بهترین دکتر قلب در اهواز【سال 1403】❤️+ لیست 10 تایی
اصطلاح “بیماری قلبی” به چندین نوع بیماری قلبی اشاره دارد. شایع ترین نوع بیماری قلبی ، بیماری عروق کرونر (CAD) است که بر جریان خون به قلب تأثیر می گذارد. کاهش جریان خون می تواند باعث حمله قلبی شود. در این مقاله شما را با 10 تا از بهترین دکتر قلب در اهواز آشنا خواهیم کرد.
علائم بیماری قلبی چیست؟
گاهی اوقات بیماری قلبی ممکن است بی صدا باشد و تا زمانی که فرد علائم یا نشانه های حمله قلبی، نارسایی قلبی یا آریتمی را تجربه نکند، تشخیص داده نمی شود. هنگامی که این رویدادها رخ می دهند، علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:
حمله قلبی: درد یا ناراحتی قفسه سینه، درد بالای پشت یا گردن، سوء هاضمه، سوزش سر دل، تهوع یا استفراغ، خستگی مفرط، ناراحتی بالای بدن، سرگیجه و تنگی نفس.
آریتمی: احساس بال زدن در قفسه سینه (تپش قلب).
نارسایی قلبی: تنگی نفس، خستگی، یا تورم پاها، مچ پا، ساق پا، شکم یا وریدهای گردن.
عوامل خطر بیماری قلبی چیست؟
فشار خون بالا، کلسترول خون بالا و سیگار از عوامل اصلی خطر بیماری قلبی هستند. حدود نیمی از مردم در ایران (47٪) حداقل یکی از این سه عامل خطر را دارند. چندین شرایط پزشکی دیگر و انتخاب های سبک زندگی نیز می توانند افراد را در معرض خطر بیشتری برای بیماری قلبی قرار دهند، از جمله
دیابت
اضافه وزن و چاقی
رژیم غذایی ناسالم
عدم تحرک بدنی
مصرف بیش از حد الکل
توانبخشی قلبی چیست؟
توانبخشی قلبی (توانبخشی) یک برنامه مهم برای افرادی است که پس از حمله قلبی، نارسایی قلبی یا برخی از انواع جراحی قلب بهبود می یابند. توانبخشی قلبی و سلامتی قلب یک برنامه تحت نظارت است که شامل
فعالیت بدنی ،آموزش در مورد زندگی سالم، از جمله تغذیه سالم، مصرف دارو طبق دستور، و راه هایی برای کمک به ترک سیگار
مشاوره برای یافتن راه هایی برای کاهش استرس و بهبود سلامت روان
تیمی از افراد ممکن است در بازتوانی قلبی به شما کمک کنند، از جمله تیم مراقبت های بهداشتی، متخصصان ورزش و تغذیه، فیزیوتراپ ها، و مشاوران یا متخصصان سلامت روان.
10 تا از بهترین دکتر قلب در اهواز را بشناسید
انواع بیماری های قلبی
بیماری قلبی به هر شرایطی اطلاق می شود که بر سیستم قلبی عروقی تأثیر بگذارد. انواع مختلفی از بیماری قلبی وجود دارد و به روش های مختلفی بر قلب و عروق خونی تأثیر می گذارد.
بخشهای زیر با جزئیات بیشتری به انواع مختلف بیماریهای قلبی میپردازند.
بیماری عروق کرونر
بیماری عروق کرونر که به عنوان بیماری عروق کرونر قلب نیز شناخته می شود، شایع ترین نوع بیماری قلبی است.
این بیماری زمانی ایجاد می شود که شریان هایی که خون را به قلب می رسانند با پلاک مسدود می شوند. این باعث سفت شدن و باریک شدن آنها می شود. پلاک حاوی کلسترول و سایر مواد است.
در نتیجه، جریان خون کاهش می یابد و قلب اکسیژن کمتر و مواد مغذی کمتری دریافت می کند. با گذشت زمان، عضله قلب ضعیف می شود و خطر نارسایی قلبی و آریتمی وجود دارد.
هنگامی که پلاک در رگ ها ایجاد می شود، آترواسکلروز نامیده می شود. پلاک در رگ ها می تواند در اثر انسداد پاره شود و باعث توقف جریان خون شود که می تواند منجر به حمله قلبی شود.
نقایص مادرزادی قلب
فردی که دارای نقص مادرزادی قلب است با مشکل قلبی متولد می شود. انواع مختلفی از نقایص مادرزادی قلب وجود دارد، از جمله :
دریچه های غیر معمول قلب: دریچه ها ممکن است به درستی باز نشوند یا ممکن است خون نشت کند.
نقایص سپتوم: سوراخی در دیواره بین حفره های پایینی یا حفره های بالایی قلب وجود دارد.
آترزی: یکی از دریچه های قلب از بین رفته است.
بیماری مادرزادی قلب میتواند شامل مسائل ساختاری عمده باشد، مانند فقدان بطن یا مشکلاتی با اتصالات غیرعادی بین شریانهای اصلی که قلب را ترک میکنند.
بسیاری از نقایص مادرزادی قلب هیچ علامت قابل توجهی ایجاد نمی کنند و تنها در طی یک معاینه پزشکی معمول آشکار می شوند.با توجه به منبع مورد اعتماد، سوفل قلبی اغلب کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد، اما فقط برخی از آنها به دلیل نقص است.
آریتمی
آریتمی به ضربان نامنظم قلب اشاره دارد . زمانی اتفاق می افتد که تکانه های الکتریکی هماهنگ کننده ضربان قلب به درستی کار نکنند. در نتیجه، قلب ممکن است خیلی سریع، خیلی آهسته یا نامنظم بزند.
انواع مختلفی از آریتمی وجود دارد، از جمله:
تاکی کاردی: این به ضربان قلب سریع اشاره دارد.
برادی کاردی: این به ضربان قلب آهسته اشاره دارد.
انقباضات زودرس: این به ضربان زودرس قلب اشاره دارد.
فیبریلاسیون دهلیزی: این یک نوع ضربان نامنظم قلب است.
فرد ممکن است متوجه احساسی مانند بال زدن یا تپش قلب شود.
در برخی موارد، آریتمی می تواند تهدید کننده زندگی باشد یا عوارض شدید داشته باشد.
کاردیومیوپاتی متسع
در کاردیومیوپاتی دیلاته، حفره های قلب گشاد می شوند، به این معنی که عضله قلب کشیده و نازک می شود. شایع ترین علل کاردیومیوپاتی متسع، حملات قلبی، آریتمی ها و سموم در گذشته است، اما ژنتیک نیز می تواند نقش داشته باشد.
در نتیجه قلب ضعیف می شود و نمی تواند خون را به درستی پمپاژ کند. می تواند منجر به آریتمی، لخته شدن خون در قلب و نارسایی قلبی شود.
طبق AHA، معمولاً افراد 20 تا 60 ساله را تحت تأثیر قرار می دهد.
انفارکتوس میوکارد
همچنین به عنوان حمله قلبی شناخته می شود، انفارکتوس میوکارد شامل وقفه در جریان خون به قلب است. این می تواند به بخشی از عضله قلب آسیب برساند یا از بین ببرد.
شایع ترین علت حمله قلبی پلاک، لخته خون یا هر دو در شریان کرونر است. همچنین اگر شریان به طور ناگهانی تنگ شود یا اسپاسم شود، ممکن است رخ دهد.
آیا حمله قلبی انواع مختلفی دارد؟
نارسایی قلبی
هنگامی که فردی نارسایی قلبی دارد، قلب او هنوز کار می کند منبع مورد اعتماد اما نه آنطور که باید باشد. نارسایی احتقانی قلب نوعی نارسایی قلبی است که می تواند به دلیل مشکلاتی در عملکرد پمپاژ یا آرامش ایجاد شود.
نارسایی قلبی می تواند ناشی از بیماری عروق کرونر درمان نشده، فشار خون بالا، آریتمی و سایر شرایط باشد. این شرایط می تواند بر توانایی قلب برای پمپاژ یا استراحت مناسب تأثیر بگذارد.
نارسایی قلبی می تواند تهدید کننده زندگی باشد، اما جستجوی درمان زودهنگام برای بیماری های مرتبط با قلب می تواند به جلوگیری از عوارض کمک کند.
کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک
این وضعیت معمولا زمانی ایجاد می شود که یک مشکل ژنتیکی بر عضله قلب تاثیر بگذارد. تمایل به یک بیماری ارثی دارد.
دیواره های عضله ضخیم می شوند و انقباضات سخت تر می شوند. این بر توانایی قلب برای دریافت و پمپاژ خون تأثیر می گذارد. در برخی موارد، انسداد ممکن است رخ دهد.
ممکن است هیچ علامتی وجود نداشته باشد و بسیاری از افراد تشخیص داده نمی شوند. با این حال، کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک می تواند در طول زمان بدتر شود و منجر به مشکلات قلبی مختلف شود.
هر کسی که سابقه خانوادگی این بیماری را دارد باید غربالگری را بخواهد، زیرا دریافت درمان می تواند به جلوگیری از عوارض کمک کند.
به گزارش AHA، کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک عامل اصلی مرگ قلبی است منبع مورد اعتماد در بین جوانان و ورزشکاران زیر 35 سال.
عمل جراحي
انجام عمل جراحی قلب می تواند به درمان انسداد و مشکلات قلبی در زمانی که داروها موثر نیستند کمک کند.
برخی از انواع رایج جراحی عبارتند از:
جراحی بای پس عروق کرونر: این عمل به جریان خون اجازه می دهد تا زمانی که یک سرخرگ مسدود می شود به بخشی از قلب برسد. بای پس عروق کرونر رایج ترین جراحی است. جراح می تواند از یک رگ خونی سالم از قسمت دیگری از بدن برای ترمیم رگ مسدود شده استفاده کند.
آنژیوگرافی کرونری: این روشی است که عروق کرونر باریک یا مسدود شده را باز می کند. اغلب با قرار دادن استنت ترکیب می شود، که یک لوله سیمی است که جریان خون را آسان تر می کند.
تعویض یا تعمیر دریچه: جراح می تواند دریچه ای را که به درستی کار نمی کند تعویض یا تعمیر کند.
جراحی ترمیم: جراح می تواند نقایص مادرزادی قلب، آنوریسم و سایر مشکلات را ترمیم کند.
کاشت دستگاه: ضربان سازها، کاتترهای بالون و سایر دستگاه ها می توانند به تنظیم ضربان قلب و حمایت از جریان خون کمک کنند.
درمان با لیزر: بازسازی عروق با لیزر ترانس میوکارد می تواند به درمان آنژین کمک کند.
جراحی ماز: جراح می تواند مسیرهای جدیدی را برای عبور سیگنال های الکتریکی ایجاد کند. این می تواند به درمان فیبریلاسیون دهلیزی کمک کند.
کلام آخر
بیماری قلبی یک مشکل شایع سلامتی است.انواع مختلفی از بیماری قلبی وجود دارد. برخی از آنها ناشی از مشکلات ژنتیکی هستند و قابل پیشگیری نیستند.اما در بسیاری از موارد، فرد می تواند اقداماتی را برای پیشگیری از بیماری قلبی و عوارض آن انجام دهد. این مراحل شامل پیروی از یک رژیم غذایی سالم، ورزش فراوان و مشاوره در هنگام بروز اولین علائم بیماری قلبی است.