مهم ترین خواص سرکه سیب برای کبد چرب که باید بدانید!【سال1403】❤️
در این مقاله قصد داریم شما عزیزان را با مهم ترین خواص سرکه سیب برای کبد چرب که باید بدانید، آشنا نماییم. بعضی از افراد فکر می کنند سرکه سیب تنها یک چاشنی پرکاربرد می باشد ولی حقیقت این است که خواص سرکه سیب آن را به ترکیبی شفا بخش برای درمان بیماری های گوناگونی تبدیل کرده است چون دارای املاح و ویتامین های زیادی می باشد. سرکه سیب که از تخمیر طولانی به دست می آید و انواع پروبیوتیک ها را فعال می نماید کالری بسیار ناچیزی دارد و می تواند مریضی های بسیاری را درمان نماید و شدت علائم را تا حدی مطلوب کاهش دهد.
سرکه سیب چیست؟
سرکه سیب به مایعی گفته می شود که نوعی از سرکه به حساب می آید. این ماده غذایی از آب سیب تخمیر شده حاصل می شود. سرکه سیب جزو یکی از مواد غذایی است که نقش بسیار مهمی را در زندگی هر فردی ایفا می کند چون می تواند در حوزه های گوناگونی به افراد کمک کند. سرکه سیب دارای خواصی مانند ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد قارچی می باشد که می تواند خیلی از لکه ها را به تنهایی برطرف نماید. نکته ای که باید به آن اشاره نماییم این است که اجزای اصلی سرکه سیب استیک اسید و سیتریک اسید می باشد.
طی چند سال گذشته اشخاص بسیاری تلاش کرده اند تا سرکه سیب را به عنوان یک مکمل غذایی معرفی نمایند. مکمل های غذایی با داروها متمایز می باشند و به راحتی در کنار مواد غذایی مصرف می شوند. اما سازمان غذا و داروی آمریکا فعلاً سرکه سیب را به عنوان یک مکمل یا چاشنی برای حفظ ایمنی بدن یا کمک به درمان بیماری ها تایید نمی نماید. اما متخصصین طب سنتی باور دارند سرکه طبع سرد و خشک دارد. به همین خاطر برای درمان بیماری هایی که در اثر غالب شدن طبع گرم بروز می نماید بسیار موثر واقع می شود. با این که خواص سرکه سیب برای مردان و زنان یکسان می باشد و هیچ منع مصرف جنسی برای آن وجود ندارد ولی امکان دارد مردان در اثر مصرف بیش از حد سرکه سیب دچار خستگی شوند.
علائم و نشانه های کبد چرب
از آن جایی که مراحل ابتدایی بیماری کبد چرب بیشتر همراه با علائم فیزیکی نمی باشد تعداد زیادی از بیماران تا زمانی که این بیماری به مرحله حاد نرسد به زندگی معمولی خود مشغول می باشند. تشخیص دادن کبد چرب یک نوع چالش می باشد که به طور معمول در آزمایش های خون آشکار می شود. بیماری کبد چرب سبب افزایش سطح آنزیم های کبدی می شود ولی گاهی هم پیش آمده که آنزیم ها در سطوح کاملاً طبیعی وجود داشته باشد ولی فرد بیمار باشد. طبق مطالعه و تحقیق پزشکی در سال 2018 که در مجله تحقیقات بین الملل منتشر شد سونوگرافی یکی از مطمئن ترین تکنیک های تشخیص کبد چرب می باشد. سونوگرافی در مقام مقایسه با دیگر روش های تهاجمی مانند نمونه برداری با جراحی گزینه بهتر تر، کم هزینه تر و سالم تری برای تشخیص کبد چرب به حساب می آید. در ادامه به معرفی برخی از علائم کبد چرب می پردازیم که می توانید با استفاده از سرکه سیب آن را تا حد مطلوبی بهبود ببخشید.
- اشتها نداشتن و کاهش وزن
- ضعف و خستگی
- زردی پوست و زردی زیر چشم
- خارش بدن
- خونریزی بینی
- سردرگمی، اضطراب و اختلال در تمرکز
- درد و تورم در نواحی شکمی
- تورم پاها
- کاهش ترشح هورمون تستوسترون نسبت به استروژن در آقایان
- بزرگ شدن غیرطبیعی یک یا هر 2 سینه
- درد و حساسیت در سمت راست و بالای شکم به علت بزرگ شدن کبد
اگر شما عزیزان دارای علائمی که بالا به آن اشاره شد هستید حتما به بهترین دکتر گوارش و کبد در تهران مراجعه نمایید تا خدمات موردنظر را دریافت کنید.
مهم ترین خواص سرکه سیب برای کبد چرب که باید بدانید!
بیماری کبد چرب با راه های سنتی و مصرف مواد غذایی گوناگون همچون سرکه سیب و انگور قابل درمان نمی باشد. کبد چرب یک بیماری مزمن می باشد و درمان آن تنها توسط پزشک متخصص و مصرف داروهای تجویز شده امکان پذیر است. اما داشتن تغذیه سالم و مصرف بعضی مواد غذایی مانند سرکه سیب فقط کمک کننده هستند. به هیچ عنوان به این راه ها به چشم درمان نگاه نکنید و آگاه باشید که چربی جمع شده در کبد تنها با مصرف سرکه از بین نمی رود. افرادی که دارای کبد چرب می باشند به طور معمول دچار اضافه وزن، دیابت و فشار خون هستند. تلاش برای کم کردن وزن و افزایش تحرک روزانه روش های مفیدی در بهبود این بیماری می باشند. کاهش چربی احشایی به درمان این بیماری کمک بسیاری می نماید. در ادامه به معرفی مهم ترین خواص سرکه سیب برای کبد چرب می پردازیم.
کاهش طبیعی وزن: یک تیم ژاپنی در سال 2009 تحقیقات بسیاری انجام دادند و نظریات خود را در مورد تاثیرات سرکه سیب در کم کردن وزن ارائه دادند. اما یک مطالعه در سال 2007 که رابطه بین سرکه سیب و کبد چرب را در نظر داشت نتایج خارق العاده ای را در اختیار پزشکان قرار داد. متخصصان در راستای این مطالعه 10 بیمار مبتلا به دیابت نوع 1 را به عنوان نمونه مورد بررسی قرار دادند. آن ها متوجه شدند بیمارانی که یک فنجان آب را با سرکه سیب مخلوط کردند و نوشیدند به نسبت بیمارانی که یک فنجان آب خالی نوشیده اند تخلیه معده کندتری دارند. شاید برایتان سوال پیش آید که تخلیه کند معده به چه معنا است. باید گفت تخلیه آرام یا کند معده سبب می شود بیمار احساس سیری داشته باشد و همین موضوع سبب کاهش طبیعی وزن خواهد شد. کاهش وزن طبیعی هم با کاهش چربی در کبد رابطه مستقیم دارد و سبب کنترل بیماری کبد چرب خواهد شد.
کاهش کلسترول: یکی دیگر از تحقیقاتی که در مورد تاثیرات مثبت سرکه انجام شد این است که 19 نمونه ایرانی را مورد بررسی قرار می داد که همه آن ها به بیماری هیپرلیپیدمی یعنی بیماری حاصل شده در اثر سطح بالای کلسترول مبتلا بودند. در این مطالعه بالینی نشان داده شد مصرف 8 هفته ای سرکه سیب به شیوه قابل توجهی سبب از بین رفتن چربی های مضر، تری گلیسیرید و کنترل سلامت کبد می شود. این تحقیقات در حالی امیدوار کننده و امیدبخش است که برای اثبات تاثیرات مثبت این ماده باید تحقیقات بسیاری صورت بپذیرند.
تنظیم قندخون: شواهدی موجود می باشد که نشان دهنده این است که نوشیدن سرکه سیب می تواند از افزایش قند خون که در اثر مصرف کربوهیدرات حاصل می شود جلوگیری نماید. کنترل قند خون برای افراد مبتلا به دیابت که با خطر بیشتری در مورد ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی مواجه هستند اهمیت بسیار بالایی دارد. در یک مطالعه که 4 مرد و 7 زن مبتلا به دیابت نوع 2 در آن حضور داشتند نشان داده شد مصرف سرکه سیب پیش از خواب تاثیر مثبت و مفیدی بر سطوح گلوکز در هنگام بیداری دارد. به عبارت بهتر یک بیمار مبتلا به نوع حاد دیابت هم می تواند با مصرف سرکه سیب میزان قند خون خود را تا سطحی کم تر کند که دیگر نیازی به مصرف انسولین نباشد.
کبد چرب یک بیماری مزمن و خاموش می باشد که اگر به داد آن نرسید امکان دارد خطرناک شود. تغذیه مناسب در بهبود این بیماری نقش بسزایی دارد. نوشیدن آب ناشتا در ابتدای روز فواید زیادی دارد. ممکن است برای شما جالب باشد که بدانید اضافه کردن چند قطره سرکه سیب به یک لیوان آب ولرم در اول صبح معجزه خواهد کرد. نوشیدن سرکه سیب رقیق شده با آب دهان شما را پاکیزه کرده و سبب از بین رفتن بوی بد می شود. ترکیب اسیدی معده با مصرف سرکه سیب ناشتا متعادل شده و هضم غذا بهتر صورت می گیرد. خوردن سرکه سیب پیش از صبحانه به کاهش انسولین و کنترل قند خون کمک بسزایی می نماید. سرکه سیب یک نوشیدنی قلیایی می باشد و می تواند انرژی شما را صبح ها افزایش دهد. مصرف سرکه سیب ناشتا سبب تقویت سیستم ایمنی شده و مهم تر از همه در پاکسازی کبد نقش مفیدی دارد. خوردن سرکه سیب رقیق شده با آب سبب کاهش تجمع چربی در کبد و بهبود بیماری کبد چرب می شود. نکته ای که باید به آن اشاره نماییم این است که خوردن سرکه سیب خالص به معده و سیستم گوارشی شما آسیب می زند. به ازای یک لیوان آب ولرم یک قاشق غذا خوری سرکه سیب اضافه نمایید.
دستورالعمل و نحوه مصرف سرکه سیب
سرکه سیب در دفع سموم بدن نقش بسزایی دارد. در حقیقت خوردن سرکه سیب عملکرد کبد را بهبود می بخشد و به رفع چربی های جمع شده کمک می نماید. از میان تمامی سرکه ها، سرکه سیب به دلیل آن که درصد کمی استیک اسید دارد عوارضی جانبی آن بسیار کم می باشد. استیک اسید موجود در سرکه سیب سبب رفع التهاب، باکتری و ورم کبد می شود. اگر تمایل دارید از سرکه سیب به عنوان سم زدایی بدن استفاده کنید باید حداقل 3 بار در طول روز آن را میل نمایید. رژیم غذایی کوتاه مدت برای خوردن سرکه سیب برای بدن مضر می باشد و حتما باید برای سم زدایی بدن از رژیم های طولانی مدت استفاده نمایید.
راه های متعددی برای استفاده از سرکه ی سیب برای سم زدایی بدن موجود می باشد. یکی از روش های موثر برای استفاده از آن مصرف به صورت طبیعی و خام می باشد به طوری که تصفیه نشده باشد. سرکه سیب خام و طبیعی آنزیم ها مواد معدنی و باکتری مفید پروبیوتیک می باشد. برای استفاده از سرکه سیب برای سم زدایی بدن می توان به روشی که در ادامه به آن می پردازیم آماده کرد.
- 1 تا 2 قاشق سرکه سیب
- 1 لیوان آب
- 1 تا 2 قاشق عسل
برای خوش طعم کردن آن می توانید از آب سیب، دارچین، آبلیمو و غیره استفاده نمایید. علاوه بر تهیه ی نوشیدنی راه های بسیاری برای استفاده از سرکه ی سیب موجود می باشد. ترکیب آن در سالاد، غذاهای گوشتی، سوپ، آش و انواع غذاهایی که سبزیجات دارند بسیار موثر است. متخصصان معتقد هستند که بهترین زمان برای مصرف سرکه سیب برای بهبود کبد چرب پیش از وعده های غذایی ناهار و شام می باشد. خوردن سرکه سیب رقیق شده با آب در اول صبح و به شکل ناشتا هم بسیار مفید واقع می شود. البته میزان مناسب مصرف سرکه سیب را باید پزشک تعیین نماید.
راه های متعددی برای استفاده از سرکه سیب برای بهبود کبد چرب وجود دارد. در ادامه به دو روش مهم و کلی برای مصرف سرکه سیب برای بهبود بیماری کبد چرب می پردازیم.
- روش اول: در وهله اول بطری را که سرکه سیب دارد را خوب تکان دهید تا ترکیبات آن خوب با هم ترکیب شوند. بعد از آن یک قاشق غذاخوری از سرکه سیب را به یک لیوان آب اضافه نمایید و قبل از هر وعده ی غذایی از آن بخورید. خوردن سرکه سیب قبل از هر وعده ی غذایی به سوختن چربی های اضافی کبد کمک بسزایی می نماید.
- روش دوم: این روش مانند روش اول می باشد با این تفاوت که یک قاشق عسل هم باید به آن اضافه کنید. این نوشیدنی را صبح و عصر میل نمایید.
عوارض جانبی مصرف بیش از اندازه سرکه سیب
سرکه سیب خواص بسیاری دارد اما در هر صورت مصرف بیش از حد هر ماده غذایی به بدن ضررهایی می رساند و سرکه سیب نیز از این قاعده مستثنا نمی باشد. در ادامه چند عارضه جانبی که برای سرکه سیب ذکر شده را بررسی خواهیم کرد:
تاخیر عمل دفع معده: سرکه سیب با کم نمودن میزان خروج غذا از معده و ورود به دستگاه گوارش از افزایش قند خون جلوگیری می نماید. اما این اثر امکان دارد علائم گاستروپارزی که یک بیماری رایج در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ است را بدتر نماید. در این بیماری عصب های موجود در ناحیه شکم به درستی کار نمی کنند بنابراین غذا بیش از حد در معده باقی می ماند و در نتیجه نظم سیستم گوارش برهم می خورد. مصرف بیش از اندازه سرکه سیب می تواند سبب مشکلات گوارشی همچون تهوع و عدم دفع سموم از بدن گردد. علائم گاستروپارزی شامل سوزش قلب، نفخ شکم و حالت تهوع می باشد. یک تحقیق روی ده بیمار مبتلا به گاستروپارزی نشان داد نوشیدن آب همراه با دو قاشق غذاخوری سرکه سیب مدت زمانی که غذا در معده باقی میماند را به طور چشمگیری بالا می برد.
فرسایش مینای دندان: نوشیدنی ها و غذاهای دارای اسید به مینای دندان صدمه می زنند. برخی از تحقیقات نشان داده که استیک اسید موجود در سرکه سیب سبب فرسایش مینای دندان ها می شود. در یک مطالعه آزمایشگاهی مینای دندان عقل در سرکه های گوناگون غوطه ور شد که سطح PH آن ها از 2.7 و 3.95 متغیر بود. سرکه ها بعد از چهار ساعت مواد معدنی از ۱ الی ۲۰ درصد دندان ها را از بین بردند. نکته حائز اهمیت این می باشد که این آزمایش به جای محیط دهان در آزمایشگاه انجام شد. بزاق خود به اسیدی شدن محیط دهان کمک می نماید. این آزمایش به ما نشان می دهد که سرکه سیب سبب آسیب رساندن به مینای دندان ها می شود.
سوختگی مری در کودکان: سرکه سیب سبب سوزاندن مری می شود. یک آزمایش بر روی بچه هایی که به صورت تصادفی مایعات خطرناکی خورده بودند نشان داد استیک اسیدی که در سرکه وجود دارد یکی از دلایل شایع سوزاندن مری می باشد. به همین علت محققان توصیه کردند که والدین سرکه را به عنوان یک ماده سوزانند قوی در نظر بگیرند و آن را از دسترس کودکان خود خارج نمایند.
تداخلات دارویی: سرکه سیب با برخی با داروهایی همچون دیگوکسین، دیابت و ادرارآور تداخل دارد. افراد دیابتی که انسولین و موارد شبیه به آن را مصرف می نمایند امکان دارد افتادگی سطح قند خون و پتاسیم بسیار شدید و خطرناکی را تجربه نمایند. دیگوکسین یا لانوکسین سبب کاهش سطح پتاسیم خون می شود. مصرف هم زمان این دارو به همراه سرکه سیب سطح پتاسیم خون را بیش از حد پایین می آورد. داروهای ادرارآور سبب از بین رفتن مقدار قابل توجهی پتاسیم می شود. برای جلوگیری از کم شدن پتاسیم مصرف زیاد سرکه سیب همراه با این داروها اجتناب نمایید.
چگونه از عوارض سرکه سیب پیشگیری نماییم؟
بیشتر افراد می توانند بدون هیچ محدودیت و مشکلی از سرکه سیب استفاده نمایند به شرطی که موارد زیر را رعایت کنند.
- با میزان کم شروع نمایید: با مقدار کمی سرکه سیب شروع کنید و پس از آن کم کم مصرف را به دو قاشق غذاخوری در روز برسانید.
- دهان خود را بشویید: پس از مصرف سرکه سیب دهان خود را با آب شستشو دهید. برای پیشگیری از آسیب بیشتر به مینای دندان حداقل ۳۰ دقیقه صبر کنید و بعد مسواک بزنید.
- قرار گرفتن دندان در معرض اسید استیک را به حداقل برسانید: تلاش کنید سرکه سیب را در آب رقیق کنید و سپس آن را بانی بنوشید.
- اگر مبتلا به بیماری گاستروپارزی هستید از مصرف سرکه سیب صرف نظر نمایید: اگر با این بیماری مقابله می کنید مناسب است از مصرف سرکه سیب پرهیز کنید و یا میزان مصرف آن را تا یک قاشق غذاخوری در روز آن هم همراه با آب یا سالاد پایین بیاورید.
- آگاهی نسبت به آلرژی و حساسیت ها: حساسیت و آلرژی نسبت به سرکه سیب بین افراد رایج نمی باشد ولی اگر یکی از علائم آلرژی را داشتید مصرف سرکه سیب را فورا قطع نمایید.
کلام آخر
سرکه سیب یک ماده مفید از قدیم تا به الان به عنوان یک درمان خانگی محبوب محسوب شده و می شود. سرکه سیب از آب سیب تخمیر شده تهیه و در سس های سالاد، ترشی ها، نگهدارنده های غذا و چاشنی ها استفاده می شود. شنیده ها حاکی از آن می باشد که این نوع سرکه به دلیل خواص سلامتی گوناگون از جمله اثرات ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی می تواند طیف گسترده ای از اختلالات سلامتی را تسکین دهد. به علاوه شواهد نشان می دهد که این ماده امکان دارد بتواند به کاهش وزن، کاهش کلسترول، کاهش سطح قند خون و بهبود علائم دیابت نیز کمک کند.
از شما سپاس گزاریم که ما را تا انتهای مقاله همراهی کردید. سایت پزشکا سعی بر این داشته تا شما را با مهم ترین خواص سرکه سیب برای کبد چرب که باید بدانید، آشنا کند. جهت انتقاد یا پیشنهاد می توانید از طریق سایت با ما در ارتباط باشید.