پزشکان

بهترین دکتر نقرس در تهران 【 سال 1402】❤️+ لیست 10 تایی

نقرس نوعی آرتریت است که در اثر تجمع کریستال های اسید اوریک در مفاصل ایجاد می شود. اسید اوریک محصول تجزیه پورین ها است که بخشی از بسیاری از غذاهایی است که می خوریم. یک ناهنجاری در کار با اسید اوریک و کریستال شدن این ترکیبات در مفاصل می تواند باعث حملات آرتریت دردناک، سنگ کلیه و انسداد لوله های فیلتر کننده کلیه با کریستال های اسید اوریک شود و منجر به نارسایی کلیه شود. نقرس وجه تمایز منحصر به فردی را دارد که یکی از شایع ترین بیماری های پزشکی ثبت شده در طول تاریخ است.در این مقاله شما را با 10 تا از بهترین دکتر نقرس در تهران آشنا خواهیم کرد.

مفصل شست پا شایع ترین محل حمله حاد نقرس است. این حملات می توانند عود کنند مگر اینکه نقرس درمان شود. حتی اگر درد ناشی از نقرس از بین رفته است به پزشک مراجعه کنید. با گذشت زمان، آنها می توانند به مفاصل، تاندون ها و سایر بافت ها آسیب برسانند.افراد ممکن است نقرس را با رسوب بلورهای اسید اوریک در مفاصل انگشتان خود تجربه کنند. برای کاهش درد در هنگام حمله نقرس، به مفصلی که درد می‌کند استراحت دهید.نقرس همچنین می تواند به مفاصلی مانند آرنج و زانو حمله کند. به بیرون زدگی آرنج توجه کنید.

علائم نقرس

حملات حاد نقرس با شروع سریع درد در مفصل آسیب دیده و به دنبال آن گرما، تورم، تغییر رنگ مایل به قرمز و حساسیت قابل توجه مشخص می شود. مفصل کوچک در پایه شست پا شایع ترین محل حمله است. مفاصل دیگری که ممکن است تحت تاثیر قرار گیرند عبارتند از مچ پا، زانو، مچ دست، انگشتان دست و آرنج. در برخی افراد، درد حاد آنقدر شدید است که حتی یک ملحفه تخت با انگشت پا باعث درد شدید می شود. این حملات دردناک معمولاً طی چند ساعت تا چند روز با یا بدون دارو فروکش می‌کنند. در موارد نادر، حمله می تواند هفته ها طول بکشد. اکثر افراد مبتلا به نقرس حملات مکرر را در طول سال ها تجربه می کنند.

نقرس در مردان بیشتر از زنان و در مردان آفریقایی-آمریکایی بیشتر از مردان سفید پوست شایع است. شانس ابتلا به نقرس با افزایش سن افزایش می یابد و اوج سن 75 سالگی است. در زنان، حملات نقرس معمولاً پس از یائسگی رخ می دهد. . اگر والدین شما مبتلا به نقرس هستند، احتمال ابتلا به آن 20 درصد است.علائم نقرس

عوامل خطر برای نقرس

چاقی، افزایش وزن بیش از حد به ویژه در جوانی، مصرف متوسط تا سنگین الکل، فشار خون بالا، دیابت و عملکرد غیرطبیعی کلیه از عوامل خطر ابتلا به نقرس هستند. برخی داروها و بیماری ها نیز می توانند باعث افزایش سطح اسید اوریک شوند. همچنین، افزایش شیوع سطوح پایین غیرطبیعی هورمون تیروئید (کم کاری تیروئید) در بیماران مبتلا به نقرس وجود دارد.

تشخیص آرتریت نقرسی

نقرس زمانی در نظر گرفته می شود که بیمار سابقه حملات مکرر آرتریت دردناک، به ویژه در پایه انگشتان پا یا مچ پا و زانو را گزارش کند. مطمئن ترین آزمایش برای نقرس، تشخیص کریستال های اسید اوریک در مایع مفصلی است که از آسپیراسیون مفصل به دست می آید. این روش معمول در مطب با بی حسی موضعی توسط پزشکان با تجربه انجام می شود. با استفاده از تکنیک استریل، مایع با سرنگ و سوزن از مفصل ملتهب خارج می‌شود.

هنگامی که مایع مفصلی به دست آمد، از نظر کریستال های اسید اوریک و عفونت آنالیز می شود. پزشک شما همچنین ممکن است یک آزمایش خون برای اندازه گیری میزان اسید اوریک در خون شما انجام دهد.

10 تا از بهترین دکتر نقرس در تهران را بشناسید

چگونه از حملات نقرس جلوگیری می شود؟

مصرف مایعات کافی به پیشگیری از حملات حاد نقرس کمک می کند و خطر تشکیل سنگ کلیه را در افراد مبتلا به نقرس کاهش می دهد. الکل دارای اثرات دیورتیک است که می تواند به کم آبی بدن کمک کند و حملات حاد نقرس را تسریع کند. الکل همچنین می تواند بر متابولیسم اسید اوریک تأثیر بگذارد و باعث هیپراوریسمی شود. با کاهش سرعت دفع اسید اوریک از کلیه ها و همچنین با ایجاد کم آبی که باعث رسوب کریستال ها در مفاصل می شود باعث نقرس می شود.

تکنیک های پیشگیری بیشتر

تغییرات رژیم غذایی می تواند به کاهش سطح اسید اوریک در خون کمک کند. از آنجایی که مواد شیمیایی پورین توسط بدن به اسید اوریک تبدیل می شوند، باید از مصرف غذاهای غنی از پورین خودداری شود. غذاهای غنی از پورین عبارتند از صدف ها و گوشت هایی مانند جگر، مغز و کلیه ها. محققان گزارش کرده اند که مصرف گوشت یا غذاهای دریایی خطر حملات نقرس را افزایش می دهد، در حالی که به نظر می رسید مصرف لبنیات این خطر را کاهش می دهد. کاهش وزن می تواند در کاهش خطر حملات مکرر نقرس مفید باشد.

تجویز داروها برای نقرس

برخی داروها مانند داروهای ضدالتهابی (ایبوپروفن و ناپروکسن)، کلشی سین و کورتیکواستروئیدها، درد و التهاب حملات نقرس را کاهش می دهند. سایر داروها سطح اسید اوریک خون را کاهش می دهند و از رسوب اسید اوریک در مفاصل (آرتریت نقرس)، کلیه ها (سنگ ها) و در بافت (توفی) جلوگیری می کنند و به جلوگیری از حملات و عوارض بعدی کمک می کنند. این داروها شامل آلوپورینول، فبوکسوستات، لسینوراد و پروبنیسید است.

کلام آخر

نقرس شکل رایج آرتریت التهابی است که بسیار دردناک است. معمولاً یک مفصل را در یک زمان (اغلب مفصل شست پا) درگیر می کند. مواقعی وجود دارد که علائم بدتر می شوند، به عنوان شعله ور شدن شناخته می شوند، و مواقعی وجود دارد که علائمی وجود ندارد که به عنوان بهبودی شناخته می شود. حملات مکرر نقرس می تواند منجر به آرتریت نقرسی شود که یک شکل بدتر از آرتریت است.

هیچ درمانی برای نقرس وجود ندارد، اما می‌توانید با دارو و استراتژی‌های خود مدیریتی، این عارضه را به طور موثر درمان و مدیریت کنید و بهترین دکتر نقرس در تهران را انتخاب کنید.

چه چیزی باعث نقرس می شود؟
نقرس ناشی از وضعیتی به نام هیپراوریسمی است که در آن اسید اوریک بیش از حد در بدن وجود دارد. بدن زمانی که پورین ها را که در بدن شما و غذاهایی که می خورید یافت می شود، تجزیه کند، اسید اوریک می سازد. وقتی اسید اوریک بیش از حد در بدن وجود دارد، کریستال‌های اسید اوریک (اورات مونوسدیم) می‌توانند در مفاصل، مایعات و بافت‌های بدن تجمع کنند. هیپراوریسمی همیشه باعث نقرس نمی شود و هیپراوریسمی بدون علائم نقرس نیازی به درمان ندارد.

موارد زیر احتمال ابتلا به هیپراوریسمی را که باعث نقرس می شود بیشتر می کند:

مرد بودن
چاق بودن
نارسایی احتقانی قلب
فشار خون بالا (فشار خون بالا)
مقاومت به انسولین
سندرم متابولیک
دیابت
عملکرد ضعیف کلیه
استفاده از برخی داروها مانند دیورتیک ها (قرص های آب).
نوشیدن الکل. با افزایش مصرف الکل، خطر ابتلا به نقرس بیشتر می شود.
خوردن یا نوشیدن غذا و نوشیدنی های سرشار از فروکتوز (نوعی قند).
داشتن رژیم غذایی سرشار از پورین که بدن آن را به اسید اوریک تجزیه می کند. غذاهای غنی از پورین عبارتند از: گوشت قرمز، گوشت اندام و برخی از انواع غذاهای دریایی مانند آنچوی، ساردین، صدف، گوش ماهی، قزل آلا و ماهی تن.

3.6/5 - (9 امتیاز)

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا