0 تا 100 ویژگی افراد درونگرا【سال1403】✅
در این مقاله قصد داریم 0 تا 100 ویژگی افراد درونگرا را به شما معرفی کنیم. همه ی ما افرادی را می شناسیم که به اصلاح درونگرا هستند و از بودن در تنهایی بیشتر از در اجتماع بودن لذت می برند. درونگرایی یک نوع ویژگی شخصیتی است که فرد بیشتر بر احساسات درونی خود تمرکز دارد تا احساسات بیرونی و به منابع و محرک خارجی واکنش نشان نمی دهد. حدود 25 تا 40 درصد افراد جزو دسته درونگراها هستند و ویژگی ها و خصوصیات مختلفی دارند. درونگرایی با خجالت و اضطراب اجتماعی داشتن متفاوت است و افراد آن ها را با هم اشتباه می گیرند. با ما در این مقاله همراه باشید تا اطلاعات مفیدی در زمینه افراد درونگرا به شما ارائه دهیم.
درونگرایی چیست؟
درونگرایی یکی از ویژگی ها و خصوصیات شخصیتی است که در بسیاری از تئوری های شخصیت شناسی از آن یاد شده است. درونگرایی و برونگرایی دو قطب مختلف شخصیت شناسی به شمار می روند که نقطه مقابل هم هستند. اشخاص درونگرا بیشتر تمایل دارند به افکار و احساسات درونیشان بپردازند و به آن ها تکیه کنند تا به دنبال محرک های بیرونی باشند. درونگرایی و برونگرایی دو انتهای یک نمودار می باشند که درونگرایی مطلق در انتهای آن قرار می گیرد. تست های شخصیت شناسی مختلفی وجود دارد که با استفاده از آن ها روانشناسان می توانند درونگرایی و برونگرایی افراد را تشخیص دهند.
طبقه نظریه روانشناسان هر انسانی تاحدودی درونگرا و تاحدودی برونگرا می باشد. اما در نهایت همه افراد به یک سمت از این دو قطب تمایل بیشتری دارند. درونگراها ساکت تر، درون نگرتر و محتاط تر می باشند و بعد از وقت گذراندن میان دوستان و آشنایان احتیاج به شارژ کردن خود و فاصله گرفتن از جمع خواهند داشت. افرادی که تیپ شخصیتی خود را نمی دانند می توانند به بهترین دکتر روانشناس در ایران مراجعه کنند و با انجام تست های شخصیت از آن ها آگاهی پیدا کنند.
ویژگی افراد درونگرا
افراد درونگرا ویژگی های اخلاقی مختلفی دارند. برخی از این ویژگی ها شامل موارد زیر می باشد:
1- درونگراها دوست دارند زمان زیادی را به خود اختصاص دهند: اشخاص درونگرا علاقه زیادی به استراحت و سکوت دارند و دوست دارند در هنگام استراحت به علایق درونی خود مانند تماشای فیلم و گوش دادن به آهنگ بپردازند. برعکس برونگراها که در این مواقع دوست دارند به مهمانی و مکان های شلوغ بروند.
2- معاشرت و رفت و آمد زیاد افراد درونگرا را خسته می کند: افراد درونگرا از زندگی در اجتماعات بیزار نیستند اما نسبت به افراد برونگرا انرژی بیشتری در این جمع ها از دست می دهند و نمی توانند مدت زیادی را با آن ها سپری کنند. این افراد ترجیح می دهند بیشتر در خلوت خود باشند.
3- عملکرد تنهایی افراد درونگرا از عملکرد گروهیشان بهتر است: افراد درونگرا معمولا به تنهایی کارهای خود را بهتر انجام می دهند و تمرکز بالاتری دارند. این افراد از کارهای گروهی خوششان نمی آید و ترجیح می دهند خودشان صفر تا صد یک کار یا سرگرمی را انجام دهند.
4- از دعوا و کشمکش بیزار هستند: افراد درونگرا از دعوا و کشمکش بیزارند و سعی می کنند از آن ها دوری کنند. این افراد ممکن است نسبت به انتقاد یا سخنی زودتر از سایر افراد ناراحت شوند و دوست داشته باشند واکنش نشان دهند اما از آن جایی که دوست ندارند کشمکش داشته باشند معمولا ساکت می شوند.
5- در انتخاب شغل بسیار محتاط هستند: افراد درونگرا دوست دارند در مشاغلی فعالیت کنند که از اجتماع دور باشد و نیاز به سخنرانی یا گزارش دهی وجود نداشته باشد. این افراد سعی می کنند به جای مشاغل اصلی مشاغلی را انتخاب کنند که پشت صحنه باشند و بتوانند در آرامش فعالیت کنند.
6- درونگراها زمان زیادی را صرف تفکر می کنند: افراد درونگرا قبل از شروع هر کاری بایدها و نبایدهای زیادی را بررسی می کنند. این افراد برای انجام هرکاری تفکر زیادی انجام می دهند و تمام جوانب آن را می سنجند.
7- درونگراها حلقه دوستان نزدیک خود را دارند: افراد درونگراها هم دوستان نزدیکی دارند و از روابط دوستانه لذت می برند، با این تفاوت که حلقه دوستانشان از برونگراها کوچک تر است. این افراد به کیفیت روابطشان اهمیت زیادی می دهند به همین جهت ترجیح می دهند با افراد کم ولی بهتری معاشرت کنند.
8- درونگراها به افراد اطراف خودشان دقت زیادی می کنند: افراد درونگرا با تماشای اطرافیان خود می توانند سرنخ های زیادی از شخصیت ها و نگرششان به دست بیاورند. افراد درونگرا شنونده خوبی هستند و در شناخت زبان بدن و افکار و احساسات اطرافیان مهارت بالایی دارند. به همین جهت حمایت های عاطفی افراد درونگرا بیش تر از برونگراها می باشد.
9- درونگراها دوست دارند بنویسند به جای این که صحبت کنند: افرادی که صحبت کردن برایشان سخت است و دوست دارند بنویسند مطمئن باشند که افرادی درونگرا هستند. این افراد دوست دارند تفکرات درونی خود را روی کاغذ بیاورند و تخلیه شوند تا این که با شخصی دردودل کنند.
10- درونگراها افراد به شدت احساسی هستند: درونگراها احساسات شدیدی را تجربه می کنند و معمولا در کنترل آن ها دچار مشکل می شوند. این افراد زمانی که نتوانند احساسات خود را مدیریت کنند دچار افسردگی می شوند.
افراد درونگرا ویژگی های شخصیتی دیگری نیز دارند که ما در این مقاله به 10 مورد از مهم ترین آن ها پرداخته ایم.
نقاط قوت افراد درونگرا
افراد درونگرا نقاط قوت زیادی دارند که می توانند در هنگام مشکلات از آن ها استفاده کنند. برخی از این نقاط شامل موارد زیر می باشد:
- افراد درونگرا با بصیرت و همدلی حرف می زنند. این افراد بدون هدف حرفی نمی زنند و سعی می کنند با تمام وجود به دوستان و اطرافیان خود کمک کنند.
- این افراد می توانند به خوبی راهی برای انگیزه گرفتن خودشان پیدا کنند. از آن جایی که این افراد معمولا در خلوت خود تنها هستند خودشان انگیزه لازم برای کارهایشان را می گیرند. این افراد فقط به خود متکی هستند و وابستگی عاطفی زیادی به اطرافیان ندارند.
- افراد درونگرا نسبت به افراد برونگرا رهبرانی متفاوت و منحصر به فرد هستند و روش های متفاوتی را در پیش می گیرند.
- افراد درونگرا بسیار متفکر هستند و در مورد تمام مسائل زندگی تفکر و خرد زیادی انجام می دهند.
- این افراد درون نگر هستند و به عوامل درونی خود بیشتر از محرک های بیرونی توجه می کنند.
- افراد درونگرا ذاتا نویسنده هستند و می توانند در این شغل موفقیت زیادی کسب کنند. از آن جایی که این افراد نوشتن را بر صحبت کردن ترجیح می دهند می توانند این شغل را انتخاب کنند و از انجام آن لذت ببرند.
- افراد درونگرا برخلاف برونگراها از خشنود کردن خود بیشتر لذت می برند تا خوشنود کردن اطرافیان و برای رضایت خود تلاش زیادی انجام می دهند.
نقاط بالا نقاط قوت درونگراها به حساب می آید که می تواند موجب پیشرفتشان در زندگی شود. اگر فرد درونگرایی هستید حتما از این نقاط قوت خود استفاده کنید.
نقاط ضعف افراد درونگرا
افراد درونگرا نیز مانند سایر افراد نقاط ضعفی دارند که باید آن ها را کنترل کنند. برخی از نقاط ضعف این افراد شامل موارد زیر می باشد:
- این افراد نیاز دارند تا توسط افراد تایید شوند و از خودشان مطمئن شوند.
- افراد درونگرا بسیار حساس و زودرنج هستند و حتی بیشتر از افراد برونگرا دوست دارند واکنش نشان دهند اما ترجیح می دهند در این مواقع سکوت کنند.
- این افراد بسیار مضطرب و نگران هستند و از درون خود را اذیت می کنند.
- افراد درونگرا توقف و وقفه در انجام کاری را دوست ندارند و دوست دارند پیوسته مشغول باشند.
- ویژگی ساکت بودن یکی از نقاط ضعف این افراد است، چرا که مردم معمولا افراد ساکت را قضاوت می کنند و تصور می کنند افرادی غیراجتماعی و متکبر هستند.
- درونگراها اغلب از بودن در جمع متنفر هستند و دوست دارند در خانه و سکوت باشند. این موضوع می تواند موجب شود اطرافیان از این افراد دور شوند.
- افراد درونگرا معمولا غیرقابل پیشبینی هستند و نمی شود آن ها را شناخت.
