نبض بازار

انواع سمعک و لوازم جانبی آن【سال1403】❤️+ خرید آنلاین

ما در این مقاله قصد داریم شما را با خرید سمعک و لوازم جانبی آشنا کنیم. سمعک وسیله ای پزشکی است، که به بهبود شنوایی افراد کم‌ شنوا کمک می‌ نماید. سمعک ها دستگاه های الکترونیکی هستند که با تقویت صدا به فرد کم شنوا کمک می کند تا صدا را بهتر بشنود شما با خرید سمعک و لوازم جانبی می توانید این امکان را برای خود فراهم کنید. سمعک دستگاهی است که صدا را از محیط اطراف می گیرد و آن را تقویت می کند و به مجرا یا کانال گوش فرد شنوا ارائه می دهد. سمعک در راسته اورتز ها قرار می گیرد یعنی وسیله ای است که کمک می کند تا اندام کم توان به قابلیت های بهتری دست پیدا کند. در بیشتر کشورها، سمعک‌ها جزو وسایل پزشکی طبقه‌بندی می‌شوند و توسط قوانین و مقررات مربوط به سازمان‌ های بهداشتی و درمانی آن کشور ارزیابی و نظارت می‌شوند. در ادامه با خرید سمعک و لوازم جانبی بیشتر آشنا خواهید شد پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

تاریخچه سمعک

اولین سمعک ها به شکل شیپور هایی بودند که در قرن هفدهم میلادی افراد بر روی گوش خود قرار می دادند تا صدای افراد را بیشتر و بهتر بشنوند. در این موقعیت فرد کم شنوا سر شیپور را سمت گوینده قرار می داد صدای او را با وجود مزاحمت صدا های اطراف بهتر دریافت می کرد در واقع مانند این ست که لاله گوش را بزرگ تر کرده و مستقیم جلوی منبع صوتی قرار دهیم. این امر باعث می شود که ورود صدا های مزاحم کم تر شود و صدای مورد نظر را با اندکی تقویت به گوش برساند. با اختراع تلفن، نخستین گام در جهت ساخت سمعک های امروزی در اواخر قرن نوزدهم برداشته شد. سمعک ها ابتدا به صورت جیبی بوده اند منبع تغذیه الکتریکی آن به صورت پیل الکتریکی شیمیایی عمل کرده و فرد باید این مجموعه را در کنار هم حمل می کرد. البته پیشرفت قابل توجهی بود چون قدرت سمعک به نحو قابل ملاحظه ای افزایش یافته و صدا ها بهتر به گوش فرد کم شنوا می رسید. با پیشرفت دانش بشری در قرن بیستم سایز باتری سمعک ها کوچک تر شده است و با ساخت باتری های ذغالی شاهد حضور سمعک هایی کوچک تر و قابل حمل تر هستیم. میکروفون ها کوچک تر شده و پخش کننده صدا نیز با کیفیت بالاتر و در سایز کوچک تر امکان بهره برداری دارند.

تاریخچه سمعک

[maxbutton id=”2″ url=”https://affstat.adro.co/click/99c3e65f-0060-4f63-bdd7-90005e1f3a60″ ]

انواع مختلف سمعک گوش

در ادامه به معرفی انواع مختلف سمعک گوش می پردازیم:

 سمعک‌های داخل گوشی

• سمعک نامرئی IIC

امروزه با تلاش شرکت های مربوطه، میکروفون را در داخل درب باتری قرار می دهند که سایز سمعک ها کوچک تر شود. این دسته از سمعک ها خود را ثابت کرده اند که با استفاده از این نوع سمعک، فرد کم شنوا بهترین نتیجه را تجربه خواهد کرد. سمعک نامرئی IIC در پنج رنگ متفاوت در بازار موجود است و همچنین مدل بی سیم سمعک نامرئی IIC موجود است.

• سمعک نامرئی CIC

در ادامه به دسته ای از افراد که نمی توانند از سمعک نامرئی CIC استفاده کنند اشاره خواهیم کرد:

  1. کودکانی که مجرای گوش کوچکی نسبت به حالت نرمال مجرای گوش دارند، این نوع سمعک ها پیشنهاد نمی شود. به دلیل این که احتمال گم شدن سمعک ها توسط کودکان بسیار بالا است و همچنین به دلیل این که مجرای گوش کودکان دائم در حال رشد است، باید طبق زمانبندی خاصی پوسته سمعک عوض شود که این امر بسیار هزینه بر خواهد بود.
  2. افرادی که با مشکلاتی از قبیل: پرده گوش آن ها آسیب دیده، دچار پارگی پرده گوش، دچار عفونت مکرر در ناحیه گوش، ترشح زیاد و جرم سازی رو به رو هستند، سمعک های نامرئی برای این دسته تجویز نمی شود و بهتر است که از سمعک های پشت گوشی استفاده کنند.
  3. افرادی که مجرای گوش آن ها مستقیم بوده و حالت S را ندارند، کاندیدای نامناسب استفاده از سمعک نامرئی CIC می باشند.
  4. افرادی که سن بالایی دارند ممکن است حالت مجرای گوش خود را از دست داده باشند و نتوانند از این نوع سمعک استفاده کنند.

• سمعک داخل کانال ITC

این دسته از سمعک ها برای تمام دسته از افرادی که افت شنوایی دارند بسیار مناسب است. این مدل از سمعک بسیار کوچک و ظریف می باشد. این نوع از سمعک ها داخل کانال گوش و در قسمت پایین کاسه گوش خارجی قرار می گیرند و موجب راحتی استفاده از سمعک می شود. به طور کلی محفظه سمعک در داخل گوش قرار می گیرد و نصف صدفی داخل گوش را پر می کند. عمر باتری سمعک داخل کانال ITC نسبت به سمعک نامرئی CIC بیش تر است و می توان به علت وجود میکروفون های جهت دار به یکی از ویژگی های دیگر این دسته از سمعک ها اشاره کرد.

• سمعک داخل گوشی ITE

سمعک داخل گوشی ITE نسبت به سمعک های پشت گوشی کمتر در معرض دید دیگران قرار می گیرند و قابل به ذکر است که سمعک های RIC در خانواده های سمعک پشت گوشی هستند که کمتر از سمعک داخل گوشی ITE در معرض دید قرار می گیرند. به دلیل این که این دسته از سمعک ها بسیار کوچک هستند فرد استفاده کننده می تواند از طریق ریموت کنترل ولوم صدا را تغییر دهد. قابل به ذکر است که به دلیل کوچک تر بودن این دسته از سمعک ها نسبت به سمعک های پشت گوشی از ویژگی های کمتری برخوردار هستند اما به این معنا نیست که سمعک داخل گوشی ITE ویژگی های منحصر به فرد نداشته باشند، به عنوان مثال: سمعک داخل گوشی ITE مجهز به کویل و بلوتوث هستند و با اتصال مستقیم صدای گوشی و تلویزیون به سمعک منجر به درک بهتر شنیداری فرد در مکان های شلوغ می شود. برخی از سمعک ها برای برقراری ارتباط به لوازم جانبی نیاز دارند و در حالتی که برخی از سمعک های بدون لوازم جانبی ارتباط برقرار می کنند. در ادامه به معایب سمعک داخل گوشی ITE می پردازیم:

  • به دلیل این که سمعک های داخل گوشی سیار کوچک هستند، ممکن است برخی از ویژگی های سمعک پشت گوشی را نداشته باشند.
  • به علت اندازه کوچک این دسته از سمعک ها فرد کم شنوا نیاز به بینایی و دقت بسیار بالا دارد.
  • این نوع از سمعک ها نمی توانند شنوایی عمیق را پوشش دهند.
  • سمعک داخل گوشی ITE به دلیل نزدیک بودن میکروفون و ریسیور بیش تر منجر به ایجاد فیدبک در این دسته از سمعک می شود.

 سمعک‌های پشت گوشی

• سمعک پشت گوشی BTE

• سمعک پشت گوشی میکرو Micro

• سمعک RIC

• سمعک RITE

ویژگی های سمعک نامرئی 

  • برای تمام دسته از افراد مناسب است.
  • در مواقعی که افراد کم شنوا با تلفن همراه صحبت می کنند می توانند از این دسته از سمعک استفاده کنند.
  • هیچ نشانه ظاهری که فرد از سمعک استفاده می کند مشخص نخواهد بود.
  • با بهترین شیوه تمام امواج صوتی را جمع آوری می کند.

معایب استفاده از سمعک نامرئی

  1. ممکن است برخی از افراد قادر به استفاده از سمعک های نامرئی نباشند و باید به پزشک متخصص شنوایی مراجعه کنند.
  2. این دسته از سمعک ها برای افرادی که کم شنوایی آن ها حد متوسط است، مناسب می باشد و برای افرادی که کم شنوایی آن ها در حاد ترین وضعیت شنوایی می باشد، مناسب نیست.

انواع مختلف سمعک گوش

[maxbutton id=”2″ url=”https://affstat.adro.co/click/99c3e65f-0060-4f63-bdd7-90005e1f3a60″ ]

ساختار سمعک چگونه است؟

سمعک‌های جدید یک کامپیوتر خیلی کوچک هستند، که داخل مجرای گوش یا پشت گوش قرار می‌گیرند. تکنولوژی‌های خیلی زیادی داخل آنها قرار دارد! اما بطور کلی سمعک‌‌ ها سه قطعه اصلی دارند:

  • میکروفون
  • تقویت‌کننده
  • رسیور

میکروفن امواج صوتی دریافت شده را به سیگنال های الکترکی تبدیل می کند و همچنین تقویت کننده ها که یک آمپلی فایر خیلی پیشرفته هستند، سیگنال های الکتریکی را تقویت می کنند. رسیور ها هم بلندگو های خیلی کوچکی هستند که سیگنال ‌های الکتریکی را به امواج صوتی تبدیل کرده و به گوش انتقال می‌دهند.

همه سمعک ها با باتری کار می کنند و طول عمر باتری سمعک ها به تکنولوژی به کار رفته در آن بستگی دارد. میانگین طول عمر این نوع سمعک ها از 5 تا 15 روز است. همان گونه که اشاره شد از اواخر دهه هشتاد میلادی پردازشگرهای دیجیتال به امپلی فایر سمعک ها افزوده شده و در نتیجه با پردازش اطلاعات دریافتی از میکروفون، صدای متناسب تر با کاهش شنوایی در فرکانس های مختلف به گوش فرد کم شنوا ارسال می شود. میکروفون، گیرنده صدای سمعک است. میکروفون سمعک، صدا را از محیط گرفته و آن را تبدیل به امواج الکتریکی می کند تا امپلی فایر و پردازنده های دیجیتالی امکان انجام تغییرات لازم را داشته باشند. در ابتدا  در سمعک های آنالوگ یافت صدا فقط از یک میکروفون استفاده می شد اما امروزه در بیشتر انواع سمعک ها به ویژه در انواع پشت گوشی  هوشمند از دو میکروفون در آن ها استفاده می شود.

ساختار سمعک چگونه است؟

[maxbutton id=”2″ url=”https://affstat.adro.co/click/99c3e65f-0060-4f63-bdd7-90005e1f3a60″ ]

سمعک ها چگونه کار می کنند؟

همان طور که می دانیم سمعک ها در بهبود شنوایی و درک گفتار افراد دارای شنوایی کم انتقالی و حسی‌ عصبی سودمند هستند. این کم شنوایی معمولا بر اثر آسیب به پرده گوش استخوانچه‌های گوش میانی و کم شنوایی حسی‌ عصبی در اثر آسیب به سلول‌های حسی کوچکی بنام سلول‌های موئی اتفاق می‌افتد. این آسیب ها معمولا مواقعی که گوش دچار عفونت، بیماری‌، افزایش سن، نویز یا داروهای خاصی اتفاق می افتد.

سمعک ها ارتعاشات صوتی را تقویت می کنند. سلول‌های مویی باقی مانده ارتعاشات بزرگتر را کشف کرده و آن ها را به سیگنال ‌های عصبی تبدیل می‌کنند، این سیگنال ها به مغز ارسال می شوند و آسیب بیشتر به سلول ‌های مویی، موجب کم شنوایی شدید تر و نیاز به تقویت بیشتر توسط سمعک می باشد. در مواردی که گوش داخلی کاملا آسیب دیده باشد، حتی ارتعاشات صوتی بزرگ نیز به سیگنال عصبی تبدیل نخواهند شد. در این موارد، سمعک کارایی لازم را ندارد.

فواید استفاده از سمعک چیست؟

  1. کیفیت بهتر زندگی فردی و اجتماعی
  2. کاهش سرعت انحطاط در شنوایی
  3. کاهش وزوز گوش
  4. ایجاد نگرش مثبت از فواید سمعک برای کم شنوایان است
  5. کاهش استرس های ناشی از کم شنوایی
  6. استفاده راحت تر از رسانه های جمعی
  7. شنیده شدن فرکانش های مختلف صدا
  8. بازیابی صدا ها از فواید سمعک برای کم شنوایان
  9. دفع خطرات احتمالی
  10. برقراری ارتباط با دیگران
  11. کاهش ابتلا به آلزایمر

فواید استفاده از سمعک چیست؟

[maxbutton id=”2″ url=”https://affstat.adro.co/click/99c3e65f-0060-4f63-bdd7-90005e1f3a60″ ]

نحوه نگه داری از سمعک ها

  • سمعک ها را حتما از گرما و رطوبت دور نگه دارید.
  • همان طور که توسط پزشک خود آموزش دیده اید، سمعک خود را تمیز کنید به دلیل این که جرم و ترشحات گوش می تواند به سمعک آسیب رساند.
  • تعویض به موقع گارد سمعک باعث سالم ماندن سمعک خواهد شد.
  • از اسپری مو یا محصولات مشابه هنگامی که سمعک روی گوشتان است، استفاده نکنید.
  • هنگامی که دیگر نیازی به سمعک ندارید آن را خاموش کنید.
  • باتری تمام شده را بلافاصله عوض کنید.
  •  باتری‌های سمعک و خود سمعک را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگهداری کنید.

نکاتی که هنگام خرید سمعک و لوازم جانبی باید به آن توجه کنید

مدل های سمعک به صورت پشت گوشی در بازار موجود است و این دسته از سمعک ها در کانال گوش و در پشت گوش قرار می گیرد. سمعک پشت گوشی در پشت گوش قرار می گیرد و قالب گوش با شلنگ یا تین تیوب در کانال گوش می باشد و همچنین سمعک داخل گوشی در داخل کانال گوش قرار می گیرد و هیچ بخشی از سمعک در پشت گوش قرار نخواهد گرفت و در نهایت سمعک نامرئی نوعی سمعک داخل گوش می باشد با این تفاوت که نسبت به سمعک داخل گوش در عمق بیشتری از کانال گوش و در اندازه ای کوچکتر ساخته می شود و هنگام خرید سمعک و لوازم جانبی بدون ارزیابی پزشکی مورد تایید نیست.

خرید تقویت‌کننده صدا یا حتی خرید و قیمت سمعک، بدون معاینه و ارزیابی توسط شنوایی‌ سنجی می‌ تواند باعث مشکلات و بروز عوارض مختلفی شود. هنگام خرید سمعک و لوازم جانبی برخی از افراد بر اساس قیمت قضاوت می‌کنند و فکر می‌کنند هر چه قیمت بالاتر باشد، کیفیت هم بهتر خواهد بود. به علت این که انتخاب سمعک بر اساس نوع و میزان کم شنوایی، نیازهای شنیداری و سبک زندگی فرد صورت می‌گیرد. به عنوان مثال: هر چه تعداد کانال ‌ها و ویژگی ‌های سمعک افزایش یابد، قیمت سمعک هم بیشتر خواهد بود.

نکاتی که هنگام خرید سمعک و لوازم جانبی باید به آن توجه کنید

[maxbutton id=”2″ url=”https://affstat.adro.co/click/99c3e65f-0060-4f63-bdd7-90005e1f3a60″ ]

اما نکته مهم این است، که آیا برای همه افراد نیاز است، که تعداد کانال‌های سمعک زیاد باشد، آیا سایر ویژگی‌ها برای همه افراد ضروری است؟ تحقیقات نشان داده که برای تمامی الگوهای کم شنوایی 4 تا 8 کانال فرکانسی کافی است. به‌ طوری‌ که اگر تعداد کانال‌ های سمعک از 8 کانال بیشتر شود، در اکثر افراد بهبود قابل توجهی در عملکرد سمعک مشاهده نخواهد شد. از طرف دیگر، برخی از ویژگی‌ها به کار رفته در سمعک ‌های پیشرفته و عالی (Premium) برای همه نیاز نیست.

فیلتر سمعک چیست؟

یکی از مواردی که کاربران جدید سمعک‌های نامرئی، داخل گوشی و رسیوردار RIC سؤال می‌کنند مربوط به تعویض فیلتر سمعک (wax guard) است. بیشتر کاربران می‌دانند که سمعک‌ها نیاز به مراقبت و تمیز کردن دارند و تعویض فیلتر یکی از این موارد است. تعویض فیلتر سمعک در هنگام نیاز باعث جلوگیری از خرابی سمعک و صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود.

فیلتر های سمعک برای محافظت بلندگو (رسیور) سمعک شما از جرم گوش و در برخی موارد رطوبت طراحی شده‌اند. وظیفه فیلتر این است که اجازه دهید صدا از آن عبور کند، اما جلوی ورود جرم گوش، گرد و غبار یا سایر بقایای داخل مجرای گوش به داخل سمعک را بگیرد.

بلندگو سمعک جرم گوش یا رطوبت را دوست ندارد، اگر جرم گوش یا رطوبت وارد بلندگو سمعک شما شود، آن دچار مشکل می‌شود و ممکن است سمعک نیاز به تعمیر و تعویض بلندگو داشته باشد. یکی از علت‌های اصلی خرابی سمعک های نامرئی  تعویض نکردن فیلتر آن ها می باشد. تعویض به موقع فیلتر سمعک می‌تواند طول عمر سمعک شما را به میزان قابل‌ توجهی افزایش دهد.

نکاتی که هنگام خرید سمعک و لوازم جانبی باید به آن توجه کنید

[maxbutton id=”2″ url=”https://affstat.adro.co/click/99c3e65f-0060-4f63-bdd7-90005e1f3a60″ ]

خرید سمعک و لوازم جانبی به صورت اینترنتی

اگر شما این متن را می خوانید پس به احتمال زیاد شما قصد خرید سمعک برای خود یا یکی از اعضای خانواده خود دارید این را هم می دانید که انتخاب یک سمعک کار آسانی نیست به همین دلیل روی این محصولات یک راهنمای خرید وجود دارد که کار را برای شما بسیار آسان تر می کند، پس شما می توانید با استفاده از لینک زیر در وقت خود صرفه جویی کنید و هزینه کمتری صرف خرید سمعک بکنید .

[maxbutton id=”2″ url=”https://affstat.adro.co/click/99c3e65f-0060-4f63-bdd7-90005e1f3a60″ ]

عوارض استفاده از سمعک چیست؟

عدم استفاده درست از سمعک یا استفاده نامناسب از سمعک موجب بروز عوارض جانبی برای فرد استفاده کننده را در پی خواهد داشت که ممکن است موجب آزار و اذیت فرد کم شنوا شود . برای جلوگیری از بروز این نوع عوارض می توانید با کمک متخصص شنوایی خود مشورت کنید. در ادامه عوارض جانبی استفاده از سمعک را به آن اشاره خواهیم کرد:

سردرد و وزوز گوش

مدت زیادی طول می کشد تا فرد کم شنوا به سمعک عادت کند در صورتی که در ابتدا ممکن است تمام صداها به گوش این دسته از افراد بسیار بلند به  نظر برسد. این امر به دلیل این می باشد که مغز باید مجدد فیلتر کردن صداها را یاد بگیرد و مورد استفاده قرار دهد و به هیچ عنوان نگران این مسئله نباشید زیرا بعد از چند هفته این مشکل از بین خواهد رفت. هنگامی که بلندی صدای سمعک به درستی تنظیم نشده باشد و صدای سمعک زیاد بلند باشد این امر منجر به سردرد یا وزوز گوش و در مواقعی منجر به درد در ناحیه گوش می شود. به طور کلی با بروز هرکدام یک از عوارض باید با متخصص شنوایی خود مشورت کنید و در اسرع وقت به مطب مراجعه کنید و متخصص می تواند سمعک شما را به درستی تنظیم و یا مشکل شما را حل کند.

خارش در مجرای گوش

بعد از قرار دادن سمعک داخل گوش به علت استفاده دائم از سمعک موجب خارش در داخل گوش شما می شود که شما تمایل به خاراندن داخل گوش خود دارید که به شما توصیه می کنیم از این کار بپرهیزید. به دلیل این که وارد کردن شیء خارجی به داخل گوش موجب تجمع واکس گوش و بدتر شدن این مشکل می شود و در شرایط وخیم تر منجر به پاره شده پرده گوش خواهد شد.

عوارض استفاده از سمعک چیست؟

[maxbutton id=”2″ url=”https://affstat.adro.co/click/99c3e65f-0060-4f63-bdd7-90005e1f3a60″ ]

صدای سوت در طول استفاده از سمعک 

افرادی که مشکل ناشنوایی دارند باید در طول استفاده از سمعک ممکن است فرد سوت زدن سمعک را تجربه کند و همچنین هنگام غذا خوردن یا استفاده از وسایل الکترونیک صدای بلندتری به گوش فرد کم شنوا برسد که این مشکلات منجر به اختلال در سیگنال ها می شود و مجدد برای رفع این دسته از مشکلت می توانید به پزشک متخصص خود مراجعه کنید.

اقدامات لازم برای جلوگیری از بروز عوارض جانبی استفاده از سمعک

سمعک ها دستگاه های پزشکی الکترونیکی هستند که استفاده از این نوع دستگاه ها منجر به بهبود زندگی افراد کم شنوا می شود. استفاده از سمعک ها منجر به افزایش استقلال و اعتماد به نفس افراد کم شنوا می شود. در برخی از موارد انتخاب بهترین سمعک بسیار دشوار است و ما به شما پیشنهاد می کنیم به بهترین متخصص شنوایی مراجعه کنید و مشاوره های لازم را انجام دهید و اطلاعات کافی برای انتخاب سمعک متناسب با شدت افت شنوایی خود را انتخاب کنید. به طور کلی استفاده از عینک، بینایی را بهبود می دهد اما سمعک ها توانایی بهبود سریع شنوایی را ندارند، در واقع استفاده از سمعک شنوایی را بازیابی نمی کند بلکه به افراد کم شنوا کمک می کند تا بهتر بشنوند. طبق تحقیقات انجام شده استفاده از سمعک منجر به جلوگیری از تحلیل پردازش صدا در بخشی از مغز می شود و همچنین مغز را برای پردازش صدا تحریک می کند. استفاده از سمعک نه تنها منجر به وخیم تر شدن شنوایی شما نمی شود بلکه باعث انجام بهتر کارهای روزمره و فعالیت در کارهای گروهی نیز می شود.

کلام آخر

از شما عزیزان سپاسگزاریم که ما را تا پایان مقاله همراهی کردید. سایت پزشکا همواره سعی بر این داشته تا شما را با خرید سمعک و لوازم جانبی آشنا کند. امیدواریم مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد، می توانید از طریق سایت با ما درمیان بگذارید.

3/5 - (2 امتیاز)
دکمه بازگشت به بالا