عمومی

بهترین دکتر نرمی استخوان در تهران【سال1403】❤️+ لیست 10 تایی

پوکی استخوان یا نرمی استخوان باعث ضعیف و شکننده شدن استخوان‌ها می‌شود. به قدری شکننده که زمین خوردن یا حتی فشارهای خفیف مانند خم شدن یا سرفه می‌تواند باعث شکستگی شود. شکستگی های مرتبط با پوکی استخوان بیشتر در لگن، مچ دست یا ستون فقرات رخ می دهد.استخوان بافت زنده‌ای است که دائماً در حال تجزیه و جایگزینی است. پوکی استخوان زمانی اتفاق می افتد که ایجاد استخوان جدید با از بین رفتن استخوان قدیمی هماهنگ نباشد.در این مقاله شما را با 10 تا از بهترین دکتر نرمی استخوان در تهران آشنا خواهیم کرد.

بیماری های پوکی استخوان مردان و زنان را از هر نژادی درگیر می کند. اما زنان سفیدپوست و آسیایی، به ویژه زنان مسن‌تر که یائسه شده‌اند، در معرض بالاترین خطر قرار دارند. داروها، رژیم غذایی سالم و ورزش های تحمل وزن می توانند به جلوگیری از تحلیل استخوان یا تقویت استخوان های ضعیف کمک کنند.

علائم نرمی استخوان

معمولاً هیچ علامتی در مراحل اولیه از دست دادن استخوان وجود ندارد. اما هنگامی که استخوان های شما در اثر پوکی استخوان ضعیف شده اند، ممکن است علائم و نشانه هایی داشته باشید که عبارتند از:

کمردرد، ناشی از شکستگی یا فروپاشی مهره است
از دست دادن قد در طول زمان
حالت خمیده
استخوانی که خیلی راحت تر از حد انتظار می شکند

علائم نرمی استخوان

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر یائسگی زودرس را پشت سر گذاشته اید یا هر بار چند ماه کورتیکواستروئید مصرف کرده اید، یا اگر هر یک از والدین شما شکستگی لگن داشته اند، ممکن است بخواهید با پزشکان خود در مورد پوکی استخوان صحبت کنید.

استخوان‌های شما در حالت نوسازی دائمی هستند .استخوان جدید ساخته می‌شود و استخوان قدیمی شکسته می‌شود. وقتی جوان هستید، بدن شما سریعتر از اینکه استخوان قدیمی را تجزیه کند، استخوان جدید می سازد و توده استخوانی شما افزایش می یابد. پس از اوایل دهه 20، این روند کند می شود و اکثر افراد در سن 30 سالگی به اوج توده استخوانی خود می رسند. با افزایش سن، توده استخوانی سریعتر از آنچه که ایجاد می شود از بین می رود.

میزان احتمال ابتلا به پوکی استخوان تا حدی به میزان توده استخوانی شما در جوانی بستگی دارد. حداکثر توده استخوانی تا حدی ارثی است و همچنین بر اساس گروه قومی متفاوت است. هر چه اوج توده استخوانی شما بیشتر باشد، استخوان بیشتری در بانک دارید و با افزایش سن احتمال ابتلا به پوکی استخوان کمتر می شود.

عوامل خطر

تعدادی از عوامل می توانند احتمال ابتلا به پوکی استخوان را افزایش دهند  از جمله سن، نژاد، انتخاب های سبک زندگی، و شرایط پزشکی و درمان.

برخی از عوامل خطر پوکی استخوان خارج از کنترل شما هستند، از جمله:

جنسیت: شما احتمال ابتلا به پوکی استخوان در زنان بسیار بیشتر از مردان است.
سن: هر چه سن شما بالاتر می رود، خطر ابتلا به پوکی استخوان بیشتر می شود.
نژاد: اگر سفیدپوست یا آسیایی تبار هستید، در معرض بیشترین خطر ابتلا به پوکی استخوان هستید.
سابقه خانوادگی: داشتن یک والدین یا خواهر یا برادر مبتلا به پوکی استخوان، شما را در معرض خطر بیشتری قرار می دهد، به خصوص اگر مادر یا پدرتان لگن را شکسته باشد.
اندازه قاب بدنه مردان و زنانی که فریم‌های بدن کوچکی دارند بیشتر در معرض خطر هستند زیرا ممکن است با افزایش سن توده استخوانی کمتری داشته باشند.

10 تا از بهترین دکتر نرمی استخوان در تهران را بشناسید!

دکتر سید وحید مروجی

دکتر سید وحید مروجی

دکتر سید وحید مروجی متولد سال ۱۳۵۷ در شهر کاشان می باشد. وی پس از اخذ مدرک دیپلم در این شهرستان با قبولی در رشته پزشکی، در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان، دوره طبابت عمومی خود را به پایان رسانده و پس از آن در استان بوشهر خدمت مقدس سربازی و دوره طرح نیروی انسانی خود را گذراند.بهترین دکتر نرمی استخوان در تهران

پس از کسب رتبه برتر در آزمون دستیاری و قبولی در رشته تخصص ارتوپدی و جراحی استخوان ها و مفاصل در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران ، در طول دوره تحصیل دستیاری تخصصی به ویزیت بیماران متعدد و پرشمار در بیمارستان فیروزگر تهران پرداخته و در این رشته فارغ التحصیل گردید. گذراندن دوره های متعدد در تخصص ارتوپدی و جراحی استخوان ها و مفاصل به ویژه در زمینه بیماری ها، ناهنجاری ها و مشکلات مادرزادی و اکتسابی پا و مچ پا، در حضور اساتید بزرگ این رشته فوق تخصصی، فرصت خدمت بیشتر را برای بیماران و مراجعین فراهم کرده است.

خدمات دکتر سید وحید مروجی :

  • جراحی استخوان ها و مفاصل
  • درمان بیماری ها و جراحی استخوان ها و مفاصل
  • بیماری های مادرزادی پا
  • تشخیص و درمان بیماری های مادرزادی و دفورمیتی های اندام تحتانی
  • درمان آسیب های ورزشی
  • اسپوندیلیت آنکیلوزان
  • اسکلرودرمی
  • لوپوس

آدرس: تهران، بلوار میرداماد، بین میدان مادر و خیابان دکتر شریعتی، پلاک ۲۴ طبقه سوم

شماره تماس:۰۲۱۲۲۹۱۵۲۱۲

سطوح هورمونی در نرمی استخوان

پوکی استخوان در افرادی که هورمون های خاصی در بدنشان خیلی زیاد یا خیلی کم است، شایع تر است. برای مثال عبارتند از:

هورمون های جنسی: کاهش سطح هورمون های جنسی باعث ضعیف شدن استخوان می شود. کاهش سطح استروژن در زنان در دوران یائسگی یکی از قوی ترین عوامل خطر برای ابتلا به پوکی استخوان است. درمان‌های سرطان پروستات که سطح تستوسترون را در مردان کاهش می‌دهند و درمان‌های سرطان سینه که سطح استروژن را در زنان کاهش می‌دهند، احتمالاً از دست دادن استخوان را تسریع می‌کنند.
مشکلات تیروئید: هورمون تیروئید بیش از حد می تواند باعث تحلیل استخوان شود. اگر تیروئید شما بیش از حد فعال باشد یا اگر برای درمان کم کاری تیروئید بیش از حد از داروهای هورمونی تیروئید استفاده کنید، این اتفاق می‌افتد.
غدد دیگر پوکی استخوان همچنین با فعالیت بیش از حد پاراتیروئید و غدد فوق کلیوی مرتبط است.
عوامل غذایی
پوکی استخوان در افرادی که دارای موارد زیر هستند بیشتر رخ می دهد:

مصرف کم کلسیم: کمبود کلسیم مادام العمر در ایجاد پوکی استخوان نقش دارد. مصرف کم کلسیم به کاهش تراکم استخوان، از دست دادن زودهنگام استخوان و افزایش خطر شکستگی کمک می کند.
اختلالات اشتها. محدودیت شدید دریافت غذا و کمبود وزن باعث ضعیف شدن استخوان در مردان و زنان می شود.
جراحی دستگاه گوارش: جراحی برای کاهش اندازه معده یا برداشتن بخشی از روده، میزان سطح موجود برای جذب مواد مغذی از جمله کلسیم را محدود می‌کند. این جراحی ها شامل جراحی هایی برای کمک به کاهش وزن و سایر اختلالات گوارشی است.

استروئیدها و سایر داروها

استفاده طولانی مدت از داروهای کورتیکواستروئید خوراکی یا تزریقی، مانند پردنیزون و کورتیزون، در روند بازسازی استخوان اختلال ایجاد می کند. پوکی استخوان همچنین با داروهایی که برای مبارزه با یا پیشگیری از آنها استفاده می شود مرتبط است:

تشنج
رفلاکس معده
سرطان
رد پیوند
شرایط پزشکی

خطر پوکی استخوان در افرادی که مشکلات پزشکی خاصی دارند بیشتر است، از جمله:

بیماری سلیاک
بیماری التهابی روده
بیماری کلیه یا کبد
سرطان
مولتیپل میلوما
روماتیسم مفصلی
انتخاب های سبک زندگی

عوامل موثر در ابتلا به پوکی استخوان

شیوه زندگی کم تحرکی: خطر ابتلا به پوکی استخوان در افرادی که زمان زیادی را در حالت نشسته می گذرانند نسبت به افرادی که فعالیت بیشتری دارند بیشتر است. هر گونه ورزش و فعالیت های تحمل وزن که باعث تعادل و وضعیت بدنی خوب می شود برای استخوان های شما مفید است، اما پیاده روی، دویدن، پریدن، رقصیدن و وزنه برداری بسیار مفید به نظر می رسد.
مصرف بیش از حد الکل: مصرف منظم بیش از دو نوشیدنی الکلی در روز خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهد.
مصرف تنباکو: نقش دقیق تنباکو در پوکی استخوان مشخص نیست، اما نشان داده شده است که مصرف تنباکو به ضعیف شدن استخوان ها کمک می کند.

5/5 - (2 امتیاز)
دکمه بازگشت به بالا