صدا طعم زندگی است، سمعک شنوایی نیک آوا【سال1403】❤️
ما در این مقاله قصد داریم شما را با سمعک شنوایی آشنا کنیم. هنگامی که مشغول تماشای فیلم مورد علاقه خودتان هستید یا با هیجان مسابقه فوتبال را دنبال میکنید، چند دقیقه صدا تلویزیون را ببندید. چه حسی به شما دست میدهد؟ واقعا زندگی در سکوت نمیتواند خیلی جذاب باشد. برای همین میگویند صدا طعم زندگی است. زندگی صامت و بدون صدا که در سکوت میگذرد خیلی جذاب نیست. اما حق افراد کمشنوا نیست تمام ارتباطشان با اطراف قطع شود و هیچگاه نتوانند طعم شنیدن صدا را بچشند. متاسفانه برخی از افراد ناشنوا یا کمشنوا خیلی زود ناامید شده، ارتباطشان را با محیط و افراد اطراف از دست داده و منزوی میشوند. کلینیک سمعک نیک آوا این طعم شیرین را به شما هدیه میدهد. در ادامه با سمعک شنوایی بیشتر آشنا خواهید شد پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.
سمعک چیست؟
به طور کلی افرادی که از سمعک استفاده می کنند، درک بهتری از گفتارها و صوت های اطراف خود دارند تا افرادی که از سمعک استفاده نمی کنند. سمعک تقویت کننده کوچک الکترونیکی است که به فرد کم شنوا کمک می کند تا صداهای اطراف خود را واضح تر واضح تر بشنود. سمعک صوت ها را برای فرد تقویت می کند تا بهتر و به راحتی بشنود تا با دیگران به راحتی ارتباط برقرار کند. همان طور که می دانید هدف سمعک تنها بلندتر کردن صدا و تقویت آن نمی باشد. سمعک ها تمام صداهایی که وارد گوش می شود را دریافت می کند و آنها را مطابق با افت شنوایی فرد پردازش و تقویت می کند و در نتیجه صدای پردازش شده و تقویت شده را به داخل گوش می فرستد و این مراحل به سرعت انجام نخواهد شد. سمعک صداها را از طریق میکروفن دریافت می کند و امواج را به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کند و تقویت کننده صدای سیگنال را تقویت می کند و از طریق بلندگو داخل سمعک به گوش ارسال می کند. امروزه سعی بر این است که در طراحی سمعک ها، گفتار ها واضح تر در اختیار فرد کم شنوا قرار گیرد و آلودگی های صوتی و همچنین تقویت صداهای مزاحم کاهش یابد. همان طور که می دانید سمعک ها با باتری کار می کنند و صداهای اطراف را برای برقرار کردن ارتباط تقویت و پردازش می کنند.
کلینیک تخصصی شنوایی نیک آوا
کلینیک تخصصی شنوایی و سمعک نیک آوا یکی از معتبرترین مراکز ارزیابی شنوایی و تجویز سمعک در کشور است که 10 سال از فعالیت آن به مدیریت خانم دکتر سهیلا رستمی میگذرد. این کلینیک در طول سالها فعالیت خود تمام تلاشش را به کار بسته است تا شعار «صدا، طعم زندگی است» را به یک هدف واقعی تبدیل کرده و بتواند طعم شیرین صدای زندگی را به همه هدیه کند.
این مرکز به کمک کادر درمانی مجرب و متخصص و با استفاده از تجهیزات پیشرفته و مدرن خدمات تخصصی زیادی چون شنواییسنجی، آزمونهای الکتروفیزیولوژیک، بررسی وزوز گوش، سرگیجه، تجویز سمعک و ارزیابیهای پایه و تکمیلی شنوایی کودکان و بزرگسالان را ارائه دهد.
بخش ویژهای از خدمات و محصولات کلینیک شنوایی سنجی و سمعک نیک آوا مربوط به ارائه خدمات و محصولات مربوط به انواع سمعک میشود. این مرکز جزو چند کلینیک پیشرفته ایران در ساخت انواع سمعک نامرئی است و در این حوزه 6 ویژگی برجسته دارد که رضایت مشتریان را در پی داشته است.
- تجویز سمعک مناسب: تشخیص اینکه چه سمعکی مناسب افراد کمشنوا باشد کار سادهای نیست و نیاز به تخصص دارد. متخصصان شنوایی با مدرک دکترای شنوایی شناسی در نیک آوا بهترینها را برای شما تجویز میکنند.
- انتخاب سمعک مناسب: مدلهای مختلفی از سمعک وجود دارد که بسته به تجویز پزشک، نیاز و قیمت آنها میتوانید مدل مناسب را بخرید. اما تنوع مدلهای موجود در بازار زیاد بوده و ممکن است دچار سردرگمی شوید. شاید ندانید سمعک نامرئی یا سمعک هوشمند چیست یا چرا سمعک زیمنس یکی از بهترین مدلهای بازار است. نیک آوا به شما مشاوره صادقانه میدهد.
- بهترین قیمت سمعک: هنگام خرید، موضوع قیمت یکی از موارد تعیینکننده است. در نیک آوا میتوانید بهترین و پیشرفتهترین سمعکها را با کیفیت بالا و بهترین خدمات پس از فروش سفارش دهید. به عنوان مثلا میتوانید بهترین قیمت سمعک زیمنس و قیمت سمعک نامرئی را در نیک آوا پیدا کنید.
- راهنمای خرید سمعک: نیک آوا تلاش میکند برای نیازهای مختلف، راهنمای خرید سمعک را به صورت دقیق ارائه کند تا بتوانید بر اساس بودجه و نیاز خود بهترین مدل را انتخاب کنید.
- بیمه سمعک: یکی از موارد بسیار مهمی که به آن توجه شده بیمه سمعک است. در همین راستا برای تمامی بیمهها تسهیلات ویژهای لحاظ شده و تمامی مدارک مورد نیاز به مراجعه کنندگان تحویل داده میشود.
- ضمانت سمعک: از آنجایی که نیک آوا هیچ وقت نمیخواهد اعتبارش زیر سوال برود و تلاش میکند بهترین صدا را به شما هدیه دهد، تمام محصولات و سمعکهای خود را با ضمانتنامه معتبر و به شرط اصلی بودن به فروش میرساند.
تست شنوایی سنجی در نیک آوا
در صورتی که معاینه و تحلیل درستی شکل نگیرید ممکن است فرد مراجعهکننده با تشخیص اشتباه در آینده دچار مشکل شود. بنابراین باید تست شنوایی سنجی را خیلی جدی بگیرید. به همین دلیل کلینیک شنوایی سنجی نیک آوا به صورت کاملا حرفهای و تخصصی با حضور متخصصان ماهر و به کمک دستگاههای پیشرفته بررسی میکند که وضعیت شنوایی شما در چه سطحی قرار دارد و آیا به سمعک نیاز دارید یا خیر.
شنوایی سنجی شامل آزمایشهایی است که روی عملکرد گوشها انجا میشود و وضعیت شنیداری و تعادلی مورد بررسی قرار میگیرد.
خدمات شنوایی سنجی و سمعک ویژه کودکان
لزوما این تصور که مشکلات شنوایی و تجویز سمعک ویژه افراد سالخورده است، تفکر درستی نیست و حتما باید کودکان خود را در زمانبندیهای مشخص برای شنوایی سنجی و چکاپ نزد پزشکان متخصص ببرید. کلینیک نیک آوا بخش ویژهای را برای خدمات ویژه کودکان قرار داده است که میتوانید بهترین خدمات را دریافت کنید. صدا، طعم زندگی است، با نیک آوا آن را بچشید.
- تلفن : ۸۸۷۸۰۶۱۲ – ۰۲۱
- تلفن : ۸۸۷۹۴۳۷۴ – ۰۲۱
- همراه: ۰۹۳۵۴۵۴۹۹۵۴
- نشانی : تهران، میدان ونک، ابتدای خیابان ملاصدرا، پلاک ۳، ساختمان پزشکان ملاصدرا، طبقه چهارم، واحد ۲۳ (با پارکینگ)
- ساعات کاری: شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۰ صبح تا ۷ عصر
- ایمیل : info@nicava.ir
اگر قصد خرید سمعک دارید، کلینیک شنوایی سنجی و سمعک نیک آوا شرایط فروش فوقالعادهای را با تسهیلات ویژه در نظر گرفته است که میتوانید مدل موردنظر خود را با دو سال گارانتی بیقید و شرط بینالمللی و 5 سال تنظیم رایگان با قیمت 1 تا 3 میلیون تومان برای مدلهای مختلف خریداری کنید.
سمعک از چه قطعاتی تشکیل شده است؟
همان طور که می دانید قطعات تشکیل دهنده سمعک از انواع مختلفی تشکیل شده است و اجزای تشکیل دهنده سمعک ها تقریبا مشابه یکدیگر می باشند در ادامه قطعات تشکیل دهنده سمعک به شرح ذیل می باشد:
رسیور
رسیورها سیگنال های دیجیتالی پردازش شده را مجدد به امواج شنیداری تبدیل می کند.
تقویت کننده
همان طور که از نامش پیداست، وظیفه تقویت کننده ها این است که سیگنال های دیجیتالی دریافت شده از میکروفن را تقویت کنند.
میکروفون
میکروفون در بخش بیرونی سمعک قرار گرفته است و وظیفه اصلی میکروفون دریافت صدا از اطراف و تبدیل صداها به سیگنال های دیجیتالی است.
پردازشگر
پردازشگرها به صورت یک مینی کامپیوتر عمل می کنند و پردازش سیگنال های دیجیتالی را بر عهده دارند.
انواع مختلف سمعک گوش
سمعک ها انواع مختلفی دارند و بر اساس مدار به پنج دسته تقسیم می شوند. که در ادامه به انواع مختلف سمعک گوش اشاره خواهیم کرد:
سمعک های دیجیتالی
در این دسته از سمعک ها به دلیل مدار پردازش سیگنال دیجیتالی، تحولی را در دنیای سمعک ها ایجاد کرده است. افرادی از سمعک استفاده می کنند و از صداهای زیاد داخل خیابان شکایت دارند و همچنین گفتارها را واضح نمی شنود ما این سمعک دیجیتالی را به آن ها پیشنهاد می دهیم که با استفاده از این دسته از سمعک ها تا حد زیادی از مشکلات آن ها رفع می شود. این نوع سمعک ها دارای کانال های متفاوتی و همچنین دارای انواع مدارهای حذف نویز و بهبود تشخیص گفتار است. سمعک های دیجیتالی برنامه هایی برای استفاده از سمعک در محیط های مختلف که از قبل تعریف شده است.
برای مثال فرد می تواند با توجه به این که در کدام محیط می خواهد حضور پیدا کند، برنامه مناسب با آن محیط را انتخاب کرده و از شنوایی دقیق لذت ببرند و همچنین فرد می تواند برای محیط های پر سر صدا مانند: کنسرت و مهمانی از قبل برنامه مناسب کنسرت و مهمانی را انتخاب کند.
سمعک آنالوگ
ساده ترین نوع مدار در سمعک های آنالوگ وجود دارد و این نوع سمعک یک نوع تقویت کننده و پردازشگر ساده می باشد که هیچ نوع پردازش پیشرفته ای در این نوع سمعک رخ نمی دهد. سمعک آنالوگ امواج را به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کند و سیگنال های الکتریکی به تقویت کننده های درون سمعک ارسال می شوند. این دسته از سمعک ها هیچگونه نیاز به مینی کامپیوتر یا نرم افزار در آن ندارد و تنها دارای پتانسیومتر تنظیم زیر و بم صدا بوده است.
سمعک های هوشمند
این دسته از سمعک ها می توانند صداها را با هر سطحی به طور مناسب و افت شنوایی فرد تقویت کنند. در این دسته از سمعک ها سیستم های جهت دار وجود دارد که می تواند بهترین کیفیت صوتی را با کاهش مزاحمت های محیطی برای فرد کم شنوا فراهم کند، به زبان ساده تر صداهای بلند، آرام و همچنین گفتارها در مرحله پردازش، تقویت شده و هر کدام به صورت جداگانه تقویت می شود و در انتها با یکدیگر تلفیق می شوند. یکی از مهم ترین ویژگی های این گروه از سمعک ها تمرکز بر سیگنال های گفتاری می باشد و با قابلیت حذف صداهای مزاحم اطراف فرد و افزایش درک کلام ها و گفتارها در اطراف فرد استفاده کننده از سمعک می باشد.
سمعک های بلوتوث دار
با استفاده از این نوع سمعک فرد می تواند در مکان های مختلف و با آرامش خاطر حضور پیدا کند. این دسته از سمعک ها از آخرین تکنولوژی ساخت سمعک برخوردار هستند و همچنین سمعک بلوتوث دار علاوه بر دارا بودن ویژگی های برتر سمعک های هوشمند، صدایی با کیفیت و طبیعی را نیز تولید می کنند. یکی از ویژگی های سمعک های بلوتوث دار، امکان برقراری ارتباط با موبایل و تلویزیون است که صداهای تلوزیون و صدای موبایل را به طور مستقیم، بدون هیچگونه تاخیری و با کیفیت عالی دریافت می کند و به گوش فرد کم شنوا می رساند.
سمعک های قابل برنامه ریزی یا نیمه دیجیتال
افرادی که از با ناشنوایی دست و پنجه نرم می کنند می توانند از این نوع سمعک استفاده کنند. سمعک های قابل برنامه ریزی همان سمعک های آنالوگ می باشند و تنها تفاوت این نوع سمعک ها برنامه ریزی با کامپیوتر می باشد و همچنین سمعک های نیمه دیجیتال می توانند چند برنامه را داشته باشند.
سمعک فشن
این دسته از سمعک ها بسیار زیبا و جذاب است و افراد کم شنوا بسیار طرفدار این نوع از سمعک ها هستند و موجب ترغیب افراد کم شنوا به استفاده از سمعک شده است. اما لازم به ذکر است در ایران استفاده از این نوع سمعک ها رواج کمتری پیدا کرده است.
ویژگی استفاده از سمعک گوش
در ادامه ویژگی استفاده از سمعک گوش به شرح ذیل می باشد:
اتصال بی سیم
همان طور که در بالا ذکر شد، سمعک ها می توانند به صورت بی سیم با تلفن همراه، تلویزیون و پخش کننده های موسیقی ارتباط برقرار کنند. برای صحبت کردن با تلفن و شنیدن صدای فردی که تماس گرفته است در برخی مواقع به یک دستگاه واسطه نیاز است، برای پردازش و تقویت صدا که می توانید از نوع سمعک های بلوتوث دار استفاده کنید. از دیگر ویژگی های سمعک می توان به کاهش سر و صدا و حذف نویز در محیط اطراف نیز اشاره کرد.
میکروفن های جهت دار
میکروفن های جهت دار توانایی شنیدن فرد کم شنوا را که در محیطی پر سر و صدا حضور دارد را افزایش می دهد. که می توان این قابلیت را ویژگی سمعک شنوایی دانست.
ورودی صوتی مستقیم
این ویژگی به افراد کم شنوا کمک می کند که از طریق رایانه یا دستگاه موسیقی دارای سیم به صدا وصل شوند.
کنترل از راه دور
برخی از سمعک ها را می توان از راه دور کنترل کرد و این نوع از سمعک های بی سیم به تلفن همراه وصل می شوند و دارای برنامه ای است که امکان کنترل و تنظیم سمعک از طریق تلفن همراه را فراهم می سازد.
سمعک نامرئی چیست؟
انواع سمعک و انواع لوازم جانبی آن در بازار موجود است. همان طور که می دانید استفاده از سمعک های نامرئی در افراد موجب افزایش اعتماد به نفس و افزایش انگیزه در استفاده از سمعک در اجتماع می شود. سمعک نامرئی در عمق مجرای گوش بین خم اول و دوم گوش قرار می گیرد و دارای تکنولوژی بسیار بالایی است. سمعک های نامرئی باید از داخل مجرای گوش قالب گیری می شود و به صورت سفارشی ساخته می شوند. این دسته از سمعک ها به سختی در گوش افراد استفاده کننده دیده می شود و همچنین سمعک نامرئی دارای پین یا نخ بسیار نازکی است که بیمار به راحتی می تواند سمعک را توسط پین یا نخ نازک خارج کند.
ساخت سمعک های نامرئی بی سیم بسیار دشوار است به دلیل این که وقتی از نرم افزار بلوتوث در این نوع سمعک ها استفاده شود سایز سمعک بزرگ تر می شود و دیگر نامرئی محسوب نمی شود. اغلب شرکت ها به دنبال راهی هستند که بتوانند سمعک های نامرئی وایرلس را تولید کنند ولی به موفقیت در این زمینه نرسیده اند.
چرا افراد کم شنوا باید از سمعک استفاده کنند؟
اقدام نکردن به درمان کم شنوایی موجب بروز عوارض در طولانی مدت می شود که آن را نمی توان جبران کرد. در صورتی که اگر کم شنوایی در نوزادان و کودکان درمان نشود موجب از دست رفتن زبان و گفتار آن ها می شوند و در صورتی که کم شنوایی به بیش ترین حد خودش رسیده باشد، فرد مبتلا، قدرت تکلم را از دست می دهد و اگر کم شنوایی در افراد بزرگسال بروز دهد و اقدام به درمان کم شنوایی نکنند، عوارض دیگری را نیز به دنبال خواهد داشت. در ادامه به پاسخ سوال چرا افراد کم شنوا باید از سمعک استفاده کنند؟ اشاره خواهیم کرد:
- افرادی که کم شنوا هستند ممکن است دچار افسردگی و گوشه گیری شوند که با استفاده از سمعک موجب می شود فرد دیگر دچار این عوارض و بیماری ها نشود.
- اگر فرد کم شنوا از سمعک استفاده نکند، ممکن است افرادی که با او صحبت می کنند لحن صحبت آن ها تغییر و به فریاد تبدیل شود.
- استفاده از سمعک احترام و آسوده خاطری فرد و اطرافیان وی را به دنبال دارد.
- به دلیل این که افراد با شخص های کم شنوا کم تر صحبت می کنند، استفاده از سمعک موجب برقراری ارتباط می شود.
- به علت درخواست مکرر افراد کم شنوا برای بازگو کردن صحبت های اطرافیان موجب عصبانی شدن آن ها می شود که با استفاده از سمعک افراد کم شنوا این مشکلات را به صفر می رسانند.
- اگر افراد کم شنوا از سمعک استفاده نکنند به طور ناخواسته صحبت و گفت گوی اطرافیان با آن ها کم می شود. در مواقع دیگر بر اثر قطع ارتباط با دیگران فعالیت های گروهی نیز کم خواهد شد.
- افرادی که از سمعک استفاده نمی کنند، این امر موجب قطع ارتباط با دیگران و اطرافیانشان می شود و احساس تنهایی در این افراد افزایش می یابد.
- ممکن است به علت عدم استفاده از سمعک در کار خود به حرف های همکاران توجه نشود و کار و حرفه خود را از دست دهند.
- اگر افراد اقدام به درمان کم شنوایی خود نکنند، موجب بروز بیماری ناشی از کم شنوایی می شود که این بیماری فراموشی نام دارد که بسیار شایع است.
- به طور کلی کم شنوایی منجر به تحلیل رفتن بخشی از مغز می شود.
- اگر افراد کم شنوا از سمعک استفاده نکنند این امر موجب تحلیل رفتن و کم کار شدن پردازش حافظه شنوایی در بخشی از مغز می شود.
- با استفاده از سمعک افراد می توانند بیش تر از زندگی خود لذت ببرند.
- استفاده از سمعک موجب به حداقل رسیدن، فرار از یادگیری ناشی از کم شنوایی می شود.
- در مراحل حاد و پیشرفته، اگر افراد کم شنوا اقدام به درمان کم شنوایی خود نکنند موجب فراموش کردن انجام برخی از کارهای روزمره خود می شوند.
- اگر افراد بیمار اقدام به استفاده از سمعک نکنند موجب می شود که فعالیت هایی که از فکر کردن کم تری برخوردار است را در اولویت قرار دهند و به دیگر فعالیت هایی که نیاز به فکر کردن و تمرکز است را اهمیت ندهند.
- یکی دیگر از عوارض عدم اقدام به درمان کم شنوایی: فراموشی چهره افراد، از یاد بردن نام خیابان ها و کوچه های محل زندگی فرد بیمار می باشد.
هزینه سمعک در سال 1401
بسیاری از مشکلات کم شنوایی با استفاده از سمعک قابل درمان است. هزینه های سمعک نسبت به نوع آن ها متفاوت است و همچنین بیمار باید توجه به خرید سمعک داشته باشد به دلیل این که اگر اشتباهی در انتخاب سمعک رخ دهد موجب از بین رفتن هزینه و وقت بیمار می شود و همچنین باعث خسارت جبران ناپذیر ناشی از تجویز نامناسب به قدرت شنوایی فرد نیز خواهد شد. سمعک ها به دلیل این که به اندازه کوچکی در بازار موجود است و از تکنولوژی بالا برخوردار هستند کمی پر هزینه می باشند و با قیمت بالایی در بازار عرضه می شوند.
هزینه سمعک ها به عواملی مانند: تفکیک صداهای گفتاری، حذف نویز و سوت، مدار های مدرن و نرم افزار بلوتوث بستگی دارد به زبان ساده تر اگر سمعک ها حتی یکی از ویژگی های گفته شده را داشته باشد در افزایش هزینه سمعک این دسته از عوامل نقش به سزایی را دارند.
کلام آخر
از شما عزیزان سپاسگزاریم که ما را تا پایان مقاله همراهی کردید. سایت پزشکا همواره سعی بر این داشته تا شما را با سمعک شنوایی آشنا کند. امیدواریم مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد، می توانید از طریق سایت با ما درمیان بگذارید.