عمومی

سوالات رایج از متخصص زنان【سال1403】❤️

در این مقاله ما تلاش داریم تا اطلاعات لازم و مفید درباره سوالات رایج از متخصص زنان را برایتان توضیح دهیم. بیشتر بانوان دچار مشکلات زنان می شوند و برای درمان این مشکل باید به پزشک زنان مراجعه کنند. در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا اطلاعات کاملی را درباره این موضوع در اختیارتان قرار دهیم.

سوالات رایج از متخصص زنان

بیشتر سوالاتی که از متخصص زنان پرسیده می شود در مورد مباحث مربوط به دوران بارداری ، دوره قاعدگی و مشکلات واژن می باشد. امروزه بیشتر مشکلات خانم ها بخاطر مراجعه نکردن به متخصص زنان است. بیشتر بانوان فکر می کنند تمام مسائل مربوط به این زمینه را می دانند، اما اطلاعات کافی در این باره را ندارند و ممکن است به طور ناگهانی با مسائلی روبرو شوند که تا به حال برایشان اتفاق نیفتاده باشد. ما در این مقاله به سوالاتی می پردازیم که جز سوالات رایج از متخصص زنان می باشد.

یکی از سوالات رایج از متخصص زنان منظم نبودن قاعدگی است

به طور کلی ، بانوان به صورت ماهانه این اتفاق برایشان رخ می دهد. اما اگر این اتفاق در ماه دو بار بی افتد یا در مدت دو ماه تنها یک بار پریود شوید ، بدون تردید مشکلی در دوره قاعدگی شما وجود دارد. فاصله طبیعی بین پریود های ماهانه بین ۲۵ الی ۳۵ روز است که این فاصله باید از زمان شروع قاعدگی تا زمان شروع قاعدگی بعدی محاسبه شود.

خیلی ها زمانی که شروع قاعدگی ماهانه آنها در یک تاریخ مشخص اتفاق نمی افتد ، گمان می کنند دوره قاعدگی برهم خورده و مشکلی ایجاد شده است. اما هیچ گاه لازم نیست پریود ماهانه در یک روز مشخص اتفاق بی افتد. خوب است بدانید ، در دوران نوجوانی نامنظم بودن دوره پریود طبیعی است.

چرا که در این دوران هنوز سیستم هورمونی عملکرد خود را به طور طبیعی انجام نمی دهد و این مشکل ممکن است تا دو سال طول بکشد. این حالت ممکن است برای دوران ۴۵ تا ۵۰ سالگی نیز اتفاق بی افتد که سیستم هورمونی تقربیا از کار افتاده و دوره قاعدگی نامنظم می شود. در صورتی که هیچ کدام از شرایط گفته شده را نداشته باشید اما با مشکل برهم ریختگی قاعدگی روبرو شده اید ، قطعا مشکلی در سیستم هورمونی اتفاق افتاده است.

دلایل بروز نامنظمی قاعدگی

دلایل مختلفی ممکن است باعث بروز این اتفاق باشد که شامل موارد زیر است:

  • عوامل مختلفی مانند اضطراب ، استرس و اتفاق های ناگوار بر روند تخمک گذاری تاثیرگذار است و در ترشح پروژسترون اختلال ایجاد می کند. چنین دلایلی موجب می شود دوره قاعدگی نامنظم شود.
  • همچنین مشکلات تیروئید ، هیپوتالاموس و هیپوفیز در روند ترشح هورمون های مربوط به زنان تاثیرگذار هستند و در نتیجه موجب می شود هورمون مورد نیاز تولید نشود.
  • برخی از سیستم هورمونی خانم ها ، تعداد هورمون های مردانه بیش از تعداد نیاز ترشح می شود. این شرایط موجب می شود که دوره پریود نامنظم شود.
  • دلایل دیگر مانند تومور ، عفونت و فیبروم می تواند در نامنظم بودن این دوره دخیل باشند.
  • عوامل خارجی مانند ورزش های سنگین ، کاهش وزن ، افزایش وزن و برنامه غذایی می تواند تا حدودی در این قضیه تاثیرگذار هستند.

اولین نشانه های بارداری چیست؟

همانطور که می دانید ، اولین نشانه و قطعی ترین نشانه بارداری قطع عادت ماهانه است. نشانه های بعدی شامل حالت تهوع و استفراغ ، تکرر ادرار ، لکه بینی ، خستگی و بزرگی و سنگینی سینه ها می باشد. برای اطمینان بیشتر ، لازم است آزمایش لازم را انجام دهید. در این آزمایش با نمونه برداری از ادرار و خون ، هورمون حاملگی تعیین می شود و می تواند گفت که زمان انجام آزمایش بارداری یکی از سوالات رایج از متخصص زنان  می باشد.

 اهمیت ورزش در دوره بارداری چیست؟

برخی ها این سوال برایشان مطرح می شود که آیا توانایی انجام ورزش در دوره بارداری را دارند یا نه؟  یا نحوه ورزش کردن در این دوره چگونه است؟

به طور کلی ، انجام مراقبت های لازم به منظور حفظ سلامتی مادر و نوزاد اهمیت زیادی دارد. این گونه مراقبت ها برای کاهش عوارض بارداری انجام می شود. خیلی ها در زمان بارداری اطلاعات کافی برای انجام کارهای لازم را ندارند و مهارت کافی برای گذراندن این دوره را کسب نکرده اند. اولین کار برای رفع این مشکل و کسب آمادگی لازم قبل از بارداری شرکت در کلاس های آموزش های بارداری و زایمان است. مراقبت های لازم مانند برنامه غذایی ، ورزش ، استراحت و نحوه انجام برنامه روزانه زندگی اهمیت زیادی در این دوره دارند که باید توجه کافی داشته باشید. فواید ورزش در دوره بارداری شامل افزایش وزن در اندازه طبیعی ، کاهش آسان وزن بعد از بارداری ، کاهش استرس و خواب کافی می باشد. به طور کلی ، بهترین راه حل برای آمادگی زایمان ورزش کردن است.

چه زمانی زایمان سزارین انتخاب می شود؟

یک سری عامل ها باعث می شود این روش برای زایمان انتخاب شود. مانند سن ، دیابت بارداری ، عوارض جفتی و وزن موجب افزایش احتمال انجام سزارین می شود. برای انجام این کار باید با دکتر خود مشورت کنید و شرایط لازم توسط آن بررسی شود. هم چنین تحت نظر بودن توسط متخصص زنان و پرسیدن سوالات خود از دکتر باعث می شود تا این دوره را به راحتی و بدون استرس بگذرانید.

 آیا امکان دارد در دوران پریودی حاملگی اتفاق بی افتد؟

درصد بارداری در دوره پریودی بسیار پایین است اما احتمال آن وجود دارد. در بیشتر خانم ها احتمال خیلی کمی وجود دارد که این اتفاق بی افتد. اما اگر قصد دارید باردار شوید ، این دوره را انتخاب نکنید. چرا که داشتن رابطه در این دوره هیچ گاه توصیه نمی شود.  به طور کلی ، بارداری به زمان تخمک گذاری فرد بستگی دارد که زمان تخمک گذاری برای هر شخصی نسبت به شخص دیگری متفاوت خواهد بود و حتی ممکن است زمان تخمک گذاری در دوره قاعدگی تا دوره قاعدگی بعدی فرق داشته باشد.

در هر صورت دوره بارداری در زمان قاعدگی خیلی کم اتفاق می افتد و این اتفاق بستگی به دو عامل دارد ، یک قاعدگی بیش از ۵ روز طول بکشد و دو زمان تخمک گذاری در آن دوره زودتر اتفاق بیفتد. هم چنین اگر نزدیکی بلافاصله بعد از دوره پریود انجام شود. احتمال اینکه  بعد از چهار الی پنج روز دیگر  بارداری اتفاق بیفتد ، وجود دارد.

البته زمانی شرایط برقرار است که باز هم تخمک گذاری زودتر انجام شود. در نتیجه هر چه زمان نزدیکی به زمان تخمک گذاری نزدیک تر باشد ، احتمال بارداری بیشتر می شود. برای مثال ، اگر زمان تخمک گذاری در روز چهاردهم دوره سیکل شما قرار بگیرد ، بنابراین بهترین موقع برای بارداری روز قبل از روز چهاردهم سیکل می باشد و احتمال بارداری به اندازه ۳۰ درصد افزایش می یابد.

آیا داشتن رابطه در طول دوران بارداری مشکل ایجاد می کند؟

به طور کلی ، داشتن رابطه در دوران بارداری هیچ مانعی ندارد. همچنین بخاطر هورمون های بارداری اشتیاق برای این کار بیشتر می شود و موجب رابطه صمیمی بین زوجین خواهد شد. اما اگر دارای شرایطی مانند خونریزی ، مشکلات جسمی و بارداری هستید و دکتر اجازه این کار را نداده است ، بهتر است این کار را انجام ندهید تا دچار هیچ گونه مشکلی نشوید. این مشکل و سوال جزء یکی از سوالات رایج از متخصص زنان می باشد.

 چگونه از عفونت واژن جلوگیری کنیم؟

به خاطر نزدیک بودن رحم به دستگاه ادراری تنها دلیلی است که محیط واژن در معرض خطر عفونت قرار گیرد. همان طور که می دانید ، عفونت های ادراری و دستگاه واژن یکی از رایج ترین مشکلات خانم ها و دختر های جوان می باشد و به طور کلی ، بیشتر خانم ها به این بیماری در طول زندگی و سالانه دچار می‌شود و آنها از بیشتر آقایان با مشکل عفونت روبرو می شوند.

علت بروز عفونت های ادراری و واژن به خاطر مصرف قرص‌های ضد بارداری و تماس جنسی در این ناحیه می باشد. تعداد بسیاری از خانم ها به خاطر عدم رعایت بهداشت فردی دچار مشکل عفونت رحم و واژن می شود و این دلیل به تنهایی علتی می شود که با مشکل ناباروری روبرو شوند.

برای پیشگیری این مشکل راه های بسیاری وجود دارد که در ادامه مقاله به آنها می پردازیم:

  • از خوردن چربی ها خودداری کنید و سعی کنید برای مصرف روغن در مواد غذایی از روغن های زیتون و روغن هسته انگور استفاده کنید.
  • سعی کنید برای لباس های زیر از جنس های نخی استفاده کنید. استفاده از نوارهای بهداشتی که باعث ایجاد عفونت یا حساسیت می شود ، پرهیز کنید
  • محیط مرطوب تاثیر بسیار زیادی در ایجاد عفونت دارد و سعی خود را برای خشک نگه داشتن ناحیه واژن انجام دهید. این کار کمک بزرگی برای کاهش عفونت می کند.
  • در زمان شستشو واژن سعی کنید از جلو به عقب این کار را انجام دهید تا عفونت های مقعد وارد واژن نشود.
  • اگر دچار دیابت هستید کنترل قند خون کمک بسیار زیادی برای جلوگیری از عفونت واژن به شما می کند. در حقیقت بیماری دیابت رابطه بسیار مستقیمی با عفونت واژن دارد.
  • داشتن یک برنامه غذایی سالم و کاهش استرس در این قضیه تاثیر مستقیم می گذارد. پس این دو نکته را نیز فراموش نکنید.

برای کاهش درد دوره قاعدگی چه کاری انجام دهیم؟

همانطور که می دانید ، درد در نواحی شکم ، کمر و ران ها در دوره قاعدگی بسیار طبیعی است. برخی افراد این درد ها را همراه با استفراغ  حالت تهوع ، اسهال و سردرد تجربه می کنند. کسانی که این دوره را با دردهای دردناکی سپری می‌کند ، همیشه به دنبال راهی هستند که این مشکل را تسکین دهند.

راه های زیادی برای کاهش درد در دوره قاعدگی وجود دارد که در ادامه مقاله به آنها می پردازیم.

  • بیشتر اوقات برای کاهش درد دوره قاعدگی مصرف داروهایی مانند قرص های مسکن ، ژلوفن یا مفنامیک اسید توصیه می شود. اما دقت داشته باشید ، قرص ژلوفن زمانی باید مصرف شود که درد این دوره بسیار زیاد باشد و تحمل آن برای فرد سخت شود. قرص مفنامیک اسید باید در دو روز اول قاعدگی مصرف شود تا اثر تسکین دهنده خود را داشته باشد و درصورت این که مصرف این دو مسکن تاثیرگذار نباشد ، بهتر است به دکتر مراجعه کنید.
  • نتایج به دست آمده نشان می دهد که گرم کردن نواحی کمر و شکم می تواند به کاهش درد و تسکین دادن این ناحیه کمک کند.
  • ماساژ با روغن های گیاهی حدود ۲۰ دقیقه می تواند به کاهش درد دوره قاعدگی شما کمک کند. نتایج به‌ دست‌ آمده ماساژ با روغن های گیاهی کاهش چشمگیری به همراه دارد و از شروع درد دوباره پیشگیری می‌کند.
  • پرهیز از برخی مواد غذایی برای کاهش درد موثر است. پس سعی کنید از مصرف مواد غذایی که موجب ورم و نفخ شکم می شود ، پرهیز کنید. همچنین خوردن نوشیدنی های گازدار ، کافئین و غذاهای شور در دوران پریودی مضر است‌. مصرف دمنوش هایی مانند زنجبیل و نعناع بیشتر توصیه می شود.

 چگونه از بروز کیست زودتر باخبر شویم؟

بدلیل تاثیر مستقیم تخمدان ها بر روی بارداری خانم ها به این قضیه باید توجه کافی شود و بهتر است برای بررسی آن به طور مرتب به متخصص زنان مراجعه شود. در صورتی که مشکلی وجود داشته باشد ، آگاهی هر چه سریع تر ، درمان نیز زودتر انجام می شود. بیشتر مواقع ، کیست های تخمدان بخاطر بروز اختلالات هورمونی به وجود می آید.

بهترین راه جلوگیری از آن کاهش وزن است. چرا که چاقی یک عامل مهم برای ایجاد کیست به شمار می آید. علت بعدی که موجب این عارضه می شود ، عدم تخمک گذاری در خانم هاست. موارد دیگری مانند مشکلات مادرزادی ، مصرف داروهای محرک بارداری و جا به جایی توده های بدن نیز دخیل هستند. بهتر است برای آگاهی از این مشکل با علائم آن آشنا شوید تا در صورت روبرو شدن با آن در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

علائم بروز کیست تخمدان به شرح زیر است:

  • نامنظم بودن دوره قاعدگی
  • دردهای شکمی
  • درد های زیاد ناحیه لگن
  • حالت تهوع و استفراغ
  • تغییرات در نبض
  • خونریزی های داخلی که با علائم ضعف و بی حالی همراه است.
  • احساس درد در ناحیه پهلو و کلیه

در برخی موارد، وجود کیست در خانم ها با هیچ علائمی همراه نیست و زمانی متوجه آن می شوند که قصد دارند باردار شوند. پس بهتر است برای بررسی این قضیه به دکتر مراجعه کنید.

 برای آمادگی قبل از بارداری چه کار باید کرد؟

تصمیم به داشتن فرزند جز اقدامات بسیار مهم زندگی است که باید برای آن آمادگی لازم را داشته باشید. اگر دوست دارید دوران بارداری را با آرامش سپری کنید و فرزندتان سلامتی کامل را داشته باشید ، بهتر است قبل از اقدام به بارداری آمادگی لازم را بدست آورید. برای این کار در ابتدا به پزشک مراجعه کنید تا آزمایشات قبل از بارداری انجام شود.

در این آزمایش ها ، پزشک سوابق بیماری ، وضعیت سلامتی ، مصرف داروها و مکمل ها را بررسی می کند. خوردن برخی از داروها در دوران بارداری یک خطر بزرگ محسوب می شود که حتی مصرف آن باید قبل از اقدام به بارداری متوقف شود. هم چنین در مورد برخی از عادت های زندگی مانند برنامه غذایی ، ورزش ، مصرف الکل و سیگار کشیدن باید تغییراتی انجام و یا به طور کلی حذف شود.

نازایی چیست؟

زمانی نازایی اتفاق می افتد که  زوج ها از رابطه جنسی و استفاده نکردن از روش جلوگیری قادر به باروری نباشند. ممکن است مشکل نازایی از طرف آقایان باشد و یا از طرف بانوان باشد و در برخی از مواقع امکان دارد که  بانوان قادر نباشند که جنین را تا پایان بارداری حمل کنند. نازایی زمانی تایید می شود که بعد از یک سال رابطه جنسی منظم و بدون استفاده از وسایل پیشگیری خانم باردار نشود و باید به بهترین دکتر نازایی برای درمان مشکل شان مراجعه کنند و می توان گفت که نحوه درمان نازایی جزء یکی از سوالات رایج از متخصص زنان می باشد.

زایمان سزارین

سزارین یکی از رایج ترین روش های زایمان می شود و در این روش برشی بر روی شکم ایجاد می شود تا بتوانند نوزاد را از رحم مادر خارج کنند. در این روش نوزاد به جای این که از مجرای زایمان خارج شود ، از طریق یک برش بر روی شکم از رحم خارج می شود. در بیشتر مواقع مادران به دلیل جلوگیری از بروز بیماری  و حفظ سلامتی خود و فرزند خود روش سزارین را برای زایمان انتخاب می کنند. مادر به پزشک متخصص مراجعه می کند و ایشان با بررسی  وضعیت مادر پیشنهاد می کند که به سراغ کدام روش بروید.

کاندیدا مناسب برای زایمان سزارین:

زمانی توصیه می شود که مادران به روش سزارین زایمان کنند که به دلیل مشکلات جسمی و یا برخی از بیماری های خاص امکان زایمان به روش طبیعی وجود ندارد. در برخی از مواقع پزشک متخصص با معاینه و بنا به دلایلی زایمان سزارین را توصیه می کند که این دلایل به شرح زیر می باشد:

متناسب نبودن سر با لگن مادر: در برخی از مواقع امکان دارد که سر نوزاد بسیار بزرگ باشد و با لگن مادر هیچ گونه تناسبی نداشته باشد و برای سلامت مادر و کودک خطرناک باشد.

سابقه زایمان سزارین: بانوانی که زایمان قبلی آن ها سزارین بوده است می توانند زایمان طبیعی داشته باشد اما شرایط برای تمامی این بانوان فراهم نمی باشد.

چند قلویی: در برخی از مواقع امکان دارد که دوقلوها بتوانند از طریق واژن مادر خارج شوند اما توصیه می شود که برای زایمان چند قلویی حتما ازروش سزارین استفاده شود. این موضوع جزء یکی از سوالات رایج از متخصص زنان  می باشد و می توانید از متخصص خود نشورت بگیرید.

زایمان سزارین

زایمان طبیعی

در زایمان طبیعی رحم دچار انقباض می شود و تا زمانی که جنین داخل شکم مادر است این درد ادامه دارد و روند شروع درد تا زایمان حدودا 40 ساعت طول می کشد. زایمان طبیعی مراحلی دارد که در ادامه برایتان توضیح می دهیم.

مراحل زایمان طبیعی: 

مرحله اول: در مراحل ابتدایی دردهای مادر شروع می شود و این دردها ادامه دار خواهد بود تا زمانی که رحم به صورت کامل باز شود.

مرحله دوم: در این مرحله به طور معمول دهانه رحم مادر باز می شود  و مادر باید فشار بی آورد و تمام تلاش خود را بکند تا جنین بتواند از رحم مادر خارج شود. با فشاری که مادر می آورد سر نوزاد پایین قرار می گیرد و پزشک متخصص با استفاده از دستگاه های مخصوص ترشحات رحم را از بینی و دهان نوزاد خارج می کند و او را از بدن مادر خارج می کند.

مرحله سوم: در مرحله سوم نوزاد و جفت از بدن مادر خارج می شوند و زمانی  که نوزاد به دنیا می آید و از بدن مادر خارج می شود جفت از دهانه رحم خارج می شود  و بعد از گذشت چند ساعت  از طریق واژن مادر خارج می شود که نشانه های خارج شدن جفت از بدن  انقباضات رحمی است و مادر احساس لرزش می کند که جای نگرانی وجود ندارد.

انواع درد های زایمان طبیعی: 

درد اولیه: مادر زمانی درد را احساس می کند که دهانه رحم نازک شده باشد و دهانه رحم به آرامی شروع به باز شدن می کند و این دردها معمولا نسبت به قبل کم تر می باشد. مادر می تواند با نوشیدن آب زمان انقباض رحم  را تا حدودی کنترل کند.

دردهای فعال: در زمانی دهانه رحم از سه سانت به هفت سانت می رسد و دردهای فعال شروع می شوند و زمانی که دهانه رحم به اندازه 6 سانتی متر باز می شود و انقباضات در رحم رخ می دهد مادر دچار گر گرفتگی می شود و احساس گرما می کند و باید به حفظ خونسردی به بیمارستان مراجعه کنید.

مرحله انتقالی: در مرحله انتقالی به طور معمول دهانه رحم تا 10 سانتی متر باز می شود و مادر درد بسیار زیادی را تحمل می کند  که این دردها حدودا یک ساعت طول می کشد.

کلام آخر

خانم ها باید در طول زندگی برای داشتن سلامتی و رفع مشکلات زنانگی اهمیت زیادی قائل باشند. در نتیجه لازم است به طور مرتب به یک پزشک زنان مراجعه کنند و از توصیه های آن ها بهره مند شوند. هدف از ارائه مقاله امروز ما هم پراختن به  سوالات رایج از متخصص زنان بوده است تا شما جواب پرسش های خود دست آورید. امیدواریم مطالب این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. از این که تا پایان مقاله همراه ما بودید از شما ممنونیم. در صورت هر گونه انتقاد و پیشنهاد از طریق سایت پزشکا با ما در ارتباط باشید. هم چنین می توانید برای داشتن اطلاعات کافی درباره روش های تعیین جنسیت قبل از بارداری به مقاله مربوطه مراجعه کنید.

3.6/5 - (5 امتیاز)
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا