
دندانپزشکان متخصصین آموزش دیده ای هستند که به مراقبت از دندان و دهان کمک می کنند. مراجعه منظم به دندانپزشک می تواند به شما در حفظ سطح خوبی از سلامت دندان کمک کند، که ممکن است تأثیر مستقیمی بر سلامت کلی شما داشته باشد. در این مقاله شما را با 10 تا از بهترین جراح دندانپزشک در اهواز آشنا خواهیم کرد.
وظایف دندانپزشک چیست؟
دندانپزشک وظایف زیادی بر عهده دارد و یکی از مهمترین آنها رعایت بهداشت دهان و دندان است. این به جلوگیری از عوارض در دهان یا سایر قسمت های بدن کمک می کند.
دندانپزشک همچنین مشکلات لثه، دندان و دهان را تشخیص داده و درمان می کند. دندانپزشکان از فناوری و تجهیزات مدرن مانند دستگاه های اشعه ایکس، لیزر، دریل، برس، چاقوی جراحی و سایر ابزارهای پزشکی در هنگام انجام اقدامات دندانپزشکی استفاده می کنند. آنها همچنین از تجهیزات حفاظتی مانند دستکش، ماسک و عینک ایمنی استفاده می کنند تا از انتشار میکروب ها یا باکتری ها جلوگیری کنند.
برخی از وظایف رایج دندانپزشکی عبارتند از:
آموزش بهداشت دهان و دندان به مردم
پر کردن حفره ها
از بین بردن تجمع یا پوسیدگی دندان
ترمیم یا برداشتن دندان های آسیب دیده
بررسی اشعه ایکس و تشخیص
دادن بیهوشی
قرار دادن مواد پرکننده یا درزگیر
بررسی رشد دندان ها و استخوان های فک
دندانپزشکی نیاز به رویکرد تیمی دارد و دندانپزشک رهبر است. دستیاران دندانپزشک، بهداشتکاران و تکنسین های آزمایشگاهی با دندانپزشک کار می کنند. این تیم با هم تضمین میکند که مردم از مراقبتهای دندانی و سلامتی دندان با کیفیت برخوردار شوند.
10 تا از بهترین جراح دندانپزشک در اهواز را بشناسید
دکتر الهام ابوعلی
دکتر الهام ابو علی بهترین دندانپزشک زیبایی در اهواز میباشند.
خدمات:
- دندانپزشک زیبایی
- ترمیمی
- طراح لبخند
آدرس: زیتون کارمندی، فلکه سنگر، مجتمع پزشکی آفتاب، طبقه سوم
شماره تماس:
06134431415
06134430607
09160161215
اینستاگرام: B62_Symgajk
دوره های آموزشی در دانپزشکی
دندانپزشک یک پزشک است، بنابراین آنها مسیر تحصیلی مشابه مسیر یک پزشک پزشکی را تکمیل می کنند. اولین قدم تکمیل یک برنامه کارشناسی در زمینه مرتبط مانند زیست شناسی، شیمی، بهداشت یا ریاضی و کسب مدرک لیسانس علوم است. بعد یک آزمون پذیرش دندانپزشکی است که برای درخواست برای دانشکده های دندانپزشکی باید در آن شرکت کنید.
فرآیند آموزش شامل:
تکمیل دو سال مطالعات علوم زیست پزشکی و به دنبال آن دو سال تمرین بالینی
اخذ مدرک دکترای جراحی دندان (DDS) یا دکترای پزشکی دندانپزشکی (DDM).
اخذ مجوز دندانپزشکی با قبولی در آزمون کتبی و عملی
سپس دندانپزشکان می توانند با شرکت در آزمون ملی دندانپزشکی گواهینامه دریافت کنند. بسته به حوزه تخصص، دندانپزشکان ممکن است مجبور به گذراندن دوره رزیدنتی تحصیلات تکمیلی یک تا سه ساله شوند.
دندانپزشکان می توانند در یکی از زمینه های زیر تخصص داشته باشند که هر کدام از آنها نیاز به اخذ اقامت فوق لیسانس دارند:
بهداشت عمومی دندان
ریشه دندان
آسیب شناسی دهان و فک و صورت
رادیولوژی دهان و فک و صورت
جراحی فک و صورت
ارتودنسی و ارتوپدی دندان و صورت
دندانپزشکی کودکان
پریودنتیکس
پروتزهای دندانی
دلایل مراجعه به دندانپزشک
دلایل مختلفی برای مراجعه به دندانپزشک وجود دارد و مهم است که هر شش ماه یک بار برای معاینه دندانپزشکی بروید.
مراقبت های پیشگیرانه
ابتدا دندانپزشک شما علائم سرطان دهان، مشکلات لثه یا پوسیدگی دندان را بررسی می کند. بررسی منظم این موارد به جلوگیری از مشکلات جدی تر در مسیر کمک می کند.
متخصص بهداشت دندان شما همچنین دندان های شما را تمیز می کند تا پلاک و جرم دندان را که از علل پوسیدگی دندان و بیماری لثه هستند، از بین ببرد. با هم، دندانپزشک و متخصص بهداشت می توانند نکاتی را در مورد نحوه بهترین مراقبت از دندان های خود در خانه به شما ارائه دهند.
درد یا ناراحتی
اگر در دندانها، دهان، فکها یا لثههای خود احساس درد یا ناراحتی میکنید، وقت آن است که به دندانپزشک مراجعه کنید. درد یا تورم در گردن، دهان یا صورت می تواند نشانه ای باشد که چیزی درست نیست. به طور مشابه، اگر متوجه شدید که لثههایتان خونریزی میکند یا اگر در جویدن یا بلع مشکل دارید، باید یک ویزیت دندانپزشکی را نیز برنامهریزی کنید تا ببینید علت آن چیست.
نگهداری و سلامت
اگر قبلاً یک عمل دندانپزشکی انجام داده اید، مهم است که مطمئن شوید همه چیز همچنان همانطور که باید باشد است. اگر باردار هستید، به طور فعال از تنباکو استفاده می کنید، یا با مشکلات پزشکی مداوم سر و کار دارید، دندانپزشک می تواند مانند پزشکتان به نظارت بر سلامت شما نیز کمک کند.
بیماری پریودنتال چیست؟
بیماری های پریودنتال عمدتاً نتیجه عفونت و التهاب لثه ها و استخوانی است که دندان ها را احاطه کرده و از آنها حمایت می کند. لثه ها در مراحل اولیه آن که ژنژیویت نامیده می شود، متورم و قرمز شده و ممکن است خونریزی کنند. در شکل جدیتر آن که پریودنتیت نامیده میشود، لثهها میتوانند از دندان جدا شوند، استخوان از بین برود و دندانها لق شوند یا حتی بیفتند. بیماری پریودنتال بیشتر در بزرگسالان دیده می شود. بیماری پریودنتال و پوسیدگی دندان دو بزرگ ترین تهدید برای سلامت دندان هستند.
علل
باکتریهای موجود در دهان بافت اطراف دندان را آلوده میکنند و باعث التهاب اطراف دندان میشوند که منجر به بیماری پریودنتال میشود. وقتی باکتری ها به اندازه کافی روی دندان می مانند، لایه ای به نام پلاک تشکیل می دهند که در نهایت به جرم دندان تبدیل می شود که به آن جرم نیز می گویند. رسوب تارتار می تواند زیر خط لثه پخش شود که تمیز کردن دندان ها را سخت تر می کند. سپس فقط یک متخصص بهداشت دندان می تواند تارتار را از بین ببرد و روند بیماری پریودنتال را متوقف کند.
علائم هشدار دهنده
موارد زیر علائم هشدار دهنده بیماری پریودنتال هستند:
بوی بد دهان یا طعم بدی که از بین نمی رود
لثه های قرمز یا متورم
لثه حساس یا دارای خونریزی
جویدن دردناک
لق شدن دندان ها
دندان های حساس
لثه هایی که از دندان های شما جدا شده اند
هر گونه تغییر در نحوه قرار گرفتن دندان های شما هنگام گاز گرفتن
هر گونه تغییر در تناسب پروتز پارسیل
علائم مشکلات دندانی و دهانی
برای ملاقات با دندانپزشک خود نباید منتظر بمانید تا علائم ظاهر شود. دو بار در سال رفتن به دندانپزشک معمولاً به آنها اجازه می دهد حتی قبل از اینکه علائمی را مشاهده کنید مشکل را تشخیص دهند.
اگر هر یک از علائم هشدار دهنده زیر را در مورد مشکلات بهداشتی دندان تجربه کردید، باید در اسرع وقت برای ملاقات با دندانپزشک خود وقت بگیرید:
زخم ها، زخم ها یا نواحی حساس در دهان که بعد از یک یا دو هفته بهبود نمی یابند
خونریزی یا تورم لثه ها پس از مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن
بوی بد مزمن
حساسیت ناگهانی به دماهای گرم و سرد یا نوشیدنی ها
درد یا دندان درد
لق شدن دندان ها
عقب رفتن لثه
درد هنگام جویدن یا گاز گرفتن
تورم صورت و گونه
کلیک کردن فک
دندان های ترک خورده یا شکسته
خشکی مکرر دهان
اگر هر یک از این علائم همراه با تب بالا و تورم صورت یا گردن باشد، باید به دنبال درمان فوری پزشکی و یافتن بهترین جراح دندانپزشک باشید.
اقدامات لازم برای سلامتی دندان
اقدامات زیادی وجود دارد که می توانید برای حفظ سلامت دندان های خود انجام دهید. به عنوان مثال، بیماری های دندان و دهان را می توان تا حد زیادی کاهش داد:
حداقل دو بار در روز دندان های خود را با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید
حداقل یک بار در روز نخ دندان بکشید
مصرف قند خود را کاهش دهید
خوردن یک رژیم غذایی سرشار از میوه ها و سبزیجات
اجتناب از محصولات تنباکو
نوشیدن آب فلورایده
به دنبال مراقبت های دندانپزشکی حرفه ای
کلام آخر
سلامت دهان و دندان بخش مهمی از سلامت و تندرستی کلی شماست. بهداشت نامناسب دهان می تواند منجر به حفره های دندانی و بیماری لثه شود و همچنین با بیماری قلبی، سرطان و دیابت مرتبط است.
حفظ سلامت دندان ها و لثه ها یک تعهد مادام العمر است. هرچه زودتر عادات بهداشت دهان و دندان را یاد بگیرید . مانند مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و محدود کردن مصرف قند . راحتتر از اقدامات دندانپزشکی پرهزینه و مشکلات سلامتی طولانیمدت جلوگیری میکنید.