بیماری ها

ویار بارداری چیست؟【سال1403】❤️

ما امروز قصد داریم شما را با ویار بارداری آشنا کنیم. بارداری وضعیت جسمی پیچیده ای می باشد که در آن مادر به طور ناگهانی هوس یک غذا یا خوراکی را می کند. در بیش تر موارد در ویار حاملگی از طرف خانم باردار حجم غذای درخواستی بسیار زیاد می باشد ولی هنگام خوردن آن ها مانند لحظه اول میل بسیاری ندارند. مادران باردار به طور مرتب به پزشک خود مراجعه نمایید تا دچار هیچ مشکلی در بارداری نشوید. ما در این مقاله مطالبی درباره ویار بارداری در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم، پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

ویار بارداری

ویار بارداری زمانی اتفاق می افتد که مادر هوس یک غذای خوراکی را می کند. هوس های غذایی بین زنان باردار متفاوت می باشد. برخی از بانوان هوس خوراکی و غذاهای مختلف می کنند که آسیبی به مادر یا جنین وارد نمی کند. اگر یک خانم باردار به طور ناگهانی از خواب بیدار شود و به سمت خوراکی هایی برود این رفتار طبیعی است و باید آن را هوس بارداری دانست ولی در صورتی که ویار در حاملگی با میل به یک کالای غیر خوراکی مانند گچ دیوار، خاک، مداد رنگی و … باشد طبیعی نیست.

در پایان سه ماه اول حاملگی ویار بانوان باردار شروع می شود. در سه ماه دوم ویار بسیار شدید خواهد شد و زمانی که به سه ماه سوم برسند این ویار کم کم و به طور تدریجی از بین خواهد رفت. برای راهنمایی بیش تر، افراد باید سعی کنند به بهترین دکتر زنان مراجعه نمایند. احتمال وقوع ویار در بارداری در 50 تا 70 درصد بانوان باردار معمول می باشد.

ویار بارداری

علت ویار بارداری

تغییرات حسی در بارداری: بیش تر بانوان باردار اعتقاد دارند در دوران بارداری دچار تغییرات حسی بسیاری می شوند. آنان بوهای مختلف را از فاصله بسیار دوری می شنوند و این موضوع می‌تواند توجه آنان را به انواع غذاها جلب کند و میلشان را تحت تاثیر قرار دهد. در بیش تر موارد یک خانم باردار از غذاهایی با بوی تند دچار تهوع می شود اما غذاهایی با بوی خوش و معطر را بسیار دوست دارد.

ویار بارداری با تغییرات هورمونی: در سه ماه اول بارداری در بدن بانوان باردار تغییرات هورمونی بسیاری رخ می دهد. خانم ها این تغییرات را در سندروم قبل از قاعدگی تجربه می کنند که در دوران بارداری چندین برابر بیش تر از آن می باشد. تغییرات هورمونی، عادات غذایی، حس بویایی، روحیه و میل به خوردن افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. تغییرات هورمونی که در دوران بارداری برای خانم ها به وجود می آید تعیین می کند که شما از چه غذاهایی متنفر باشید و چه غذاهایی را دوست داشته باشید.

تغییر نیازهای تغذیه ای: برخی از متخصصان تغذیه معتقدند هوس های غذایی در بارداری به دلیل افزایش سطح رضایتمندی مادر رخ می دهد به این شکل که خانم باردار اولین ماده غذایی را که هوس می کند به سراغ همان می رود. انواع مواد غذایی رایج مانند شیرینی ها، انواع بیسکویت، ترشی ها و … سبب از بین رفتن علائم حاملگی مانند حالت تهوع می شوند برخی دیگر از متخصصان تغذیه معتقدند که بدن زن باردار به آهن و کلسیم بسیاری نیاز دارد به این دلیل است که بدن هوس غذاهایی می کند که سرشار از این مواد مغذی باشند.

انتظارات فرهنگی: فرهنگی که افراد در آن بزرگ شده اند می تواند بر جوانب مختلف زندگی آنان تأثیر بسیاری بگذارد. هوس های غذایی افراد در بارداری شامل این موارد می شوند به طور مثال زنان ژاپنی در این دوران بیش تر هوس برنج می کنند در صورتی که زنان آمریکایی تمایل بسیاری به خوردن شکلات دارند.

انواع ویار بارداری

بیش تر بانوان در دوران بارداری هوس های غذایی را تا حدودی تجربه می کنند. ویار حاملگی یکی از اصلی ترین نشانه بارداری می باشد که دارای دو نوع است که از انواع آن می توان به ویار سالم و ویار پیکا اشاره کرد:

ویار سالم: ویار سالم در دوران بارداری هیچ آسیبی به مادر و جنین وارد نمی کند. ممکن است مادر در دوران حاملگی مواد غذایی مضر مانند تنقلات بسیار شور و کربوهیدرات فراوان و همچنین تنقلات بسیار شیرین را هوس کند ولی اگر میزان مصرف آن را کنترل نماید دچار هیچ مشکلی نمی شود.

ویار پیکا: برخی از بانوان باردار به خوردن مواد غذایی غیر خوراکی مانند گچ، زغال سنگ، رنگ، بوی سیگار، خاک رس، صابون و … تمایل دارند که به آن ویار پیکا می گویند. این وضعیت نشان می دهد که فرد کمبود مواد غذایی مانند فقر آهن و کم خونی دارد. اگر دارای هوس‌های غذایی غیر خوراکی هستید می توانید با مراجعه به بهترین دکتر زنان در تهران این مشکل را با پزشک خود در میان بگذارید.

روش های مدیریت ویار در بارداری

روش‌های مختلفی برای مدیریت ویار در بارداری وجود دارد که اگر افراد از این روش ها استفاده کنند می توانند ویار را مدیریت نمایند و هیچ آسیبی به فرد وارد نشود. برخی از این روش ها عبارتند از:

  • اگر دارای هوس های بسیار شدید و ناگهانی در بارداری هستید می توانید با کارهای مختلفی مانند حرف زدن، نگاه کردن تلویزیون و یا ترک آن مکان حواس خود را پرت کنید.
  • قبل از این که برای خرید مواد غذایی از منزل خارج شوید سعی کنید چیزی بخورید تا گرسنگی سبب ویار غذاهای ناسالم نشود.
  • تمام تلاش خود را بکنید تا سه وعده غذایی و میان وعده ها را به طور مرتب مصرف کنید در این صورت احساس گرسنگی ناگهانی موجب ویار شدید غذاهای ناسالم نمی شود.
  • سعی کنید وعده های غذایی را شش بخش کنید و از مواد غذایی مقوی و سیر کننده استفاده کنید.
  • خواب کافی مادر باردار سبب مدیریت هوس های غذایی ناسالم می شود پس سعی کنید در دوران بارداری خواب کافی داشته باشید.
  • مادران باردار باید سعی کنند غذایی با فیبر بالا را استفاده کنند زیرا این غذاها سبب سیر ماندن بیش تر و جلوگیری از اضافه وزن می شود. در وعده‌های خود نان های سبوس دار، جو دوسر پخته و لوبیا پخته را قرار دهید. همچنین میوه های تازه تا حد بسیاری سبب درمان ویار در بارداری می شوند.
روش های مدیریت ویار در بارداری

درمان ویار حاملگی

  • برای درمان ویار می توانید صبح به صورت ناشتا کمی سنجد و یا خرمای نارس بخورید.
  • برخی از میوه ها تا حد بسیاری هوس های ناگهانی غذایی را در دوران بارداری کنترل می کنند. این میوه ها شامل گلابی، سیب، به و انار ملس می باشند. بانوان باردار می توانند با مصرف این میوه ها از هوس های ناگهانی غذایی در این دوران بکاهند و آن را کنترل نمایند.
  • برای نوشیدن آب سعی کنید آب را به دمای محیط برسانید و به طور آهسته از آن بنوشید.
  • ویار حاملگی بانوان با بوییدن پوست نارنج، نارنگی، لیمو ترش و یا دانه قهوه مخصوصاً هنگام صبح از بین خواهد رفت. افراد می توانند با انجام این روش ها ویار حاملگی خود را کنترل و آن را درمان نمایند.

درمان دارویی برای رفع ویار

افرادی که به دنبال دارو برای درمان ویار بارداری هستند می توانند از ویتامین B6 و زنجبیل که به صورت قرص قابل تهیه است استفاده کنند. پزشکان مصرف ویتامین b۶ و زنجبیل را به افراد باردار توصیه می کنند. این داروها می‌تواند تا حد بسیاری ویار ناگهانی زنان و تهوع را در دوران بارداری کنترل کند. در مواقع بسیار حاد برای کنترل اسید معده خانم ها توسط متخصص داروی آنتی اسید تجویز می شود. در صورت مشاهده مشکلات و ویار های بسیار شدید سعی کنید هر چه سریع تر به بهترین دکتر زنان مراجعه نمایید و با ایشان مشورت کنید.

زمان مراجعه به پزشک

برخی از بانوان به ویار های بسیار خطرناکی دچار می شوند در صورت مشاهده چنین ویار هایی باید هر چه سریع تر به پزشک خود مراجعه کنید. خانم هایی که در دوران بارداری تمایل بسیاری به خوردن صابون، خاک و سایر مواد غیر خوراکی را دارند ممکن است دچار عارضه پیکا شده باشند. پیکا یک بیماری بالقوه به شمار می رود و خطر مسمومیت گوارشی دارد. برخی از زنان باردار که میل بسیاری به خوردن مواد غذایی غیر خوراکی مانند خاک، گچ، رنگ، صابون، خاک رس و … را دارند دچار ویار پیکا شده‌اند. در صورت مشاهده هرگونه مشکل باید سعی کنید به پزشک خود مراجعه نمایید تا دچار آسیب نشوید.

 زمان مراجعه به پزشک

علائم ویار بارداری

ویار در بارداری در سه ماه اول حاملگی آغاز می شود و در سه ماه دوم به اوج می رسد و همچنین در سه ماه سوم به طور تدریجی کم می شود. بعد از زایمان و با شروع شیردهی تمایل بانوان به خوردن افزایش می یابد که آن را با ویار نباید اشتباه گرفت زیرا بدن در دوران شیردهی به کالری بسیاری نیاز دارد. علائم ویار در بارداری در افراد متفاوت می باشد. تفاوت اصلی در نوع مواد غذایی می باشد که هر فردی در لحظه هوس می کند به عنوان مثال خانم های باردار آمریکایی تمایل بسیاری به خوردن شکلات دارند در حالی که بانوان ژاپنی تمایل بسیاری به خوردن برنج دارند.

عامل اصلی این تفاوت ها، تغییرات هورمونی و میل روانی ناشی از آن می باشد. بیش تر مواد غذایی که خانم های باردار به آن ویار پیدا می کنند بی ضرر می باشند. از این مواد غذایی می توان به قهوه، میوه ها، سبزیجات، مواد غذایی ترش، کربوهیدرات های نشاسته ای و پرکالری مانند لبنیات، شیرینی و … اشاره کرد. فست فود، شکلات، میوه و یخ از مهم ترین مواد غذایی مورد علاقه خانم های باردار می باشد.

برخی از مواد غذایی مانند انواع فست فود، پروتئین های حیوانی پخته نشده، قهوه و الکل می‌تواند خطراتی را برای مادر و جنین به همراه داشته باشند. برخی از بانوان نیز به خوردن موادی مانند پودر لباسشویی، صابون، گچ، خاک رس و کاغذ تمایل دارند که این وضعیت را پیکا می نامند. این وضعیت در اثر کمبود مواد معدنی یا کم خونی شدید رخ می دهد.

کلام آخر

زمانی که مادر هوس یک غذای خوراکی را می کند دچار ویار بارداری شده است. هوس های غذایی بین بانوان باردار متفاوت می باشد. ویار بارداری دارای علل های متفاوتی می باشد که از علل آن می توان به تغییرات حسی در بارداری، ویار بارداری با تغییرات هورمونی، تغییر نیازهای تغذیه ای و انتظارات فرهنگی اشاره کرد. بارداری دارای انواعی است که از انواع آن می توان به ویار سالم و ویار پیکا اشاره کرد. ویار سالم در دوران بارداری آسیبی به مادر و جنین وارد نمی کند ولی ویار پیکا برای مادر و جنین ضرر دارد.

از شما عزیزان بسیار سپاسگزاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. سایت پزشکا همواره سعی داشته شما را با مطالبی درباره ویار بارداری آشنا کند. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد می توانید به سایت مراجعه کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

ویار حاملگی از چه زمانی شروع می شود؟

برای اکثر زنان، هوس ها در سه ماهه اول بارداری شروع می شوند، در طول سه ماهه دوم اوج می گیرند و در سه ماهه سوم کاهش می یابند. فقط تعداد کمی از هوس ها پس از زایمان ادامه دارد. ویار بارداری همواره در حال تغییر است.ویار بارداری همواره در حال تغییر است. بسیاری از خانم ها یک یا دو روز، میل به یک خوراکی دارند، سپس برای چند روز هوس دیگری می کنند و این روند ادامه دارد.

تنفر غذایی چیست؟ 

تنفر غذایی، برعکس هوس های غذایی است. تنفر غذایی می تواند احساساتی به همان اندازه غیرمعمول ایجاد کند. بیزاری یا تنفر غذایی اغلب با علائم زودهنگام بارداری در سه ماهه اول بارداری همراه است (هنگامی که احتمال دارد یک دوره بیماری صبحگاهی یا حالت تهوع در بارداری وجود داشته باشد).

چه موقع باید در مورد ویار بارداری نگران بود و به پزشک مراجعه کرد؟ 

در حالی که مطمئناً برخی از موارد ویار حاملگی کمی عجیب به نظر می رسد، اما در اکثر موارد، تهدید جدی برای مادر یا جنین نیستند. ولی در صورتی که هوس بارداری برای مواد غیر خوراکی باشد، این مساله می تواند به طرز چشمگیری تغییر کند. این بیماری که به پیکا معروف است یکی از خطرات هوس بارداری می باشد که ممکن است منجر به تمایل زیاد برای مصرف هر مقدار ماده غیر خوراکی شود.

اعضای تیم تحریریه "پزشکا" متشکل از افرادی است که در حوزه پزشکی و سلامت، سابقه و اطلاعات کافی دارند. تمامی مطالب ما در وبسایت پزشکا همراه با تایید پزشکان و متخصصان حاذق در زمینه بهداشت و سلامت برای انتقال دانش و تجربه به شما، منتشر می‌شود.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا