بهترین دکتر حنجره در تهران【سال 1402 】❤️ + لیست 10 تایی

حنجرهشناسی شاخهای از پزشکی است که به بیماریها و آسیبهای حنجره (که اغلب به آن جعبه صوتی گفته میشود) میپردازد. این بخش ویژه ای از گوش و حلق و بینی است که بر روی گوش، بینی و گلو تمرکز دارد. جعبه صدا در جلوی گردن قرار دارد و تارهای صوتی را نگه می دارد. مسئول تولید و بلع صدا است. شرایط زیادی وجود دارد که می تواند حنجره را تحت تأثیر قرار دهد، از التهاب حنجره و ندول های تارهای صوتی گرفته تا سرطان حنجره. در این مقاله شما را با 10 تا از بهترین دکتر حنجره در تهران آشنا خواهیم کرد.
حنجره چیست؟
هنگامی که مشکلی با حنجره خود دارید ،که اغلب جعبه صوتی نامیده می شود . ممکن است به یک متخصص حنجره مراجعه کنید. حنجره یک تخصص فوق تخصصی در بخش گوش، حلق و بینی (گوش و حلق و بینی) است. ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی که در زمینه حنجره کار می کنند به طور خاص برای مراقبت از شرایطی که بر حنجره شما تأثیر می گذارد آموزش دیده اند.
جعبه صدای شما (حنجره) در جلوی گردن شما قرار دارد. تارهای صوتی شما را نگه می دارد و وظیفه تولید و بلع صدا را بر عهده دارد. همچنین ورودی نای است و نقش مهمی در راه هوایی شما دارد.
متخصص حنجره چه می کند؟
متخصص حنجره، جراحي است که علاقه خاصي به اختلالات صدا، راه هوايي و بلع مربوط به جعبه صدا و گلو دارد.
برخی از بیماری های که حنجره را درگیر می کنند کدامند؟
شرایط زیادی وجود دارد که می تواند بر حنجره تأثیر بگذارد، از جمله:
ضایعات خوش خیم (غیر سرطانی) تارهای صوتی.
ضایعات سرطانی یا پیش سرطانی.
شرایط عفونی یا التهابی.
شرایط خود ایمنی
شرایط عصبی
شرایط راه هوایی
ناهنجاری های حرکتی تارهای صوتی
10 تا از بهترین دکتر حنجره در تهران را بشناسید!
چه عواملی بر حنجره تأثیر می گذارد؟
عوامل دیگری نیز وجود دارند که می توانند بر حنجره تأثیر بگذارند. این می تواند شامل روش های جراحی مانند جراحی تیروئید، قلب، قفسه سینه، ستون فقرات و عروق باشد. همچنین می توانید با قرار دادن لوله تنفسی در حین بیهوشی یا بستری شدن در بیمارستان، مشکل حنجره را تجربه کنید.
برخی از بیماری های خوش خیم تارهای صوتی می تواند در اثر سوء استفاده از صدا، استفاده نادرست و استفاده بیش از حد ایجاد شود. چندین اختلال در حنجره وجود دارد که می تواند در اثر فشار یا آسیب به تارهای صوتی از طریق موارد زیر ایجاد شود:
حرف زدن زیاد
پاکسازی گلو
سرفه کردن
سیگار کشیدن
جیغ زدن
آواز خواندن
خیلی بلند یا حتی خیلی آرام صحبت می کند
در نهایت، سوء استفاده مکرر از صدا می تواند باعث تغییر در عملکرد صدا و در نتیجه گرفتگی صدا شود. اگر گرفتگی صدا را تجربه کردید که بیش از دو تا چهار هفته بدون هیچ توضیحی طول کشید، باید به یک متخصص گوش، حلق و بینی (بهترین دکتر حنجره در تهران) مراجعه کنید.
برخی از اختلالاتی که می تواند در اثر سوء استفاده، استفاده نادرست یا استفاده بیش از حد از صدای شما ایجاد شود عبارتند از:
لارنژیت: این بیماری التهاب (تورم) تارهای صوتی است.