- درونگراها برای این که کاری را ادامه دهند نیاز به بازیابی انرژی دارند. این افراد بعد از انجام کارهای مخصوصا گروهی و بودن در جمع ها نیاز به خلوت و بازیابی انرژی پیدا می کنند.
افراد درونگرا می توانند با شناخت نقاط ضعفشان آن ها را مدیریت و کنترل کنند.
علائم افراد درونگرا
افراد درونگرا علائم و نشانه های مختلفی دارند که می توانند با شناخت آن ها به درونگرا بودن خود پی ببرند. برخی از این علائم و نشانه ها شامل موارد زیر می باشد:
1- افرادی که تماس های تلفنی حتی مهم خود را به تعویق می اندازند یکی از نشانه های درونگرایی را دارند. افراد درونگرا علاقه ای به تماس تلفنی ندارند و دوست دارند طرف مقابل به آن ها پیام بدهد. ممکن است این افراد در هنگام تماس فرد مقابل به آن نگاه کنند ولی هرگز دکمه پاسخ دادن را فشار ندهند.
2- افرادی که در تجمعات و مهمانی های بزرگ خود را مشغول به انجام کاری نشان می دهند. درونگراها معمولا در جمع ها با گوشی بازی می کنند و دوست ندارند با بقیه هم صحبت شوند.
3- اشخاص درونگرا از تماس چشمی اجتناب می کنند و دوست ندارند به چشمان طرف مقابل خیره شوند. این افراد دوست ندارند با تماس چشمی طرف مقابل را تشویق کنند تا صحبتش را ادامه دهد و استرس و اضطراب شدیدی در این مواقع می گیرند.
4- در صورتی که ساکت می مانید وقتی که می خواهید احساسات خود را فریاد بزنید شما یک فرد درونگرا هستید. افراد درونگرا معمولا حرف دل خود را نمی زنند و در مواقع حساس ساکت می مانند.
5- افراد درونگرا معمولا مشغول رویاپردازی هستند و در خیالات خود سیر می کنند. یک فرد درونگرا خیالپردازی می کند تا بتواند از جمع ها و موقعیت های اجتماعی فرار کند.
6- افراد درونگرا زمانی که انرژی ندارند خسته و عصبانی به نظر می رسند. بنابراین از علائم و نشانه های درونگراها این است که در زمان تخلیه انرژی بازخورد بدی از اطرافیان دریافت می کنند.
افراد درونگرا نشانه ها و علائم خاص خود را دارند و اگر فردی علائم بالا را در خود داشت می تواند پی ببرد که فردی درونگراست.
در تعامل با افراد درونگرا باید چگونه برخورد کرد؟
دوستان و اطرافیان درونگراها باید برخورد مناسبی با این افراد داشته باشند. برخی از نحوه صحیح رفتار با درونگراها شامل موارد زیر می باشد:
- در صورتی که فرد درونگرا به مهمانی شخص نرفت نباید برداشت شخصی شود.
- افراد درونگرا نباید قضاوت شوند و به آن ها برچسب شخصی زده شود.
- این افراد رو به خلوت های دونفره دعوت کنید و از دعوت به مهمانی های شلوغ خودداری کنید.
- قبل از تماس تلفنی به آن ها پیامک زده شود و موافقتشان رو کسب کرد.
- با افراد درونگرا در مورد روزمرگی زیاد نباید صحبت کرد.
- افرادی که رئیس افراد درونگرا هستند بهتر است پروژه های انفرادی به آن ها بسپارند.
- تمایل به تنهایی در این افراد همیشگی نیست پس بهتر است آن ها را برای همیشه تنها نگذارید.
- این افراد را برای داشتن دوستان زیاد تحریک نکنید و تحت فشار قرار ندهید.
- به این افراد گلایه نکنید که چرا زنگ نمی زنی و آن ها را سرزنش نکنید.
- به نظام اتاق این افراد دست نزنید و آن را تغییر ندهید.
- این افراد را با افسرده ها اشتباه نگیرید.
- بیشتر این افراد را شنونده ببینید و از آن ها انتظار پرحرفی و مشارکت در بحث نداشته باشید.
با افراد درونگرا باید مطابق با خودشان برخورد کرد تا حس بدی از شرایطشان به دست نیاورند.
کلام آخر
همه افراد جزو تیپ های شخصیتی درونگرا و برونگرا هستند و به یکی از این دو قطب ها نزدیک می باشند. هر کدام از این تیپ های شخصیتی ویژگی ها و خصوصیات مختلفی دارند که افراد باید آن ها را در نظر بگیرند. افرادی که تیپ های شخصیتی خود را نمی شناسند می توانند به دکتر روانشناس مراجعه کنند و تست های شخصیت انجام دهند.
در این مقاله تمام تلاش خود را به کار گرفته ایم تا 0 تا 100 ویژگی افراد درونگرا را به شما ارائه دهیم. از این که در این مقاله ما را همراهی کرده اید بسیار متشکریم. در صورت داشتن انتقاد یا پیشنهاد آن را با سایت پزشکا در میان بگذارید.