قرنیه و یا اسکار که لایه های داخلی قرنیه آن ها آسیب ندیده باشد انجام شود ، همچنین زمان بهبودی در این روش کوتاه تر از پیوند تمام ضخامت قرنیه می باشد ، از آنجا که خود چشم باز نشده است، بعید است عدسی و عنبیه آسیب ببیند و به این ترتیب، احتمال بروز عفونت در داخل چشم کمتر است

کراتوپلاستی اندوتلیال 

به طور کلی حدود نصف افرادی که هر ساله به پیوند قرنیه نیاز پیدا می کنند ، با مشکلاتی در داخلی ترین لایه قرنیه یعنی اندوتلیوم روبرو هستند.پزشک فوق تخصص قرنیه اغلب این نوع جراحی را برای درمان دیستروفی فوکس و سایر وضعیت های بالین انجام می دهند.

کراتوپلاستی اندوتلیال

حدود نیمی از افرادی که هر ساله به پیوند قرنیه نیاز دارند، با مشکلاتی در داخلی ترین لایه قرنیه یعنی اندوتلیوم روبرو هستند ، پزشک فوق تخصص قرنیه اغلب این نوع جراحی را برای درمان دیستروفی فوکس و سایر وضعیت های بالین انجام می دهند.

کلام آخر

از این که ما را تا آخر مقاله بهترین دکتر قرنیه در ایران همراهی کردید از شما سپاس گزاریم ، همچنین خوب است که با بهترین روش برای تقویت بینایی چشم بیشتر آشنا شوید از بروز آسیبات جدی جلوگیری کند ، همچنین باید بدانید که پزشک های نام برده شده در این مقاله تنها برای معرفی می باشد و در صورت انتخاب هر یک از این پزشک ها لازم است که اطلاعات دقیق تری را برای خود به دست بیاورید ، اگر نظر و یا پیشنهادی در این زمینه دارید ممنون می شویم که با ما در میان بگذارید .

4.4/5 - (11 امتیاز)

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا