عمومی

9 دمنوش عالی برای درمان سرما خوردگی و کرونا【سال 1403】✅

در این مقاله قصد داریم شما عزیزان را با 10 دمنوش عالی برای درمان سرما خوردگی و کرونا آشنا کنیم تا هنگامی که به آن مبتلا شدید با دمنوش های خانگی به راحتی خود را درمان کنید. با فرا رسیدن فصل پاییز و زمستان و از همه مهم‌ تر آغاز فصل مدارس، گسترش بیماری‌ هایی همچون سرماخوردگی بسیار زیاد و شایع می باشد. وقتی که از خواب بیدار می شوید و خود را با علائم سرماخوردگی مثل گرفتگی بینی و گلودرد می بینید احساس کسالت و آشفتگی به شما دست می دهد. اما در حقیقت این بسیار شایع و کاملاً طبیعی است که چندین بار در سال دچار سرماخوردگی شوید. امکان دارد بیشتر بزرگسالان دو تا سه بار در سال سرما بخورند. نوزادان و کودکان خردسال بیشتر از یک بار در طول سال به این بیماری مبتلا می‌شوند. به بیماری‌ های بینی و گلو که توسط میکروب‌ها ایجاد می‌شود عفونت‌ های دستگاه تنفسی فوقانی گفته می شود و سرماخوردگی نیز در همین دسته‌ بندی قرار می‌گیرد. اگر دچار سرماخوردگی شده اید و می خواهید با دمنوش های خانگی خود را درمان کنید با ما همراه باشید.

سرماخوردگی چیست؟

سرماخوردگی در حقیقت یک عفونت یا بیماری ویروسی است که توسط ویروس‌ ها تشکیل می‌شود. بیش از ۲۰۰ ویروس گوناگون می‌توانند سبب سرماخوردگی شوند. این بدین معنا است که تشخیص دادن ویروسی که در حال حاضر با سرما خوردگی شما مربوط است، کار بسیار سختی می باشد.

به عنوان مثال راینو ویروس‌ ها که رایج ترین عامل ابتلا به سرما خوردگی هستند در اوایل پاییز، بهار و تابستان بالاترین فعالیت را دارند. آن ها سبب ۱۰ الی ۴۰ درصد سرماخوردگی می‌شوند. با این‌ حال تقریبا شدت بیماری با این ویروس‌ ها زیاد نمی باشد. ویروس‌های کرونا نیز بیشتر در زمستان و اوایل بهار شیوع زیادی دارند و عامل تنها ۲۰ درصد از سرماخوردگی‌ها می باشند. همچنین RSV و پارا آنفلوانزا عامل ۲۰ درصد سرماخوردگی‌ها هستند. آن ها بعضی اوقات سبب عفونت‌های شدید مشابه ذات‌الریه در کودکان خردسال می‌شوند.

همانطور که گفته شد سرماخوردگی یک نوع بیماری ویروسی می باشد و از آن جایی‌ که ویروس‌های تنفسی کاملاً مسری بوده و در هوا پخش می‌شوند. طبق تحقیقات رایج ترین علت مبتلا شدن افراد به این بیماری تنفس هوای آلوده به ویروس و ارتباط با افراد مبتلا می باشد. سرماخوردگی به‌ آسانی از فردی به فرد دیگر قابل انتقال است. تنها راه آلوده شدن شما به این بیماری این است که ویروس باید به یکی از غشاهای مخاطی پوشش مرطوب سوراخ‌های بینی، چشم‌ها یا دهان شما برسد.

این هنگامی رخ می دهد که سطحی را لمس کنید یا هوای مرطوب حاوی ویروس سرماخوردگی را تنفس کنید. برخلاف تصور افراد هوای سرد باعث سرماخوردگی نمی شود. حتی گرمای بیش از حد هم نمی‌تواند دلیل ابتلا به این بیماری باشد. از جهتی دیگر مطالعات صورت گرفته نشان می‌دهد که امکان دارد استرس و آلرژی‌ هایی که روی بینی یا گلو شما تأثیر می‌گذارند احتمال ابتلا به ویروس سرماخوردگی را افزایش دهند. سایر عوامل همچون سن، سیستم ایمنی، سایر بیماری‌های زمینه‌ ای و سیگار کشیدن می‌تواند روی میزان ابتلا به این بیماری و شدت علائم تاثیرگذار باشد.

علائم سرماخوردگی

علائم سرماخوردگی

پس از این که به سرماخوردگی مبتلا شدید در عرض یک تا سه روز ممکن است متوجه قلقلک در گلوی خود شوید. بیشتر افراد مبتلا به سرماخوردگی گزگز یا گلو درد را به‌ عنوان اولین علامت خود گزارش می‌کنند. البته ناگفته نماند که بدن درد و گلودرد اولین علائم سرماخوردگی می باشند. در ادامه برخی از علائم سرماخوردگی را به شما عزیزان معرفی می نماییم:

  • آبریزش و گرفتگی بینی
  • گلودرد یا خراش
  • سرفه، عطسه، تب با درجه پایین و لرز
  • بدن درد و یا سردرد خفیف، درد های عضلانی و استخوانی
  • ترشحات آبکی زرد یا سبز از بینی
  • اشک چشم
  • فشار سینوس ها
  • کاهش حس شنوایی و گوش درد
  • ورم کردن چشم
  • سنگین شدن سر و حس کسالت
  • ناراحتی در قفسه سینه
  • مشکل در تنفس عمیق

یکی از نکاتی که باید به آن در هنگام سرماخوردگی توجه کنید کلیه می باشد. زیرا کلیه ها می توانند شدیدا تحت تاثیر سرماخوردگی قرار بگیرند. علائمی که کلیه ها در هنگام سرما خوردگی دارند شامل موارد زیر می باشند:

  • لرز و احساس سرمای شدید
  • تب به شدت بالا یعنی امکان این که با بالای 39.5 درجه سانتی گراد برسد هم وجود دارد.
  • احساس ضعف و خستگی بیش از اندازه
  • از دست دادن اشتها
  • احساس کسالت و اسهال

برای درمان سرماخوردگی به چه پزشکی مراجعه نماییم؟

برای بهبود سرماخوردگی علاوه بر پزشک عمومی می توانید به بهترین دکتر داخلی در ایران و پزشکان زیر نیز مراجعه نمایید:

  • متخصص اطفال: متخصص اطفال توانایی تشخیص سرما خوردگی در کودکان دارد و درمان متناسبی را بر اساس سن آن ها تجویز می کند.
  • متخصص عفونی: درصورتی‌ که بیماری به اندازه ای پیشرفت کند که سبب عفونت گلو، سینوس‌ها یا ریه‌ها شود می‌توانید به دکتر متخصص عفونی مراجعه کنید.
  • متخصص گوش، حلق و بینی: حاذق ترین فوق متخصص گوش، حلق و بینی، پزشکی است که در زمینه درمان و جراحی گوش، بینی و گلو و بخش های مرتبط به سر و گردن آموزش‌ دیده است. این متخصصان در تشخیص و درمان ویروس‌هایی مانند ویروس سرما خوردگی که این بخش ها را تحت تاثیر قرار می‌دهند نیز تخصص دارند.
برای درمان سرماخوردگی به چه پزشکی مراجعه نماییم؟

9 دمنوش عالی برای درمان سرما خوردگی و کرونا

سرماخوردگی جزو بیماری خطرناک به حساب نمی آید این بیماری تنها با پایین آوردن مقاومت بدن زمینه ورود ویروس و باکتری را فراهم می‌کند. بنابراین مراقبت به خصوص از نوزادان در طول مدت بیماری امر بسیار مهمی می باشد. علائم سرماخوردگی تا ۳ روز پایدار بوده و آرام آرام از بین می‌روند اما بعضی از علائم همچون گرفتگی بینی و گلو درد احتمال دارد تا چند روز بعد ادامه پیدا کند.
سرماخوردگی در سنین بزرگسال ۷ تا ۱۰ روز طول خواهد کشید و در صورتی که سرماخوردگی همراه با سرفه باشد این مدت به ۱۸ روز افزایش پیدا می کند. برای درمان سرماخوردگی در ادامه به معرفی 10 دمنوش عالی برای درمان سرما خوردگی و کرونا می پردازیم:

دمنوش دارچین: دارچین به عنوان گیاهی بسیار محبوب و خوش‌ عطری است که خاصیت ضد ویروسی دارد و کمک بسزایی به تقویت سیستم ایمنی بدن کرده و از شما در برابر مبتلا شدن به سرماخوردگی محافظت می‌کند. به علاوه خوردن دمنوش دارچین برای بهبود دردهای عضلانی هم بسیار مفید واقع می شود.

دمنوش زنجبیل: دمنوش زنجبیل مملو از آنتی‌ اکسیدان می باشد. با مصرف این دمنوش حالت تهوع ناشی از سرماخوردگی بهبود می یابد. اگر به آنفولانزای شدید مبتلا شد‌ه‌اید دمنوش زنجبیل را در اولویت خود قرار دهید و مصرف آن را فراموش نکنید. دمنوش زنجبیل علاوه بر تداوی و بهبودی سرماخوردگی در کاهش سلول‌ های سرطانی پوست هم موثر دارد. طبع دمنوش زنجبیل گرم بوده و به همین سبب در فصل های سرد بدن شما را گرم نگه می‌دارد.

دمنوش چای نعناع: دمنوش چای نعناع به اصطلاح همان برگ‌های تازه دم‌کشیده نعناع در آب جوش می باشد که شما از آن برای بهبودی سرماخوردگی خود مصرف می‌کنید. اگر تب دارید به این معنی است که بدن شما التهاب یافته و به شما پیشنهاد می شود از دمنوش چای نعناع استفاده کنید. دمنوش چای نعناع به علت آن‌ که طبع گرمی دارد برای رفع درد و مشکلات معده موثر است. یکی ‌دیگر از مزایای دمنوش چای نعناع این است که به کاهش حالت تهوع، استفراغ و التهابات گلو کمک بسزایی می‌کند.

دمنوش آویشن: با مصرف دمنوش آویشن ویروس‌های سرماخوردگی رخنه کرده در بدنتان را از بین ببرید. دمنوش آویشن ضد سرفه و خلط‌ آور است و مصرف آن سبب بهبودی بیماری آسم هم می شود. استفاده از دمنوش آویشن سرفه خشک و التهابات سینه را برطرف می‌کند و سریع‌تر از شر سرماخوردگی نجات پیدا می‌کنید.

دمنوش لیموترش: استفاده از دمنوش لیموترش یا اضافه کردن چند قطره لیموترش به سایر دمنوش‌ ها یک راهکار خانگی بسیار مفید برای التیام علائم سرماخوردگی و آنفولانزا می باشد. اما برخلاف محبوبیت زیاد این روش تحقیقات بسیار کمی درباره‌ی آن وجود دارد. بعضی از افراد اعتقاد دارند که لیموترش به علت داشتن ویتامین C باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و به آن در از بین بردن ویروس‌ها کمک می‌کند.

دمنوش بابونه: اگر به‌ دنبال یک دمنوش موثر برای سرماخوردگی خود هستید می‌توانید از دمنوش بابونه استفاده نماید. گروهی از محققان بر این معتقدند که دمنوش بابونه به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند تا عفونت‌ های ویروسی را سریع‌ تر از بین ببرید. اما نکته قابل توجه این می باشد که که استفاده از دمنوش بابونه در دوران بارداری به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

دمنوش اکیناسه: تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد که اکیناسه می‌تواند این بیماری ویروسی را بهبود بخشد. به علاوه استفاده از دمنوش اکیناسه با کاهش مدت زمان ابتلا به بیماری‌های دستگاه‌ی تنفس فوقانی و آنفولانزا ارتباط دارد. اکیناسه سرشار از آنتی‌ اکسیدان می باشد و با تحریک فعالیت سیستم ایمنی بدن می‌تواند باعث از بین رفتن عفونت‌ های ویروسی و باکتریایی شود. اما برای نتیجه‌گیری بهتر است تحقیقات بیشتری صورت گیرد. به علاوه نکته بسیار ضروری که باید گفته شود این است که امکان دارد اکیناسه در برخی از افراد به واکنش آلرژیک منجر شود.

دمنوش اکالیپتوس: برگ‌های گیاه اکالیپتوس به التیام علائم بیماری کمک می‌کنند. اکالیپتوس شامل ترکیبی به‌نام سینئول می باشد که از آن معمولا به‌عنوان یک ماده‌ی طعم‌ دهنده و معطر در قطره‌ ها و داروهای ضد سرفه استفاده می‌شود. سینئول نه‌ تنها طعم بسیار خوبی دارد بلکه به علت داشتن خواص ضد التهابی علائم تنفسی را بهبود می‌بخشد. تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد که دریافت سینئول بعد از چهار روز می‌تواند باعث کاهش علائم برونشیت حاد شود.

دمنوش شیرین بیان: به طور معمول مردم شیرین بیان را به خاطر طعم عالی و شیرین آن می‌شناسند. در حالی که عصاره این گیاه قرن‌ ها است در درمان‌های گیاهی مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از خواص مهم و قابل ذکر شیرین بیان درمان گلو درد است. عناصری که در شیرین بیان هستند به مبارزه با ویروس‌ها می پردازند و علاوه بر خواص ضد التهابی یک مسکن طبیعی به شمار می آید.

دمنوش مولین: مولین یکی از گیاهان قدیمی می باشد و برای درمان گلو درد بسیار مفید می باشد. مولین از صد ها سال پیش در تداوی های سنتی استفاده می‌شد و بیشتر برای درمان بیماری‌های تنفسی به کار می‌رود. این گیاه بهترین دمنوش برای گلو درد است و خواص التیام بخش دارد.

در صورت سرماخوردگی چه غذاهایی باید بخوریم؟

داشتن رژیم غذایی کامل و مفید می‌تواند سبب کاهش هرچه سریع‌ تر علائم گردد. در نظر داشتن غذا برای سرماخوردگی می‌تواند به‌ عنوان یکی از گزینه‌ های موثر درمانی به حساب بیاید. در ادامه به معرفی غذاهای مناسب برای سرماخوردگی می پردازیم:

  • بستنی میوه ای باعث بهبود خشکی گلو و درد گلو، رفع گرفتگی بینی، هیدراته نگه‌داشتن بدن می شود.
  • سوپ مرغ بدن را هیدراته و سبب تقویت بدن، افزایش انرژی می شود.
  • سیر گرفتگی بینی را رفع می کند.
  • آب سبزیجات باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
  • زنجبیل سبب رفع حالت تهوه و کاهش التهاب مجاری تنفسی می شود.
  • چای داغ باعث افزایش آنتی اکسدان بدن می شود.

راه های انتقال سرما خوردگی

در حال حاضر هیچ دارویی برای کوتاه کردن مدت سرما خوردگی در دسترس نیست و بیشتر موارد سرماخوردگی بدون هیچ درمانی طی ۷ الی ۱۰ روز بهبود می‌یابد. اما امکان دارد بعضی از گزینه‌های درمانی به کاهش علائم کمک کنند. به طور کلی داشتن یک روتین زندگی سالم همچون فعالیت بدنی منظم، خوردن وعده‌ های غذایی مغذی، کاهش استرس و اضطراب و خواب به اندازه می‌تواند از درگیری زیاد با این بیماری جلوگیری کند.
البته مسکن‌ها و تقویت‌کننده‌های بدون نسخه به کاهش درد و تب و بهبود حال عمومی بیماران کمک بسزایی می‌کنند اما برخی روش های خانگی را به مسکن های شیمیایی ترجیح می دهند. ولیکن هرچقدر روتین سالمی داشته باشیم هنگامی که با فرد سرماخورده تماس پیدا کنیم به این بیماری مبتلا می شویم. در ادامه به راه های انتقال سرماخوردگی می پردازیم:

  • قطرات موجود در هوا وقتی که فرد سرماخورده عطسه، سرفه یا صحبت می کند.
  • تماس دست به دست با فرد سرماخورده
  • اشتراک‌ اشیا با ویروس روی آن ها همچون ظروف، حوله، اسباب‌بازی یا تلفن
  • تماس دست به چشم، بینی و دهان با دستان ویروسی
راه های انتقال سرما خوردگی

پیشگیری از سرماخوردگی به چه صورت می باشد؟

نکته ای که قابل ذکر می باشد این است که شما می‌توانید تا دو هفته ناقل سرماخوردگی باشید. حتی یک یا دو روز پیش از پیدایش علائم سرماخوردگی می‌توان ویروس را انتقال داد. اما هنگامی که علائم شما در بدترین وضعیت خود قرار دارند بیشترین میزان انتقال را دارید که این معمولاً در سه روز اول بیماری می باشد. باید گفت که هیچ واکسنی برای سرماخوردگی وجود ندارد. برای کاهش سرعت انتشار ویروس و جلوگیری از بیماری اقداماتی که در ادامه ذکر کردیم را انجام دهید:

  • از تماس و نزدیک شدن به افراد سرماخورده جدا پرهیز کنید.
  • توصیه می شود در محیط های عمومی و فضاهای بسته مانند مترو و غیره از ماسک استفاده کنید.
  • سعی کنید سطوحی که دائما با آن سروکار دارید را تمیز و ضدعفونی کنید. این کار از گسترش ویروس جلوگیری می کند.
  • دست‌هایتان را مرتبا بشویید. دست‌های خود را به‌ خوبی و بیشتر با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه شستشو دهید. اگر آب و صابون در دسترس نیست از یک ضدعفونی کننده دست با حداقل ۶۰ درصد الکل استفاده کنید. اهمیت شستن دست‌ها را به فرزندان خود آموزش دهید. سعی کنید از تماس با دست‌های شسته نشده به چشم‌ها، بینی یا دهان خود خودداری نمایید.
  • از دستگاه بخور و مرطوب کننده هوا استفاده نمایید.
  • از ویتامین D استفاده کنید.
  • تلفن همراه خود را حتما ضدعفونی نمایید.
  • زمانی را به استراحت اختصاص دهید.
  • به اندازه بخوابید.
  • از مکمل روی برای پیشگیری از سرماخوردگی استفاده کنید.
  • از لیوان شخصی خودتان آب و سایر نوشیدنی ها را بنوشید.
  • توصیه می شود از پروبیوتیک ها استفاده نمایید.
  • حتما واکسن آنفولانزا بزنید.

درمان عفونت سر در اثر سرماخوردگی

با آگاهی داشتن از این که چه چیزی برای سرماخوردگی، چه میوه‌ و غذاهایی برای سرماخوردگی خوب است می‌توان از راه‌حل‌های خانگی مانند دمنوش هایی که قبل تر به آن اشاره شد و همچنین از سایر درمان‌ های پزشکی برای تسریع در درمان بیماری کمک گرفت. سرماخوردگی گونه ای از عفونت مسری دستگاه تنفسی فوقانی است که بینی، گلو، سینوس‌ها و نای را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. بالای ۲۰۰ نوع ویروس گوناگون وجود دارند که می‌توانند باعث بروز این بیماری شوند. اما اکثر سرماخوردگی‌ ها به وسیله ویروسی به نام راینو ایجاد می‌شوند. سرماخوردگی به راحتی از فردی به فرد دیگر یا از سطحی به سطح دیگر انتقال می یابد. خیلی از این انواع ویروس‌ها می‌توانند ساعت‌ ها و یا حتی روز ها روی سطوح بمانند.

سینوس‌ ها بیشتر مواقع پر از هوا می باشند. زمانی که سینوس‌ ها در اثر التهاب یا عفونت مسدود می‌شوند و با مایع پر می‌شوند باکتری‌ها در سینوس می‌توانند رشد کنند و سب بروز عفونت شوند. در این وضعیت شخص دچار عفونت سینوس‌ ها و عفونت سر می‌شود و احساس درد و فشار شدیدی را در سر و اطراف چشم‌ ها تجربه می‌کند. اگر این درد بسیار شدید بود شما به پزشک مراجعه می کنید. در چنین شرایطی پزشک معاینه فیزیکی انجام می‌دهد و از شما می‌خواهد که از سینوس‌ ها سی‌ تی‌ اسکن بگیرید. پس از آن بر اساس شدت عفونت داروهایی را برای شما تجویز می‌کند. اگر علائمتان بیش از ۱۰ روز ادامه دار بودند امکان دارد پزشک مصرف آنتی‌ بیوتیک را توصیه کند. در شرایطی که عفونت مدت زیادی دوام داشته باشد و با دارو برطرف نشود احتمال دارد به جراحی نیاز پیدا کنید.

درمان عفونت سر در اثر سرماخوردگی

تفاوت علائم سرماخوردگی، آنفولانزا، حساسیت فصلی و کرونا

بیشتر سرما خوردگی های شایع طبق علائم گزارش شده تشخیص داده می‌شوند. اما هنوز علائم سرماخوردگی احتمال دارد مشابه عفونت‌ های باکتریایی خاص، آلرژی‌ها و سایر شرایط پزشکی باشد. در صورت بالا بودن شدت علائم همیشه با ارائه‌ دهنده مراقبت‌ های بهداشتی خود برای تشخیص مشورت کنید تا بر اساس تجربه پزشک و در صورت نیاز بررسی‌ های تکمیلی این بیماری را از سایر موارد مشابه مانند آنفلوانزا، کرونا و حساسیت فصلی تشخیص دهند.

هم کرونا و هم سرماخوردگی به وسیله ویروس ها ایجاد می شوند. کرونا توسط SARS-CoV-2 ایجاد و اما سرماخوردگی بیشتر توسط راینو ویروس ها ایجاد می شود. تمام این ویروس ها به شکل های مشابه پخش می شوند و بسیاری از علائم مشابه را تشکیل می دهند. برخلاف کرونا آلرژی های فصلی به وسیله ویروس ایجاد نمی شوند. آلرژی‌های فصلی جواب های سیستم ایمنی هستند که در اثر قرار گرفتن در معرض آلرژن‌ها همچون گرده‌ های درختان فصلی یا علف‌ ها ایجاد می‌شوند. کرونا و آلرژی های فصلی سبب بسیاری از علائم مشابه می شوند. 

هر دوی کرونا و آنفولانزا بیماری های تنفسی مسری هستند که به وسیله ویروس ها ایجاد می شوند. همانطور که گفته شد کرونا توسط ویروس SARS-CoV-2 ایجاد می شود اما آنفولانزا به وسیله ویروس های آنفولانزای A و B ایجاد می شود. کرونا و آنفولانزا علائم شبیه به هم را دارند. به علاوه این بیماری ها می توانند هیچ علامتی نداشته باشند یا علائم ضعیف یا شدید ایجاد کنند.

در برخی موارد این بیماری ها علائم شبیه به هم داشته و تشخیص آن ها از هم کار آسانی نمی باشد. به همین سبب در جدول زیر علائم آن ها را آورده ایم:

علائمسرماخوردگیکروناآنفولانزاحساسیت فصلی
سردردنداردداردنداردکم
تب و لرزنادر و کمرایج و شدیدرایج و شدیدندارد
گلودرد و گرفتگی گلوداردمتوسطرایج و شدیداحتمال سوزش گلو
بدن درد کمشدیدشدیدندارد
تهوع و استفراغنداردداردداردندارد
سرفهکمخشکزیاد و خلط دارخشک
عفونت ریهنداردداردداردندارد
از دست دادن حس
حس چشایی و بویایی
کمزیادکمندارد
میزان خطر تهدید کننده
زندگی
کمزیادزیادندارد
گرفتگی بینیزیادکمکمزیاد
آبریزش بینیداردکم کمزیاد

کلام آخر

هر فرد بزرگسال به طور معمول در هر سال دو الی سه بار به ویروس سرماخوردگی مبتلا می‌شود. همچنین امکان دارد نوزادان و کودکان بیشتر از این میزان در معرض این بیماری قرار داشته باشند. اگرچه ویروس سرماخوردگی برای همه ما یک ویروس آشنا می باشد اما نکاتی وجود دارند که می‌توانند در بهبود سریع‌تر این بیماری به شما کمک کنند. با داشتن آگاهی کافی از این که چه چیزی برای سرماخوردگی و یا چه میوه‌ و غذاهایی برای سرماخوردگی خوب است می‌توان از راه‌حل‌های خانگی مانند دمنوش هایی که در این مقاله معرفی شد استفاده کرد و همچنین از درمان‌های پزشکی برای تسریع در درمان بیماری کمک گرفت.

از شما سپاس گزاریم که ما را تا انتهای مقاله همراهی کردید. سایت پزشکا سعی بر این داشته تا شما را با 9 دمنوش عالی برای درمان سرما خوردگی و کرونا آشنا نماید. جهت پیشنهاد یا انتقاد می توانید از طریق سایت با ما همراه باشید.

5/5 - (2 امتیاز)
سلام، من ریحانه هستم. 3 ساله که به کار محتوا نویسی مطالب پزشکی و عمومی در سایت پزشکا مشغول هستم، امیدوارم مطالب مفیدی برای شما عزیزان به اشتراک گذاشته باشم و خوش حال میشم نظرات و پیشنهادات خودتونو برام کامنت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا