روش های ترمیم مو【سال 1403】❤️
در این مقاله ما تلاش داریم تا اطلاعات کاملی را درباره روش های ترمیم مو در اختیارتان قرار دهیم. افرادی که دچار ریزش مو هستند باید هر چه سریعا به پزشک متخصص بزای درمان مراجعه کنند. هم چنین افرادی که موهای سر خود را از دست داده اند می توانند به سراغ کاشت مو بروند، که می توان گفت این روش دائمی می باشد.
بهترین روش ترمیم مو چیست؟
موهای بخش زیادی از زیبایی چهره فرد را تشکیل می دهند. اما علاوه بر زیبایی گرمای سر را حفظ می کنند و سر را در برابر ضربه و هر گونه فشاری محافظت می کند. از این رو ریزش موها و به وجود آمدن مشکل طاسی سر برای همه نگرانی های زیادی ایجاد می کند.
در این موقع است که فردی که با مشکل ریزش مو روبرو می شود ، به فکر ترمیم مو می افتد تا موهای از دست رفته را جایگزین کند. ترمیم یا پیوند مو با موهای طبیعی توسط متخصص پوست مو انجام می شود و تنها راهکاری است که به این نگرانی ها پایان می دهد. ما در این مقاله سعی کردیم به بررسی روش های ترمیم مو بپردازیم.
مراقبت از مو
کوتاه کردن مو: به طور معمول تارهای مو، سه تا شش سال عمر می کنند و با گذشت زمان موها دچار آسیب های مختلفی هم چون ریزش، موخوره و … می شوند، زیرا موها ضعیف می شوند. برای این که از آسیب دیدن موها جلوگیری کنید، بهتر است، چند ماه یک بار موهای خود را کوتاه کنید.
استفاده از شانه مناسب: زمانی که موهای فرد خیس باشد، موها زودتر می شکنند به همین خاطر توصیه می شود، که تا زمانی که موهای شما خیس است، موهای خود را شانه نکنید و اگر مجبور به شانه کردن موها شدید بهتر است، از شانه های دندان درشت استفاده کنید، که نرم باشد و آسیب زیادی به موهای شما وارد نمی کند.
شامپو مناسب: زمانی که ساقه موها را بشویید ممکن است رطوبت موها از بین برود به همین دلیل توصیه می شود، از شامپو برای شستن کف سر استفاده کنید. کف سر و پوست سر افراد محل ترشح چربی می باشد و افراد باید پوست سر خود را به خوبی با شامپو مخصوص شستشو دهند.
شامپو مناسب: توصیه می شود برای شستشو موها از شامپوهای مخصوص استفاده کنید، تا موها دچار هیچ گونه آسیبی نشوند.
خشک کردن موها: توصیه می شود برای جلوگیری از رسیدن آسیب به موهایتان، برای خشک کردن موها از حوله استفاده نکنید. توصیه می شود اول آب اضافه موهای خود را بگیرید و سپس با استفاده از پارچه نخی تمیز موهای خود را خشک کنید.
استفاده نکردن از لوازم حرارتی: استفاده از اتو مو، سشوار و … باعث می شود موهای افراد خوش حالت تر بشود و در زیبایی موهای افراد تاثیر دارد، اما استفاده از این لوازم های حرارتی آسیب های جدی به موهای شما می رساند، به همین دلیل توصیه می شود، از لوازم حرارتی کم تر استفاده کنید.
ترمیم از طریق کاشت مو
به طور کلی ترمیم به روش کاشت مو به سه روش زیر انجام می شود. یک روش FIT ، دو روش FUT و سه روش ترکیبی.
کاشت مو به گونه ای انجام می شود که موها در ناحیه پشت سر که ضخامت و حجم بیشتری دارند ، به نواحی جلوی سر منتقل داده می شود.
1.کاشت مو به روش FIT
برای کاشت مو به روش FIT ، فولیکول های مو از پشت سر توسط پانچ های بسیار ظریف جدا شده و به نواحی خالی سر منتقل می شود. قبل از هر کاری موهای سر در این روش کوتاه می شود.
همچنین خط رویش جلو سر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. زمان جراحی به تعداد فولیکول های مو بستگی دارد، که ممکن است چند ساعتی طول بکشید. در پایان جراحی ناحیه پشت سر پانسمان می شود.
چه زمانی پزشک از روش FIT استفاده می کند؟
دلایل استفاده پزشک از این روش شامل:
- زمانی که پشت سر زخم شده باشد و امکان برداشت فولیکول های مو به روش نواری وجود نداشته باشد.
- هنگامی که تراکم موهای در مساحت یک سانتی متر مربع بسیار کم باشد.
- زمانی که یک بار از روش FUT برای برداشت مو از ناحیه پشت سر استفاده کرده باشد و دیگر امکان برداشت دوباره وجود نداشته باشد.
2.کاشت مو به روش FUT
در روش کاشت مو FUT دیگر لازم نیست فرد موهای خود را بتراشد. قبل از هر کاری پزشک نواحی سر را با بی حسی موضعی بی حس می کند. سپس از ناحیه پشت سر به اندازه ۲ الی ۳ سانتی متر عرض و ۲۰ سانتی متر طول از پوست سر جدا می کند و ناحیه برداشت شده را بخیه می زند.
حال گرافت هایی که شامل ۱ تا ۴ تا، تار مو هستند جدا و برای پیوند وارد مرحله آماده سازی می شوند. سپس موهای جدا شده در خط رویش طراحی شده توسط متخصص در شکاف های ریز و ظریفی که در پوست سر ایجاد شده قرار می گیرند.
چه زمانی از روش FUT استفاده می شود؟
- زمانی حجم زیادی از مو در قسمت پشت سر قرار داشته باشد.
- برای برداشت مو به صورت نواری باید پوست خاصیت ارتجاعی بالایی داشته باشد.
- وقتی ظاهر موهای فرد مجعد و موج دار بوده و استفاده از روش FIT برای او ممنوع است.
- زمانی که هدف از کاشت مو انتقال حجم زیادی از مو در یک جلسه می باشد.
3.روش ترکیبی
ترکیب دو روش گفته باعث می شود تعداد فولیکول های مو بیشتر کاشته شود و آسیب کمتری به پشت سر وارد می شود. در این روش معمولا در روز اول از روش FUT و در روز دوم از روش FIT استفاده می شود که موجب می شود هر بار یک ناحیه از طاسی سر با فولیکول های مو پر شود.
مزیت این روش استفاده کمتر از بانک موی پشت سر می باشد.در صورتی که حجم موها در ناحیه پشت سر بیشتر باشد ، می توان کاشت مو را بعد از چند ماه دوباره تمدید کرد و تراکم های جلوی سر را بیشتر کرد.
روش PRP
امروزه این روش جزء موثرترین راهکارهای درمان ریزش مو و یکی از روش های ترمیم مو می باشد. در این روش خون از بدن فرد استخراج و سپس توسط کیت های آزمایشگاهی پردازش می کنند که برای تزریق به پوست سر آماده سازی شود.
محبوبیت این روش بخاطر وجود گلبول های سفید و پلاک ها در مواد تزریقی است. چرا که آنها هیچ گونه عوارضی به همراه ندارند و احتمال بروز عفونت را به حداقل می رساند.
چه زمانی از این روش ترمیم استفاده می شود؟
- خانم ها و آقایانی که ریزش مو با الگوی مردانه دارند.
- ریزش مو به دلایل متابولیک بدن مانند فقر آهن یا اثرات مصرف دارو
- طاسی منطقه ای
- هیپوتریکوزیس ریش یا ابرو
مزایای ترمیم مو
قابلیت بازگشت: ترمیم مو روشی است که برگشت پذیر است و اگر فرد از نتیجه کار رضایت نداشته باشد، می تواند اقدام به برداشت کند. اما اگر پیوند دائمی باشد و فرد از نتیجه کار رضایت نداشته باشد نمی تواند کاری کند.
عدم نیاز به بانک مو: افرادی که بانک مو مناسبی ندارد و نمی خواهند کاشت مو طبیعی انجام دهند، می توانند از روش ترمیم مو استفاده کنند تا موهای پرپشت تری داشته باشند.
