عمومی

علت ریزش مو و روش پیشگیری آن【سال1403】❤️

دلیل و علل اصلی ریزش مو در مردان و زنان

علت ریزش مو و روش پیشگیری آن را در سایت پزشکا شرح خواهیم داد و راهکار هایی را به شما عزیزان معرفی خواهیم کرد. یکی از دلایلی که منجر به بالا رفتن آمار ریزش مو در مردان است، الگوی طاسی در آن ها می باشد.

البته ریزش مو در زنان نیز وجود دارد که این موضوع آن ها را به شدت آزرده می کند. ریزش مو درمان دارد و نگران این موضوع نباشید و موقتی است. گاهی علت ریزش به دلیل فقر ویتامین خاصی در بدن می باشد که با مراجعه به بهترین پزشک ریزش مو در تهران می توانید علت را جویا شوید.

علت ریزش مو و روش پیشگیری آن

برای درمان ریزش مو درست است که راهکار های زیادی موجود دارد، اما اولین کاری که شما باید انجام دهید این است که دلیل و علت ریزش خود را بدانید و مطابق با آن به درمان خود اقدام کنید. ما در این مقاله علت های مختلفی را برای شما شرح می دهیم و راه چاره آن را هم خواهیم گفت، پس با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.

چگونه بدانم که موی من می ریزد؟

بسیاری از ا افراد نمی دانند که ریزش مو چگونه شروع می شود و ممکن است چه علائمی با خود به همراه داشته باشد و وقتی به فکر می افتند، که ریزش موی آن ها پیشرفت می کند و درمان سخت می شود و حتی ممکن است که بهبودی کامل صورت نگیرد.

بیشتر مردان نمی توانند که ریزش موی خود را شناسایی کنند، تا اینکه به طور قابل توجهی پیشرفت می کند، معمولا یک انکار ساده یا به این دلیل است که روند بسیار کند است و یا چیزی است که آن ها به سادگی متوجه آن نمی شوند. بسیاری از مردان در جایی که هیچ دلیلی برای نگرانی ندارند، در مورد ریزش مو نگران هستند.

الگوی طاسی مردانه یا ریزش موی ژنتیکی چیست؟

الگوی طاسی در مردان به این دلیل ارثی است که از خانواده می رسد و کاملا ژنتیکی می باشد. البته ممکن است که در خود شما هم وجود داشته باشد، مثلا کسی که پدرش موهای پر پشتی دارد فکر نکند که به طاسی سر دچار نخواهید شد که این موارد معمولا کم تر پیش می آید و بیشتر آن مربوط به ژنتیک می باشد.

الگوی طاسی مردانه یا ریزش موی ژنتیکی چیست؟

این یک بیماری ناشی از یک محصول جانبی تستسترون به نام دی هیدروتستوسترون یا DHT است.DHT به فولیکول های مو وصل می شود و باعث می شود که با گذشت زمان کوتاه شوند. این کوتاهی باعث می شود که موها نازک و نازک تر شوند تا اینکه برخی از مردان قسمت جلویی سرشان کاملا طاس می شود.

دلیل ریزش مو و راه چاره

1- فشار جسمی: برخی از فشار های جسمی که در نتیجه ی یک حادثه ایجاد می شود، مانند: مبتلا شدن یه یک بیماری شدید و یا تصادف می تواند منجر به ریزش مو شود. این موضوع منجر به تحریک گونه ای از ریزش مو به نام جریان تلوژن نیز می شود. بنابراین علت ریزش مو و روش پیشگیری آن فشار جسمی و گذشت زمان است.

زمانی که موضوعی باعث استرس در شما می شود، همین استرس و اضطراب دلیل خوبی برای ریزش مو می تواند باشد. این اتفاق معمولا زمانی خود را نشان می دهد که 3 یا 6 ماه از زمان حادثه گذشته باشد. اما اصلا نگران نباشید و با ترمیم دوباره ی بدن، مو ها مجدا شروع به رویش می کنند. شما تنها کافیست که استرس را از خود دور کنید که عوارض و روش های مقابله با استرس را می توانید مطالعه بفرمایید.

2- تاثیرات بارداری در ریزش مو: همان طور که گفته شد فشار های جسمی منجر به ریزش مو می شود که عوامل مختلفی در آن دخیل می باشند و بارداری نیز نوعی فشار جسمی محسوب می شود. در زمان بارداری که هورمون ها نیز تغییر می کنند موها می توانند با ریزش رو به رو شوند.

تاثیرات بارداری در ریزش مو

در چنین شرایطی بهتر است که تا به دنیا آمدن کودک خود صبور باشید و نگران این موضوع هم نباشید و هیچ گونه استرسی به خود راه ندهید که با به دنیا آوردن نوزاد و گذشت زمان مو ها دوباره به حالت اولیه خود باز می گردند.

3- مصرف بیش از حد ویتامین: یکی از علت ریزش مو و روش پیشگیری آن کمبود ویتامین A است. درست است که ویتامین A در درمان ریزش مو و رویش مجدد آن کمک شایانی می کند، اما هیچ وقت نباید در مصرف آن زیاده روی کرد که ممکن است نتیجه ی عکس بدهد و باعث ریزش شود. البته راه چاره هم دارد، اگر در چنین شرایطی قرار گرفتید با دفع و قطع ویتامین A مو ها مجدد رشد می کنند.

4- کمبود پروتئین: کمبود پروتئین آثار جبران ناپذیری برای بدن دارد. یکی از عوارض آن ریزش مو می باشد. لبته این امر به مرور زمان و بعد از چند هفته اتفاق می افتد. منابع بسیاری از پروتئین ها مانند ماهی، گوشت و تخم مرغ وجود دارد. اگر گوشت یا محصولات حیوانی مصرف نمی کنید، می توانید انواع حبوبات را جایگزین کنید.

کمبود پروتئین

5- تاثیر وراثت در ریزش مو: گاهی اوقات ریزش مو کاملا ارثی می باشد و به این عواملی که گفته شد، مربوط نمی باشد. اگر شما در خانواده ای بزرگ شده اید که پدر یا مادرتان با گذشت زمان دچار کم پشتی و ریزش مو می شوند، شما نیز ممکن است در معرض ریزش مو قرار بگیرید.

ریزش مو در زنان و مردان فرق دارد، در الگوی طاسی مردان دچار عقب فتگی خط مو می شود و طاسی سر ایجاد می شود که عامل آن هم ژنتیک است و در الگوی ریزش مو زنان از فرق سرشان، مو ها نازک شده و می ریزد. راه چار آن مراقبت از مو ها و مصرف ویتامین های لازم است.

6- تغییر هورمون های زنانه: زنان در طول دوران زندگی خود دچار تغییر هورمون هایی می شوند که در سیستم عملکرد بدن آن ها اثر گذاشته و حتی ممکن است که دچار ریزش مو شوند. تغییرات هورمونی در زمان هایی مانند: بارداری و حتی یائسگی اتفاق می افتد، البته مصرف قرص های ضد بارداری هم بی اثر نیست.

اگر شما نیز جزء افرادی هستید که به طور منظم قرص های ضد بارداری مصرف می کنید، نباید به یکباره آن را متوقف کنید که باعث ریزش مو می شود و بهتر است در این باره با پزشک مشورت کنید.

7- فشارهای احساسی: اثر فشار های احساسی در ریزش مو به اندازه ی فشار های جسمی نمی باشد ولی بی تاثیر هم نیست. فشار های احساسی معمولا نتیجه ی طلاق و جدایی و یا مرگ نزدیکان می باشد که همه ی آن ها هم منجر به ریزش مو نمی شود و معمولا در مواقع حاد این اتفاق می افتد.

فشارهای احساسی، علت ریزش مو و روش پیشگیری آن

این موضوع نگران کننده نیست و با گذشت زمان و بهبود حالتان، ریزش مو هم متوقف می شود. در چنین شرایطی که معمولا همراه با فشار های روحی فرد، دچار استرس هم می شود، این عامل نیز در مو تاثیر گذار است و باید استرس را کنترل کرد.

8- کم خونی: این بیماری در بین زنان بسیار شایع است و علت اصلی آن هم فقر آهن می باشد. کم خونی نیز با ریزش مو همراه است، راه درمان این بیماری و مطمئن شدن از آن آزمایش خون می باشد و مواد غذایی که سرشار از آهن می باشد، می تواند کمبود آهن را جبران کند. از علائمی که نشان دهنده ی کم خونی می باشد، سر درد و خستگی و سرگیجه می باشد.

9- کم کاری تیروئید: کم کاری تیروئید هم نوعی بیماری است که در نتیجه ی تولید نشدن هورمون بدن ایجاد می شود و با مراجعه به پزشک و فهمیدن دلیل آن می توانید برای درمان اقدام کنید. این غده در بدن منجر به تولید هورمون هایی می شود که سوخت و ساز بدن را بهبود می بخشد و در صورت کم کاری و کاهش هورمون مو ها را تحریک می کند.

راهکار هایی برای درمان وجود دارد که با مراجعه به پزشک حل می شود، زمانی که سطح تیروئیدتان به حالت طبیعی بازگردد، مو ها نیز مجدد رشد و به حالت اول باز خواهد گشت. بنابراین یکی دیگر از علت ریزش مو و روش پیشگیری آن را آموختید.

10- کاهش وزن شدید: یکی دیگر از فشار های روحی که با خود ریزش مو به همراه دارد، کاهش وزن شدید است. این عامل حتی اگر به وسیله ی خودتان و با گرفتن رژیم های سختی باشد باز هم منجر به کم پشتی مو می شود. کاهش وزن و کمبود ویتامین و مواد مغذی گوناگون در بدن به مو تاثیر می گذارد.

بنابراین یکی از دلایل اصلی ریزش مو، کاهش وزن شدیدی است که در نتیجه ی بی اشتهایی ایجاد می شود و راه چاره ی آن هم درست کردن تغذیه و استفاده از رژیم های غذایی مناسبی و مغذی است.

11– شیمی درمانی: متاسفانه سرطان بیماری است که عوارض بسیار زیادی را بیمار مجبور می شود که متحمل شود. داردهایی که باید مصرف کند و دوره های درمانی که می گذراند، منجر به ریزش مو می شود. شیمی درمانی منجر به از بین رفتن سلول های بدن می شود. با بهبود یافتن و قطع شیمی درمانی مو ها دوباره شروع به رشد می کنند، هرچند که ممکن است دوباره به حالت اول باز نگردند و رنگ دیگری بگیرند.

راهکارهای برای جلوگیری از ریزش مو

1- شستشوی روزانه: علت ریزش مو و روش پیشگیری آن بسیار فراوان است که یکی از راه های آن شست و شوی مو است. اگر شما همیشه پوست سر خود را تمیز نگه دارید، این کار در جلوگیری از ریزش مو کمک می کند. البته این خیلی مهم است که برای شستن مو های خود از چه نوع شامپویی استفاده می کنید، بهتر است در انتخاب شامپو نیز دقت کنید.

2- استفاده‌ی حداقلی از سشوار و اتوهای مو: تا آن جایی که می توانید استفاده از سشوار و اتو موها را محدود کنید که به مرور به مو ها آسیب می زند. این وسایل حرارتی موجب می شود تا فولیکول‌های مو دهیدراته شده و موها آسیب پذیر شوند. بنابراین استفاده از سشوار و اتوهای صاف کننده یا فر کننده مو را به حداقل برسانید.

استفاده‌ی حداقلی از سشوار و اتوهای مو

3- کاهش استفاده از رنگ‌ها و مواد شیمیایی: استفاده از رنگ مو ها هم می تواند به موی شما آسیب وارد کند. رنگ مو هایی که استفاده می کنید، شیمیایی هستند و برای پوست سر و مو مضر هستند. اگر می بینید که ریزش مو دارید، بدانید که به دلیل استفاده از مواد شیمیایی است، بنابراین از استفاده از این مواد اجتناب کنید.

4- استفاده از ماسک مو و بهترین شامپو برای ریزش مو: برخی از افراد با هدف تمیز کردن مو ها از آلودگی ها از ماسک ها و شامپو های متنوعی استفاده می کنند. اما باید بدانید که در مو ها چربی هایی وجود دارد که لازم است و برای تقویت مو موثر می باشد و برخی از ماسک مو های قوی می تواند این چربی ها را از بین ببرد.

5- استفاده از برس‌های نرم با الیاف طبیعی: برس کشیدن مو ها به آرامی برای مو موثر است و مانع از ریزش مو ها در زمان حمام رفتن می شود. استفاده از برس هایی که الیاف طبیعی دارند مقدار چربی لازم را به مو ها باز می گرداند و پروتئین های کراتین بر روی مو زیاد می شوند، بهترین شیوه ی برس کشیدن از بالا به پایین و به آرامی می باشد ، طوری که مو ها کشیده نشود.

6- روغن نارگیل: روغن نارگیل برای ترمیم و رویش مجدد مو بسیار عالی عمل می کند. با تحقیقاتی که بر روی این روغن انجام شده، متوجه شده اند که روغن نارگیل می تواند، از آسیب دیدن مو ها توسط وسایل حرارتی و اشعه ی خورشید جلوگیری کرده و جریان خون در پوست سر را بهبود ببخشد. بنابراین کف سر را در هفته با روغن نارگیل ماساژ دهید که برای تقویت ریشه مو بسیار موثر است.

روغن نارگیل، علت ریزش مو و روش پیشگیری آن

7- روغن زیتون: روغن زیتون خاصیت آن را دارد که از موها در مقابل خشکی و شکنندگی مراقبت کند و لطیفی و نرمی را برای مو های شما به ارمغان آورد. در رژیم غذایی مدیترانه ای برای کاهش ریزش مو از روغن زیتون استفاده می شود و ماساژ دادن موها به مدت نیم ساعت با روغن زیتون برای مو موثر و مفید واقع می شود.

8- رژیم غذایی مدیترانه‌ای: داشتن رژیم غذایی مناسب نیز در درمان ریزش مو می تواند موثر واقع شود. رژیم غذایی مدیترانه ای که برای سلامتی فرد بسیار مفید است، شامل سبزیجات و گیاهان از جمله، ریحان و جعفری می باشد که برای جلوگیری از ریزش مو موثر واقع می شود. استفاده از انواع مختلفی از سالاد سبزیجات نیز جزء این رژیم می باشد.

9- پروتئین: یکی دیگر از علل های ریزش مو می تواند به دلیل فقر مواد مغذی باشد. همان طور که می دانید، فرلیکول های مو از کراتین تشکیل شده اند و فقر پروتئین و امینو اسید، به ریزش مو کمک می کند. بنابراین روزانه با مصرف مواد غذایی سرشار از پروتئین در درمان ریزش موی خود کمک کنید. مواد غذایی که غنی از پروتئین می باشد، شامل: تخم مرغ، آجیل، لوبیا، نخود فرنگی، ماهی، لبنیات کم چرب، مرغ و بوقلمون است.

10- ویتامین A: همیشه در رژیم غذایی و برنامه روزانه ی خود مصرف موادی مانند اسفناج و سیب زمینی را فراموش نکنید که این مواد دارای مقدار قابل توجهی ویتامین A می باشند. فایده ای که این ویتامین برای مو دارد، این است که مانع از ریزش مو شده و در افزایش مو نیز موثر و مفید است. برای سلامتی مو ها ار ویتامین و پروتئین استفاده کنید.

ویتامین A

11- مولتی ویتامین: مولتی ویتامین ها نیز در همه جا به صورت فراوان وجود دارند، شما می توانید برای درمان ریزش مو و تقویت موها با پروتئین ها و آهن که همگی از اجزای تشکیل دهنده ی مولتی ویتامین می باشند استفاده کنید و یا هنگام مراجعه به پزشک از او بخواهید که برای شما از این ماده تجویز کند که بسیار موثر است.

12- ویتامین دی: ویتامین D که توسط نور آفتاب و یا قرص تامین می شود، با کمبود آن ممکن است که ریزش مو اتفاق بیفتد. شما می توانید با مراجعه به بهترین دکتر ریزش مو متوجه کمبود ویتامین در بدن خود شوید پزشک نیز برای درمان شما دارد تجویز می کند.

13- اجتناب از کشیدن بیش از حد مو: کشیدن مو ها با کش و مدل های دم اسبی می تواند به بافت مو آسیب برساند. از کشیدن بیش از حد مو ها خوداری کنید. مثلا خیلی ها عادت دارند که مو های خود را بافت ریز بزنند که این کار به ریشه ی مو ها آسیب می رساند و به مرور ریزش مو را به همراه دارد.

مواد غذایی که برای درمان ریزش مو مفید است

1- اسفناج: گاهی اوقات علت ریزش مو می تواند به دلیل کمبود ویتامین و مواد معدنی باشد. ابتدا باید مطمئن شوید که بدنتان کمبودی به مواد غذایی دارد یا خیر، یکی از مواد غذایی مفید که به رشد موها کمک می کند و سرشار از مواد مغذی می باشد، اسفناج است که حاوی آهن، پتاسیم، منیزیم و امگا 3 است، که موجب تقویت موها می شوند.

اسفناج، علت ریزش مو و روش پیشگیری آن

2- تخم آفتاب گردان: تخم آفتابگردان خاصیت آن را دارد که موجب جریان گردش خون در پوست سر شود. این دانه ها که سرشار از ویتامین ب5 می باشند، به رشد موها کمک کرده و یک دانه ی آن می تواند 20 درصد از نیاز شما به ویتامین را تامین کند.

3- سالمون: همان طور که خود می دانید ماهی سرشار از امگا 3 می باشد و این ویتامین کمک زیادی به رشد موها می کند. مصرف ماهی را در برنامه های روزانه خود جای دهید که علاوه بر تقویت و رشد مو برای سلامتی و تناسب اندام نیز بسیار مفید است و بسیاری از بیماری ها را از انسان دور می کند. یکی از بهترین منابع امگا 3 ماهی سالمون می باشد که در درمان ریزش مو فوق العاده است.

4- چغندر: ریشه قرمز یاقوتی در مواد شیمیایی طبیعی به عنوان نیترات ها شناخته می شود، پس از تجزیه شدن در بدن این مواد شیمیایی ممکن است به افزایش گردش خون کمک کنند که ممکن است اکسیژن و مواد غذایی را به فولیکول های ترشحی مو برساند.

5- جو دوسر: یکی از علت های ریز مو دیابت است که جو دوسر برای این افراد مفید می باشد. جو دوسر حاوی مقادیر زیادی بتاگلوکن می باشد که فیبری قابل حل است و در درمان حساسیت انسولین بدن کمک شایانی می کند.

6- مرغ: مرغ که حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده امگا 6 است، ریشه ی موها را تحریک می کند و باعث می شود که مویی سالم و ضخیم داشته باشید. در نتیجه علت ریزش مو و روش پیشگیری آن کمبود امگا 6 و مصرف به اندازه آن است.

مرغ

7- فلفل دلمه ای قرمز: فلفل دلمه ای که منبع غنی از ویتامین C می باشد، برای کسانی که موهای کم پشتی دارند موثر واقع می شود. برخی ها تصور می کنند که بیشترین ویتامین C را می توانند از پرتقال دریافت کنند، اما فلفل دلمه ای قرمز می تواند 158 درصد این ویتامین را در بدن ما جبران کند و ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. مصرف این ماده غذایی به کسانی که موهای نازکی دارند توصیه می شود.

8- تخم مرغ: شاید برخی ها از این موضوع اطلاعی نداشته باشند، اما تخم مرغ نیز در رشد مو ها موثر است. این ماده که سرشار از ویتامین B می باشد، علاوه بر تقویت ریشه ی مو ها موجب تقویت ناخن ها هم می شود.

9- عدس: عدس خواص بسیار زیادی دارد و سرشار از آهن می باشد، یکی از موثر ترین خاصیت های عدس وجود اسید فولیک در آن می باشد که بدن برای سلامتی سلول های قرمز خون به آن نیاز دارد و مو را احیا کرده و موجب بهبود گردش خون می شود و اکسیژن کافی را به مو ها می رساند.

10- گوشت گاو: یکی دیگر از مواد غذایی که که منبع غنی از آهن است و در رشد مو ها نیز موثر می باشد، گوشت گاو است. برای این که آهن فراوانی را از منابع حیوانی بدست آورید در هفته چند بار گوشت گوساله استفاده کنید.

جمع بندی

یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد با آن درگیر می باشند و از زیبایی آن ها می کاهد، ریزش مو می باشد که ما در این مقاله راهکار هایی برای درمان و جلوگیری را معرفی کردیم. البته در این زمینه پزشکان معتبر و کارآمدی نیز وجود دارند که در سایت پزشکا می توانید با بهترین این پزشکان آشنا شوید و از شر ریزش مو خلاص شوید.

ممنون از توجه شما.

5/5 - (1 امتیاز)
دکمه بازگشت به بالا