بهترین دکتر خشکی چشم【سال 1402】❤️+ لیست 10 تایی

به طور کلی خشکی چشم ممکن است که در تمامی گروه های سنی برای افراد اتفاق بیافتد ، اما شیوع آن در افرادی که سن آن ها بالاتر است بیشتر می باشد ، همچنین این بیماری بیشتر خانم ها را مبتلا می کند ، خشکی چشم در بسیاری از موارد یک بیماری مزمن می باشد ؤ همچنین علاوه بر سن عوامل دیگری مانند بیماری های روماتیسمی ، التهاب پلک و یا بلفاریت و تیروئید چشمی در ایجاد خشکی چشم دخالت دارند ، از شایع ترین علائم خشکی چشم عبارت اند از سوزش و خارش چشم ها ، احساس وجود جسم خارجی مانند شن ریزه در چشم، تاری دید كه اغلب با پلك زدن برطرف می شود، قرمزی چشم ، حساسیت به نور های شدید، ریزش بیش از حد اشك و عدم تحمل لنز تماسی است. معمولاً این علائم در هر دو چشم ایجاد می شود. در این مقاله شما را با 10 تا از بهترین دکتر خشکی چشم آشنا خواهیم کرد.
علت بروز خشکی چشم
به طور کلی می توان گفت که هر موردی که موجب تغییر در کیفیت اشک شود و در آخر موحب بروز خشکی چشم ها می شود ، اما اگر بخواهیم مهم ترین دلایلی که موجب بروز خشکی چشم می شوند را نام ببریم می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- به طور کلی عفونت های مختلف میکروبی و ویروسی موجب از بین رفتن غده های اشکی فرعی می شود و خشکی چشم را ایجاد می کنند .
- برخی از اوقات به دلیل بروز برخی از مشکلات ساختاری ، پلک ها کاملا بسته نمی شوند . همین امر موجب تبخریر اشک چشم ها می شود .
- همچنین در برخی از اوقات افراد به دلیل شغلی که دارند از چشمان خود به مدت طولانی استفاده می کنند ، پلک زدن متناوب برای پخش لایه های چشم بسیار ضروری است ، زمانی که یک فرد به مدت طولانی به چیزی خیره شود و پلک نزند ، علائم خشکی چشم برای آن ها شدید تر می شود .
- همچنین تغییر در شرایط محیطی و جوی نیز می تواند از عوامل بروز خشکی چشم در افراد شناخته شود ، همچنین قرار گرفتن در محیط های سرد و خشک موجب بروز خشکی چشم و همچنین استفاده از شومینه ، گرد و غبار شدید علائم خشکی چشم را تشدید می کند.
- جراحی های داخل چشمی مانند کاتاراکت و جراحی های عیوب انکسازی قرنیه مانند لیزیک لازک و … تا مدتی خشکی چشم ها را افزایش می دهد .
- عر اندازه که سن افراد بیشتر شود ، موجب تغییر در کیفیت و همچنین تولید اشک می شود ،همچنین در افراد مسن چربی پوست به نسبت کاهش پیدا می کند، در نتیجه ترشح چربی در چشم ها نیز به نسبت کمتر می شود این موضوع مقدار تبخیر لایه آبکی چشم را افزایش می دهد.
- جراحی های مختلف پلک هم تا مدتی خشکی چشم را تشدید میکند.
- استفاده از لنز یکی از دلایل شایع خشکی چشم است، زیرا خاصیت لنز ها به گونه ای است که سبب جذب اشک می شود، همچنین سبب کاهش حس قرنیه و کاهش پلک زدن نیز می گردد که می تواند منجر به خشکی چشم شود.
- برخی از داروهای پوستی مخصوصا راکوتان خشکی چشم شدیدی را برای افراد ایجاد می کند.
- تغییرات هورمونی مانند شروع یائسگی، بارداری و… می تواند سبب تغییر در چربی لایه اشک شوند.
- گاهی افراد به دلیل وجود برخی از بیماری ها مجبور به مصرف دارو می باشند، برخی از دارو ها ممکن است سبب خشکی چشم شود مانند: مصرف دارو های ضد فشار خون، دارو های قلبی، داروهای ضد افسردگی، مصرف برخی از قطره های چشمی، قرص های ضد بارداری و…
روش های تشخیص خشکی چشم
به طور کلی انجام معاینه چشم توسط پزشک متخصص چشم می تواند به تشخیص علت خشکی چشم ها کمک بسیاری کند ؤ در طی این معاینات با مشاهده لایه های موجود در سطح چشم ، خشکی چشم ها به خوبی بررسی می شود ،
- رنگ آمیزی سطح چشم: در طی این روش رنگ های مخصوص را به نواحی خشک چشم می چسباند تا بررسی های بیشتر انجام دهند.
- بررسی ترکیب شیمیایی اشک: در طی این روش متخصص چشم به بررسی مقدار املاح و پروتئین چشم می پردازد.
- اندازه گیری حجم اشک های بیمار: پزشک جراح شما ممکن است میزان تولید اشک شما را با استفاده از آزمایش Schirmer اندازه گیری کند. در این تست نوار های کاغذ روغنی در زیر پلک های زیرین شما قرار می گیرد. بعد از پنج دقیقه پزشک میزان نوار خیس شده با اشک شما را اندازه گیری می کند.
10 تا از بهترین دکتر خشکی چشم را بشناسید !
درمان دارویی خشکی چشم
- اشک مصنوعی: یکی از اولین دارویی که برای درمان خشکی چشم ها مورد استفاده قرار می گیرد ، استفاده از اشک مصنوعی می باشد که تاثیر بسیار زیادی را در درمان خشکی چشم ها دارد ، همچنین زمانی که خشکی چشم های شما آن چنان شدید نباشد ، در این صورت استفاده از ان ها ۳ الی ۴ مرتبه در روز به شما کمک بسیاری در درمان خشکی چشم های شما می کند ، ولی شما باید به این نکته توجه داشته باشید که استفاده بسیار زیاد و بیش از حد از قطره های چشمی ممکن است عوارض بسیاری را در چشم های شما ایجاد کند ، پس حتما باید در مورد تعداد دفعات مصرف ثطره با پزشک جراح خود مشورت نمایید .
- پمادهای چشمی: برخی از افراد ممکن است که در زمان خواب نیز خشکی چشم داشته باشند ، در چنین شرایطی طبق نظر پزشک جراح می توانید از پماد های چشمی استفاده نمایید ، یک نکته در مورد پماد های چشمی باید گفت که حتما در هنگام خواب استفاده شود چرا که منجر به تاری دید و تاثیرات قطره چشم را کمتر می کند.
- آنتی بیوتیک خوراکی: التهاب های ایجاد شده در چشم و همچنین غدد چربی منجر به خشکی چشم می شود برای درمان چنین مشکلی از آنتی بیوتیک های خوراکی استفاده کنید ولی این مورد هم حتما باید طبق نظر پزشک باشد.
- استفاده از شامپوی پلک: التهاب چشم ها منجر به خشکی پلک می شود، که برای بهبود این عارضه می توانید از شامپو بچه، شامپوی پلک استفاده کنید .
جراحی خشکی چشم
زمانی که درمان های دارویی برای آن ها مناسب نباشد در این صورت باید از روش های جراحی استفاده نمایید که شامل موارد زیر می شود :
- بستن سوراخ های خروج اشک: سوراخ هایی که باعث خارج شدن اشک می شوند پزشک آن را به صورت موقت و یا دائمی می بنند.
- بستن پلک ها: فلج شدن پلک ها منجر به باز ماندن آن می شود، این مشکل می تواند اشک چشم را تبخیر کند، بستن موقتی پلک ها از تبخیر شدن بیش تر آن جلوگیری می کند.
روش های درمان خشکی چشم
بر اساس علت و شدت ایجاد خشکی چشم ، درمان های متفاوتی در نظر گرفته می شود :
- استفاده از دارو های کنترل کننده التهاب قرنیه نیز مانع ایجاد خشکی چشم می شوند.
- استفاده از lubricant
- استفاده از قطره های تولید شده از خون بیمار که Autologous blood serum نامیده می شوند.
- به کار بردن وسایلی که در بینی قرار گرفته و تحریک کننده اشک می شوند.
- روش جراحی بستن مجرای اشکی
- استفاده از light therapy و ماساژ پلک جهت ترشح غدد اشکی.
- استفاده از آنتی بیوتیک ها باعث التهاب پلک می شوند و گاهی التهابات لبه پلک مانع از خروج چربی تولید شده از غدد میبومین به داخل اشک خواهند شد.
- مصرف دارو هایی همانند قرص ، ژل و قطره های تحریک کننده تولید اشک.
نشانه های خشکی چشم
اگر چه که این مشکل ، خشکی چشم نام گذاری شده است ، اما در بسیاری از موارد فرد مبتلا هیچ احساسی نمی کند که چشم های او خشک شده است ، بلکه بیشتر افراد از سوزش و خارش و گاهی اشک ریزش چشم ها شاکی هشتند. از شایع ترین علائمی که در خشکی چشم دیده می شوند عبارتند از:
- سوزش و خارش چشم ها
- احساس وجود جسم خارجی (شن ريزه) در چشم ها
- تاری دید که با پلک زدن برطرف می شود
- قرمزی چشم ها
- حساسیت به نور های شدید
- اشک ريزش بیش از حد
- عدم تحمل لنز تماسی
به طور کلی این علائم ها در هر دو چشم ها به وجود می آید ، همچنین شدت هلائم در زمان های مختلف در افراد یکسان نمی باشد و در بسیاری از موارد بعد از قرار گرفتن در معرض باد و گرد و غبار، کار با کامپیوتر، تماشای تلویزیون یا مطالعه طولانی مدت بدتر می شود.
کلام آخر
از این که ما را تا آخر مقاله بهترین دکتر خشکی چشم همراهی کردید از شما سپاس گزاریم ، همچنین خوب است بدانید که پزشک های نام برده شده در این مقاله تنها برای معرفی می باشد و در صورت انتخاب هر یک از این پزشک ها لازم است که اطلاعات دقیق تری را برای خود به دست بیاورید ، اگر نظر و یا پیشنهادی در این زمینه دارید ممنون می شویم که با ما در میان بگذارید .