عمومی

وضعیت جنین و مادر در هفته اول تا سوم بارداری【سال1403】❤️

بارداری در بانوان حدود 40 هفته طول می کشد. ماه های بارداری به سه دوره 3 ماهه تقسیم می شوند. سه ماه اول زمان بین لقاح تخمک توسط اسپرم یا همان بارداری است. در 12 هفته اول تغییرات بسیاری در بدن خانم ها ایجاد می شود. در ماه اول بارداری بانوان در اغلب مواقع در رابطه با تغذیه، آزمایشات لازم و … سوال بسیاری دارند. بانوان باید سعی کنند در طول بارداری خود به طور مرتب به پزشک مراجعه نمایند. ما در این مقاله وضعیت جنین و مادر در هفته اول تا سوم بارداری را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم، پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

وضعیت جنین و مادر تا سومین هفته بارداری

وضعیت جنین در هفته اول بارداری

در هفته اول بارداری لایه درونی رحم برای دوران بارداری آماده و تقویت می شود و ضخیم تر می شود. اگر بارداری اتفاق نیفتد دیواره ریزش می کند و عادت ماهانه رخ می دهد. تشخیص دقیق روز تخمک گذاری برای بانوان خیلی سخت می باشد بنابراین اولین روز شروع آخرین دوره پریودی قبل از بارداری به عنوان اولین روز بارداری شمرده می شود.

وضعیت مادر در هفته اول بارداری

از روز اول پریود آخر، دوره بارداری آغاز می شود. مادر در هفته اول بارداری در دوره عادت ماهانه قرار دارد. دیواره داخلی رحم تشکیل شده از بافت و خون، ریزش می کند. رگ های خونی رحم عوض می شوند و این امر سبب تجربه دردی شبیه به درد گرفتگی عضلات می شود. بعد از پایان عادت ماهیانه 15 تا 20 عدد از تخمک های درون تخمدان توسط هورمونی که از غده هیپوفیز ترشح می شود رشد کرده و تقویت می شوند.

بعد از گذشت یک هفته و همچنین در پایان هفته دوم بارداری یکی از تخمک ها داخل فولیکول بطور کامل رشد می کند و بالغ می‌شود. این تخمک برای آزاد شدن در نیمه سیکل قاعدگی یعنی روز چهاردهم آماده می شود، این فرایند تخمک گذاری نام دارد. برای جلوگیری از هرگونه خطرات احتمالی مانند بیماری ژنتیکی و خطرات محیطی قبل از بارداری حتما ویزیت داشته باشید تا در ماه اول بارداری، بارداری سالمی را تجربه کنید. باید مصرف اسید فولیک را تحت نظر پزشک در این مدت آغاز کنید با مصرف این دارو نقص لوله عصبی بسیار کاهش پیدا می کند.

وضعیت جنین و مادر در هفته دوم بارداری

در این مدت تشخیص بارداری می تواند کمی مشکل باشد به همین دلیل پزشکان تاریخ زایمان را از ابتدای آخرین چرخه قاعدگی محاسبه می کنند. پوشش داخلی رحم مادر در هفته دوم بارداری ضخیم می شود و برای بارداری آماده می شود. در طول تخمک گذاری ممکن است متوجه ترشحات چسبنده شوید. در ابتدای پریودی حدود 20 تخمک به نام کیسه های پر از مایع فولیکول وجود دارد، اگر طی هر 28 روز پریود می شوید از حدود 14 روز بعد تخمک گذاری می کنید. یکی از فولیکول ها یک یا دو تخمک آزاد می کنند که در لوله فالوپ حرکت می‌کنند و منتظر لقاح می مانند. در واقع 14 روز بعد از شروع قاعدگی یا بیش تر زمانی می باشد که بیش ترین باروری را دارید.

وضعیت جنین و مادر در هفته سوم بارداری

در هفته سوم بارداری تخمک و اسپرم با موفقیت به همدیگر وصل می شوند و جنین هر چند کوچک در رحم مادر وجود دارند. لقاح ایجاد شده حدود 100 سلول می باشد که به سرعت رشد می کنند. لایه بیرونی سلول ها به جفت و لایه داخلی به جنین تبدیل می شود. در هفته سوم بارداری هیچ تغییری در بدن مادر ایجاد نمی شود، پریود شما متوقف نشده است ولی هورمون ها به بدن سیگنال می دهند که روند قاعدگی باید متوقف شود تا بارداری بدون مشکلی داشته باشید. برای نتیجه بارداری تست خانگی انجام دهید. تست های خانگی می توانند به اندازه آزمایش ادرار و آزمایش خون قابل اعتماد باشند. البته احتمال خطا وجود دارد.

وضعیت جنین و مادر تا سومین هفته بارداری

مواد غذایی که در هفته اول تا سوم بارداری نباید استفاده کنید

  • از مصرف گوشت و مرغ نیمه پز پرهیز کنید زیرا ممکن است گوشت و مرغ نیمه پز دارای باکتری باشند.
  • جوانه های خام ممکن است دارای سالمونلا باشند پس از جوانه های خام استفاده نکنید.
  • مصرف الکل می تواند بر رشد جنین تاثیر بگذارد و موجب آسیب رسیدن به جنین شود پس سعی کنید از مصرف الکل خودداری کنید.
  • میوه هایی مانند آناناس به عنوان محرک انقباض شناخته می شوند از چنین میوه هایی پرهیز کنید.
  • از مصرف غذاهایی مانند گوشت فراوری شده، پیتزا، غذاهای سرخ شده، شیرینی و کیک که مقادیر بسیاری از چربی های اشباع شده دارند پرهیز نمایید.
  • دو الی سه فنجان قهوه در روز می‌تواند سبب سقط جنین شود. مصرف کافئین را باید در این دوران محدود کنید.
  • غذاهای حاوی شکر و نمک اضافه شده دارای ضررهایی برای افراد و جنین می باشند سعی کنید از این غذاها استفاده نکنید.
  • آبمیوه و شیرهای غیر پاستوریزه ممکن است حاوی باکتری باشند سعی کنید از آبمیوه ها و شیرهای غیر پاستوریزه استفاده نکنید.
  • برخی از ماهی ها دارای جیوه بالایی می باشند که باید سعی کنید از مصرف این گونه ماهی ها خودداری کنید و از ماهی هایی استفاده کنید که دارای جیوه بسیار پایینی هستند.
  • سعی کنید از پنیر های نرم دوری کنید زیرا پنیر های نرم با شیرهای غیر پاستوریزه تهیه شده اند و ممکن است سبب مسمومیت غذایی شوند. چنین پنیر هایی دارای گاز می باشند.
  • از مواد غذایی فرآوری شده در هفته اول تا سوم بارداری دوری کنید زیرا این مواد غذایی می توانند حاوی باکتری باشند.

تغذیه مناسب هفته اول تا سوم بارداری

از سبزیجات بسیاری استفاده کنید: سبزیجاتی مانند خیار، اسفناج، نخود و گوجه فرنگی بسیار مغذی می باشند. سعی کنید در برنامه غذایی خود از این سبزیجات استفاده بسیاری داشته باشید.

میوه های تازه بخورید: میوه هایی مانند انبه، پاپایا، موز و گیلاس را در رژیم غذایی خود قرار دهید. از وعده های غذایی که دارای مواد مغذی هستند استفاده کنید.

آب کافی بنوشید: آب کافی برای بدن به دلیل عملکرد صحیح بسیار نیاز می باشد. پزشکان توصیه می کنند روزانه 2 لیتر یا 8 لیوان آب باید مصرف شود مصرف مایعات می‌تواند بر پوست، استخوان ها و سلامت افراد تاثیر بگذارد.

از لبنیات استفاده کنید: در طی دوران بارداری سعی کنید از لبنیات استفاده کنید. مصرف لبنیات به افراد کمک می کند نیاز بدن به پروتئین و کلسیم برآورده شود و به جنین در حال رشد نیز کمک بسیاری می کند. حداقل یک لیوان شیر در روز بنوشید و همچنین از ماست یونانی بسیار مصرف کنید. ماست یونانی دارای فواید بسیاری برای بانوان باردار می باشد.

از حبوبات سرشار از مواد مغذی استفاده کنید: حبوبات گروهی از مواد غذایی هستند که شامل عدس، لوبیا، نخود و … می باشند. این موارد دارای پروتئین، فولات، کلسیم و آهن هستند. مصرف چنین حبوباتی برای بانوان باردار دارای فواید بسیاری است. داشتن فولات کافی سبب متولد شدن کودکی سالم می شود.

در میان وعده از آجیل استفاده کنید: آجیل دارای چربی های سالم می باشد. خانم های باردار می توانند از آجیل به عنوان یک میان وعده عالی برای دوره بارداری استفاده کنند. این دسته از مغزیجات دارای اسیدهای چرب امگا 3، پروتئین و سایر مواد مغذی ضروری می باشند.

تغذیه مناسب هفته اول تا سوم بارداری

باید و نبایدهای هفته سوم بارداری

رنگ کردن مو و استفاده از محصولات آرایشی را کاهش دهید: سه ماهه اول بارداری در تکامل جنین بسیار حیاتی است. هرگونه تداخل شیمیایی در شکل گیری اعضای جنین دارای پیامدهای ناخوشایندی می باشد. سعی کنید در دوران بارداری به ویژه سه ماهه اول از محصولات آرایشی و رنگ کردن مو استفاده نکنید.

مصرف ویتامین c و آهن: از میوه هایی مانند بلوبری، کیوی، انبه، توت فرنگی و مرکبات که دارای ویتامین c بسیاری هستند بیش تر استفاده کنید. ویتامین c در سلامت مادر و جنین تاثیر بسیاری دارد و همچنین با افزایش جذب آهن از بروز کم خونی ناشی از فقر پیشگیری می کند. مواد غذایی سرشار از آهن شامل گوشت قرمز، میوه های خشک، مرغ و سویا می باشد. سعی کنید در وعده‌های غذایی خود از این مواد استفاده کنید.

در زمان تهوع و استفراغ از مایعات بسیاری استفاده کنید: در صورت ابتلا به استفراغ و اسهال چه از نوع بارداری و چه از نوع مسمومیت غذایی باید سعی کنید از مایعات بسیاری مانند آب، آب میوه تازه رقیق شده، سوپ آبکی، چای کمرنگ و آب گرم همراه با لیمو استفاده کنید.

از پروتئین بسیاری استفاده کنید: سعی کنید در هر سه وعده غذایی خود پروتئین قرار دهید. پروتئین دارای فواید بسیاری برای مادر و جنین می باشد. هر وعده پروتئین مانند گوشت و مرغ باید حدود 85 گرم باشد. از دیگر منابع پروتئینی می توان به تخم مرغ، لبنیات، حبوبات و ماهی اشاره کرد. این مواد غذایی را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

مصرف غذاهای غنی از کلسیم: مصرف کلسیم به مادر و جنین در حال رشد کمک بسیاری می کند و سبب قوی تر شدن استخوان ها و سیستم اسکلتی می شود. کلسیم برای سلامت قلب و سیستم عصبی و عضلات بدن بسیار حیاتی است. اگر به اندازه کافی کلسیم در برنامه غذایی وجود نداشته باشد جنین کلسیم مورد نیاز خود را از استخوان های مادر تامین می کند. از مواد غذایی مانند پنیر، غلات و ماست غنی از کلسیم استفاده کنید.

باید و نبایدهای هفته سوم بارداری

ویژگی های بهترین دکتر زنان و زایمان

بانوان باردار باید سعی کنند در طول بارداری به طور مرتب به پزشک مراجعه نمایند. برای مراجعه به پزشک سعی کنید بهترین دکتر را انتخاب کنید. برخی از ویژگی های بهترین دکتر زنان شامل:

  • داشتن مدرک معتبر از دانشگاهی معتبر از ویژگی های بهترین دکتر زنان و زایمان می باشد. سعی کنید به پزشکی مراجعه نمایید که در حیطه فعالیت خود دارای تخصص باشد.
  • از دیگر ویژگی های بسیار مهم بهترین متخصص زنان و زایمان داشتن تجربه کافی در حیطه کاری می باشد. اگر پزشک دارای تجربه باشد به خوبی می تواند بیماری های افراد را برطرف کند و بانوان باردار را تحت نظر داشته باشد.
  • بهترین دکتر زنان در تهران دارای برخورد بسیار مناسب با بیماران خود می باشد. بهترین پزشک همواره سعی می کند به سوالات بیماران با صبر و حوصله بسیاری پاسخ دهد و تمامی نکات مورد نیاز را برای بیماران بیان کند.
  • بهترین پزشک در مرکزی فعالیت می کند که دارای تجهیزات بسیار مناسب و پیشرفته برای درمان مراجعین و بیماران باشد. همچنین مرکزی که بهترین پزشک در آن فعالیت می کند در موقعیت مکانی و جغرافیایی بسیار مناسبی قرار دارد تا بیماران بتوانند دسترسی آسانی به آن داشته باشند.

کلام آخر

بانوان باردار باید سعی کنند در طول بارداری تحت نظر بهترین دکتر زنان باشند. هفته اول تا سوم بارداری از برخی از مواد غذایی نباید استفاده کنید. این مواد غذایی شامل گوشت و مرغ نیمه پز، جوانه های خام، میوه هایی مانند آناناس، غذاهایی مانند پیتزا و غذاهای سرخ شده، غذاهای حاوی شکر و نمک و … می باشند. در هفته اول تا سوم بارداری باید تغذیه مناسبی داشته باشید. برای گرفتن رژیم غذایی مناسب در دوران بارداری به پزشک خود مراجعه نمایید و از ایشان مشورت بگیرید.

بسیار سپاس گزاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. سایت پزشکا همواره سعی داشته شما را با وضعیت جنین و مادر در هفته اول تا سوم بارداری آشنا کند. امیدواریم این مطالب برایتان مفید واقع شده باشند. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد می توانید به سایت مراجعه نمایید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

هفته اول بارداری از چه روزی محاسبه می شود؟

هفته اول بارداری از اولین روز آخرین قاعدگی محاسبه میشود. توجه داشته باشید که نباید روزهای لکه بینی را جزء قاعدگی محاسبه کنید و لازم است از اولین روز شروع خونریزی کامل بشمرید.

چرا دوران بارداری را از اولین روز قاعدگی حساب می کنند درحالی که در دو هفته اول آن اصلا حامله نیستیم؟

محاسبه سن بارداری قراردادی است. آن را از اولین روز آخرین قاعدگی محاسبه می کنیم زیرا که مادران در هنگام تاخیر قاعدگی و مراجعه به پزشک زنان، آن را به خاطر می آورند، در حالی که بیشتر مادران از روز تخمک گذاری و انجام لقاح اطلاعی ندارند.

اگر قصد بچه‌دار شدن داشته باشم، چقدر طول می کشد تا بعد از قطع مصرف قرص حامله شوم؟

اکثر زنان تقریبا دو هفته بعد از قطع مصرف قرص دوباره شروع به تخمک‌ گذاری می کنند. به‌ محض تخمک‌ گذاری مجدد، می‌توانید باردار شوید. اگر این اتفاق طی اولین سیکل بعد از قطع مصرف قرص بیفتد، ممکن است اصلا پریود نشوید.

اعضای تیم تحریریه "پزشکا" متشکل از افرادی است که در حوزه پزشکی و سلامت، سابقه و اطلاعات کافی دارند. تمامی مطالب ما در وبسایت پزشکا همراه با تایید پزشکان و متخصصان حاذق در زمینه بهداشت و سلامت برای انتقال دانش و تجربه به شما، منتشر می‌شود.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا