چطور لاک درست کنیم ؟【سال1403】❤️
در دنیای مدرن امروز، خانم ها علاقه بسیار زیادی به لاک و ناخن بلند دارند؛ در این مقاله می خواهیم به شما آموزش دهیم که چطور لاک درست کنیم؛ در این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر در رابطه با لاک و طرز تهیه آن بدانیم.
لاک ناخن
در واقع می توان گفت لاکی که ما برای زیبایی ناخنمان استفاده می کنیم، نوعی مادهٔ شیمیایی می باشد که موجب زیباتر شدن هر چه بیشتر ناخنهای دست یا ناخنهای پا میشود؛ اما در برخی مواقع از لاک می توانیم برای محافظت کردن از ناخنهایمان استفاده کنیم؛ از لاک برای موارد مختلفی استفاده می شود اما بیشترین کاربردهای آن شامل لاکهای شفافی است که برای محافظت کردن از ناخنها در مقابل شکسته شدن یا انتقال دادن یک رنگ براق و آراسته بوسیله انگشتان بوده است.
زمانی که در کارخانه لاک ناخن می خواهند درست کنند باید به ترکیبات آن ماده غلظت دهنده مانند استیرالکونیوم هکتورایت اضافه می نمایند تا بتوانند با تکان دادن بطری آن، از حالت سکون روان وردی به وسیله حرکت ندادن آن، به گران وردی مناسب برسانند؛ از گذشته تا به امروز انسان ها علاقه زیادی به رنگ کردن ناخن های خود داشته اند و از سه هزار سال قبل از میلاد در کشورهایی مثل مصر و چین ، انسان ها ناخنهای خودشان را رنگ میکردند و برای انجام دادن این کار از مواد طبیعی مانند گیاه حنا، ترکیب صمغ عربی، سفیده تخممرغ، ژلاتین و موم زنبورعسل استفاده میکردند.
لاک خوب باید از چه ویژگی هایی برخوردار باشد ؟
در واقع هنگامی که ما می خواهیم برای ناخن خود لاک تهیه کنیم، باید به مرغوب بودن آن توجه کنیم تا سلامت ناخن های ما به خطر نیفتد؛ یک لاک خوب باید ویژگی های زیر را داشته باشد :
- باید قلموی لاک محکم باشد تا به خوبی روی ناخن ما قرار بگیرد و پخش نشود.
- غلطت لاک باید به اندازه باشد نه بسیار غلیظ نه بسیار رقیق .
- مدت زمان ماندگاری لاک روی ناخن ما باید طولانی باشد و پس از گذشت مدت زمان کوتاه پاک نشود.
- لاک مورد استفاده ما باید تاریخ انقضا داشته باشد و فاسد نشده باشد.
چگونه می توانیم در منزل لاک ناخن درست کنیم ؟
در واقع همان گونه که می دانیم می توانیم برای تهیه لاک به مراکز معتبری که لوازم آرایش و بهداشتی می فروشند مراجعه کنیم یا در بازار آن ها را بیابیم؛ علاوه بر آن، گاهی اوقات دوست داریم بدانیم که چطور لاک درست کنیم که ما می توانیم در منزل خود لاک مورد نظر خود را درست کنیم؛ مواد لازم و چگونگی درست کردن لاک به شرح زیر می باشند :
مواد لازم :
- سایه چشم به رنگ دلخواه
- اکلیل
- برق ناخن 2 شیشه
طرز تهیه لاک :
باید در ابتدا به وسیله کاغذ، یک عدد قیفی که کوچک است و دقیقا اندازه دهانه ی آن به اندازه دهانه ی شیشه برق ناخن باشد، درست کنیم؛ حالا نوبت این می باشد که رنگ لاک ناخن خود را انتخاب کنیم، از جعبه سایه چشم خود باید یک سایه به رنگ دلخواهمان برداریم؛ سپس سایه چشمی که انتخاب کرده ایم را خرد کنیم به گونه ای که کاملا سایه پودر شود.
اکنون باید سایه پودر شده را داخل شیشه ها بریزیم ، قیفی که در ابتدای کار آماده کرده ایم را در دهانه شیشه برق ناخن خود قرار می دهیم و سایه هایی که پودر شده اند را داخل قیف می ریزیم؛ اگر که مقداری از سایه در انتهای قیف ما گیر کرد، می توانیم با یک جسمی که نوک تیز است مثل خلال دندان آن را رد کنیم.
در این قسمت از کار پودر رنگی ما به صورت کامل وارد شیشه برق ناخن ما شده است و در این مرحله باید مخلوط شوند ؛ یک دقیقه به طور تقریبی شیشه را به خوبی تکان می دهیم تا به طور کامل رنگ سایه در شیشه برق ناخن ما پخش شود؛ حالا لاک ناخن خانگی ما آماده شده است؛ باید به این نکته توجه کنیم که باید هر بار قبل از استفاده کردن شیشه لاکمان را به خوبی تکان دهیم تا هر آن چه از مواد که ته نشین شده اند پخش شوند.
چگونه لاک مخملی بسازیم ؟
در حقیقت افراد بسیاری علاقه زیادی به لاک مخملی دارند که قصد داریم در این قسمت از مقاله چگونگی درست کردن لاک مخملی با یکدیگر بیاموزیم؛ ما به چند روش گوناگون و متفاوت می توانیم لاک مخملی را روی ناخنهای خود به وجود بیاوریم؛ برای درست کردن لاک مخملی به جز لاک ناخن، به پودرهایی که مخصوص لاک مخملی اند نیز، نیاز داریم که آن ها در رنگهای گوناگون و زیبا در بازار وجود دارند.
اولین روش این است که لاک هم رنگ با پودر لاک مخملی را باید بر روی ناخن خود بزنیم و همان موقع پودر لاک مخملی را بر روی لاک مان قبل از آن که خشک شوند بریزیم؛ در این مرحله باید تحمل کنیم که خشک شود و پس از آن پودر اضافی که روی ناخن وجود دارند را با یک قلموی تمیز کنار بزنیم.
دومین روش این می باشد که لاک مورد نظرمان را روی ناخن خود بزنیم و انگشتمان را داخل ظرف پودر لاک مخملی بگذاریم، در صورتی که می خواهیم طراحی و مدل خاصی بر روی ناخنمان بزنیم، به طور مثال تنها باید نوک ناخن خود را در ظرف بگذاریم یا اینکه طراحی مورد نظر خود را با چسبی که مخصوص است انجام دهیم و هنگامی که هنوز خشک نشده اند، ناخن خود را د پودر لاک فرو کنید و مثل شیوه قبل، مقدار اضافی آن را با قلمو پاک کنید؛ شیوه دیگر اینکه پودر لاک مخملی را در برق ناخن بریزید و به آسانی لاک را بر روی ناخن بکشید.
برای پاک کردن لاک ناخن از چه موادی می توانیم استفاده کنیم ؟
گاهی اوقات پس از آن که به ناخن های خود لاک می زنیم، از رنگ لاک خوشمان نمی آید یا ممکن است به دلایل مختلفی از نگه داشتن آن صرف نظر کنیم که در این صورت باید از پاک کننده های لاک استفاده کنیم؛ رایج ترین پاک کننده های لاک شامل استون، اتیل استات و ایزوپروپیل الکل و استونیتریل می باشند؛ اما لازم به ذکر است که استونیتریل نسبت به دیگر پاک کننده ها سمیتر است و از این رو استفاده کردن از آن در لوازم آرایشی و بهداشتی از ۱۷ مارس سال ۲۰۰۰ در منطقه اقتصادی اروپا ممنوع شده است.
برای نگه داری از لاک ناخن باید چه اقداماتی انجام دهیم ؟
در حقیقت برای درست کردن لاک هایی که کهنه و خشک شده اند، می توانیم از استون خالص و محلول رقیق کننده ناخن که بسیار راه گشا اند استفاده کنیم؛ اما در صورتی که ما از این مواد به مقدار بسیار زیادی استفاده کنیم و مداوم در شیشه لاک خود بریزیم ممکن است مشکلاتی برای ناخن ما به همراه داشته باشد چون استون مادهای آسیب زا می باشد و موجب شکستگی ناخنها و ریش ریش شدن آنها می شود.
در صورتی که ما جزو افرادی هستیم که اهمیت بسیار زیادی به سلامت پوست و ناخن خود میدهیم و تلاش خود را می کنیم که تا حد زیادی از این مواد سمی و مصنوعی اجتناب کنیم، پس بهتر می باشد که از لاک ناخن خود به درستی نگهداری کنیم تا مدت زمان طولانیتری تازه و روان باقی بماند؛ برای نگهداری درست از لاک باید به نکاتی که در ادامه ذکر می شود توجه کنیم :
- باید لاک ناخن خود را همیشه در محلی که خنک و تاریک است نگهداری کنیم؛ مساله بسیار مهم در این باره ثابت بودن دما می باشد، محلی که لاک ناخن خود را در آن قرار میدهیم باید دارای دمای ثابتی باشد، حتی اگر در یخچال خانه مان یک قفسه خالی داریم، میتوانیم از آن به عنوان فضای مناسبی برای نگهداری لاک هایمان استفاده کنیم.
- باید مراقب باشیم تا اصلا لاک ناخنمان را در جایی که نزدیک به منبع حرارت مانند بخاری و شوفاژ است قرار ندهیم زیرا بدیهی است که حرارت زیاد موجب سفت شدن لاک ما میشود و باعث خراب شدن آن می شود.
- باید لاک هابمان را در محیطی قرار دهیم که به هیچ وجه نور مستقیم خورشید به آن ها نتابد؛ زیرا تابیدن نور خورشید موجب تغییر یافتن دما و گرم شدن لاک ها میشود و موجب از بین رفتن ترکیبات موجود در آن می شود.
- باید مراقب باشیم که لاک ناخن خود را در حمام و دستشویی قرار ندهیم زیرا رطوبت زیاد و دمای بالا و متغیر این فضاها موجب کاهش یافتن ماندگاری لاک ناخن می شود.
درست است که رعایت کردن کامل این موارد ذکر شدن موجب افزایش یافتن ماندگاری لاک ناخن ما میشود اما نمی تواند آن را تا ابد حفظ کند و در صورتی که جزو افرادی نیستیم که پیش از پایان یافتن تاریخ مصرف لاک خود آن را به اتمام میرسانند، باید بعد از این زمان مشخص شده لاک ناخن خود را دور بیندازیم.
می توان گفت که تاریخ مصرف هر بطری لاکی که استفاده می کنیم تقریبا دو الی سه سال می باشد و قبل از این زمان مشخص شده هم این امکان وجود دارد که کیفیت لاک کاهش بیابد و غلظتش بیشتر شود.
لازم به ذکر است که روشهایی که برای رقیق کردن لاک در ابتدای مقاله نام برده شد تنها برای یک الی دوبار استفاده مجاز می باشند و استفاده از آن ها بیشتر از این تعداد دفعات نه تنها موجب کاهش کیفیت لاک می شود بلکه به ناخنهایمان نیز صدمه وارد میکند؛ پس بهترین کار این است که تاریخ باز کردن هر بطری لاکمان را حتما بر روی آن یادداشت کنیم و بعد از گذشت مدتی لاکهایی که کهنه شده اند را دور بیندازیم و آنها را با رنگهایی که تازه و جدیداند جایگزین کنیم.
با چه روش هایی می توانیم لاک های غلیظ شده را رقیق کنیم ؟
یکی از جمله مشکلات رایجی که در آرایش ناخن وجود دارد غلیظ شدن لاک ناخن است که به دلایل مختلفی مانند محکم بسته نشدن درب لاک و درست نگهداری نکردن از لاک یا حتی گذشتن تاریخ مصرف آن احتمال دارد رخ دهد؛ در هر صورتی اگر لاک ناخن ما بنا به هر دلیلی غلظت پیدا کرد و غیر قابل استفاده شد، با استفاده از روش هایی میتوانیم آن را رقیق کنیم و دوباره استفاده کنیم؛ در ادامه مقاله دو روش رقیق کردن لاک را به شما آموزش خواهیم داد.