ندول های تارهای صوتی: در این حالت، ضایعات (رشد) کوچک، خوش خیم، کالوس مانند و التهابی روی تارهای کانونی شما ایجاد می شود. ندول ها از شایع ترین ضایعات صوتی غیر سرطانی هستند. خوانندههای حرفهای و افرادی که خواستههای صوتی زیادی دارند (معلمان، وکلا یا افرادی که در بخش فروش کار میکنند) اغلب در معرض بیشترین خطر ابتلا به ندولهای تارهای صوتی هستند.
پولیپ تارهای صوتی: این ضایعات تارهای صوتی معمولاً به دلیل آسیب (پس از ضربه) یا ماهیت التهابی ایجاد می شوند. آنها از آسیب تارهای صوتی ناشی از تقاضای شدید تارهای صوتی یا سرفه های مداوم ناشی می شوند. افرادی که سیگار می کشند نیز تمایل به ایجاد تغییرات پولیپ مانند در تارهای صوتی دارند.
خونریزی تارهای صوتی: در این حالت ممکن است صدای خود را به طور ناگهانی از دست بدهید. این ممکن است به دلیل جیغ زدن، فریاد زدن یا سایر کارهای سخت صوتی رخ دهد. در خونریزی، یکی از رگ های خونی روی سطح تار صوتی پاره می شود و بافت های نرم تار صوتی پر از خون می شود. با استراحت دادن به صدای شما تا زمانی که خونریزی برطرف شود، درمان می شود.
اختلالات صدای حرفه ای: در حالی که این عنوان نشان می دهد که یک شخص باید یک گوینده یا خواننده حرفه ای باشد، هر کسی که از صدای خود برای کار استفاده می کند واقعاً یک کاربر حرفه ای صدا است. حرفه هایی که به ویژه در معرض خطر هستند عبارتند از معلمان، مشاوران، نمایندگان خدمات مشتری و نمایندگان فروش.
دیسفونی اسپاسمودیک: این یک وضعیت عصبی نادر حنجره است که شامل انقباض غیرارادی عضلانی (انقباض) ماهیچه های خاص در تارهای صوتی یا حنجره است. این باعث میشود صدای شما خسته، خفه شده یا به طور متناوب نفس بکشد.
برای پیشگیری از بیماری های حنجره چه باید کرد؟
چندین کار وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از بیماری ها و سایر بیماری های حنجره انجام دهید.که شامل:
حذف عادات مضر سبک زندگی: ترک سیگار و کاهش مقدار الکل می تواند به پیشگیری از سرطان حنجره کمک کند.
کاهش فشار زیاد به صدایتان: مراقبت مناسب برای فشار نیاوردن صدایتان در اثر استفاده بیش از حد یا استفاده نادرست نیز می تواند از بیماری هایی مانند پولیپ و ندول جلوگیری کند. این امر به ویژه اگر زمان زیادی را صرف صحبت کردن می کنید بسیار مهم است. خوانندگان، معلمان و وکلا همگی نمونههایی از حرفههایی هستند که میتوانید صدای خود را از صحبت کردن یا آواز خواندن مکرر ضعیف کنید. مهم است که زمانی را برای استراحت صدای خود اختصاص دهید، یک سبک زندگی سالم با آمادگی جسمانی داشته باشید و هر عامل تحریک کننده ای را که می تواند به صدای شما آسیب برساند کنترل کنید. این عوامل می تواند شامل آلرژی یا رفلاکس باشد.
بسیاری از شرایطی که حنجره را تحت تأثیر قرار می دهند، در صورتی که برای اولین بار متوجه علائم شدید با پزشک خود تماس بگیرید، قابل درمان هستند. اگر با هر چیز غیرعادی مواجه شدید، مهم است که با ارائه دهنده خود تماس بگیرید، زیرا برخی از شرایط می توانند باعث آسیب دائمی به حنجره و صدای شما شوند.