نتیجه فوری:برای مشاهده ترمیم مو نیاز به صبر کردن نمی باشد و افراد می توانند نتیجه ترمیم مو را مشاهده کنند، اما برای مشاهده نتیجه کاشت مو و یا مصرف داروها نیاز است صبور باشید و حدودا چهار ماه صبر کند تا نتیجه به دست آمده قابل مشاهده باشد.
ایجاد تغییر در موها: تار مویی که برای ترمیم انتخاب می شود، طبق سلیقه فرد می باشد. بعد از این که ترمیم مو انجام شد، موها قابلیت رنگ شدن، حالت دهی و … را دارند.
نداشتن عوارض: ترمیم مو روشی غیر جراحی می باشد. این روش درد و خون ریزی ندارد و برای رفع طاسی سر از این روش استفاده می شود. در ترمیم مو عوارض جانبی مانند ایجاد زخم، عفونت و … وجود ندارد. تنها ممکن است فرد نسبت به چسب های بی کیفیت که برخی افراد استفاده می کنند، حساسیت داشته باشند و دچار مشکل شوند.
نکات قبل از کاشت برای ترمیم مو
بررسی سن برای کاشت مو: یکی از نکات مهم برای کاشت مو در نظر گرفتن سن افراد می باشد، افرادی که سن آن ها کم تر از 20 سال می باشد و برای کاشت مو اقدام می کنند، پزشکان متخصص در جلسه مشاوره توصیه می کنند که افراد در این سن به سراغ کاشت مو نروند. هم چنین ممکن است افرادی که سن بالایی دارند، بعد از انجام کاشت مو، دچار ریزش مو شوند.
بررسی اینکه آیا نیاز به انجام کاشت مو می باشد: قبل از این که کاشت مو انجام شود، باید بررسی های لازم انجام شود که نیاز به انجام کاشت مو می باشد، یا این که پزشک متخصص نیازی نمی بیند که کاشت مو انجام شود. امکان دارد برخی از افراد به دلیل این که ریزش موی کمی دارند، نیاز به کاشت مو نداشته باشند و پزشک متخصص روش مزوتراپی را به این گونه افرا پیشنهاد می دهد. اما افرادی که دچار طاسی سر شده اند می توانند با مشورت پزشک به سراغ کاشت مو سریع بروند.
روش کاشت: برای انجام کاشت مو روش های مختلفی وجود دارد و استفاده از روش و تکنیک مناسب تاثیر بسزایی در نتیجه کاشت مو دارد. استفاده از برخی روش ها ممکن است عوارض زیادی هم چون خونریزی، تورم و … به همراه داشته باشد و نیاز به استراحت طولانی مدت باشد و تا چند روز موی سر نباید شسته شود. امروزه برای کاشت مو روش هابی مختلفی وجود دارد، که عوارض کاشت مو به این روش کم تر می باشد.
دلایل ریزش موی سر: ریزش مو دلایل زیادی را به همراه دارد و مشکل طاسی سر در بین بیشتر آقایان مختلف می باشد که برخی از این مشکلات به دلیل ارثی، تغذیه نامناسب و … می باشد. توصیه می شود درباره این مشکل با پزشک و متخصص مشورت کنید.
هزینه انجام کاشت مو: انجام کاشت مو هزینه نسبتا زیادی را به همراه دارد و برخی از افراد به دنبال جایی هستند که برای انجام کاشت مو، کاشت ریش، کاشت ابرو طبیعی هزینه کم تری دریافت می کند، که توصیه می شود مراجعه نکنید و به بهترین کلینیک زیبایی و کاشت مو مراجعه کنید که تجربه داشته باشند و معتبر باشند تا دچار هیچ گونه مشکلی نشوید. برای انجام کاشت مو ممکن است ده نفر مشغول به فعالیت باشند و از دستگاه و تجهیزات مختلف استفاده شود که تمامی این فعالیت ها و استفاده از دستگاه ها هزینه دارد، اما نتیجه کار خوب می باشد.
درصد موفقیت: به طور معمول افرادی که کاشت مو انجام داده اند رضایت کامل دارند. موهای کاشته شده افراد به خوبی رشد می کند و جایگزین موهای از دست رفته افراد می شود و نتیجه کاشت مو دائمی می باشد.
داشتن اطلاعات کامل و مفید درباره کاشت مو: می تواند گفت که به طور معمول روش sut موفقیت بیشتری را به همراه دارد و عوارض و ریسک کمتری به همراه دارد و بیشتر افرادی که این روش را برای کاشت مو را استفاده کرده اند راضی هستند. این روش ممکن است عوارض کمی مانند سر درد، سوزش و … را به همراه داشته باشد که به مرور زمان از بین می رود و دائمی نمی باشد.
بررسی رزومه پزشک متخصص: نتیجه کاشت مو به تجربه و مهارت پزشک مورد نظر بستگی دارد. مسائل دیگری که در نتیجه کاشت مو تاثیر دارد جدی گرفتن نکات مراقبتی، شیوه صحیح کاشت مو و … می باشد.
روش های جلوگیری از ریزش مو
نداشتن استرس: می توان گفت که داشتن استرس تاثیر زیادی در ریزش مو دارد. زمانی که افراد درگیر استرس می شوند و در طول روز استرس زیادی دارند، در بین فولیکول های مو اختلال ایجاد می شود و این اختلال و مشکلات باعث نازک شدن موهای سر می شود.
استفاده از مواد شیمیایی: رنگ کردن موها و استفاده از مواد شیمیایی تاثیر زیادی در آسیب رساندن به موها دارد و مشکلات و آسیب های متعددی را برای موی سر به وجود می آورد. توصیه می شود برای اینکه از ریزش مو جلوگیری کنید کم تر از مواد شیمیایی استفاده کنید، تا موهای شما دچار آسیب نشود.
رژیم غذایی: برای اینکه موهای شما دچار هیچ گونه آسیب و مشکلی نشود، توصیه می شود که ویتامین ها، مواد معدنی و … را در رژیم غذایی خود جای دهید، تا دچار ریزش مو نشوید. هم چنین توصیه می شود برای این که موهای شما دچار مشکل نشود برای گرفتن رژیم لاغری با بهترین دکتر تغذیه مشورت کنید.
عوارض ترمیم مو
از آنجا که هر دو روش مواد تزریقی مو جنبه تقویت مو دارد ، عوارض خاصی ایجاد نمی کند. هر چند مانند هر روش درمانی حفظ نکات بهداشتی و استریل بودن وسایل برای انجام روش های ترمیم مو اهمیت دارد. پس دقت کنید برای انجام آن به سراغ مراکز تخصصی پوست و مو و پزشک های معتبر و حرفه از بروید.
مزوتراپی برای ترمیم مو
در حقیقت این روش تزریق مواد مغذی مو شامل انواع ویتامین ها ، مواد معدنی ، کلاژن ها ، اسیدها و آنزیم های مورد نیاز رشد فولیکول های مو می باشد. روش مزوتراپی موی سر جزء یکی از روش های ترمیم مو ، دارای یک بسته تقویتی برای موها می باشد.
این بسته باعث افزایش سوخت و ساز سلول های پوست و در نتیجه گردش جریان خون می شود. هر دو روش آخر باعث رویش مجدد موها می شود. اما دوام موهای تازه در آمده ، به مراقبت ها و انجام دوره های درمان به صورت منظم بستگی دارد.
کلام آخر
قبل از اقدام به انجام ترمیم مو باید یکی از روش های ترمیم مو را انتخاب کنیم. همانطور که خواندیم، هر یک از راهکارهای ترمیم مو شرایط خاص خودش را دارد. پس انتخاب روش ترمیم مو مناسب کار یک متخصص مو می باشد. متخصص مو طی انجام آزمایشات لازم و مشخص شدن علت ریزش مو بهترین شرایط درمانی را برای احیا و ترمیم موها به وجود می آورد. به طور کلی زمانی از روش های کاشت مو استفاده می شود که روش های تقویت کننده برای فرد کارساز نباشد. یعنی رویش مجدد موهای از دست رفته وجود ندارد.
امیدواریم مطالب این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. از این که تا پایان مقاله همراه ما بودید از شما ممنونیم. در صورت هر گونه انتقاد و پیشنهاد از طریق سایت پزشکا همراه ما باشید.