1 . استفاده کردن از ماده مخصوص رقیق کننده ناخن
در بازار محصولاتی وجود دارند که نام آن ها “رقیق کننده لاک ناخن” می باشند و آن چنان هم گران قیمت نیستند؛ در صورتی که ما جزو افرادی می باشیم که با فاصله زمانی کم لاک هایمان را غلیظ و خراب میکنیم، پس بهتر می باشد که ماده ای که مخصوص رقیق کننده لاک ناخن است را تهیه کنیم و در این گونه موقعیتها استفاده کنیم.
اگر می خواهیم از این ماده استفاده کنیم، باید تنها یک قطره از آن محلول را داخل بطری لاک خود بریزیم و درب لاک را ببندیم و برای این که آن را مخلوط کنیم، لاک را به حالت برعکس در بین دو کف دستمان قرار دهیم و به وسیله حرکت دادن دستهای خود در خلاف جهت لاکمان را بچرخانیم تا اجازه دهیم که ماده رقیق کننده به خوبی در لاک حل شود؛ هیچوقت نباید لاک خود را تکان بدهیم زیرا تکان دادن لاک موجب به وجود آمدن حبابهایی داخل لاک میشود که به طور مستقیم این حبابها روی ناخن ما شکل می گیرند و آن را خراب میکنند.
2 . استفاده کردن از یکی دو قطره استون خالص :
در صورتی که به ماده رقیق کننده ناخن دسترسی کافی نداریم، این کار را میتوانیم به وسیله استون هم انجام دهیم اما هرگز نباید فراموش کنیم که استونی که مورد استفاده ما است باید خالص باشد تا اثر قویتری از خود به جای بگذارد؛ مانند روشی که در قسمت قبل ذکر شد یک یا حداکثر دو قطره (اگر لاکتان خیلی غلیظ شده است) از استون را باید داخل بطری بریزیم و به خوبی آن را تکان بدهیم تا حل شود؛ این نکته نباید فراموش شود که هر چه ماده استون کمتر باشد نتیجه ای که می گیریم بهتر خواهد بود و در صورتی که داخل لاک مقدار بیشتری استون بریزیم، لاک ما بیش از اندازه رقیق می شود و دیگر قابل استفاده نخواهد بود.
استفاده از لاک ناخن چه مضراتی به همراه دارد ؟
همان گونه که گفته شد از لاک ناخن برای زیبایی ناخن استفاده می شود اما برخلاف زیبایی که دارد، ممکن است برای برخی از افراد خطرناک باشد؛ مواد شیمیایی که در لاک وجود دارد موجب حساسیت در برخی از افراد می شود و این مسئله موجب میشود که پس از استفاده کردن از این مواد شیمیایی دچار علایم حساسیت در اطراف ناخنهایشان شوند.
از طرفی دیگر، استفاده کردن از لاک ناخن برای کودکانی که سن آن ها زیر 4 سال است توصیه نمیشود زیرا این امکان وجود دارد که کودکان با به دهان بردن دست خود و جویدن ناخن و لاک روی آن دچار مسمومیت حاد شوند؛ در صورتی که کودک ما عادت به جویدن ناخن دارد پس بهتر می باشد که برای او لاک نزنیم.
به طور کلی در لاک ناخن مواد شیمیایی وجود دارد که برای سلامت بدن ممکن است خطرناک باشد که تولوئن از جمله این مواد می باشد؛ تولوئن که از یکی از مواد تشکیل دهنده لاک است، عوارضش بیشتر در کسانی قابل مشاهده است که آن ها از نظر بدنی به این ماده حساسیت دارند یا به مقدار زیاد و نامناسب از آن استفاده می کنند؛ بسیاری از آثار تولوئن با تنفس حلالهای آن ظاهر میشود.
فتالات نیز جزو مواد تشکیلدهنده لاک می باشد که در سال 2006 بسیاری از تولیدکنندگان معتبر لاک ناخن و دیگر فرآوردههای آرایشی، این ماده شیمیایی را از محصولاتشان حذف کردهاند، در ضمن در سال 2007 در دانشگاه روچستر تحقیقاتی صورت گرفت و نشان داد، محصولاتی که ناشی از سوخت و ساز فتالات در بدن که در ادرار انسان جمع می شوند، باعث افزایش یافتن اندازه دور کمر آقایان و مقاومت کردن سلولها به انسولین میشود که در نتیجه امکان دارد فرد را در معرض ابتلا به دیابت قرار دهد.