عمومی

کرونا و دانستنی هایی درباره این بیماری【سال1403】❤️

ما در این مقاله قصد داریم شما را با کرونا و دانستنی هایی درباره ی این بیماری آشنا کنیم. بهترین کار برای مقابله با ویروس کرونا پیشگیری از آن می باشد و با رعایت همگانی می توانیم زنجیر انتقال این ویروس را قطع کنیم. مهمترین نکته ای که در خصوص این بیماری که نباید هرگز فراموش شود شستن مداوم دست ها می باشد. تا جایی که امکان دارد از اجتماعات دوری کنید و مراقب سلامتی خود و دیگران باشید. دست دادن و رو بوسی را هم کنار بگذارید تا از این فاجعه ی جهانی رهایی یابیم. در ادامه با کرونا و دانستنی هایی درباره ی این بیماری بیشتر آشنا خواهید شد پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

کرونا چیست؟

کرونا و دانستنی هایی درباره ی این بیماری در این مقاله بررسی می شود. این ویروس، نسبت به ویروس های دیگر خطرناک تر است که علاوه بر حیوانات، انسان ها را هم دچار می کند. این بیماری مشکلات تنفسی زیادی را برای انسان ها به وجود می آورد که می تواند همچون بیماری ذات الریه شدید باشد و گاهی نیز همانند سرماخوردگی باشد که ما متوجه مبتلا شدن خود نشویم.

کرونا چیست؟

این ویروس که بیش تر در میان حیوانات وجود دارد در برخی اوقات هم می تواند به انسان سرایت کند و در بین آن ها افزایش یابد. این ویروسی که در بین مردم جهان پخش شده است جدید ترین نوع ویروس می باشد که به آن کووید-19 می گویند و از شهر ووهان چین به سرتاسر جهان آمده است.

علائم بیماری کووید ۱۹

علائم این بیماری همانند سرما خوردگی ساده می باشد و همراه با تب و سرفه خشک است، این ویروس جدید گوارش را درگیر می کند. در آزمایشاتی که بر روی این بیماران انجام داده اند مشخص شده است که در بیش تر آن ها مشکلات گوارشی به وجود آمده است و دچار اسهال و سایر بیماری های دستگاه گوارش می شوند.

این بیماران به دلیل اطلاع نداشتن از بیماری خود دیرتر به مراکز پزشکی مراجعه می کنند و ممکن است اطرافیان خود را نیز مبتلا کنند. پس این بیماری با دو علائم خود را نشان می دهد که اولی مانند سرماخوردگی می باشد، مثل سرفه و مشکلات تنفسی و بعدی هم از طریق گوارش خود را نشان می دهد که با دیدن این علائم می توانید برای اطمینان از مبتلا شدن تست های موجود را بدهید و یا به بهترین دکتر ریه جهت سی تی اسکن ریه مراجعه کنید. کرونا و دانستنی هایی درباره ی این بیماری در این مقاله سعی شده کامل توضیح داده شود.

علائم بیماری کووید ۱۹

اگر با این دو نشانه رو به رو شدید سریع به بهترین متخصص عفونی مراجعه کنید و از انسان ها دور باشید و خود را تا زمانی که مطمئن نشدید، قرنطینه کنید. این بیماری خطرناک به دلیل این که علائم خفیفی دارد و ما تصور می کنیم که دچار آنفولانزا یا سرماخوردگی شده ایم به پزشک مراجعه نکرده و موجب گسترش این بیماری می شویم که این یک اشتباه بزرگ است.

انتقال کووید-19

  1. فردی که مبتلا شده ممکن است با رعایت نکردن دستورات بهداشتی به دیگران هم انتقال دهد.
  2. فردی که سالم است به ویژه در سالمندان و بیماران با برخورد این ویروس سریع آلوده می شوند.
  3. امکان آلوده شدن از طریق سرفه کردن و یا عطسه از دهان و بینی فرد بیمار و مبتلا شده وجود دارد.
  4. در محیط اطراف پراکنده می شود و به انسان ها حمله می کند.
  5. از طریق لوازم فرد مبتلا که با این بیماری آلوده می باشند هم منتقل می شود.
  6. افراد سالم اگر به وسیله های بیمار دست بزنند و دست آلوده آن ها با بینی و چشم و دهان در تماس باشد مبتلا می شوند.
  7. از طریق دم و بازدم فرد بیمار این ویروس پخش شده و در بین افراد به مرور گسترش می یابد.

اقدامات لازم برای پیشگیری از ویروس کرونا

همان طور که می دانید و در اخبار و روزنامه ها هم گفته می شود، علائم این بیماری کاملا شبیه به سرما خوردگی می باشد و منجر می شود که فرد این تصور را داشته باشد که دچار انفولانزا شده و به مراکز پزشکی مراجعه نکند و از این طریق به دیگران هم انتقال دهد و هم چنین بیماری خود نیز تشدید شود.

اقدامات لازم برای پیشگیری از ویروس کرونا

برای جلوگیری و کاهش این ویروس خطرناک راه هایی وجود دارد که بسیار ساده می باشند و باید به آن ها توجه کرد. این نکته را رعایت کنید که اگر کسی علائم سرما خوردگی را داشت اصلا به سمت آن نروید و از آن دوری کنید. راه ها پیشگیری از کووید-19 شامل موارد زیر می باشد:

1-شستشوی مرتب دست ها و صورت 

اولین و مهم ترین کاری که باید در رابطه با این بیماری انجام داد شستن مداوم دست و صورت و ضد عفونی کردن آن ها است. دست ها به دلیل این که مدام در حال تماس با اطراف می باشند و ممکن است که به چشم و دهان و بینی برخورد کند مدام باید شسته شود. قبل و بعد غذا حتما دست خود را ضد عفونی کنید.

می توانید از ژل های ضدعفونی کننده و الکل های قابل استفاده هم مصرف کنید ولی شستن دست با آب و صابون بهترین راهکار است و تا از تمیزی دستان خود مطمئن نشدید به هیچ وجه آن را به سمت صورت خود نیاورید. مدت زمان شست و شوی دست ها 30 ثانیه می باشد و باید تمام نقاط آن کاملا شسته و تمیز شود.

2-کاهش تعاملات روزانه 

یکی از راهکار های انتقال و گسترش این بیماری تعاملات روزانه است. در چنین شرایطی که بیماری فراگیر شده و با گسترش همراه است تا جایی که امکان دارد از خانه بیرون نیایید و از رفتن به مکان های عمومی بپرهیزید. اگر در معرض هوای آلوده قرار بگیرید سریع مبتلا می شوید.

همان طور که گفتیم ویروس کرونا از طریق دم و بازدم به افراد منتقل می شود، بنابراین خود را در خانه قرنطینه کنید و به سالمندان و بیماران اجازه خروج ندهید و اگر خود می خواهید خارج شوید تمام دستورات بهداشتی اعم از دستکش و ماسک را فراموش نکنید و فاصله ی ایمنی را هم رعایت کنید.

3-کاهش تماس با سطوح و اجسام 

طبق تحقیقاتی که انجام شده است، این ویروس می تواند به مدت 9 روز بر روی شیء و اجسام باقی بماند و به همین دلیل است که سرعت گسترش آن رو به افزایش است و روزانه قربانی های زیادی می گیرد. استفاده از دستکش را در این مواقع فراموش نکرده و با الکل تمام نقاط خانه و محل کار را ضدعفونی کنید.

اقدامات لازم برای پیشگیری از ویروس کرونا

4-استفاده از ابزار ایمنی

اگر مجبور به رفتن به محیط کار هستید، ابزار و لوازم ایمنی را رعایت کنید. هنگام خارج شدن از خانه ماسک، دستکش و ژل ضدعفونی کننده را هم همراه خود داشته باشد. سعی کنید از ماسک های مطمئن و فیلتر دار استفاده کنید. بدانید که هرگز دست خود را به چشم و دهان و در کل به صورت نزنید و در مکان های عمومی حتما ماسک داشته باشید.

