آموزش قدم به قدم شخصیت شناسی【سال1403】❤️
تمامی افراد زمانی که به یک بازه زمانی خاص می رسند به دنبال ارتقای شخصیت خود هستند. این که هر فردی دارای ویژگی های خاصی است باعث می شود نسبت به دیگر افراد متفاوت شود. راهکار های بسیاری برای ارتقای شخصیت و همچنین شناخت شخصیت وجود دارد. بسیاری از افراد فکر میکنند که شخصیت به معنای جذاب بودن می باشد ولی کاملاً اشتباه است. شخصیت یک مفهوم بسیار گسترده است. ما در این مقاله آموزش شخصیت شناسی را در اختیار شما قرار داده ایم، پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.
شخصیت چیست؟
مجموعه ای از خصوصیات، عواطف، صفات و آمادگی هایی که سبب متفاوت و متمایز شدن فرد از فرد دیگر می شود شخصیت نام دارد. شخصیت یک فرد را می توان به یک تصویر کامل از رفتار عمومی سازمان یافته او تشبیه کرد که از شکل ظاهری و رفتاری او مشهود است. عواملی مانند عوامل فرهنگی، وراثتی و اجتماعی در شکل گیری شخصیت افراد تاثیر بسیاری دارد. شخصیت شناسی افراد کار آسانی نمی باشد و در مرحله اول نیاز به آشنایی و شناخت بسیاری با افراد دارد.
شناخت افراد باعث می شود شما بتوانید شخصیت های مشابه را که با مرور زمان دوباره در زندگیتان تکرار شده اند بشناسید. در صورت مواجه شدن با مشکل و مشورت با افراد متخصص باید سعی کنید به بهترین دکتر روانشناس در تهران مراجعه نمایید تا ایشان بتوانند به شما کمک کنند. مشورت با فردی متخصص میتواند کمک بسیاری به شما بکند. همچنین میتواند شما را از سر در گمی و تردید نجات دهد.
انواع شخصیت
شخصیت درونگرا: فردی که دارای شخصیت درونگرا است از اطرافیان خود فاصله می گیرد. این افراد در دنیای خودشان زندگی می کنند و با دیگران بسیار سخت ارتباط می گیرند و با واقعیت های پیرامون خود سازگار نیستند. روانشناسان درباره شخصیت درونگرا میگویند یک فرد درونگرا ممکن است در چندین زمینه موفق شود به ویژه در زمینه هایی که نیاز به آرامش مطلق، پوچی و انزوا دارند.
شخصیت برونگرا: افرادی که دارای شخصیت برونگرا هستند افرادی با نشاط، خوش برخورد و خوش قلب می باشند. مردم افرادی را که دارای شخصیت برونگرا هستند از سایر افراد بیش تر دوست دارند زیرا این دسته از افراد همواره به دیگران و خود اعتماد به نفس می دهند. این دسته از افراد به راحتی می توانند با اطرافیان ارتباط برقرار کنند. این افراد همواره دوست دارند ستایش و تعارفات زیادی از دیگران بشنوند.
شخصیت افسرده: این افراد افرادی هستند که همواره غمگین و بدبین میباشند ولی این غم در عملکرد روزانه آن ها تاثیری نمی گذارد.
شخصیت وابسته: افرادی که دارای شخصیت وابسته هستند در هر چیزی به دیگران وابسته اند و خودشان نمی توانند تصمیم بگیرند و از مسئولیت می ترسند. این افراد به خود اعتماد ندارند و تجربه های خود را هیچ وقت کافی نمی بینند.
شخصیت مشکوک: افرادی که دارای شخصیت مشکوک هستند همواره با این خصوصیات شناخته می شوند: تاثیر پذیری از انتقادات دیگران، جنجال و رقابت بیش از حد، عشق به کنترل و رهبری و تمرکز بر اشتباهات دیگران، اغراق در قضاوت بد، چنین افرادی دارای شخصیت مشکوک هستند.
شخصیت متعادل: افرادی که دارای شخصیت متعادل هستند در همه چیز متعادل می باشند. این افراد همواره تلاش می کنند با آموزش مهارت آموزی بتوانند پیشرفت کنند و همچنین جامعه نیز به راحتی این دسته افراد را می پذیرد.
شخصیت بی رحم: کسانی که دارای شخصیت بی رحم هستند دارای شخصیتی بی ادب، پرخاشگر، مجازات کننده و اهل انتقام و … می باشند. این گونه افراد همیشه دیگران را مجبور می کنند تا به خواسته های آن ها تن بدهند.
شخصیت ساده لوح: این افراد دارای اعتماد به نفس کورکورانه می باشند و همچنین از هر چیزی که در اطراف آن ها می گذرد غافل هستند، همواره تسلیم دیگران می شوند و انتقادات دیگران نسبت به خود را حتی اگر اشتباه باشد می پذیرند.
شخصیت مطیع: این گونه افراد همواره به دیگران احترام می گذارند، به دلیل این که رضایت دیگران را جلب کنند. یکی از ویژگی های این شخصیت ضعف در ابراز عقیده شخصی و سرکوب احساسات خود می باشد.
شخصیت شناسی چگونه است؟
احساسات درونی خود را بشناسید: هر فردی دارای احساسات درونی و ذاتی نسبت به آنچه که درست یا نادرست است دارد. افراد باید سعی کنند احساسات درونی خود را بشناسند. زمانی که افراد احساسات درونی خود را بشناسند احساس خوبی را دارند ولی زمانی که احساسات درونی شناخته نشود و نادیده گرفته شوند افراد موذب هستند و یا احساس گناه می کنند.
ارزش های خود را شناسایی کنید: این ارزش ها هستند که تصمیمات افراد را شکل می دهند. ارزش ها اهداف گسترده ای مانند امنیت مالی، صمیمی بودن با خانواده و سالم ماندن می باشند. زمانی که فرد ارزش های خود را بشناسد می تواند اهدافی را تنظیم کند که با شخصیت خود همسو باشد.
علایق خود را شناسایی کنید: اگر در انجام کاری علاقه شما با گذشت زمان تغییر نکند و با گذشت زمان این علاقه بیش تر شود یعنی شما نسبت به انجام آن کار علاقه مند هستید. به طور مثال اگر به هنر علاقه دارید در شغلی که بیش تر روی هنر متمرکز است بسیار شاد تر هستید.
ضعف و قوت های خود را شناسایی کنید: همه افراد دارای نقص هایی هستند. هیچ فردی در انجام تمامی کارهای خود بی نقص نمی باشد. سعی کنید ضعف ها و قوت های خود را شناسایی کنید و به این نکته توجه کنید که در انجام چه کارهایی احساس موفقیت می کنید و در انجام چه کارهایی با خود کلنجار می روید. اگر به این نکات توجه کنید می توانید درک بهتری از توانایی ها و استعدادهای خود داشته باشید.
تست های شخصیتی را انجام دهید: تست های مختلفی از تست های روانشناسی شخصیت ها وجود دارند که ویژگی های منحصر به فرد شما را ارزیابی می کنند. تستی که شما برای خود انتخاب می کنید به چهار پارامتر مهم بستگی دارد. این تست ها به 4 پارامتر مانند این که افراد می خواهند در مورد خود چه مواردی را بدانند، چقدر زمان می خواهند که در آزمون شرکت کنند، به چه سوالاتی تمایل دارند پاسخ دهند و چقدر می خواهند برای آن هزینه کنند بستگی دارد.
تست شخصیتی مورد نظر خود را انتخاب کنید: تست ها دارای انواع مختلفی هستند که افراد باید سعی کنند تست شخصیتی مورد نظر خود را انتخاب کنند. تست روانشناسی رنگ ها ویژگی های شخصیتی را به رنگ ها تشبیه می کند تا درک آن ها آسان شود، پرسشنامه شخصیت و ترجیحات اغلب برای نمایش کاندیداها در یک محیط تجاری استفاده می شود و همچنین تست شخصیت مایرز بریگز برای شناسایی میزان ترجیحات شخصی در درونگرایی و برونگرایی، احساسات، تفکر و … مورد استفاده قرار می گیرد. شما باید سعی کنید تست شخصیتی مورد نظر خود را انتخاب کنید.
سعی کنید با ذهنی آرام تست را انجام دهید: چند نفس عمیق بکشید و سعی کنید تست را زمانی انجام دهید که به خوبی استراحت کرده باشید و به اندازه کافی غذا خورده باشید. شما در هنگام انجام تست نباید استرس داشته باشید زیرا استرس پاسخگویی صادقانه به سوالات را دشوار می کند. همچنین بیش از اندازه به سوالی فکر نکنید زیرا بیش از اندازه فکر کردن درباره هر سوال سبب سردرگمی می شود.
نتایج تست ها را به خوبی تحلیل کنید: اکثر تست های شخصیتی شخصیت افراد را بر اساس 5 صفت ارزیابی می کنند. هر کدام از این صفات در همه افراد تا حدی وجود دارد.
بخش هایی از شخصیت خود را که دوست ندارید تغییر دهید: اگر از شخصیتی که اکنون دارید رضایت ندارید می توانید آن را تغییر دهید. شما باید هدف یا اهدافی را تعیین کنید و بر روی صفات که می خواهید در خود ایجاد کنید تمرکز کنید با این کار می توانید تغییرات را در شخصیت خود ایجاد کنید. همچنین شما می توانید برای کمک گرفتن و مشورت از فردی متخصص به بهترین کلینیک روانشناسی مراجعه نمایید.
عوامل تاثیر گذار در شخصیت
وراثت
وراثت یکی از عوامل اصلی تاثیر گذار در تفاوت یک شخص با شخص دیگر می باشد. وراثت عاملی است که می تواند در تعیین خصوصیات جسمی یک فرد و همچنین در شکل گیری سیستم عصبی فرد تاثیر بسیاری بگذارد. وراثت نقش بسیار مهمی در تعیین نوع و جنس رفتارهای فرد دارد.
عوامل جسمی: عواملی مانند ترشحات غدد، اختلالات و ساختار کلی یک فرد می تواند تاثیر واضحی بر ساخته شدن شخصیت داشته باشد. به عنوان مثال افرادی که دارای ساختار بدنی بزرگی هستند دوست دارند کنترل انسان خود را به دست بگیرند.
محیط
محیط و همچنین افرادی که در آن وجود دارند می توانند تاثیر بسیاری بر نوع شخصیت یک فرد بگذارند. محیط یکی از عوامل تاثیر گذار در شکل گیری شخصیت فرد می باشد.
تربیت خانوادگی
روش های تربیتی از عواملی می باشد که می تواند تاثیر بسیاری در شکل گیری شخصیت یک فرد داشته باشد. اولین آموزش ها و تجربیات یک فرد در خانواده شکل می گیرد و به همین دلیل بر ساخته شدن شخصیت تاثیر بسیاری دارد.
فواید خودشناسی
تصمیم گیری بهتر در زندگی: زمانی که فرد به خودشناسی برسد و به صلح درونی دست پیدا کند تصمیمات بسیار دقیقی می گیرد و در آینده دچار سرزنش نمی شود. زمانی که افراد خود را بهتر بشناسند سعی می کنند در انتخاب های خود با دقت عمل کنند.
تحمل فشار های زندگی: افرادی که از خود شناخت ندارند با رو به رو شدن با مشکلات زندگی و یا انتقاد دیگران ناراحت می شوند و به زودی جا می زنند. آن ها هیچ گونه انتقادی را نمی پذیرند و سعی می کنند نقاط ضعف خود را بپوشانند. افرادی که به خودشناسی رسیده اند دیگران را درک می کنند و آن ها را بی ارزش نشان نمی دهند.
افزایش میزان شادی و رضایت از زندگی: فردی که به خوبی خود را بشناسد برای جبران حقارت های درونی دست به موفقیت های عجیب نمی زنند تا توجه دیگران را جلب کنند و تایید دیگران را کسب کنند بلکه اگر هدفی در ذهن دارند با نیازها و ارزش های فردی خود مطابقت دارد.
خود کنترلی: یکی از نتایج خودشناسی خود کنترلی می باشد. فردی که به خودشناسی برسد تسلط بسیاری بر رفتار ها و هیجانات خود دارد و دچار تردید نمی شود. این فرد ارزش های فردی خود را می داند و بر اساس آن ها تصمیم گیری می کند.
کلام آخر
مجموعه ای از خصوصیات، عواطف، صفات و آمادگی هایی که یک فرد را از فرد دیگر متفاوت می سازد شخصیت نام دارد. عواملی مانند عوامل فرهنگی، اجتماعی و وراثتی در شکل گیری شخصیت افراد تاثیر دارد. شخصیت شناسی کار آسانی نمی باشد. شخصیت دارای انواع متفاوتی است که از انواع آن می توان به شخصیت درونگرا، شخصیت برونگرا، شخصیت وابسته، شخصیت مشکوک، شخصیت افسرده و … اشاره کرد. شناخت شخصیت دارای مراحلی می باشد از مراحل آن می توان به احساسات درونی، شناخت ارزش های خود، شناخت علایق و نقاط ضعف و قوت، انجام تست های شخصیتی، انتخاب تست شخصیتی مورد نظر و تحلیل تست اشاره کرد. برای مشورت با فردی متخصص می توانید به بهترین روانشناس زن در تهران مراجعه نمایید.
از شما عزیزان بسیار سپاسگزاریم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. سایت پزشکا همواره سعی داشته شما را با آموزش قدم به قدم شخصیت شناسی آشنا کند. امیدواریم این مطالب برای شما مفید واقع شده باشد. در صورت داشتن هرگونه انتقاد و پیشنهاد می توانید به سایت مراجعه کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
شخصیت شناسی ام بی تی آی نظریه ای است که در کشف و شناسایی الگوهای شخصیتی متفاوت به ما کمک میکند و افراد را به شانزده الگو متفاوت شخصیتی تقسیم میکند که هر یک دارای ویژگیهای اساسی مختص یه خود است.
شخصیت به مجموعهای از خصوصیات، صفات، عواطف و آمادگیهایی گفته میشود که فرد را از سایر افراد متمایز میکند. شخصیت یک شخص را میتوان به یک تصویر کامل از رفتار عمومی سازمان یافته وی تشبیه کرد که از شکل ظاهری و رفتاری او مشهود است.
هر کس شخصیتی منحصر به فرد یا متمایز خاص خود را دارد که باعث میشود تا در زمینههای زیادی با دیگران متفاوت باشد. اگر قصد شخصیت شناسی یک فرد خاص را دارید میتوانید با کسب اطلاعات از مواردی مانند وراثت، محیط، عوامل جسمی و تربیت خانوادگی به شناخت نسبی از او برسید.