بهترین کار و بهترین راه پیشگیری همان ماندن در خانه است اما در شرایطی که مجبور به خروج شدید حتما این دستورات را رعایت کنید و با هر فردی که برخورد دارید حداقل 1 متر فاصله داشته باشید.

5-دوری از حیوانات 

هرچند که مبتلا شدن حیوانات به این ویروس و کشته شدن آن ها به وسیله ی کرونا به صورت رسمی اعلام نشده است اما از طرفی در امان بودن حیوانات از این بیماری نیز مشخص نمی باشد و همین علت می تواند جان انسان ها را تهدید کند، به همین دلیل است که توصیه می شود تا حد امکان از تماس با حیوانات اهلی و غیر اهلی نیز خودداری شود.

6-بهداشت در تغذیه 

در این شرایط که کرونا در همه جای جهان گسترش یافته و تعداد مبتلا شدگان رو به افزایش است، بهتر است که تمام توصیه های پزشکی و دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنیم. تغذیه و خورد و خوراک هم از مواردی است که باید جانب احتیاط رعایت شود.

گوشت و تخم مرغ و همه ی محصولاتی که از حیوانات می آیند را کاملا باید پخته بشوند و آن ها را باید تمیز بشویید و در هنگام شستن، دست نباید با صورت برخورد کند و بلافاصله پس از اتمام کار دست ها را شستشو دهید.

همچنین تا حد امکان مواد غذایی با طبع گرم میل کنید و از مصرف مواد غذایی با طبع سرد خودداری فرمایید چرا که میزان گرمی بدن هرچه بیش تر باشد مقاومت بدن در برابر این ویروس بیش تر می شود.

اقدامات لازم برای پیشگیری از ویروس کرونا

طریقه صحیح شستن دست

طرز صحیح شستن دست ها بسیار مهم است و آبکشی کردن آن به تنهایی نمی تواند این ویروس را از بین ببرد. ما در این مقاله به شما راه های شست و شوی مناسب دست ها را آموزش می دهیم:

  • گام اول: ابتدا دست ها را زیر شیر بگیرید تا کاملا خیس شوند.
  • گام دوم: صابون را به کف دست ها زده تا کاملا دست ها پوشانده شوند.
  • گام سوم: تمام قسمت های دست که شامل کف دست، پشت دست، لابه لای ناخن ها و انگشتان را کاملا بشویید.
  • گام چهارم: دست‌ها را با آب روان به صورت کامل آبکشی کنید.
  • گام پنجم: دست‌ها را با یک پارچه تمیز و یا حوله یکبار مصرف خشک کنید.

زمان موردنیاز برای شستن دست

  • زمانی که از سرویس بهداشتی استفاده می کنید.
  • هنگام غذا خوردن و بعد از اتمام آن
  • زمانی که آشغال را بیرون می اندازید.
  • در هنگام برخورد دست با حیوانات
  • پس از عوض کردن پوشک بچه‌ها یا کمک به آنها در استفاده از سرویس بهداشتی
  • هنگامی که دست ها آلوده می باشند.
  • وقتی از بیرون به خانه می آییم اولین کار شستن دست و صورت است.

زمان استفاده از ماسک با رعایت اصول بهداشتی

یکی دیگر از نکات بهداشتی برای پیشگیری از ویروس کرونا استفاده کردن از ماسک می باشد. استفاده از ماسک در بیمارستان ها و محیط کار ضروری است و زمانی که شما از یک فرد بیمار مراقبت می کنید هم باید ماسک بزنید تا زنجیره انتقال با رعایت این نکات قطع شود، البته ضرورت دارد که همه ی افراد جامعه این موضوعات را رعایت کنند.

زمان استفاده از ماسک با رعایت اصول بهداشتی

وقتی می بینید سرفه و یا عطسه می کنید حتما ماسک بزنید. در کنار ماسک زدن شست و شوی مداوم دست ها نباید فراموش شود و تمام این موارد بهداشتی با همدیگر وابسته می باشند و با کوچک ترین غفلت ممکن است آلوده شوید. بنابراین تنها زدن ماسک کافی نیست بلکه چونه زدن آن و دور انداختن ماسک هم اهمیت دارد.

زمانی که می خواهید از ماسک استفاده کنید دست ها باید کاملا تمیز باشند چون به سمت صورت حرکت می کنند و بعد صورت خود را با ماسک بپوشانید، هنگامی که می خواهید از ماسک استفاده کنید به قسمت جلوی آن هرگز نباید دست بزنید اگر ضد عفونی کردید در این صورت مشکلی ندارد.

ماسک نباید خیس یا رطوبت داشته باشد در این صورت آن را باید عوض کنید و هیچ فاصله ای بین دهن و بینی با ماسک نباشد، لازم است که از ماسک های استاندارد و فیلتر دار استفاده کنید. حال وقتی می خواهید ماسک را در بیاورید، هنگام خروج باید از پشت گوش ها بند آن را خارج کنید و سریع به سطل زباله بیندازید.

تفاوت‌های کووید-19 و آنفلوآنزا

درست است که این دو بیماری شباهت های زیادی باهم دارند، اما یکی از مهم ترین تفاوت های آن دو سرعت انتقال ویروس در بین افراد می باشد. در آنفولانزا وقتی فرد دچار می شود تا زمانی که نشانه های بیماری بروز کنند بسیار کوتاه است و انتقال آن به فرد سالم هم کوتاه می باشد، ولی در مورد ویروس جدید کرونا این گونه نیست.

تفاوت‌های کووید-19 و آنفلوآنزا

در کرونا فاصله ی سرایت و مبتلا شدن 6 روز می باشد ولی در سرماخوردگی 3 روز است. در نتیجه ویروس آنفولانزا سریع تر گسترش می یابد. بنابراین انتقال ویروس در 3 تا 5 روز اول بیماری یعنی امکان سرایت ویروس پیش از بروز علایم بیماری، از ویژگی‌های اصلی سرایت آنفلوآنزاست.

در مقابل، ما می دانیم که افراد مبتلا به کووید-19، 24 تا 48 ساعت پیش از بروز علائم می‌توانند ناقل بیماری باشند، این درحالی است که شواهد موجود نشان می‌دهد افراد در این زمان‌ها عامل اصلی انتقال بیماری محسوب نمی‌شوند.

در کووید-19 شمار بازتولید، یعنی تعداد افرادی که از طریق فرد مبتلا بیمار می‌شوند، بین 2 تا 5/2 نفر است؛ این تعداد بیش تر از شمار بازتولید در آنفلوآنزاست. با این حال، برآوردها در مورد کووید-19 و آنفلوآنزا شدیداً وابسته به شرایط و زمان انجام مطالعه است. بنابراین می‌توان گفت که مقایسه دقیق دو بیماری خیلی دشوار است. کودکان از عوامل مهم انتقال ویروس آنفلوآنزا در اجتماع هستند. کرونا و دانستنی هایی درباره ی این بیماری  امروزه خیلی با اهمیت است.

سوال های رایج در مورد این بیماری

1-آیا کووید-19 از فرد فاقد علائم بیماری، به دیگران منتقل می شود؟

یکی از سریع ترین راه های انتشار این بیماری از طریق دم و بازدم و راه های تنفسی می باشد که هنگام سرفه کردن فرد بیمار در محیط پخش می شود. افرادی که به این بیماری دچار می شوند به دلیل علائم خفیفی که در ابتدا دارد شاید متوجه بیماری خود نشوند و این بیماری را گسترش دهند.

سوال های رایج در مورد این بیماری

در این صورت ممکن است که شما از این افراد بیماری را بگیرید و به دیگران منتقل کنید و همین طور در جامعه رواج پیدا می کند. بنابراین همان طور که گفتیم راه های پیشگیری از این بیماری راحت است و با رعایت آن ها می توان از گسترش این ویروس جلوگیری کرد.

2-آیا ممکن است از طریق مدفوع فرد بیمار، به کووید-19 مبتلا بشویم؟

با توجه به مطالعاتی که انجام شده است به نظر می رسد که مبتلا شده از این طریق کم تر می باشد. درست است که ممکن است گاهی اوقات نشانه های این بیماری در مدفوع وجود داشته باشد اما دلیل اصلی گسترش آن نیست.

3-برای حفاظت خود و جلوگیری از انتشار بیماری، چه کار کنم؟

این سوالی است که ذهن بیش تر افراد را به خود مشغول می کند، که چگونه می شود در برابر این بیماری از خود مراقبت کرد. یکی از نکات مهمی که افراد باید به آن توجه کنند این است که بهترین راه رعایت دستورات بهداشتی به صورت همگانی می باشد.

یعنی تنها رعایت خود فرد کافی نیست و نه تنها مردم یک شهر بلکه مردم سرتاسر جهان باید بهداشت را رعایت کنند و از تجمع دوری کنند. همانطور که می دانید این ویروس از شهر ووهان چین به تمام جهان گسترش یافته، پس متوجه می شوید که سرعت انتقال این بیماری چقدر زیاد است.

برای مراقبت از خود و اطرافیان خود علاوه بر شستن مدام دست و صورت با آب و صابون و همچنین استفاده از ماسک، از اجتماع هم باید دوری کرد و از شرکت در مراسم عزا و جشن بپرهیزید. فاصله ی یک و نیم متری را با افراد رعایت کرده و تا جایی که ممکن است سمت فردی که علائم سرماخوردگی را دارد دور باشید.

سوال های رایج در مورد این بیماری

به دهان و بینی خود دست نزنید، شاید رعایت کردن این موضوع کمی مشکل باشد و افراد فراموش کنند، بنابراین بهترین راه ممکن همان شستن دست است. وقتی می خواهید سرفه و یا عطسه بکنید حتما جلوی بینی و دهان خود را با آرنج بگیرید و به اطرافیان خود هم این موضوع را آموزش دهید.

اگر در خود علائم این بیماری را مشاهده کردید، حتما قبل از مراجعه به مراکز درمانی با آن جا تماس بگیرید. این کار هم در سلامتی و گسترش نیافتن بیماری کمک می کند و هم پزشکان با فراهم نمودن تجهیزات ذر بهبود سریع بیماری شما اقدام می کنند. همچنین از سفر کردن هم بپرهیزید، به ویژه اگر سالمند هستید و بیماری تنفسی و قلبی دارید.

4-در دوران بارداری و حین زایمان چه مراقبت‌هایی باید انجام شود؟

زنان باردار خیلی باید مراقب خود باشند تا سلامتی جنین به خطر نیوفتد. اگر مادری نشانه های این بیماری را دارد و یا جواب آزمایشش مثبت است، قبل و بعد عمل مراقبت های ویژه ای باید برای آن صورت بگیرد. مراقبت هایی که در زمان های بارداری و قبل از زایمان و بعد ار آن لازم و ضروری است.

مواردی که در خصوص خانم های باردار باید رعایت شود این است که با آن ها باید با احترام برخورد کرد، در زمان عمل کردن خانم باردار با خود همراه داشته باشد بهتر است، پزشکان با بیمار درست و صادقانه رفتار کنند و تمام امکانات را برای آرامش روحی و روانی او فراهم کنند.

زمانی که فرد دارای علائم بیماری می باشد و یا مبتلا شده است، پرستاران و پزشکان برای جلوگیری از گسترش این بیماری و حفظ سلامتی خود تمام اقدامات بهداشتی را رعایت کنند، که می توان به این موارد اشاره کرد: رعایت بهداشت دست‌ها و استفاده مناسب از لباس های محافظتی مانند دستکش ، روپوش (محافظتی) بیمارستانی و ماسک پزشکی هستند.

5-چگونه باید روتختی، حوله و ملافه‌های کثیف بیماران مبتلا به کووید-19 را تمیز کرد؟

آن دسته از افرادی که وظیفه ی مراقبت از بیماران کرونایی را بر عهده گرفته اند و با تعویض لباس و روتختی آن ها سرو کار دارند، حتما به این نکته هایی که گفته می شود توجه کنند، تا از مبتلا شدن به این ویروس کشنده در امان بمانند.

سوال های رایج در مورد این بیماری

افراد خدمات رسان بیمارستان قبل از هر کاری باید لباس های مخصوص خود را بپوشند و بعد برای کمک رسانی به بیماران اقدام کنند، لباس های مجهز این افراد شامل دستکش، عینک، ماسک و نقاب های مخصوص برای مراقبت از چشم، لباس های مخصوص و آستین بلند، به همراه پیش بند می باشد.

در هنگام تعویض لباس و ملافه ها آن ها را به خود نزدیک نکنید و در بغل نگیرید و بعد از جمع کردن سریع به داخل سطل بیندازید. اگر در لباس و یا روتختی آن ها کثیفی مشاهده کردید مانند استفراغ، سریع آن ها را با یک وسیله صافی برداشته و به دستشویی بیندازید و سپس لباس های آلوده را در محفظه قرار دهید.

باور های غلط راجع به کرونا

به دلیل شایعاتی که در بین افراد وجود دارد و در فضای مجازی دست به دست می چرخد، در ذهن ما تفکرات غلطی را به وجود می آورد که نه تنها هیچ کمکی به ما نمی کند، بلکه آرامش روحی و روانی ما را تحت تاثیر قرار می دهد و منجر به استرس می شود. استرس خود بزرگترین دوست کرونا و دشمن انسان ها می باشد. سعی کنید با بالا بردن اطلاعات راجع به بیماری کرونا و دانستنی هایی درباره ی این بیماری از مبتلا شدن به آن پیشگیری کنیم.

1- ویروس کرونا در اقلیم گرم و مرطوب قابل انتقال نیست 

با توجه به گزارش ها و مواردی که مشاهده شده است، نشان می دهد که ویروس کرونا در مناطق گرم و مرطوب هم انتقال می یابد. بنابراین این تصور که این ویروس با آمدن گرما از بین می رود اشتباه است و به شایعات نباید اصلا توجه کرد.

باور های غلط راجع به کرونا

 2-خوردن سیر به درمان کرونا کمک می‌کند 

درست است که سیر یک ماده مغذی است و برای سرما خوردگی موثر و همین طور یک ضد عفونی کننده می باشد، اما در مقابل ویروس کرونا هیچ قدرتی ندارد.

3-شستشوی بینی با نمک برای دفع کرونا موثر است 

در هیچ کجای جهان ثابت نشده است که شستن بینی با نمک می تواند از مبتلا شدن به بیماری کرونا جلوگیری کند، این سخنان شایعاتی بیش نیستند و به آن ها توجه نکنید.

 4-اسپری کردن الکل یا کلر در بدن می‌تواند ویروس را از بین ببرد

الکل به دلیل خاصیت ضد عفونی کننده ای که دارد این باور اشتباه را در افراد به وجود می آورد که اسپری کردن آن به بدن کار درستی است اما این کار هیچ سودی ندارد و ممکن است به پوست هم آسیب وارد کند.

5-آنتی‌ بیوتیک‌ها در جلوگیری و معالجه ویروس کرونای جدید مؤثر هستند 

آنتی بیوتیک‌های زیادی برای درمان بیماری های عفونتی و جود دارد که هیچ یک از این ها کمکی در بهبود کرونا ندارد.

کلام آخر

از شما عزیزان سپاسگزاریم که ما را تا پایان مقاله همراهی کردید. سایت پزشکا همواره سعی بر این داشته تا شما را با کرونا و دانستنی هایی درباره ی این بیماری آشنا کند. امیدواریم مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. در صورت داشتن هر گونه انتقاد و پیشنهاد، می توانید از طریق سایت با ما درمیان بگذارید.

 

اعضای تیم تحریریه "پزشکا" متشکل از افرادی است که در حوزه پزشکی و سلامت، سابقه و اطلاعات کافی دارند. تمامی مطالب ما در وبسایت پزشکا همراه با تایید پزشکان و متخصصان حاذق در زمینه بهداشت و سلامت برای انتقال دانش و تجربه به شما، منتشر می‌شود.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا